[HRA] Cesta měsíčním světlem

Moderátoři: MarkyParky, Sarsaparillos, GM Brněnský drak

Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

"Lidé ze Železných zemí se vám budou vždycky bránit," vysvětluju šamanovi mezi čtyřma očima. Aspoň teda myslím, že s námi nikdo další není, jistý si tím tu nejsem nikdy.

"A kdyby věděli o Adan a svých duších, no, asi by to tu celé zkusili vypálit. Ať už uctívají staré nebo nové bohy, shodnou se zpravidla, že po tomhle životě je něco dalšího. A nesnesli by, že byste jim to měli odepřít. Ale všude jsou nějaké extrémy. I mezi lidmi jsou takoví, kteří úplně zavrhli víru v bohy. Prostě nevěří v nic po životě. Tihle by možná byli ochotní vám svoje těla nechat, u starých a nemocných, kteří stejně už nemají nic před sebou. Kdyby za to Kruh dostal něco na oplátku, samozřejmě.

Je jich strašně málo, vlastně vím jenom o jednom jediném takovém Kruhu. Ostatní se ho straní, ale pokud se nepřesunuli, dokázal bych je myslím ještě najít. Přísahal jsem, že o Adan a vašem životu za život s nikým nepromluvím. Ale zkusím jim nabídnout dohodu a zasvětit je do toho můžete už vy sami. Měli byste zdroj pro váš život a oni aspoň někoho, kdo jimi nebude opovrhovat. Vyrazím zítra za úsvitu a snad se nevrátím sám."

"A v co věříš ty, Tristane Baldursone?" zeptá se mě Uktannu před odchodem. "Tvá víra a tví bohové ti nebrání nabídnout nám tuto pomoc? Nebo jednáš jen pro blaho Essu? Yorath s tebou nesouhlasila. Co je příčinou, že je tvá cesta jiná?"
"Ne, ne," zavrtím rychle hlavou, "není to kvůli Essu a mojí přísaze. Já... Yorath věří, to já chápu. Já už ne. Takhle, nemusím věřit. Cítím v sobě Měsíčního medvěda, už roky. Nevím pořád, co je vlastně zač, ale když mě tohle napadlo, nevzpouzel se a na mě nešla zuřivost. Asi proti tomu nic nemá."
"Až se vrátíš, vyložím ti píseň o měsíci a pochopíš, co v sobě nosíš," poví ještě šaman a pak se rozloučíme.


🔮 Jméno Kruhu Prefix [82] Shield Suffix [7] ford = Pavézův Brod
Cestování do sousedního regionu či obtížným terénem v rámci regionu - Dangerous

🔀 Undertake a Journey Jak začne cesta? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 2 + 2 + 0 = 4 Challenge Dice 4, 3
✍️ You reach a waypoint and mark progress, but suffer -1📦
Cesta do Pavézova Brodu 🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑


Až když se za mnou zavře les, uvědomím si, jak strašně dlouho jsem už necestoval sám. Naposledy jsem utíkal od Měsíčního medvěda, dnes mu jdu naopak pomalu vstříc. Mám cestou nad čím přemýšlet.

Postupuju po zvířecích stezkách a ve vyschlých korytech potoků. Když se mi poštěstí zahlédnout přes stromy slunce, zkouším se zorientovat a pokračovat dál na sever. Mohl bych jít přes Essus, ale nechci se tam zatím vracet s prázdnou.

🔮 Location [34] Pond Location Description [29] Ancient
🔮 Žije tu něco? Rolled 45 vs. 75: Yes
🔮 I něco jiného než ryby? Rolled 65 vs. 50: No
🔮 Jsou ty ryby aspoň něčím zajímavé? Rolled 80 vs. 75: No


Se soumrakem dorazím k rozvalinám čehosi hodně starého. Pořád vlastně nevím, jestli tyhle pradávné ruiny mají na svědomí elfové, kteří ale teď asi spíš žijí v přírodě než v budovách, nebo ještě někdo mnohem starší. Nebo Zlomení? Ne, to je blbost.

