[Hraní NPC] Okolí Mořenu
-
[Hraní NPC] Okolí Mořenu
Herní datum poslední aktualizace: ráno, úterý 9. čtvrtence
, léto, 218 let do příchodu Amiase, 2. věk
Aktuální NPC a jejich hráči:
Zanarook – opičí král, Chceme být jako vy - Iwas Passingby
Sanbalet – iluzionista a pašerák, Nikomu nepodléhat - Bifi
Vívear Tririon – elfí Strážce smrti, Mrtví patří na hřbitov - Cor
Exphyltica Dæfilor – naga, vůdkyně plazího kultu, Ovládnout je všechny - Ota
Elendir Kortnariel – staří elfí zakladatelé města,Staré zvyky musí být obnoveny - Jezus
Tur Haudhion – tajuplná postava Mořenského podsvětí, Ovládnout a vytěžit - York
Statečný Boskel – chudinský landlord, člen městské rady, Být uznáván i smetánkou - Nordoslav
Koncil Kapitánů – Vyplout zpět na moře - Kin
Hadik Hurzol – králův pobočník a jeho zástupce v městské radě, Užívat si života - Tochalius
Kapitán Arnberg – velitel městské stráže, Není spravedlnosti bez práva a práva bez spravedlnosti - Pieta
Aktuální NPC a jejich hráči:
Zanarook – opičí král, Chceme být jako vy - Iwas Passingby
Sanbalet – iluzionista a pašerák, Nikomu nepodléhat - Bifi
Vívear Tririon – elfí Strážce smrti, Mrtví patří na hřbitov - Cor
Exphyltica Dæfilor – naga, vůdkyně plazího kultu, Ovládnout je všechny - Ota
Elendir Kortnariel – staří elfí zakladatelé města,Staré zvyky musí být obnoveny - Jezus
Tur Haudhion – tajuplná postava Mořenského podsvětí, Ovládnout a vytěžit - York
Statečný Boskel – chudinský landlord, člen městské rady, Být uznáván i smetánkou - Nordoslav
Koncil Kapitánů – Vyplout zpět na moře - Kin
Hadik Hurzol – králův pobočník a jeho zástupce v městské radě, Užívat si života - Tochalius
Kapitán Arnberg – velitel městské stráže, Není spravedlnosti bez práva a práva bez spravedlnosti - Pieta
Naposledy upravil(a) MarkyParky dne 23. 4. 2025, 12:00, celkem upraveno 12 x.
-
Re: [Hraní NPC] Okolí Mořenu
Spoiler
Rozhodně. Je to potenciální spojenec nebo hodně nebezpenej soupeř.MarkyParky píše: ↑26. 4. 2025, 12:45 Harpunářům teď velí barbarská princezna. Představuje se jako dcera náčelníka jednoho z barbarských kmenů na severu. Zlí jazykové tvrdí, že v mladí bývala zlodějka.
To je common knowledge. Chceš na ní někoho nasadit a zjistit víc?
Otázka je, čeho se snažej dosáhnout. Pokud si vydělat, tak je to skvělá příležitost je naverbovat. Pokud se prostě jen chtěj dostat pryč, tak jim s tím rádi pomůžeme, samozřejmě za patřičnej obnos ve stylu "všechno, co máš, a spousta dluhů k tomu". Určitě sami přijdou na to, že to je pořád lepší než umřít. Pár lidí na to vyčlením.MarkyParky píše: ↑26. 4. 2025, 12:45 - zoufalí lidé, kteří se dostanou někde k nějakému člunu a nemají co ztratit, se vydávají na moře a zkouší projet. Občas se to někomu podaří a vydělá si. Častěji prostě umře. Ale situace je fakt zoufalá, tak se objevují neustále noví.
Kdo tý hospodě šéfuje? Kde bydlí, co dělá, kam chodí? Možná nebude třeba hada zabíjet, když mu chytíme hlavu.MarkyParky píše: ↑26. 4. 2025, 12:45 - skupina pašeráků kolem přístavní hospody Utržená placka se ti pořád nechce poklonit.
V čem to je problém? Mně to přijde spíš jako příležitost.MarkyParky píše: ↑26. 4. 2025, 12:45 - A pak tu je suchozemská cesta. Občas se objeví nějaký obchodník z východu.
-
Spoiler
Nevíš, o čem mluví.Jde mi hlavně o tyhle výrazy:
- Boskelova revoluce
Nosí lidi kolem Boskela, z řad chuďasů. Objevily se poprvé tak před 3 týdny, počty rostou, ale pomalu. Není jich mnoho, odhaduješ jedna, dvě, max třidesítky lidí.- zelené šátky
Přijde ti, že je to buďto nějaká Boskelova ochranka nebo paramilice v zàrodku.
