Dračí doupě – Pravidla pro pokročilé 1.5

Dračí doupě – Pravidla pro pokročilé 1.5

Vložil(a) Markus dne
3
Průměr: 3 (1 hlas)
1998
Čtvrtá verze pravidel Dračího doupěte pro pokročilé

Pravidla pro pokročilé jsou pokračování základních pravidel pro hru Dračí doupě. Navazují na Pravidla pro začátečníky a popisují pokyny pro hráčské postavy na 6. až 15. úrovni. Šestice povolání ze základních pravidel se tu větví a každé povolání od 6. úrovně má dvě možné cesty (vlastně podpovolání), kterými se může dál ubírat. Teprve Pravidla pro pokročilé vypouštějí družinu z jeskyně do širého světa a obohacují hru o systém dovedností a pravidla pro „dobrodružství pod širým nebem“.

Jako jiné základní příručky pro DrD, i pravidla pro pokročilé se dělí na Průvodce hrou, který popisuje dovednosti postav a schopnosti hráčských povolání, a Příručku Pána jeskyně, která radí PJ s vedením hry a popisuje další pravidla, která by hráčům měla zůstat „tajná“.

Verze 1.5 z roku 1998 je přepracováním předchozích Pravidel pro pokročilé 1.3 (1994). Navazuje na výrazně aktualizovaná Pravidla pro začátečníky 1.5 (1994) a zároveň na Pravidla pro experty 1.6 (1996), která v této verzi paradoxně vyšla ještě před „pokročilými“. Tato verze tak implementuje změny za čtyři roky vývoje i do prostředního dílu pravidel. K hlavním odlišnostem od předchozí verze patří:

  • Dílčí změny ve všech oblastech pravidel, přehodnocení schopností, kouzel atd. a jejich sladění s verzí 1.5.
  • Nová pravidla pro pyrofora a jeho jedy a pasti.
  • Změna odhadu u zloděje.

(Poznámka: Rozdíly mezi jednotlivými verzemi DrD nemáme dostatečně zmapované. Pokud o nich máte přesnější informace, můžete přímo editovat tuto anotaci a doplnit je, nebo nám je poslat do této diskuze.)

Tato verze Pravidel pro pokročilé je určená k používání s Pravidly pro začátečníky 1.5 a poprvé pro ni existují i Pravidla pro experty 1.5.

V roce 2001 byla tato verze nahrazena Pravidly pro pokročilé 1.6.

Určeno po hru
Kategorie produktu
Vydavatel

3

Bližší info viz moje hodnocení pravidel pro začátečníky. Zde jen stručně napíšu, že to byla super jízda, která mě ale po letech unavila. A oproti začátečníkům zde bylo mnohem víc nehratelného materiálu včetně několika povolání.