Možná je tohle součást té Karmínové věže, o které se zmínil Bjorn. Nevím. Z několika málo opracovaných kamenů nejsem schopný poznat, co tu kdysi stálo. Les si skoro všechno sebral. Trochu zachovalá je jen široká obdélníková vodní plocha, až moc souměrná na to, aby tu vznikla náhodou. Pod stojatou hladinou se občas mihne drobný stín. Chvíli vyčkávám a opatrně zvažuju hrozby, ale nic na mě nevyskočí, ani mě nestrčí zezadu do vody. Můžu tu asi strávit první noc a snad i něco pojíst.

🔀 Make Camp Jaká bude noc? (Zásoby) Miss with a Match
🎲 Action Score 1 + 4 + 0 = 5 Challenge Dice 5, 5
✍️ You take no comfort. Pay the Price.

🔮 Pay the Price [28] Something of value is lost or destroyed.
🔮 Major Plot Twist [90] Two seemingly unrelated situations are shown to be connected.

Mí milí spoluhráči, kdyby se chtěl někdo chopit slova a vymyslet, co se během táboření stalo, sem s tím.
Uživatelský avatar
Orákulum
Příspěvky: 112
Registrován: 25. 8. 2022, 18:17

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Orákulum »

Tristane, rozhodl ses poblíž ruin a záhadné vodní plochy bezstarostně odpočívat a něco pojíst ze svých zásob. Čirou náhodou jsi objevil ve skalní puklině hned vedle drobný pramen, který snad zarostlou kašnu či co to je, napájí, aby nevyschla. Oproti stojaté vodě vypadá tahle čerstvě, lákavě, i když trochu nepatřičně. Možná jsi ucítil drobné varování, když jsi napřáhl dlaně, aby ses napil, ale nevěnoval jsi mu pozornost. Možná si měl být opatrnější a více bádat, co se to pod kalnou hladinou pohnulo. Teď je ale pozdě.

Napil ses zhluboka, pak znova a znova. Když ses otočil, abys šel něco zakousnout, stojí za tebou žena.

Žena je drobná, nadpozemsky krásná, její kůže má zelený nádech a trochu, jen trochu, připomíná šupinky, občas tady a tu. Ve vlasech má vpletené vodní rostliny, pečlivě a s grácií, aby podtrhovaly její krásu, za uchem právě rozkvetlý leknín. Na rukou má stříbrné náramky a na krku náhrdelník ze stříbra a říčních škeblí. Jinak je nahá.

„To jsi neměl pít,“ promluví najáda a zní to smrtelně vážně. Jako by ti oznamovala něco ve stylu, jako že to dítě jsi neměl zabíjet, nebo tu vesnici zapalovat. Jako bys udělal něco, za co zasloužíš bez milosti popravit.
„To je má voda, rozumíš? To NESMÍŠ!“ chceš něco říct, ale zjistíš, že nemůžeš. Nejen to, celé tělo tě neposlouchá. Nemůžeš ani dýchat, máš pocit, že se topíš.

Dojde k tobě, zblízka si tě prohlíží. Obchází tě, přejede ti dlaněmi po ramenou, zvědavě a laškovně ti zajede prsty do vlasů.
„Teď jsi můj. Navždy. Budeš mě bavit. Tancovat se mnou. Dělat mi radost a společnost. Jak dlouho to vydržíš,“ dokončí okruh kolem tebe, zadívá se ti do očí a v těch jejích vidíš krutost. Ne lidskou, ale ... prostě jinou. Jako by byla částí její přirozenosti. Pak tě políbí a ty se konečně můžeš i nadechnout.

„Ale můžu tě vrátit tobě, pokud pro mě něco uděláš, co na to říkáš, Tristane?“ kouzlo pomine, najednou se můžeš zase svobodně pohybovat. Ale pouto, které mezi vámi vzniklo, stále cítíš. Je jako obojek nasazený vzpurnému psovi.