Tur Haudhion, obávaný vůdce podsvětí. Co o něm víš:- Tur a celá jeho organizace
- doupě má někde v dungeonech po Kořeny Mořenu
- lidi o něm říkají, že je pán Smrti, Nekrkmant nebo Kostěj. Tomu moc nevěřìš, hlavně protože Vívear by o tom asi věděl, kdyby to byla pravda a zmínil by se během vyšetřování Kortnarielovic upíra.
- vládne podsvětí tvrdou rukou a podle všeho ovládl některé pašeráckě skuoiny ve městě
- nedošlo ale zatím k otevřenému konfliktu mezi Tur Haudhionem a Harpunáři, nejspíš hlavně protože Harpunáři hlídají povrch a on operuje v dungeonu pod městem.
Existují i skupiny, které Tur Haudhion ještě neovládl.- pašeráci stavící se proti Turovi
Nejméně na jednu takovou máš podezření v přístavnì hospodě Utržená Pracka. Podezříval jsi i Boskela, rep. jeho nohshledy, ale ten poslední tři týdny určitě nic nepašoval.
-
Spoiler
Gritta
Ok, ozvu se, až na ní něco vyleze.
Chudina co dělá pašeráky ze zoufalství
Okay, začneš mezi nimi rekrutovat (ozvu se, až to bdue mít nějaké výsledky), případně nabízet za úplatu cestu z pekla ven.
K tomu druhému bodu - mohl bys mi napsat, jak to vlastně ty děláš, že Mořská příšera tvoje lodě nechává na pokoji? Znáš nějakou bezpečnou cestu? Něčím ji vždy uchlácholíš? Nebo něco jiného?
Utržená pracka
Půlork Hagguk Masák.
Už jsi ho špehoval, v hospodě se chová hrozně "normálně", ale víš, že jeho sklepy jsou nějak napojené na dungeon pod městem a že tam má přístup k vodě.
Suchozemská cesta
Příležitost to být může, pokud ji nějak pod kontrolu zkusíš dostat. Ale moc toho o ní zatím nevíš, jen že:
- čas od času se objeví nějaký obchodník, který přijde z východu z Fonimeie a přiveze nějaké zboží a nechá si to dobře zaplatit
- čas od času taky nikdo nepřijede .. a nějaká karavana se ztratí v džungli.
- a těch pár obchodníků, co do Mořenu dorazí, pak v hospodách mluví divné zkazky o opičím lidu, který je pozoruje ze stromů a vysekaných stezkách, které se musí přesně sledovat, jinak tě džungle schvátí a už nevrátí.
Ok, ozvu se, až na ní něco vyleze.
Chudina co dělá pašeráky ze zoufalství
Okay, začneš mezi nimi rekrutovat (ozvu se, až to bdue mít nějaké výsledky), případně nabízet za úplatu cestu z pekla ven.
K tomu druhému bodu - mohl bys mi napsat, jak to vlastně ty děláš, že Mořská příšera tvoje lodě nechává na pokoji? Znáš nějakou bezpečnou cestu? Něčím ji vždy uchlácholíš? Nebo něco jiného?
Utržená pracka
Půlork Hagguk Masák.
Už jsi ho špehoval, v hospodě se chová hrozně "normálně", ale víš, že jeho sklepy jsou nějak napojené na dungeon pod městem a že tam má přístup k vodě.
Suchozemská cesta
No, je to další konkurence, cesta, po které do města dostává zboží, které nemáš pod kontrolou.V čem to je problém? Mně to přijde spíš jako příležitost.
Příležitost to být může, pokud ji nějak pod kontrolu zkusíš dostat. Ale moc toho o ní zatím nevíš, jen že:
- čas od času se objeví nějaký obchodník, který přijde z východu z Fonimeie a přiveze nějaké zboží a nechá si to dobře zaplatit
- a těch pár obchodníků, co do Mořenu dorazí, pak v hospodách mluví divné zkazky o opičím lidu, který je pozoruje ze stromů a vysekaných stezkách, které se musí přesně sledovat, jinak tě džungle schvátí a už nevrátí.
