Velká Oficiální™ soutěž o nejlepčejší RPG věc vůbec 2025!
-
- Vrchní krutovládce; Administrátor
Velká Oficiální™ soutěž o nejlepčejší RPG věc vůbec 2025!
Přátelé, kamarádi! Rok se s rokem sešel a opět nastává chvíle, kdy musíme rozhodnout, který výplod RPG scény je nejlepčejší. Cože? Že jste mysleli, že už jsme to rozhodli loni? Ale kdeže, to bylo jen první kolo! Teď budeme každý rok pokračovat dalším kolem a po 32 letech budeme mít dost účastníků na Ultimátní Finále, v němž se střetnou všichni vítězové všech 32 ročníků! Do té doby se ptám – co je nejlepčejší letos?

Jak to funguje

Předchozí vítězové:
ročník 2024: Dark Sun Boxed Set (1991)
Jak to funguje
- Každých cca 24 hodin (jak budu mít čas) zveřejním zcela náhodně vybranou dvojici soutěžících – jeden pár z vyřazovacího pavouka se 32 tituly.
- Pomocí ankety v horní části diskuze hlasujte, co je podle váš lepčejší. (Musíte být přihlášení.)
- (Volitelné, ale silně žádoucí) Do diskuze napište, proč jste se tak rozhodli – kdo má vaše sympatie a proč.
- A tak až do hořkého konce.
Předchozí vítězové:

-
Re: Velká Oficiální™ soutěž o nejlepčejší RPG věc vůbec 2025!
Safra, to je to vyrovnané. Jsem vždycky nesvůj, když dám hlas na základě úplně stupidního důvodu (třeba hezčí obrázky nebo někdo napíše, že to druhé já railroad a já o těch modulech vlastně nic nevím) a já zjistím, že díky mně moje volba o jeden hlas vede. Vždycky se modlím, aby zahlasoval ještě tucet lidi, kteří to rozseknou místo mě.
Tak koukejte ještě někdo zahlasovat.
Tak koukejte ještě někdo zahlasovat.
Naposledy upravil(a) smrq dne 28. 4. 2025, 14:42, celkem upraveno 1 x.
Radim "Smrk" Trčálek
Dnes aktivně hrající Zapovězené země. Hotové a rozpracované dobrodružství:
Vražedné světlo Strach nad Kelpenem Kdo seje vítr
Překlady:
VtM 5V startovací sada, Vetřelec startovací sada, Rozbité příběhy-rychlý start
Dnes aktivně hrající Zapovězené země. Hotové a rozpracované dobrodružství:
Vražedné světlo Strach nad Kelpenem Kdo seje vítr
Překlady:
VtM 5V startovací sada, Vetřelec startovací sada, Rozbité příběhy-rychlý start
-
Bylo to o třísku, ale v souboji stromů nakonec vítězí Posvátný dub. Už teď je tedy jisté, že Dračí doupě bude mít reprezentanta v semifinále.
Pojďme teď zanechat fantasy půlku postupového stromu a podívat se na tu druhou, kde se potkávají všelijaká sci-fi, kyberpunky a mysticismy. Prvním bojujícím je teď už dobře známý nevyslovitelný scénář. Než takhle soutěž skončí, budete už schopní vyslovit jeho název i ze spaní:
Cryonambulism (2023)

A proti němu stojí celá hra, napsaná v Praze!
Waste World (1997)

Dvoustránkový minimalismus versus maximalistický všehoguláš. Platí i dnes poučka, že hra je vždycky lepčejší než dobrodružství?
Pojďme teď zanechat fantasy půlku postupového stromu a podívat se na tu druhou, kde se potkávají všelijaká sci-fi, kyberpunky a mysticismy. Prvním bojujícím je teď už dobře známý nevyslovitelný scénář. Než takhle soutěž skončí, budete už schopní vyslovit jeho název i ze spaní:

A proti němu stojí celá hra, napsaná v Praze!

Dvoustránkový minimalismus versus maximalistický všehoguláš. Platí i dnes poučka, že hra je vždycky lepčejší než dobrodružství?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Preferuji kýčovitý fyzický svět před neeukleidovským snovým.
-
-
Proč má Cryobulimismus ukázánu jen jednu stránku, kdežto Waste World má hned tři dvoustránky? Je to snad proto, že v prvním případě bychom už viděli celé dobrodružství? Nebo se Markus snaží "nenápadně" protěžovat WW?!
Nebuďte ovce! Nenechávejte sebou manipulovat!! PROBUĎTE SE!!!!
Nebuďte ovce! Nenechávejte sebou manipulovat!! PROBUĎTE SE!!!!
-
Waste world!
Microdosing Workoholism...
-
-
Waste World je lepší, protože je z něj víc ukázáno.
Jestli jsem pro něj hlasoval? Ne, proč?
Jestli jsem pro něj hlasoval? Ne, proč?
-
Waste World!
Kryptobambulismus ať si hrají kryptobros... Máme našlápnuto na krásné bratrovražedné česko-české lokální finále, tak by byla škoda to pokazit.
Kryptobambulismus ať si hrají kryptobros... Máme našlápnuto na krásné bratrovražedné česko-české lokální finále, tak by byla škoda to pokazit.
Verify you are a human.
It's just an overreaction. In a few months, nobody will remember the drama.
-
-
Btw, vzhledem k tomu, že celá soutěž z podstaty prolézání pavoukem trvá tak dlouho, že je snadno zapomenout, kdy začala, bylo by vhodné do jejího názvu doplnit "aprílová," ať to nikoho nesvádí k tomu, aby její vysledek bral a někde prezentoval s větší vážností, než si zaslouží.
Verify you are a human.
-
Konečně se to dostávají ke slovu napínavé souboje mezi těmi správnými odpady. Za to má alespoň smysl hlasovat. //Roll1d2.
"Nadšený kontrarián."
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.
-
Počkat, jak nebrat výsledek s vážností, co bych pak dělal s tisícovkou těhlech triček? O klíčenkách a sadách šestistěnek s písmeny T/H/E/U/R/G místo čísel nemluvě! Prosím zastavme znevažování jediné oficiální a respektuhodné ankety českého RPG světa, jinak budu žádat náhradu škody za zmařenou investici.Passingby píše: ↑28. 4. 2025, 11:19 Btw, vzhledem k tomu, že celá soutěž z podstaty prolézání pavoukem trvá tak dlouho, že je snadno zapomenout, kdy začala, bylo by vhodné do jejího názvu doplnit "aprílová," ať to nikoho nesvádí k tomu, aby její vysledek bral a někde prezentoval s větší vážností, než si zaslouží.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Připomíná mi to, jak často o nějakém D&D modulu slyšíte frázi „Podle časopisu Dragon jde o jeden z nejlepších 30 modulů všech dob“, ačkoli to má asi stejnou váhu (a kvalitu úsudku) jako tahle anketa.
-
Vítězství Theurga++ je přece plán od okamžiku, kdy se v anketě objevil, ne? Takže já bych se o jejich osud nebál, a naopak oceňuju podnikatelskou prozíravost.

Verify you are a human.