Tristane, na ten plot twist jsme nezapomněli, ale nejdřív jsme ti chtěli rozehrát situaci, ze které vzejde a nechtěli jsme příliš hrát za tebe, takže máš prostor reagovat.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Cítím, že moje duše snese jenom jedno prokletí. Pouto najády dlouho nevydrží, ale to asi ani já. A ještě toho musím tolik udělat.

Jestli ví, jak se jmenuju, tak i ví, že ji poslouchám. Mlčím a čekám.

Můžete pokračovat.
Uživatelský avatar
Orákulum
Příspěvky: 112
Registrován: 25. 8. 2022, 18:17

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Orákulum »

„Nic neříkáš? Zatančíš si se mnou alespoň? Ne? Jsi nudný, Tristane,“ zamračí se na tebe. „Není s tebou žádná zábava, nevím, co na tobě ta chudák holka vidí. A tak jsi jí ublížil, chudinka Yorath.“ Nevíš, jestli to jen hraje, ale tváří se skoro jako ona, dotčeně. Položila si dlaň na hruď a dívá se, jako bys jí zlomil srdce.
„Třeba bych ti s ní mohla pomoci? Myslí na tebe a trápí se. Já lidským duším rozumím, jsou tak ... jednoduché,“ její tvář rozzáří úsměv a žena se zatočí dokola. Přísahal bys, že voda v okolí se pohnula podle jejího kroku.

„Mlčíš, nic neříkáš, chceš jít k věci. Nelíbím se ti snad? Dobrá tedy,“ sedne si na zem a zkříží nohy. Podívá se, jestli se také posadíš, ale vlastně je jí to jedno. Na chvíli se zasní a pak začne povídat.

„Jsem tu už dlouho, byla jsem tu dávno před elfy, i před lidmi. A budu tu i po nich. Elfy odtud kdysi vyhnala nemoc. To byla taková krása! Tedy předtím, když tu žili,“ mávne rukou aby zahrnula ruiny okolo. „Byly jich tu tisíce. Žili za zpěvu pod světlem hvězd, jejich štíhlé věže z bílého kamene souzněly s přírodou, magie proudila zemí.“

„Jenže teď se vrátili, do Karmínové věže. Chtějí místo probudit, obnovit sílu Prastarého. Chtějí to za každou cenu. A to já nechci. Znovu by mě zotročil, znovu bych musela sloužit. Mám ráda svobodu, a jsem ráda sama.“ Je až vtipné, jak si najáda protiřečí, miluje svobodu, ale neváhala ani vteřinu, aby si tě připoutala. Má ráda samotu, ale prosí, abys jí dělal společnost.

„Zbavíš mě jich? Vyženeš je z Karmínové věže? Uděláš to pro mě? Uspíš znovu Prastarého, na dalších tisíc let?“
Uživatelský avatar
Orákulum
Příspěvky: 112
Registrován: 25. 8. 2022, 18:17

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Orákulum »

Mlčení a čekání vyprovokuje najádu k dalším slovům.

"Cítím z tebe únavu. A ve tvých vzpomínkách vidím bojovníka, který má s elfy z Karmínové věže své účty. Chceš jeho pomoc? Klidně ji vyhledej. Neboj se nechám tě odejít. Když budeš přísahat, že se vrátíš a elfy vyženete. Přiaahej tak, jak to vy lidé děláváte. Na železo."

"Já sice na sílu železa nevěřím, ale ty ano. A to mi stačí."
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Drzá potvora. Mohl bych po ní skočit, popadnout ji a roztrhnout vejpůl. Stačí jeden krátký krok...

"Ne," zavrčím a chňapnu zubama před sebe. Seknu po ní pravačkou, ale nehty minou její krk a mně se podlomí kolena. Zkouším vstát, ale nemůžu.

