[Brno] DrDII Za Zrcadlem

Komunitní sekce o akcích, hledání spoluhráčů a inzerátech RPG produktů.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

[Brno] DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Maugir »

Toto vlákno slouží pro organizační diskuze skupinky vzniklé z brněnských testerů Bestiáře pro DrDII.
Členové (dle abecedy): Charles, Deryl-Van-Horn, Jutwen, Kačer, Maugir, Merlkir

Oblast, v níž začínáme, není příliš lidnatá. Jako všude na venkově, i zde se ještě tu a tam tajně vzpomíná na staré bohy. To víte, když vás před zvůlí kosířek a hejkalů nechrání palisády ani vám žádná hradba nezakrývá výhled na rej světýlek nad bažinami a kola tančících víl, nevěří se v jediného boha tak jednoduše, jako ve městech. Venkov je navíc dál od přímé moci hraběcího rodu Rammsteinů, který před několika desetiletími své náboženství do kraje přitáhl a který staré bůžky zakázal. Tehdejší žreci neměli moc vzdorovat, neboť až na pár zaříkání už dávno neovládali kouzla, zatímco nastupující vládci dokázali sílu své bohyně, zvané Elfrýda, mnoha zázraky.
Věštci však tvrdí, že zatímco na zemi se Elfrýda stává svrchovanou, ve světě snů je mrtvá. Nikdo by to neřekl nahlas, ale šeptá se, že nedávno nastala na druhém břehu reality potopa. Po staletích vlády Elfrýdy nad sny se prý z úkrytů vyrojili běsi a jiní drobní bůžkové: vodníci, mavky a rusalky vzduli hladiny, větrnice a bohyně bouří rozpoutaly nekonečné deště a ohnivci pochytali oheň i slunce do temných pytlů. Elfrýda prý při potopě utonula. Tyto řeči však jsou však známy jen úzkému okruhu vyvolených, kteří umějí vykládat sny nebo se jim to někdo odvážil prozradit.

Mezi úzký okruh vyvolených patří i naše skupinka. Na první pohled pár kejklířů a komediantů, kteří baví vesničany za skývu chleba. Při bližším prozkoumání však můžeme zjistit, že jejich pouť krajem má hlubší, tajné poslání - mají obnovovat staré kouzelné znaky. Proč, to vlastně sami přesně nevědí, věří však tomu, že je to důležité pro bezpečnost světa. Jen jejich principál(ka) se zná s věštcem, který řídí pohyb kejklířů. Jednotliví členové skupiny pak mají různé představy, proč mají zašlé symboly udržovat. Jedni se domnívají, že snový svět ukazuje budoucnost a ochranné znaky ji mohou odvrátit. Jiní si myslí, že pomocí obrazců mohou vrátit lidem magii. A možná, že některé v koutku duše nahlodávají pochybnosti, zda principál(ka) není jen blázen a zda jejich věštec vůbec existuje.

Buď jak buď, kočovní komedianti právě přijíždějí do Zámorovy Lhoty, vesnice, v jejímž okolí se má nacházet další znak. Kolem jsou divoké lesy a křivolaké skály, na jedné z nich také stojí tvrz Slukov, kde sídlí vladyka Sudivoj. Do jeho držav patří kromě Zámorovy Lhoty i další vesnice a usedlosti: vsi Dolní Břížek, Podbabí, Zdrášov, vesnička Horní Břížek a uhlířské samoty Na Zálupu, Hrášť a Pod Mordy. Události, do nichž se tu naše postavy zapletou, by měly mít temnou atmosféru s prvky nadpřirozena.

Poznámky:
Cokoli Vám bude proti srsti, kritizujte. Pokud jsem napsal něco, na čem si jen myslím, že jsme se domluvili, křičte. Jakékoli připomínky, návrhy, profily postav etc. jsou vítány.

