Rozličné zbožné dotazy
Moderátor: Faskal
-
- sofistikovaný troll
Re: Rozličné zbožné dotazy
Dejte si image search na "burning man", je to celkem samovysvětlující.
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
Cicho żono, deszczyk rosił, ja nie słyszał kto to prosił.
-
- pěšák
-
- malý zelený křečopažout

jo a v posledních letech tam každý rok stavějí chrám, který pak taky zapálí. To bysme na čarodky mohli zavést taky.
Naposledy upravil(a) OnGe dne 8. 4. 2020, 13:04, celkem upraveno 2 x.
OnGe tu není, je tu jenom Zuul
-
- .
Tak díky.
Já jsem nejspíš taky ztracená duše, ježto se mi plno těchto věcí líbí. Třeba postmodernismus. Nebo LOTR. Nebo Harry Potter, to je taky rouhavé svinstvo.
Jiné mi připadají úplně neškodné.
Já jsem nejspíš taky ztracená duše, ježto se mi plno těchto věcí líbí. Třeba postmodernismus. Nebo LOTR. Nebo Harry Potter, to je taky rouhavé svinstvo.
Jiné mi připadají úplně neškodné.
-
To záleží na tom co si představíme pod pojmem „klasické pálení čarodějnic“
Ale každopádně pokud myslíme folklórní pálení čarodějnic tak to je spíš symbolické ničení zlých sil či toho co zaniká, podobně jako je činěno s Moranou, Bakchem a kdo vím kým ještě (pomíjím samozřejmě že akademická diskuse o tomto fenoménu zdaleka není ukončená). Wicker man však slouží výslovně k obětování živého člověka (nikoliv figuríny), nejspíš aby byla zajištěna přízeň bohů - tedy pokud celý koncept proutěného muže není římská anti-druidská propaganda.

-
- .
Ano. A to někdo ještě mimo svět filmů (Midsomar) a her doopravdy provozuje?
-
Ne, lidská oběť k náboženským účelům se nezdá nijak obzvlášť účinná (podívejme se na Aztéky) - a v současné Evropě by přeci jenom z toho byly problémy
Ale vážně- jak jsem psal: my ani vlastně nevíme jestli v takovém proutěném muži skutečně obětovalo i ve starověku.

Ale vážně- jak jsem psal: my ani vlastně nevíme jestli v takovém proutěném muži skutečně obětovalo i ve starověku.
-
- pěšák
OnGe: V USA mají přepíčené všechno, tak co bys čekal?
Navíc nejsem přesvědčen, že v tom původním textu byl myšlen tento konkrétní festival, vzhledem k tomu, že tam stálo "Burning man", zatímco ten festival se píše "Burning Man". Naopak bych řekl, že z pohledu autora toho seznamu je škodlivé naše pálení čarodějnic stejně jako americké festivalové. V obou případech se jedná o fujky zábavu, která pod postmoderním nánosem ukrývá ošklivé pohansko satanské podhoubí.
Pieta: Velice ošidný přístup. Vygoogli si obrázky pro (anglicky) "roztomilé mokré koťátko".
Navíc nejsem přesvědčen, že v tom původním textu byl myšlen tento konkrétní festival, vzhledem k tomu, že tam stálo "Burning man", zatímco ten festival se píše "Burning Man". Naopak bych řekl, že z pohledu autora toho seznamu je škodlivé naše pálení čarodějnic stejně jako americké festivalové. V obou případech se jedná o fujky zábavu, která pod postmoderním nánosem ukrývá ošklivé pohansko satanské podhoubí.
Pieta: Velice ošidný přístup. Vygoogli si obrázky pro (anglicky) "roztomilé mokré koťátko".
-
Jaj, moje chyba. Viděl jsem seznam, ale nevšiml si z jakého obrázku je vzat.
V tomhle kontextu to bude asi ten festival, figuríny určené k pálení lidských obětin opravdu nikdo dnes nestaví (ač teoreticky autor původního seznamu na existenci takových praktik věřit může)
V tomhle kontextu to bude asi ten festival, figuríny určené k pálení lidských obětin opravdu nikdo dnes nestaví (ač teoreticky autor původního seznamu na existenci takových praktik věřit může)
-
Já jsem přesvědčený, že autor tento festival myslel (protože volnomyšlenkářství a žití mimo běžný ritmus a pravidla ve stanovém městečku v poušti tenhle typ lidí musí dráždit i kdyby se u toho nic nepálilo) a o pálení čarodějnic nikdy neslyšel (protože to bude nejspíš amík) a z typografie bych neusuzoval zhola nic.ilgir píše: ↑8. 4. 2020, 13:52 Navíc nejsem přesvědčen, že v tom původním textu byl myšlen tento konkrétní festival, vzhledem k tomu, že tam stálo "Burning man", zatímco ten festival se píše "Burning Man". Naopak bych řekl, že z pohledu autora toho seznamu je škodlivé naše pálení čarodějnic stejně jako americké festivalové. V obou případech se jedná o fujky zábavu, která pod postmoderním nánosem ukrývá ošklivé pohansko satanské podhoubí.
-
Co by mě ale zajímalo je to krypto v pravém rohu seznamu:
Eph 6:12
Deut: 18:9-12
To asi nebudou kanonické části bible, což?
Eph 6:12
Deut: 18:9-12
To asi nebudou kanonické části bible, což?
-
- sofistikovaný troll
Téměř s jistotou myslí ten festival. U nás o něm sice nikdo neslyšel, ale je to velkej kulturní fenomén, a taky oblíbenej symbol všeho, co je špatně.ilgir píše: ↑8. 4. 2020, 13:52Navíc nejsem přesvědčen, že v tom původním textu byl myšlen tento konkrétní festival, vzhledem k tomu, že tam stálo "Burning man", zatímco ten festival se píše "Burning Man". Naopak bych řekl, že z pohledu autora toho seznamu je škodlivé naše pálení čarodějnic stejně jako americké festivalové.
Kromě festivalu se tenhle výraz skoro nepoužívá, i ten keltský obětní panák je spíš wicker man než burning man.
???
Nicméně moje pointa byla, že z těch obrázků je celkem zřejmé, proč něco takového vadí lidem, co jim vadí halloween, raves a earth worship.
Cicho żono, deszczyk padał, ja nie słyszał kto to gadał.
-
- Moderátor
... ten moment, kdy nepoznáte, jestli je to Jack Chick nebo parodie na něj.
Internet se zdá se shodl na tom, že je to parodie, pravděpodobně na tenhle traktát:
http://www.fmh-child.org/AngelOfLight/A ... ght_7.html
Internet se zdá se shodl na tom, že je to parodie, pravděpodobně na tenhle traktát:
http://www.fmh-child.org/AngelOfLight/A ... ght_7.html
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
-
- Malý princ; Moderátor
To by vysvetlovalo, proc postmoderna na takovy seznam vlastne patri opravnene

Metagame - Blog o stolních RPG: historie, teorie, indies, oldies...
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris, Apocalypse World
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Napiš recenzi!
Oblíbené hry: Old DnD/retro clones, Over the Edge, VtM, Střepy snů, Polaris, Apocalypse World
Hraju: Advanced Dungeons and Dragons 1E, Labyrinth Lord
Hraješ? Napiš recenzi!

-