"Ale no tak, Tristane! S tebou nakonec je nějaká zábava!" směje se mi najáda do obličeje. "Ale nesmíš to přehánět, protože bych si taky mojí nabídku mohla rozmyslet a místo toho bych s tebou protancovala noc na dně téhle kašny! A přece ani jeden nechceme, aby se Prastarý probudil. Ty ještě ani nevíš, že to chceš, ale já do tebe vidím. Neměla bych ti to říkat, ale on ti to ten tvůj elfí přítel stejně zanedlouho vysvětlí. To mě ale musíš poslouchat, rozumíš?"

Dál chraptivě vrčím, oči mě pálí, ale rukou už chmátnu jenom na košili a utrhnu z ní železný korál. Nevím, jestli to dělám z vlastní vůle, nebo mě pořád ještě ovládá najáda. Ale co řeknu dál, to už jde z mojí vlastní duše.

"Přísahám na železo, že vyženu elfy z Karmínové věže," procedím skrz zuby. Když pomine vztek, cítím, že je to tak vlastně správně.

🔀 Swear an Iron Vow Jak začne tahle přísaha? (Srdce) Miss
🎲 Action Score 1 + 2 + 0 = 3 Challenge Dice 10, 3
✍️ -4📉 => Weak Hit
✍️ You are determined but begin your quest with more questions than answers. Take +1 📈, and envision what you do to find a path forward.


Najáda vyskočí na nohy a zatočí se dokola, až mi její vlasy zacloní jakýkoliv výhled. Než se naděju, pochoduju strnulým krokem vstříc lesu. Snažím se otočit, ale nejde mi to. Slyším za sebou jenom zároveň laškovný a chladný hlas.

"Bude lepší, když už půjdeš, aby tě třeba zase nenapadlo pít mou vodu. Šťastnou cestu, Tristane! A nezapomeň se vrátit, slíbil jsi mi to!"

V hlavě se mi honí příliš moc otázek, ale nedaří se mi nad nimi moc přemýšlet. Byla tohle už Karmínová věž, nebo je jinde? Narážela na Bjorna, nebo někoho jiného? A co je vůbec ten Prastarý a proč by mě měl zajímat? Není to taky Měsíční medvěd?


Ani nevím, kdy přesně se mi vrátí plná kontrola nad tělem a myšlenkami. Je noc a jsem uprostřed noci. Zkusím prostě i bez pořádného odpočinku pokračovat dál a najít nějaké lepší místo, kde na chvíli složit hlavu.

🔀 Undertake a Journey Bude pokračování lepší? (Rozum) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 4 + 2 + 0 = 6 Challenge Dice 1, 1
✍️ You move at speed: Mark progress and take +1📈, but suffer -1📦.
Cesta do Pavézova Brodu: 🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑


Jdu rychle, hlavně, abych byl už pryč. Nehledím na tenčící se zásoby, ani vodu si neodvážím doplnit. Mám strach, co by na mě vyskočilo tentokrát.

Najednou z dálky ucítím kouř. A není to jenom oheň, tenhle kouř voní.

🔮 Location [80] Coast Location Description [38] Rich
🔮 Bude tam dost známých na využití bondu? Rolled 79 vs. 50: No


Opatrně pokračuju dál, až dojdu na břeh širokého jezera. Pijí u něj stáda srn a daňků, na hladině se mrcasí ryby. Na kamenité pláži hoří táborový oheň a kolem sedí několik postav. Koně naložení zbožím postávají ve stínu opodál. Karavanu z Rojřina stesku bych poznal vždycky a teď je to ještě příjemnější, než kdy obvykle.

🔀 Sojourn Odpočinu si s karavanou lépe? (Srdce) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 0 = 6 Challenge Dice 3, 10
✍️ You and your allies may each choose one from within the categories. Consort: Take +2 🧠


Přijdu až k lidem a přivítám se s nimi. Hned několik mě pozná jako toho, kdo nedávno pomáhal bránit Rojřin stesk před nemrtvými a vítají mě hned jídlem a pitím. Bohužel tu není Haleema ani nikdo z bližších přátel. Směřují do Essu a dál do Útočiště, takže na společnou cestu to není. Ale i tak s nimi rád chvíli posedím a povzpomínám na ty lepší chvíle. Když se loučíme, na chvíli mě i zamrzí, že se zanedlouho zase vrátím mezi elfy. S lidmi je všechno výrazně jednodušší. Ale cesta je ještě dlouhá a na obavy není čas.