-
Spoiler
To budou spíš vědět pašeráci, který jsem podědil. Ale tipnul bych si, že prostě v určitý hodiny spí.MarkyParky píše: ↑28. 4. 2025, 09:32K tomu druhému bodu - mohl bys mi napsat, jak to vlastně ty děláš, že Mořská příšera tvoje lodě nechává na pokoji? Znáš nějakou bezpečnou cestu? Něčím ji vždy uchlácholíš? Nebo něco jiného?
To je málo. Momentálně je cílem vyčíhat si příležitost, kdy ho půjde s minimem úsilí zajmout nebo přinejhorším aspoň sejmout (ale radši zajmout, protože mě zajímá, co ví, a navíc to bude žolík při vyjednávání). Pokud ji nenabídne sám, tak ho zkusíme někam vylákat.MarkyParky píše: ↑28. 4. 2025, 09:32 Utržená pracka
Půlork Hagguk Masák.
Nevidím moc přínos v tom, že budu svoje lidi posílat na smrt do džungle. Zato vidím příležitost v tom, že někomu chodí vzácný zboží, za který je ochoten hodně zaplatit. To znamená, že za ně bude ochoten dát i jiný cenný věci, třeba informace. Navíc může bejt zajímavý to zboží samo o sobě.MarkyParky píše: ↑28. 4. 2025, 09:32 Suchozemská cesta
Takže aktuální úkoly: Zjistit, co to je za zboží a kdo ho kupuje.
edit: Ještě k tomu ovládnutí rady a celýho Mořenu: To mě popravdě až tak moc neláká. Přímo vládnout městu je drahý, pracný a je pak problém s legitimitou. Mnohem radši budu postupně spřádat sítě a ovládat ho ze stínů. Stejně tak není mým cílem umořit nebo převzít veškerej obchod - právě naopak, jen ať obchodníci vydělávaj, ať se jim daří. Aby bylo z čeho brát, bohatství musí někdo generovat.
-
Spoiler
Ihned jak tyto zprávy vyslechnu, felčarovi poděkuji a dokonce naznačím cosi jako omluvu za zacházení v posledních několika dnech. Na paměti jsem neměl než dobro Mořenu a jeho lidu, to jistě chápe. Nemohl jsem vědět, zda se za krále někdo nevydává. A ještě toho večera vyrazím s Grallwonem a felčarem na kajícnou cestu do královského stromu (případně jiné královy skrýše, pokud by ji felčar znal a byl ochotný mi prozradit – mučit už ho ale nebudu; případně nemohl by vědět Grallwon, jakožto králův bývalý osobní strážce, kam bych mohl král prchnout?).
A) Pokud krále najdeme a přijme mě, předstoupím před něj se všemi ritualizovanými náležitostmi. Pokleknu před ním, políbím prsten, formálně mu vrátím hliněnou tabulku s pověřením i pečetní váleček (ovšem ten bych si rád nechal, nevzdávám se moci, jen uznávám návrat suveréna). Vyjádřím potěšení, že se uzdravil, zdůrazním, že jeho zdraví a bezpečí jsem měl celou dobu na paměti – felčarovi byly k dispozici veškeré prostředky, stromovou gardu jsem nechal posílit. Nyní jsem připraven stát po jeho boku jako věrný rádce, služebník a přítel.
A ihned ho zpravím o situaci ve městě:
A) Pokud krále najdeme a přijme mě, předstoupím před něj se všemi ritualizovanými náležitostmi. Pokleknu před ním, políbím prsten, formálně mu vrátím hliněnou tabulku s pověřením i pečetní váleček (ovšem ten bych si rád nechal, nevzdávám se moci, jen uznávám návrat suveréna). Vyjádřím potěšení, že se uzdravil, zdůrazním, že jeho zdraví a bezpečí jsem měl celou dobu na paměti – felčarovi byly k dispozici veškeré prostředky, stromovou gardu jsem nechal posílit. Nyní jsem připraven stát po jeho boku jako věrný rádce, služebník a přítel.
A ihned ho zpravím o situaci ve městě:
- Kvůli zachování klidu jsem královu nepřítomnost vysvětlil odchodem do vily za městem. Panika by městu nepomohla. Veškeré své kroky v radě jsem ale prováděl se zřetelm na prospěšnost koruně.
- Boskel ve svých rukou nebezpečně hromadí moc, bojím se, že zcela přestal respektovat přirozený řád věcí a svrchovanost panovníka – lůza mu zobe z rukou a vážně hrozí, že ji Boskel vypustí do ulic. Snažil jsem se s ním na oko spojit a kontrolovat ho tak, zdá se ale, že Boskel je nekontrolovatelný. Proč by se jinak odvážil zaútočit na ctihodné muže stromové gardy? (Jako důkaz králi ukážu zakrvácené zelené šátky, sesbírané po souboji s mantikory.)
