PC hry - obecná diskuze, novinky, atd.
-
Re: PC hry - obecná diskuze, novinky, atd.
Svatá trojice je Ease of Use, Unfinished Bussiness a Tactics 

Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
-
Ještě jsem používal Ascension... A dokonce jsem zjistil, že jsem se podílel na překladu.
-
- černá eminence
Doporučuji BG EE Trilogy, Unfinished Business, Sword Coast Stratagems, Ascension, Tweaks Anthology, věci od Unearthed Arcana, Bubb's Spell Menu,... Mody se teď instalují přes dedikovaný mod manažer, kde jich najdete miliardu.
Ne croyez pas que les antisémites se méprennent tout à fait sur l'absurdité de ses réponses. Ils savent que leurs discours sont légers, contestables ; mais ils s'en amusent, c'est leur adversaire qui a le devoir d'user sérieusement des mots puisqu'il croit aux mots ; eux, ils ont le droit de jouer. Ils aiment même à jouer avec le discours car, en donnant des raisons bouffonnes, ils jettent le discrédit sur le sérieux de leur interlocuteur ; ils sont de mauvaise foi avec délices, car il s'agit pour eux, non pas de persuader par de bons arguments, mais d'intimider ou de désorienter. Si vous les pressez trop vivement, ils se ferment, ils vous signifient d'un mot superbe que le temps d'argumenter est passé.
-
Na starý kolena jsem objevil Assassin's Creed (ten původní z 2007, protože je jako jediný na GOG.com bez DRM) a i když ty mapy mají moc hezký, docela mě nerví, že je to pořád víceméně v pravoúhlým gridu. Sice se to trochu snaží rozbít 45° diagonálama, ale k těm pořádným středověkým slepencům to má daleko (stačí se podívat na naši Telč nebo na Mikulov).
Mívají novější hry (řekněme za posledních 5 let zpátky) nějakej přirozenější design historickýho městskýho prostředí?
Co jsem koukal na gameplaye a mapy z AC2 (Florencie, Benátky atd.) a AC: Brotherhood (renesanční Řím), tak ty mi taky přijdou namlácený do gridu.
Mívají novější hry (řekněme za posledních 5 let zpátky) nějakej přirozenější design historickýho městskýho prostředí?
Co jsem koukal na gameplaye a mapy z AC2 (Florencie, Benátky atd.) a AC: Brotherhood (renesanční Řím), tak ty mi taky přijdou namlácený do gridu.
Verify you are a human.
It's just an overreaction. In a few months, nobody will remember the drama.
-
- Moderátor
Doporučuji zkusit hrát první AC tak, jak byl zamýšlen – bez HUDu. Pak není hlavním obsahem hry opakující se vraždění, ale navigace ve světě. Za mě mnohem zajímavější zážitek.
https://stanislavcostiuc.com/2016/03/02 ... s-creed-1/
https://stanislavcostiuc.com/2016/03/02 ... s-creed-1/
Toto všechno jsou jen nějaké mé naprosto subjektivní dojmy.
-
Hehe, na to už jsem tak nějak přirozeně přišel, protože hrát to bez minimapy/gps je asi jediný způsob, jak se to prostředí trochu naučit a umět ho potom dobře využívat. Až na ty "rooftop chase" questíky, to jsem bez toho nestíhal

Škoda, že bez DRM nepustili i Eizo trilogy, ale to už podle toho článku bez HUD moc hratelné není

Verify you are a human.
-
- Moderátor
Ne, další díly už od tohohle úplně upouštějí, to je všechno čistě "sleduj šipku".
-
Hraju teď ten z francouzské revoluce a sleduj šipku tam teda není a některé mise jsou kvůli tomu celkem těžké na orientaci.
Akci v Noterdamme jsem si musel poctivě zmapovat a teď mám zakys v Žebrácké čtvrti, kde prostě nevím, kam mi cíl, co mám sledovat, mizí a jak se k němu dostat přes všechny ty stráže.
Je tam sice vidění skrz zdi a označování cílů na mapě, případně občas zvýraznění stop, ale v těch komplexních levelech to rozhodně nevede za ručičku.
Akci v Noterdamme jsem si musel poctivě zmapovat a teď mám zakys v Žebrácké čtvrti, kde prostě nevím, kam mi cíl, co mám sledovat, mizí a jak se k němu dostat přes všechny ty stráže.
Je tam sice vidění skrz zdi a označování cílů na mapě, případně občas zvýraznění stop, ale v těch komplexních levelech to rozhodně nevede za ručičku.
-
- Moderátor
No nevím, jak si to pamatuju, tak máš pokaždé docela jasně daný set piece, a orientuješ se v něm pomocí tlačítka, co ti barevně rozsvítí tvůj cíl. Ale jestli říkáš, že to jde, tak bych Unity možná zkusím dát ještě jednu šanci. Mě se na těch hrách strašně líbí zasazení – škoda že ty hry samotné mě nebaví.
-
Tlačítko ti osvítí okolí, a pokud je v něm tvůj cíl, tak ti ho markne. Ale neukáže ti cestu k němu a ta v některých levelech není triviální.
-
Presne preto som si kupil Syndicate a stale ho nerozohral.
DrD (II), Pribehy Imperia
-
- sofistikovaný troll
Já jsem nedávno hrál Unity a nebyl to špatný díl (po dostatečném množství patchů, a tak).
Třeba ty detektivní vedlejší mise byly téměř všechny vynikající.
A ty velké akce, kde ti to dávalo i možnosti různě si pomoct třeba tím, že někde odvedeš pozornost, byly taky moc dobrý nápad.
Třeba ty detektivní vedlejší mise byly téměř všechny vynikající.
A ty velké akce, kde ti to dávalo i možnosti různě si pomoct třeba tím, že někde odvedeš pozornost, byly taky moc dobrý nápad.
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
-
Dokument o vývoji Vietcongu.
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.
Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
Překlady Shadowrunu: 6. edice v PDF, překlad 5. edice,
Překlady Sawage Worlds: PDF v grafice
Překlad Apocalypse World: ONLINE, PDF v grafice
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.
Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
-
- Moderátor
Vyšla nová fanouškovská kampaň pro druhou* nejlepší hru na světě, Thief: The Dark Project! https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=152429
Zde doporučení Gabora Luxe: https://beyondfomalhaut.blogspot.com/20 ... lable.html
* první je samozřejmě sequel
-
V dobách vývoje Mafie 1, Vietcongu nebo Fish Fillets (tedy na přelomu tisícitetí) bylo při vývoji počítačových her docela běžné, že office sloužil nejen jako pracovna, ale vývojáři a grafici měli běžně pod stolem spacáky, ve kterých přespávali. Dokonce i v redakci Bonuswebu to bylo tenkrát běžné. A dokonce i kolegové z Honeywellu mně vykládali, že v těch dobách přespávali ve spacácích v kanclu i oni, když dělali důležitý release.
By mě zajímalo, jestli nevíte, jestli je to ještě dneska někde takový standard, nebo už to úplně vymizelo? Co vím, tak v Honeywellu, v Bonuswebu i v Bohemia Interactive už to vymizelo a dnes na to už vzpomínají jen staří bardi nad pivem jako na své pankové začátky.
By mě zajímalo, jestli nevíte, jestli je to ještě dneska někde takový standard, nebo už to úplně vymizelo? Co vím, tak v Honeywellu, v Bonuswebu i v Bohemia Interactive už to vymizelo a dnes na to už vzpomínají jen staří bardi nad pivem jako na své pankové začátky.
Kostka, http://www.d20.cz