Od mužů z karavany jsem slyšel o starých stezkách nad jezerem směrem Pavézovu Brodu. Jen co jezero obejdu, zkouším je najít a usnadnit si tak další cestu.

🔀 Secure an Advantage Najdu staré stezky? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 1 = 7 Challenge Dice 1, 2
✍️ You gain advantage. Take control: Make another move now (not a progress move), and add +1🎲. Prepare to act: Take +2📈.


Najít léta nepoužívané pěšiny je náročný úkol, ale když vím, že tu jsou, prostě to nevzdám. Navíc od elfů aspoň tuším, které místní stromy rostou rychle a potřebují světlo, které naopak mají čas a jejich kořeny nesou i desetiletí stopy po drápech a sekerách. A tak se mi podaří časem nastoupit na zarostlou stezku a pokračovat dál lehčím krokem, ale hlavou stále stejně ustaranou.

🔀 Undertake a Journey Jak bude pokračovat cesta po stezkách? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 5 + 2 + 1 = 8 Challenge Dice 5, 4
✍️ You reach a waypoint. You make good use of your resources: Mark progress.
Cesta do Pavézova Brodu: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑


Konečně mám víc prostoru přemýšlet a šetřit jídlem. V burácející říčce se umyju a doplním vodu. Žádná lesní ženská na mě nepřijde.

🔮 Location [29] Road Location Description [21] Grim
🔮 Category [38] Malignant Plague


Tempo zvolním až ve chvíli, kdy si všimnu něčeho zvláštního a po zádech mi přejede hrůza. Kleknu a prohledávám stezku pod sebou. Skutečně, tady je seskládaná z dávno zarostlých kamenných kvádrů. Jsem na staré cestě, možná z elfích dob? Cesta sama o sobě by nebyla tak strašná, ale vybledlé odlesky ve vysoké trávě při bližším průzkumu mluví jasně - jsou to kostry. Leží tu kolem hodně mrtvých lidí. A z toho, jak jsou kosti nepřirozeně pokroucené, je příčina smrti asi jasná - nemoc Starého světa. Kam jsem to došel?
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Dlouho jenom klečím u kamenných kvádrů, hledím do země, naslouchám okolí a přemýšlím. Mám se vrátit a obejít tohle ponuré místo, nebo se zdržet stezek dál a zjednodušit si tak další cestu? Je vůbec důvod se bát? Tyhle kosti tu můžou ležet desetiletí. Ale přesto cítím strach, který mi nedovolí hodit to za hlavu a pokračovat dál.

Přejedu prsty skrz trávu, naberu hrst kamenů a hlíny a přivoním k ní. Jestli je tu ještě něco živého, nechá to tu stopy. Zbytky jídla, výměšky, nástroje. Jestli tu čeká jenom nemoc a smrt, najdu její poslední oběti. Obcházím místo v čím dál širších kruzích a hledám odpovědi na otázku, kterou jsem si ani nechtěl položit.

🔀 Gather Information Co zjistím o tomhle místě? (Rozum) Miss
🎲 Action Score 5 + 2 + 1 = 8 Challenge Dice 8, 9
✍️ Your investigation unearths a dire threat or reveals an unwelcome truth that undermines your quest. Pay the Price.
🔮 Pay the Price [93] It forces you to act against your best intentions.


Nejprve najdu jenom nějaký trus, nedokážu ho zařadit. Pak cáry plesnivého oblečení, ne tak staré. A pak na vybledlých kostech pravidelné rýhy - otisky zubů. Nestihnu se ani zamyslet, co tu mohlo krom nemoci rozsévat zkázu. Z lesa se ozve táhlý skřek plný bolesti. Zlomení!