Klidně pište, co byste chtěli ve hře, ale neslibuji, že tam dám všechno, byť se budu snažit.
A hned mám první připomínku: Nejraději bych, kdybyste mi povolili, aby kraj, do nějž přijdete v prvním dobrodružství, byl čistě lidský. Nicméně ve vašem obludáriu můžete mít co chcete. Elf, trpaslík a mluvící vlk s červeným Karkulčiným šátkem na krku jsou pro mě na stejné úrovni;)
Naposledy upravil(a) Maugir dne 11. 10. 2012, 21:54, celkem upraveno 5 x.
Obrázek
Kačer
Příspěvky: 32
Registrován: 17. 8. 2012, 09:54

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Kačer »

Jmeno "Zamorova lhota" je dost super :-) Ostatni jmena taktez moc pekna a poeticka (snad jen na Zschirnsteinech si asi budu z pocatku lamat jazyk, ptze uz ted jsem si na tom zlomil prsty $D ). Skrz principala/ky si myslim, ze uz jsme se o nem/ni namluvili dost na to, aby se do nas tato varianta vryla nesmazatelne :-)

Jinak velike diky za vsechny testovaci session, za vase uzasne vedeni, invenci v tech drobnych mini-pribezich, trpelivost a herecke vykony. Baba Jaga, nocni mura, Sivien a osedlani bileho zubra ... bude na co vzpominat :-)) DIKY MOC!
Uživatelský avatar
Merlkir
Příspěvky: 995
Registrován: 14. 4. 2009, 11:47
Bydliště: Bruntál
Kontaktovat uživatele:

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Merlkir »

Tak už někdo napište postavy, ať mám na čem stavět tu svoji. ;P
--------------------------------------------------
moje portfolio: https://www.janpospisilart.com/
můj DeviantArt: http://merlkir.deviantart.com/
e-mail: JanPospisil42 @ gmail.com
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Maugir »

Kačer: Jsem rád, že se Ti jména líbí, co se Zschirnsteinů týče, klidně dej srozumitelnější návrh. Ad principál(ka): vyjádřil ses k tomu jako jediný, takže přepíšu úvodní příspěvek dle Tvého rozhodnutí.
Kačer píše:Jinak velike diky za vsechny testovaci session
Já taky moc děkuji, Tobě i všem ostatním zůčastněným, bylo to vážně skvělé :clap: Teď uvidíme, jestli nám podobně pěkně půjdou i celá dobrodružství :wink: (Setkání už sice nemají být "pracovní", ale já to stejně tajně plánuju jako testování našich zápletek z Bestiáře - první má pracovní název "Hodina havrana").
Merlkir píše:Tak už někdo napište postavy, ať mám na čem stavět tu svoji. ;P
Tohle je dobrý nápad, do prvního sezení je sice ještě času dost, ale čím dřív budu znát Vaše postavy, tím vyšší pravděpodobnost, že budou mít v dobrodružství nějaký osobní háček. A mimo to jsem na ně hrozně zvědavý. Má Štěpán odkaz? Rád bych se blíže podíval na jeho mluvícího vlka (rozhodne-li se jej hrát). Charlie, počítám, že všechno, co se bude týkat Vašeho věštce, bude náplní Tvé obsahové pravomoci, protože leda tak se docílí toho efektu, že nevíme, kolik z toho, co principál(ka) tvrdí, je pravda (a taky se rozhodni o pohlaví, ať můžu psát bez závorek;)).
Obrázek
Kačer
Příspěvky: 32
Registrován: 17. 8. 2012, 09:54

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Kačer »

Prave jsme s Lenkou zahajili dva az tri tydny dovolene prevazne mimo Brno. Planuji vyuzit volny cas i k tvorbe postavy. Nevahejte to bez nas rozjet pokud bychom meli byti brzdou.
Uživatelský avatar
Jutwen
Příspěvky: 26
Registrován: 20. 5. 2012, 17:34
Kontaktovat uživatele:

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Jutwen »

Runa Yrsadottir
Ke kejklířské skupině se přidala nejspíš proto, že chtěla mít alespoň trochu zajištěnou stravu a ochranu na cestách. Také pomáhá bavit vesničany, a to hlavně legendami severských zemí, odkud tvrdí, že sama pochází. Publikum však bývá častěji zaujato její cvičenou myškou, s níž má Runa ve zvyku během vyprávění hovořit ("Že to tak bylo, pane Korálku?" "Nemyslete si, pane Korálku, těm obrům byste se neschoval ani vy"). Pro kejklíře je však důležitá z jiného důvodu: absolvovala klášterní školu, takže umí číst i psát, dorozumí se i s cizinci a navíc je na hledaná magická znamení citlivější než průměrný člověk.

