PC hry - obecná diskuze, novinky, atd.
- Resurrection
Re: PC hry - obecná diskuze, novinky, atd.
Zkousel jsem to, setting, pribeh a zpracovani jsou uzasne, gameplay je naprosto otresny, takze jsem to po nejake dobe bohuzel vzdal.
Turn based 3D combat s real time prvky je... inovace. Ale bohuzel toho cimmrmanovskeho typu "tudy ne pratele". Ono by tomu sluselo asi jinak oboji, jak klasickej real time boj, tak nejaka forma karet/deku/skladani schopnosti po tazich. Tenhle hybrid je ale fakt des.
Turn based 3D combat s real time prvky je... inovace. Ale bohuzel toho cimmrmanovskeho typu "tudy ne pratele". Ono by tomu sluselo asi jinak oboji, jak klasickej real time boj, tak nejaka forma karet/deku/skladani schopnosti po tazich. Tenhle hybrid je ale fakt des.
Secrets are power.
Ja jsem to hral zatim jen cca 5 hodin. A ac to na me trochu moc rychle a moc silne tlaci na emoce, tak mi to prijde jako velmi hezky a imaginativne udelane. Ten soubojovy system neni nic uzasneho, ale to se podle me neda rict o zadnem JRPG a tohle je soubojove proste moderni JRPG. Tahovy souboj s quicktime prvky, ktere tam davaji jemny obratnostni aspekt (mozne uhyby a parirovani). Vzhledem k tomu ze si myslim ze ten system neni v zanru nijak vyjmecny (osobne jsem ho zazil v jedinem dalsim JRPG insirovane hre co jsem za posledni dobu hral- Sea of Stars), tak si nemyslim ze v brzke dobe tenhle system vymizi.
TLDR: Hra pusobi z pocatku dobre, soubojovy system mi nijak zvlast nesedi, ale postupne jsem si ho osvojil a byl jsem s nim ok.
TLDR: Hra pusobi z pocatku dobre, soubojovy system mi nijak zvlast nesedi, ale postupne jsem si ho osvojil a byl jsem s nim ok.
Ja jsem slysel, ze to neni JRPG ale JeRPG 
The wind puts out the fire and
Stars are falling from the sky.
That which is eternal, ends.
Seek nothing, gain all;
Reject nothing, transcend all;
Hold to no conceptions, rule all—
This is a far and a sunless land.
Seek nothing, gain all;
V Dark Souls jsou Black Knighti a v Elden Ringu Crucible Knighti, tady plni ulohu opakujicich se elite enemy / minibossu divni mimove, ze kterych padaji jako loot outfity s bagetami a barety.
Seek nothing, gain all;
Seek nothing, gain all;
- Selhan
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nic jiného jsem od francouzů nečekal.
Odehrávají pantomimou i smrtelné výkřiky, jako ti v NOLFu?
Odehrávají pantomimou i smrtelné výkřiky, jako ti v NOLFu?
Poznamenávám, že preferuji svérázný přístup, který klade obrovský důraz na informované volby.
Ne, ale mlati te imaginarnim kladivem a chrani je imaginarni zed.
(A omlouvam se za neuplnou informaci, v Elden Ringu tvori ulohu opakujicich se elite enemy / minibossu Crucible Knighti, Erdtree Avatari, Blackknife Assassini, Ulcerated Tree Spiriti a draci.)
(A omlouvam se za neuplnou informaci, v Elden Ringu tvori ulohu opakujicich se elite enemy / minibossu Crucible Knighti, Erdtree Avatari, Blackknife Assassini, Ulcerated Tree Spiriti a draci.)
Seek nothing, gain all;
Seek nothing, gain all;
Víte jaká je výhoda narozenin v létě? 1) je to půl roku od Vánoc, takže vánoční dárek máte dohraný.
2) akorát čas na letní výprodej
Mám tu tradiční otázku na doporučení na dobrou střílečku (klidně "s prvky rpg" až kamsi do Red Dead Redamption nebo Cyberpunku) pro mého drahého tatíka
Mám tu tradiční otázku na doporučení na dobrou střílečku (klidně "s prvky rpg" až kamsi do Red Dead Redamption nebo Cyberpunku) pro mého drahého tatíka
A opravdovou flintu, nebo střelbu na střelnici jsi mu koupit zkusil? Koukám, že zážitkové agentury ještě pořád nabízí věci jako je projížďka BVPčkem a střelba z AKčka.
Verify you are a human.
It's just an overreaction. In a few months, nobody will remember the drama.