Popadne mě panika. Vyskočím na nohy, pevně stisknu kopí a rozhlídnu se. Nevidím nic konkrétního. Jenom slyším pohyb v lese a další přibývající skřeky. Srdce mi buší a nedaří se mi najít žádné místo, kam bych se mohl schovat. Určitě tu nějaké je, ale... najednou prostě běžím. Místo toho, abych se zkusil ukrýt a nenápadně stáhnout, běžím zarostlou stezkou, hlava nehlava. Přes vlastní dech a sténání netuším, jestli už běží za mnou, nebo čekají v lese.

🔀 Face Danger Zvládnu utéct a setřást je? (Ostří) Weak Hit
🎲 Action Score 6 + 1 + 0 = 7 Challenge Dice 1, 9
✍️ You succeed, but you sacrifice resources: -1📦


Občas trhnu pohledem za záda a jenom doufám, že mi nejsou v patách. Chvílemi si jsem jistý, že už vidím mezi kmeny znetvořené postavy a cítím na ramenou špinavé ruce. Ale jenom mě děsí stíny a šlehají větve. I tak zahazuju všechno, co mě brzdí, nebo co by mohlo zpomalit Zlomené. Nůž, lahev s vodou, řemeny. Hlavně, abych se jim nedostal do spárů.


Časem zpomalím a snažím se víc dýchat. Jak dlouho mi vydrželo moje odhodlání, že už nikdy před ničím neuteču? Dva dny? Tři?

Pořád nechápu, co jsem to vlastně viděl. Nemoc ze Starého světa je tady, neutekli jsme před ní? A ty ohlodané kosti... to Zlomení skutečně ožírali nakažené? Může to být důvod toho všeho?

Zase mám v hlavě zmatek a ztratil jsem stezky, zastavit ani zpomalit nemůžu. Co když mě pořád ještě sledují?

🔀 Undertake a Journey Podaří se mi dorazit na nějaké bezpečnější místo? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 0 = 6 Challenge Dice 9, 4
✍️ You succeed, but you sacrifice resources: -1📦
Cesta do Pavézova Brodu: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑


Začínám být vyčerpaný. V dálce slyším zuřivě hučet nějakou divokou říčku. Jistě bych tam doplnil vodu i jídlo, ale bojím se, že bych mohl přeslechnout případné pronásledovatele. Pokračuju dál, i když mi v torně skoro nic nezbývá. Zastavím se až...

🔮 Location [63] River Ford + Location Description [64] Barren
🔮 Hlídá ho něco? Rolled 10 vs. 75: Yes
🔮 Nástraha nebo bytost? Rolled 79 vs. 50: No
🔮 Lidská nebo nelidská? Rolled 47 vs. 50: Yes
🔮 Lidé nebo elfové? Rolled 56 vs. 50: No
🔮 Disposition [19] Cooperative


...když pochopím, že říčku musím překročit, abych se dostal až na kraj lesa, kde by měl být Pavézův Brod. Odvážím se přijít blíž a když zanedlouho narazím na skutečný brod, široký, celkem vyschlý a ideální k bezpečnému překročení, zaváhám. Tohle je nějaká divná náhoda. Ale jako stejně jako poslední dobou nemám moc času přemýšlet. Země pod mýma nohama se zavlní a kameny se zkroutí do spirály. Elfové.

Několik polonahých masek vystoupí z poza stromů vzápětí. Na nic radši nečekám a hned se odkážu na Uktannu a Nabumu. Zachrání mě to před dalšími nepříjemnostmi. Elfové vysvětlí, že mají za úkol strážit hranici mezi svým územím a krajem lidí. Takže jsem už skutečně blízko. A v cestě skrz brod mi bránit nebudou, nesmí jenom pouštět lidi zpátky do lesa. Zatím se neptám, jestli v mojem případě udělají výjimku. Důležité je, že se brzy dostanu do krajiny, které rozumím mnohem víc.

Odložím na chvíli stranou obezřetnost a podlehnu únavě. Zeptám se elfů, jestli mohu s nimi na brodu přečkat noc a odpočinout si.

🔀 Make Camp Zvládnu aspoň trochu doplnit síly? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 1 + 0 = 5 Challenge Dice 7, 4
✍️ Choose one: Relax: Take +1🧠.


Nic proti tomu nenamítají, ale nedostane se mi od nich ani žádné podpory. Závistivě sleduju, jak si tu vystačí jenom s provizorním táborem, bez ohně a skoro bez zásob, úplně s málem. Musím se to naučit taky. Nebo si prostě víc nabrat.

Před úsvitem překročím řeku a vydám se hlouběji do lidského území. S trochou štěstí tu najdu a ulovím nějaké zvíře, které se půjde po dlouhé noci napít. Začnu s ohledáváním stop v blátě a trávě kolem řeky. Hemží se to tu vším možným a já si musím jenom vybrat kořist, kterou zvládnu.

🔀 Secure an Advantage Najdu stopy nějaké vhodné kořisti? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 6 + 2 + 1 = 9 Challenge Dice 9, 4
✍️ Take control: Make another move now (not a progress move), and add +1🎲.


Doufal jsem ve víc, než divoké králíky, ale alespoň něco, když už nic. Sleduju stopy do mlází a brzy uvidím i několik úzkých nor. Teď se jenom nachystat a nenechat ty malé potvory utéct.

🔀 Resupply Ulovím nějaké králíky? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 1 + 2 + 1 = 4 Challenge Dice 2, 4
✍️ Take +2📦, but suffer -2📉.


Nevím, jestli mě tenhle nápad nestál víc sil, než jsem z toho vytřískal, ale nemám chuť nad tím bádat. Na konci všeho mám co jíst, několik kožek, lůj a vnitřnosti k přípravě mastí a návnad. Můžu vylézt z lesa a najít Pavézův Brod.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

🔀 Undertake a Journey Dojdu úspěšně do cíle? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 3 + 2 + 0 = 5 Challenge Dice 4, 7
✍️ You reach a waypoint and mark progress, but suffer -1📦.
Cesta do Pavézova Brodu: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕


Nakonec jsem rád, že jsem ty králíky ulovil.

Rozdíl mezi elfím hvozdem a tímhle údolím je propastný. Žádná vysoká, ptáci podivně tišší, stromy dávno opadané, oschlé a s větvemi olámanými větrem. Voda v potocích stojatá a nepříjemně páchnoucí. To vypadaly Železné země před příchodem lidí jinak a tohle všechno jsme způsobili my? Nebo když se Kruh z Pavézova Brodu odvrátil od bohů, odvrátili se i oni od nich?

V myšlenkách sestupuju od hvozdu travnatou planinou do širokého údolí. Už z dálky vidím stoupat kouř z ohňů. Kdy jsem vlastně naposledy seděl pod střechou?

🔀 Reach Your Destination Jak to vypadá v Pavézově Brodu? (Postup) Strong Hit
🎲 Action Score 10 Challenge Dice 3, 9
✍️ The situation at your destination favors you. Take +1 momentum.


Se západem slunce se přiblížím osadě. Jsem pořád dost daleko na to, abych se mohl utábořit v pláni, nebo dorazit do cíle, než padne černočerná noc. V osadě je klid, mám tolik času, kolik potřebuju. V dáli za sloupy kouře, za střechami a lesem, vyjde srpek měsíce. Pochopím to jako znamení.

Zastavím se v březovém háji na úpatí zarostlé rokle. Odložím si svoje věci a přehodím přes záda jelení kůži. Už dříve mi dodávala odvahu a sílu volit správná slova, snad pomůže i teď. Obejdu vybrané břízy a zavěsím na větve odřezky z jelena i králičích kožek. Pomaluju kmeny runami ze zvířecí krve. Pak padnu uprostřed na kolena a vzepnu ruce k měsíci. Zpěv ptáků zesílí a spolu s cikádami mě vymrští to zběsilého tance jelena a králíků.