Člověk království
Zaříkávačka 3 - Knihomolka, Divoký talent, Bystrost
Kejklířka 1 - Komediantka
Zvířecí pomocník: pan Korálek (myš), Pouto 3

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Maugir »

Kačer píše:Nevahejte to bez nas rozjet pokud bychom meli byti brzdou.
Myslím, že než začneme, budete zpátky:)
Obrázek
Kačer
Příspěvky: 32
Registrován: 17. 8. 2012, 09:54

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Kačer »

Sulik (prozatimní pracovní jméno s vysokou šancí být i konečné)

Staří bohové ho věštbou přiměli vydat se na jih, aby tam pomohl obnovit jejich moc ... pokud se ho ovšem šaman s náčelníkem klanu prostě nechtěli zbavit pro jeho neutuchající potřebu rebelovat. Ať tak nebo onak, se vší potřebnou výbavou si osedlal ochočeného medvěda a vyrazil na dlouhou cestu na polední stranu. Jednoho dne se daleko na jihu vydal po vlčích stopách, které nezvykle "páchly" též magií. Stopy ho rychle dovedly k nedobře se vyvíjející šarvátce mezi skupinkou kejklířů původně provádějící jakési rituální zaříkávání a smečkou očarovaných vlků. Očarování prvnich několika vlků zrušil strašlivými údery obrovského dvouručního kladiva třímaného jen tak v pravé ruce a po té, co vlkovi, který skočil po nejstarším kejklíři, v letu s řevem rozbil hlavu štítem v levé ruce, se dal zbytek smečky na zběsilý útěk. To si shodil ze zad kostěný luk a pro výstrahu několik vlků ještě postřelil. Kroll se pak připojil k vděčné družině a při představeních předvádí rozličné silácké kousky jako ohýbání železa, lámání dřevěných trámků, drcení kamenů a napínavé zápasení s hrůzostrašnou šelmou - medvědem. Ovšem kromě fyzické ochrany jakoby s ním Staří bohové poslali i své požehnání, neboť kdykoliv je to třeba, dovede skupinu k silnému magickému zřídlu, kde doplní sílu vyčerpaných amuletů pouze pomocí rituálu bez obětovaní cenných surovin. Ale ani útrapy dlouhé cesty ba ani důrazné rady děda stařešiny klanu, který ho všude provazí, nevyléčily krolla z jeho rebelských sklonů a z nutkaní říci rychtáři, co si myslí o jeho nehorázném požadavku za nájem návsi pro večerni představení v jeho usmolené dědince.


Sulik
Divoký kroll - Kořeny magie
Rebel

Tělo 7, Duše 4, Vliv 4

Bojovník 1 - Silák
Lovec 1 - K neutahání
Zaříkávač 2 - Divoký talent, Moc amuletu

Pomocník s poutem 4 - Děd stařešiny klanu (duch)

U Haye, matky ledových démonů, Albi..kdo's to řikal? - považuje kult jednoho boha Albigera za škodlivý nesmysl a udělá cokoliv pro návrat Starých bohů
Pocem ty chcípáku a pamatuj si, levá zabíjí .. a pravé, té se bojim aj já. - kdokoliv bude chtít vztáhnout ruku na principála(ku) bude mít prvně co dělat s rozzuřeným krollem a jeho pravačkou s dvouručním kladivem
Naposledy upravil(a) Kačer dne 12. 9. 2012, 11:23, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Maugir »

Moc pěkná postava :clap: Omlouvám se, že tady vůbec nereaguju, nějak to teď nestíhám. Ale klidně sem házejte různé připomínky, nápady, další postavy a tak:)
Obrázek
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Maugir »

Zdá se, že jsem se konečně dopracoval k finální podobě svého rozvrhu, takže - volno bych mohl mít v tomto semestru ve středu nebo v pátek, jak hodnotíte tyto dny co do časových možností Vy? Budeme se setkávat v určitý den, nebo to prostřídáme?
Obrázek
Uživatelský avatar
Charles
Příspěvky: 3636
Registrován: 21. 7. 2009, 20:13

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Charles »

Asi spíš ta středa, v pátky často někam odjíždíme.
Postavy zatím vypadají výborně. Na svojí začnu pracovat, jakmile definitivně odevzdáme Bestiář.
Kačer
Příspěvky: 32
Registrován: 17. 8. 2012, 09:54

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Kačer »

Já to mám dost podobně ohledněvá pátku, takže to vypadá na středu.

