Co se stalo při vašem posledním sezení?
-
- Vrchní krutovládce; Administrátor
-
Re: Co se stalo při vašem posledním sezení?
Systém řekněme hybrid mezi OSE a DnD5E. Vlastnosti mají jen bonusy, hází se proti DC (10/15/20).
Postavy lehce pod 0 životů jsou v komatu (co je to lehce, to závisí od povolání), za (2k2+ODL) kol [zdravím Markuse

Určeno výhradně pro hraní s dětmi kamarádů, hrajeme zhruba 1x ročně. Minulý rok jsem zkusil lehce upravený "Rotblack Sludge", letos výrazně upravený dungeon "Shrine on the lake" z dobrodružství "In the shadow of tower Silver axe".
Povolání: Barbar, Gladiátor (bojovník), Lupus (zloděj), Verator (lovec), Medicus (klerik) a Magus (kouzelník).
Všechna povolání upravena, spíš zjednodušena.
Magus i Medicus kouzlí pomocí kamenů, které si během spánku přiloží na tělo a tím kameny "nabijí".
Magus si vybíral čtyři kouzla ze sedmi, Medicus tři kouzla z pěti.
Kouzla vymyšlená tak, aby jejich popis zabral 10-25 slov.
One-shot plánován na 4 hodiny, ale nakonec jsme to hráli asi 6,5 hodin!!!
Jen pro úplnost, komando speciálů nakonec uspělo, ale oba intelektuálové (magus + medicus) zaplatili za úspěch životem.
Okolí Kamence / Labyrint Chodce v tmách / Setkání v Zapovězených Zemích I / Setkání v Zapovězených Zemích II / Poslední uctívač / Noc krve (adaptace původního Night of blood pro ZZ)
Zpětná vazba mi pomůže se zlepšit. Díky.
-
- Moderátor
A to je tedy tvá provinience? Zní to dobře.
Toto všechno jsou jen nějaké mé naprosto subjektivní dojmy.
-
Jen jsem se snažil o několik věcí:
1. Vyhnout se OSE debatám o tom, proč se hody na vlastnosti podhazují, záchranné hody přehazují a že každá vlastnost dává trošku jiné bonusy k souvisejícím činostem (vyrážení dveří, reakce, přírůstek životů apod.).
2. Mít deník postavy na jedné stránce A4 (včetně inventáře)
3. Dát kouzlícím osobám trošku víc kouzel.
Aby nebyly postavy tak moc prefabrikované (hodnoty vlastností i vlastněné předměty byly předpřipravené (ale šlo se dovybavit)), zaházeli si hráči na začátku kostkama a určili vzhled a původní povolání postav (viz. tabulka dole). Byla to sranda a čaroděj klenotník své šikovné prsty při hře využil

Uvidíme za rok, kam budou postavy římským vedením poslány. Loni to byla Germánie, letos sever Afriky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Okolí Kamence / Labyrint Chodce v tmách / Setkání v Zapovězených Zemích I / Setkání v Zapovězených Zemích II / Poslední uctívač / Noc krve (adaptace původního Night of blood pro ZZ)
-
- Vrchní krutovládce; Administrátor
-
Právě že ne, ne? Respektive to hlavní - jejich vlastnosti=bonusy - byly předpřipravené. Že si dohodím pár (užitečných) detailů, mi jako náhodné generování zase tolik nezní.