Zpráva o stavu masaly

Podzimní setkání komunity RPG Fóra, tentokrát ve středních Čechách a v termínu 4. až 7. 11. Pojeďte s námi na chatu oslavit svátek RPG her!

Která masala vám sedla nejvíc?

Zázvorová extrémní (pátek večer)
6
43%
Pepřová speciál (sobota 1)
2
14%
Čajová (sobota 2)
5
36%
Zbytková jemná (neděle dopoledne)
1
7%
 
Celkem hlasů: 14

Uživatelský avatar
ilgir
pěšák
Příspěvky: 10160
Registrován: 22. 1. 2007, 13:48
Bydliště: nejkrásnější město světa

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od ilgir »

He, koukám, že Bifi to docela prožívá. :D
Pieta nám masaly uvařil asi 30 litrů, takže tam asi musely jít všechny vymyšlenosti stranou.
Uživatelský avatar
Bifi
Motivátor; Moderátor
Příspěvky: 7484
Registrován: 3. 3. 2005, 12:24
Bydliště: hanzové mesto Brémy

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Bifi »

Všetky asi úplne nie, keď tie masaly mali rôznu chuť, či?

Inak najlepšia masala je obvykle práve keď sa robí veľký kotol, neprecedí sa a stále je na ohni, aby ostala teplá - naspodu je silná jak riť. :D
"Modern roleplayers own too many rule books and not enough story books and history books." :arrow? Play the worlds, not the rules
Môj príležitostný Youtube kanál Karpatské bunkre


Obrázek
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Pieta
sofistikovaný troll
Příspěvky: 15028
Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Pieta »

Bifi: Ty jsi asi tak o dva levely výš, jak já, to ode mě nečekej žádné zázraky. (:
Bifi píše:Biely cukor má obrovskú výhodu v tom, že je dostupný, lacný, ale hlavne chuťovo neutrálny. Med mi príde už chuťovo veľmi intenzívny, nehovoriac o tom, že by sa nemal ohrievať nad 50 stupňov.
S tímhle mám úplně opačné zkušenosti, bílý cukr je chuťově i jinak agresivní, a když vypiju litr cukrové masaly, mám z toho zalepený krk a pusu plnou různých dochutí.
Bifi píše:A piť studenú masalu je hriech. :wink:
Já mám rád hřích ve všech jeho formách. (:
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Uživatelský avatar
Wan-To
Rebel
Příspěvky: 2967
Registrován: 2. 8. 2006, 18:33
Bydliště: Praha

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Wan-To »

Bifi píše:Biely cukor má obrovskú výhodu v tom, že je dostupný, lacný, ale hlavne chuťovo neutrálny. Med mi príde už chuťovo veľmi intenzívny, nehovoriac o tom, že by sa nemal ohrievať nad 50 stupňov.
Pod to se podepisuji :P
Uživatelský avatar
Bifi
Motivátor; Moderátor
Příspěvky: 7484
Registrován: 3. 3. 2005, 12:24
Bydliště: hanzové mesto Brémy

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Bifi »

Pieta má pravdu, že biely cukor je agresívnejší a vo väčších množstvách akoby plochý (namiesto bohatý).
"Modern roleplayers own too many rule books and not enough story books and history books." :arrow? Play the worlds, not the rules
Môj príležitostný Youtube kanál Karpatské bunkre


Obrázek
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Pieta
sofistikovaný troll
Příspěvky: 15028
Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Pieta »

Flákačův úvod do masaly
Nalejte do hrnce litr a půl vody
Počkejte, až se začne vařit
Nasypejte tam čtyři lžičky masalového koření
Deset až patnáct minut to ignorujte
Nasypejte tam čtyři lžičky čaje
Pět minut to ignorujte
Stáhněte plamen
Nalejte tam litr mlíka
Slaďte, než to začne být dobré
Podávejte
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Uživatelský avatar
Wan-To
Rebel
Příspěvky: 2967
Registrován: 2. 8. 2006, 18:33
Bydliště: Praha

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Wan-To »

Já ještě po přidání mlíka pouštím plyn na plno a nechávám celé převařit... i když těžko říct, jak se to na výsledné chuti projeví.
Uživatelský avatar
Bifi
Motivátor; Moderátor
Příspěvky: 7484
Registrován: 3. 3. 2005, 12:24
Bydliště: hanzové mesto Brémy