- Arnberg stárne a je slabý, Harpunáři pod jeho vedením nedokázali udržet pořádek na ulicích. Byl jsem ochotný obětovat čas šampióna Grallwona, aby z Harpunářů vycvičil schopné mužstvo, když ani to kvůli Arnbergově liknavosti nepomohlo, rozhodl jsem se do čela Harpunářů dosadit někoho schopnějšího. Nejlépe přímo věrného Grallwona. Arnberg ale kvůli své ješitnosti nejprve odmítl místo opustit, a nakonec – i s Boskelovou pomocí, motivovanou neznámo čím – instaloval do jejich Harpunářů svou manželku, barbarskou poběhlici Gritu. Taková urážka. Barbaři jsou odvěcí nepřátelé Mořenu, a teď má jedna z nich ihned velet bezpečnostním složkám!? Jen ze strachu z pouličních bouří jsem vůči tomu ihned nezaujal otevřeně nepřátelský postoj.
- Pak je tu problém s hromadícími se mrtvými – Vívear prý začíná tlačit na vypravení lodi mrtvých. Osobně ale radě žádost nepřednesl, proto o ni zatím ani nemohlo být rozhodnuto. Problém s příšerou trvá a zatím se nenašla síla schopná ho vyřešit.
- Upozornit věrné mezi Harpunáři, že se blíží „něco velkého“, a ať očekávají rozkaz. V okamžiku králova návratu pak necháme zatknout Gritu a nahradíme ji někým věrným (Trocharovo jméno si prozatím nechám pro sebe, ať není ohrožen, kdyby král měl jiné plány)
- Ohlásit svůj návrat velkolepě a slavnostně.
- Při té příležitosti rozdat dary a snad majetky chudým, alespoň částečně to ochromí Boskelovu moc; snad nebude nutné zatknout i jeho, musíme být ale připraveni na vše.
- Dám svobodu felčarovi a nabídnu mu odškodnění a za útrapy. Králi jsem byl vždy věrný, pokud se s ním setká, nechť mu vyřídí slib věrnosti a touhu setkat se osobně.
- Pověřím Trochara, aby začal s plnou vážností budovat uvnitř Harpunářů kliku, která bude v případě náhlých změn věrná jedině koruně, tedy mně, a připravená okamžitě konat dle mých rozkazů. Naopak Grallwona od Harpunářů stáhnu. Bude mi plně k dispozici a navíc dostaně za úkol vybudovat mi osobní gardu, jíž bude velet.
- Pozvu Gritu na přátelské setkání a navrhnu jí příměří. Jistě, přál jsem si jiné vyústění situace, na srdci ale přece máme jediné: blaho Mořenu a jeho obyvatel.
- Setkám se s Boskelem a neskrývám rozladění. Proč hlasoval proti našim zájmům!? Jeho dcera zůstane u mě. Beztak se mi zdá, že pro ni začínám mít slabost.
- Nechám Mořenem šířit dvě zvěsti či nálady: „barbaři chystají invazi“ a „to by se za krále nestalo“ (Co přesně? Těžko říct. Zkrátka s králem by bylo líp.)
- A nakonec ti dobrodruzi. Pokud mě během pár dní nevyhledají, pozvu je sám. Poděkuji za vyřízení netvora a vyplatím jim odměnu. Xaramaxovi připomenu, že jsem nezapomněl na svůj slib učinit z něj královského čaroděje, očekávám za to ovšem jistou upřímnost. Mrzí mě proto, když se z jiných úst dozvím, že můj starý dobrý král a přítel už je zdráv, a to díky jejich nezištné pomoci. Během královy nemoci jsem se pokorně uvolil ujmout obtížné správcovské služby a nyní toto břemeno rád sejmul a vrátil na hlavu pomazanou. Nevím, co mu dobrodruzi navykládali, král se však ztratil ze svých komnat, mám na ně tedy jedinou prosbu: najděte ho a vyřiďte mu, že před ním chci pokleknout – a ještě před tím mluvit o samotě, přece jen byl mimo dění příliš dlouho a některé nuance vysoké politiky by pro něj mohly být zamlžené. Pokud se to podaří, titul královského čaroděje Xaramaxovi neunikne. (A pokud by k tomu došlo rychle, dá se zde plynule navázat plánem A)
-
- sofistikovaný troll
Spoiler
Tenhle týden už se k tomu nedostanu, sorry.
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.