Ke jménu toho šlechtického rodu, šlo by jim ukrátit to Z na ačátku? :think:

Ad Bestiář: móóóc se teším až to uvidím $lol$
Uživatelský avatar
Charles
Příspěvky: 3636
Registrován: 21. 7. 2009, 20:13

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Charles »

Mě ještě ohledně toho jména rošťácky napadlo, že by to mohli být Rammsteini. A nejde mi ani tak o odvolávku na slavnou kapelu, ale spíš o to, že tuto odvolávku použil Nanuk pro svůj Brechtür (pro Jirku - království, jež sousedí s Tarií a je v německém stylu, vzniklo jako personální unie původního Brechtüru a Urgury, není nijak podrobně popsáno). Tam kdysi v minulosti došlo na jihu přesně k tomu, že původní vysoká šlechta Urů (původní obyvatelstvo, jazykově Češi) byla za vzpouru proti králi převážně vyhnána či popravena a její državy král přidělil šlechtě brechtské (jazykově Němci) - původní obyvatelstvo samozřejmě zůstalo a teprve v průběhu dalších desetiletí sem začali přicházet kolonizátoři z řad neurozených Brechtů ze severu. S sebou si brechtští páni přinesli víru v jedinou bohyni - Matku, někdy též zvanou Elfrýda, která měla nahradit původní urský panteon. Nestálo by za to tu podobnost využít a umístit plánované příběhy do minulosti "našeho" světa (Taria+Brechtür+Pobystří) na panství rodu Rammsteinů? Nanuk by nám určitě dodal nějakou pěknou mapu, kdybychom chtěli... :wink:
Uživatelský avatar
Maugir
Příspěvky: 978
Registrován: 13. 8. 2011, 02:20

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Maugir »

Ha, to je zajímavý krok. Taková šifra v šifře, metafora v metafoře - hrát v napodobenině napodobeniny historického světa. Já jsem pro:) Alespoň nebudu muset vymýšlet, jak pojmenovat Němce, jak Slovany, atd. :)
Přepisuju na Rammsteiny. A Albigera na Elfrýdu.
Kačer: Takže teď už "Elf...Kdože?"
Obrázek
Uživatelský avatar
Charles
Příspěvky: 3636
Registrován: 21. 7. 2009, 20:13

Re: DrDII Za Zrcadlem

Příspěvek od Charles »

Dovolil bych si drobně upravit takto (celé zemi vládne král sídlící až kdesi v dalekém Tellerchenu, Rammsteini jako hrabata jsou jeho vazaly):
Oblast, v níž začínáme, není příliš lidnatá. Jako všude na venkově, i zde se ještě tu a tam tajně vzpomíná na staré bohy. To víte, když vás před zvůlí kosířek a hejkalů nechrání palisády ani vám žádná hradba nezakrývá výhled na rej světýlek nad bažinami a kola tančících víl, nevěří se v jediného boha tak jednoduše, jako ve městech. Venkov je navíc dál od přímé moci hraběcího rodu Rammsteinů, který před několika desetiletími své náboženství do kraje přitáhl a který staré bůžky zakázal. Tehdejší žreci neměli moc vzdorovat, neboť až na pár zaříkání už dávno neovládali kouzla, zatímco nastupující vládci dokázali sílu své bohyně, zvané Elfrýda, mnoha zázraky.
Věštci však tvrdí, že zatímco na zemi se Elfrýda stává svrchovanou, ve světě snů je mrtvá. Nikdo by to neřekl nahlas, ale šeptá se, že nedávno nastala na druhém břehu reality potopa. Po staletích vlády Elfrýdy nad sny se prý z úkrytů vyrojili běsi a jiní drobní bůžkové: vodníci, mavky a rusalky vzduli hladiny, větrnice a bohyně bouří rozpoutaly nekonečné deště a ohnivci pochytali oheň i slunce do temných pytlů. Elfrýda prý při potopě utonula. Tyto řeči však jsou však známy jen úzkému okruhu vyvolených, kteří umějí vykládat sny nebo se jim to někdo odvážil prozradit.
Odpovědět

Zpět na „Akce, seznamka a inzeráty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů