Dark Heresy (2e)

Dark Heresy (2e)

Vložil(a) Gediman dne
4
Průměr: 3.8 (4 hlasů)
2014
RPG hra z prostředí Warhammer 40.000

Druhá edice Dark Heresy funguje na stejném systému jako edice první, takže zůstává kompatibilní s ostatními hrami v sérii. Největší novinkou je tu zcela předělaný způsob vytváření postavy, který nabízí opravdu mnoho možností. Dalšími zajímavými prvky jsou nové atributy Influence a Subtlety, které stanovují, jak jsou postavy vlivné a jak nenápadně operují, což se hodí při vyšetřování. Hráči mohou do hry přivolat Reinforcement Characters, což jsou mocné postavy, které fungují jako dočasná posila.

Rodina RPG her

4

hru táhne nahoru hlavně svět warhammeru a na první pohled slušná variabilita při tvorbě postavy. Při důkladnějším pohledu však zjistíte, že jsou postavy stále nuceny se rozvíjet hodně archetipálně, například hráč co si vezme vojáka se časem stane válečnou mašinou, ale pokud by postava vědce chtěla investovat něco do boje (aby při boji byl víc jak masitá zeď), nezbyde jí žádné XP na na rozvoj toho, kvůli čemu je vědcem.

4

Musím povedať, že DH2 je dosť lepšia ako DH1. Hlavne vďaka odklone od levely pripomínajúceho systému. Askellon dáva viac voľnosti oproti rozlahlejsiemu Calixisu, kde má človek pocit, že celé Impérium niekto zmenšil a napchali do jedného sektoru.

Kde nastávajú problémy, tak to je 1d100 systém. Pokým matematicky je nemožné aby % klamali, pocit sklamania väčší ako pri X-COM je com ďalej tým väčší, keďže ide o jeden z mojich top settingov, možno som moc mäkký, ale mám toho dosť a prechádzam na DH3 mód pre GENESYS.

4

Nový systém vytváření postavy je pojatý zajímavě, ale co takhle koukám na internet, spousta lidí stále preferuje 1. edici. Kniha obsahuje pravidla a rady pro inkviziční vyšetřování, což je dobrý logický krok. Je pěkné, že je tu rovnou i možnost hrát za Inkvizitora samotného, což první edice nabídla teprve v rozšiřující příručce. A tentokrát tu nechybí ani pravidla pro vozidla.

Více v mé rencezi na www.gediman.cz.