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Bifi »

Hej, to je otázne, ale vraj by sa to malo. (Keď sa robí trebárs šafránové alebo inak ochutené teplé mlieko - tiež indický výmysel - tak sa dokonca dovedie k zovretiu trikrát. A potom sa veľmi štýlovo chladí...)
"Modern roleplayers own too many rule books and not enough story books and history books." :arrow? Play the worlds, not the rules
Môj príležitostný Youtube kanál Karpatské bunkre


Obrázek
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Trevenorboven
Příspěvky: 728
Registrován: 11. 10. 2004, 17:03
Bydliště: Marzipan

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Trevenorboven »

Bifi píše:Hej, to je otázne, ale vraj by sa to malo. (Keď sa robí trebárs šafránové alebo inak ochutené teplé mlieko - tiež indický výmysel - tak sa dokonca dovedie k zovretiu trikrát. A potom sa veľmi štýlovo chladí...)
Škoda, že nejsem o 50 kilo lehčí. Mohl bych v Indii dělat v mlíkárně :)
Válka neni cukr.
Uživatelský avatar
Pieta
sofistikovaný troll
Příspěvky: 15028
Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Pieta »

Wan-To píše:Já ještě po přidání mlíka pouštím plyn na plno a nechávám celé převařit... i když těžko říct, jak se to na výsledné chuti projeví.
Projeví, začnou prskat kamarádi, kteří nemají rádi chuť čerstvě převařeného mléka, proto to nedělám. (-;

(I když přemýšlím, jak by to asi vypadalo, kdyby člověk vylouhoval čaj v čistém mléce a pak to slil dohromady.)
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Uživatelský avatar
Bifi
Motivátor; Moderátor
Příspěvky: 7484
Registrován: 3. 3. 2005, 12:24
Bydliště: hanzové mesto Brémy

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Bifi »

V čajovni, kde som pracoval, sme robili aj čierny čaj varený v polotučnom mlieku s čerstvou vanilkou a cukrom (volalo sa to tuším Vanilkový sen). Bolo to veľmi obľúbené, ale na môj vkus príliš ťažké - akoby ťa niekto búchal veľkou penovou päsťou.
"Modern roleplayers own too many rule books and not enough story books and history books." :arrow? Play the worlds, not the rules
Môj príležitostný Youtube kanál Karpatské bunkre


Obrázek
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Wan-To
Rebel
Příspěvky: 2967
Registrován: 2. 8. 2006, 18:33
Bydliště: Praha

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Wan-To »

Pieta píše:Projeví, začnou prskat kamarádi, kteří nemají rádi chuť čerstvě převařeného mléka, proto to nedělám. (-;
Hmm, normálně teplý mlíko (natož čerstvě převařený) taky nemusim, ale u masaly mi to kupodivu nevadí... nějak to v tom necítím.
Uživatelský avatar
Antharon
Příspěvky: 6888
Registrován: 24. 10. 2007, 16:33
Bydliště: Šenkvice

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Antharon »

hlavne u masaly je to mlieko rozriedené vodou
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.
Uživatelský avatar
Ecthelion
Moderátor
Příspěvky: 12359
Registrován: 13. 7. 2004, 15:19
Bydliště: Brno/Rezno
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Ecthelion »

Musíme pietovi poděkovat za recept... flákačova masala se velice podařila, dnes doufám pro velký úspěch opakujeme.
"Stay firm and die hard!" Colonel-Comissar Ibraim Gaunt, Tanith First-And-Only
Obrázek
Uživatelský avatar
Pieta
sofistikovaný troll
Příspěvky: 15028
Registrován: 6. 9. 2006, 19:08
Bydliště: Praha, ale původem jsem z Hostivaře
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpráva o stavu masaly

Příspěvek od Pieta »

Ecthelion píše:Musíme pietovi poděkovat za recept... flákačova masala se velice podařila, dnes doufám pro velký úspěch opakujeme.
A zase jsem o něco méně jedinečný a unikátní. (-;
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
Odpovědět

Zpět na „Podzimní Slezina 2010“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti