[svět] Dvanáct sošek Almiru
Moderátor: Bouchi
-
- Vrchní krutovládce; Administrátor
[svět] Dvanáct sošek Almiru

Na ledových pláních a v tropických pralesech, v dračích slujích i výstavných palácích, v tisíci dobrodružství se láme osud světa: Kdo sjednotí dvanáct sošek Almiru ve své pravici? Kdo bude vládnout kontinentu? Ty nebo on?
Dvanáct sošek Almiru je modul pro Dračí doupě obsahující připravený kontinent (Almir) a kampaň (dvanáct sošek). Předpokládá se, že postavy na kontinentu zažívají mnohá dobrodružství nad rámec obsahu modulu a s tím, jak sílí, zároveň získávají informace o ústředním zápasu sil dobra a zla a vstupují do něj. Příručka je psána pro družiny, které se pokusí tento zápas zvrátit ve prospěch dobra, opačný směr by vyžadoval úpravy.
Modul obsahuje faktografické informace o Almiru včetně souhrnu historie, politické situace a jednotlivých frakcí, několik mechanických úprav oproti klasickému Dračímu doupěti, záplatku základního tažení, mapy světa i jednotlivých lokací a bestiář. Popisné texty jsou doprovázeny náměty na dobroduržství.
Dvanáct sošek Almiru bylo sice vydáno jako modul pro Dračí doupě, ale ve své podstatě je přenositelný i do jiných fantasy her. Stejně tak jsou využitelné i plánky jednotlivých paláců, jeskyní a dalších sídel.
-
Re: [svět] Dvanáct sošek Almiru
Děkuji KDoleckovi za vytvoření anotace a zakládám Almiru jeho vlastní diskuzi. Když už tu máme sekci DrD, tak proč ji nevyužít, že. Třeba se k Almiru ještě někdo někdy vrátí.
-
Já se obávám, že s tou přenositelností to bude všelijaké. Mapy, plánky a lokace asi v pohodě, stejně tak různý historický background, ale při náhodném listování pro osvěžení paměti zjišťuju, že třeba u různých významných postav můžou být prvky z DrD docela zadrátované a tvořit i většinu jejich popisu.
-
Almir jsem koupil s kamarády ještě na základce v omylu, že jde o jakýsi "stand-alone" Dračího doupěte. Byla tam totiž kapitola "Pravidla".
Pak jsem šel ze základky na gympl a až na sporadické pokusy o hraní DrD jsem se k němu cca dvacet let nedostal. Ale knížka mě bavila už tehdy svým komplexním zpracováním světa. No a před asi třemi lety jsem začal s novou partou hrát právě Almir. Zpočátku jako DrD2, později pod FATE Core 4.0. Z Almiru využívám hlavně geografii a politiku, různé zápletkové háčky apod. protože to šetří čas s vymýšlením historie a místopisu. Ale řadu bílých míst a z mého pohledu nelogických věcí jsem si upravil a doplnil. 

-
Ahoj po letech jsem narazil na svojí krabici s pravidly a doplňky k DrD, bohužel jsem zjistit že někdy mezi hraním, stěhováními a různými zápujčkami (velká chyba), jsem někde potratil mapové přílohy pro Dvanáct sošek Almiru. Nenašla by se tu nějaká dobrá duše, která by byla ochotná mapy naskenovat a poskytnout? Díky moc
-
Mám na disku nějaké PDF... ale zjistil jsem, že je to sken jen knížky, bez map. 

-
-
Ahoj, mam komplet, len ho musim naskenovat. Spravim to v priebehu marca, ale vopred ta varujem, ze vysledok je kvalitativne neisty, pretoze je to na tenkom papieri, cez ktory dost presvitaju mapy na jeho opacnej strane.
Markus: Mohol by som ta v ramci pomoci s archivaciou poprosit o ten sken knizky? Moja je dost opotrebovana a bojim sa, aby sa v skeneri nerozpadla...
Markus: Mohol by som ta v ramci pomoci s archivaciou poprosit o ten sken knizky? Moja je dost opotrebovana a bojim sa, aby sa v skeneri nerozpadla...
DrD (II), Pribehy Imperia
-
Hodil jsem PDF do záhlaví. Jelikož sošky dávno nejsou tiskem a sehnat se nedají, snad to nebude vadit.
-
Mapy su nafotene. Skenovat sa mi nedali, bolo rovnako vidiet opacnu stranu papiera, tak som to odfotil. Tiez to nie je idealne, ale kazdopadne citatelnejsie. Este poorezavam obrazky a uploadnem ich.
-
Já mám mapy naskenované. Dokonce jsem pro potřeby naší družiny skeny slepil do velké zoomovatelné globální mapy. Pokud chcete, rád poskytnu.
-
To by bolo super, mne tam stale presvita druha strana a vyzera to na prd.
-
No nemůžu tvrdit, že by mi tam při skenování taky neprosvítala, ale nijak mě to při přípravě dobrodružství nerušilo.

Přikládám png menší verze. Mám i verzi v kvalitě scanů v tif, ale ta má rozlišení 13924x20036 a 161 Mb.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.