Cyberpunk jsem právě teď dohrál, jen to není úplně (pro mě) znovuhratelné ... ta hra je strašně ukecaná a trávit hodiny a hodiny rozhovory, mnoho jich ani nejde "přeskákat", jejich posloucháním ZNOVU, to bych asi nedal. Jinak je to technicky skvělé ... škoda, že to není trochu méně rozvleklé, jako například Deus-exJezus píše: ↑3. 7. 2025, 17:37 Víte jaká je výhoda narozenin v létě? 1) je to půl roku od Vánoc, takže vánoční dárek máte dohraný.
Mám tu tradiční otázku na doporučení na dobrou střílečku (klidně "s prvky rpg" až kamsi do Red Dead Redamption nebo Cyberpunku) pro mého drahého tatíka![]()
- Eleshar_Vermillion
- černá eminence
Mimo vlákno:
Zkusil jsem AER: Memories of Old a je to fajn oddechová adventura. Jste holka, která se umí měnit v sokola, a pohybujete se v de facto post-apo světě, který se doslova rozpadl na kusy a tvoří ho jen změť vznášejících se ostrovů. Puclíky jsou jednoduché, hra není dlouhá, ale má to docela hezké environmentální vyprávění a vnitřní mytologii, ale nejlepší mi připadá ta radost z objevování krajiny v letu. Není to nic přelomového, ale rozhodně dobře investovaný dolar padesát.
Zkusil jsem AER: Memories of Old a je to fajn oddechová adventura. Jste holka, která se umí měnit v sokola, a pohybujete se v de facto post-apo světě, který se doslova rozpadl na kusy a tvoří ho jen změť vznášejících se ostrovů. Puclíky jsou jednoduché, hra není dlouhá, ale má to docela hezké environmentální vyprávění a vnitřní mytologii, ale nejlepší mi připadá ta radost z objevování krajiny v letu. Není to nic přelomového, ale rozhodně dobře investovaný dolar padesát.
- Za tento příspěvek děkují uživateli Eleshar_Vermillion:
- Sosacek
Ne croyez pas que les antisémites se méprennent tout à fait sur l'absurdité de ses réponses. Ils savent que leurs discours sont légers, contestables ; mais ils s'en amusent, c'est leur adversaire qui a le devoir d'user sérieusement des mots puisqu'il croit aux mots ; eux, ils ont le droit de jouer. Ils aiment même à jouer avec le discours car, en donnant des raisons bouffonnes, ils jettent le discrédit sur le sérieux de leur interlocuteur ; ils sont de mauvaise foi avec délices, car il s'agit pour eux, non pas de persuader par de bons arguments, mais d'intimider ou de désorienter. Si vous les pressez trop vivement, ils se ferment, ils vous signifient d'un mot superbe que le temps d'argumenter est passé.
Tak tu máme ohlášené OSR CRPG The Secret of Weepstone a líbí se mi, jak trefili vizuál. 
Pokus o remake enginu, ve kterém běžely hry studia Silmarils (Metal Mutant, Crystals of Arborea, Ishar 1-3 atd.). Vypadá to one-man show, poslední aktualizace byly před necelým rokem.
https://github.com/maestun/alis
https://github.com/maestun/alis
Verify you are a human.
- Eleshar_Vermillion
- černá eminence
Zkoušeli jste někdo Hellish Quart? Zatím slintám u videí s Martičkou...
Ne croyez pas que les antisémites se méprennent tout à fait sur l'absurdité de ses réponses. Ils savent que leurs discours sont légers, contestables ; mais ils s'en amusent, c'est leur adversaire qui a le devoir d'user sérieusement des mots puisqu'il croit aux mots ; eux, ils ont le droit de jouer. Ils aiment même à jouer avec le discours car, en donnant des raisons bouffonnes, ils jettent le discrédit sur le sérieux de leur interlocuteur ; ils sont de mauvaise foi avec délices, car il s'agit pour eux, non pas de persuader par de bons arguments, mais d'intimider ou de désorienter. Si vous les pressez trop vivement, ils se ferment, ils vous signifient d'un mot superbe que le temps d'argumenter est passé.
Já kdysi dávno demo, ale mám jenom integrovanou grafiku a jelo mi to pomalu (jakože v 640x480 nebo podobným retro rozlišení a to ještě trhaně), což mi na to, že to jsou jenom fighty 1-na-1, přišlo dost šílený. Tak mám aspoň z YT postahovanej soundtrack 
Laka, Tatars Theme (Extended)
Aaaargh, on (Kubold) musel stáhnout trailer k Savovi (druhý kozák)? Asi se YT nelíbilo tohle (bylo to tam 1:1).
Laka, Tatars Theme (Extended)
Aaaargh, on (Kubold) musel stáhnout trailer k Savovi (druhý kozák)? Asi se YT nelíbilo tohle (bylo to tam 1:1).
Verify you are a human.