🔀 Bind Napojím se na sílu jelena? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 0 = 6 Challenge Dice 9, 1
✍️ You or an ally may wear the pelt and add +1 when making moves with the related stat, but the wilds call as you dance; Endure Stress (2🧠).

🔀 Endure Stress Co se mi honí hlavou? (Srdce) Strong Hit
🎲 Action Score 2 + 2 + 1 = 5 Challenge Dice 2, 4
✍️ Embrace the darkness: Take +1📈.


Při tanci na mě začnou břízy zpívat. Mají hlas Uktannu a dalších elfů. Zpívají o životě za život, o Adan a rovnováze. A v refrénu opakují jména lidí. Neznám je, ale vím, že jsou z Pavézova Brodu. Lidi, které přivedu na porážku, na smrt, jakou jsem přinesl tomuhle jelenovi a králíkům, kteří mě v tanci vedou. Na okamžik vypadnu z rytmu a zaváhám. Pak mě ale oslepí měsíční světlo a můj vnitřní medvěd zařve: Jsem na správné cestě. Volba, kterou jsem udělal, je nezbytná. A moje přísaha mi dodá sílu.



Do osady dorazím až dlouho po setmění. Udýchaný, zválený od trávy a hlíny, ale odhodlaný, jako nikdy předtím.

Prvně si mě všimnou nějaké neposedné děti a s křikem zmizí mezi domy. Zastavím se a čekám, kdo mě přijde zkontrolovat. Místní Strážce je rozespalý, ale dobře vybavený. Podezřívavě si mě prohlíží a chvílemi posunky uklidňuje zvědavce, kteří se sem scházejí. Vím, že tu nejsou zvyklí na cizince, ale i tak vypadají až příliš vyplašeně. Ujistím je, že jsem sám a nepředstavuju hrozbu. Ukážu na runový kámen zapletený ve vousech a odkážu se na přísahu pomoci Essu. Mezi lidmi to zašumí. Essus uctívá jiné hodnoty, než místní, ale aspoň síla železné přísahy by tu měla něco znamenat.

🔀 Sojourn Nabídnou mi útočiště? (Srdce) Miss
🎲 Action Score 5 + 2 + 1 = 8 Challenge Dice 8, 10
✍️ You find no help here. Pay the Price.
🔮 Pay the Price [86] It wastes resources.


Pak z přihlížejících vystoupí stará žena. Obličej má potetovaný a ruce též. Oblečená je ale v jednoduchém rouchu, žádné odznaky nebo ornamenty, které bych čekal. Ukáže dlouhým tenkým prstem na moji srnčí kůži a nazve mě pobožným čarodějníkem. Vesničané propuknou v nesouhlasné bručení. Nevím, jak vycítila sílu měsíce, ale nemám možnost se s ní tu teď dohadovat, jestli tu mám něco vyřídit. Shodím prostě kůži z ramen, zabalím ji a schovám do torny. Přísné pohledy tím nezažehnám, ale mručení a nadávky ano.

Zkusím promluvit znovu a vyžádat si alespoň nocležiště mezi domy a ráno možnost promluvit si s místními.

🔀 Face Danger Přijmou mě aspoň na noc a nechají mluvit s vůdci? (Srdce) Miss
🎲 Action Score 1 + 2 + 0 = 3 Challenge Dice 9, 7
✍️ Your progress is undermined by a dramatic and costly turn of events, Pay the Price


Odpovědí jsou jenom další nadávky. Strážce ke mě přistoupí tak, abych ho slyšel jenom já. Důrazně mi pokyne, abych se pakoval pryč. Cizincům tu nevěří. Moje železná přísaha je jediný důvod, proč jsem ještě naživu.

Pění ve mně vztek. Celá ta dlouhá cesta úplně zbytečná? Ne, nevzdám se.

Nakloním se ke Strážci a tiše se ho zeptám na to, s čím potřebuje pomoct. Mlčí. Ale oba dobře víme, že osamělý Kruh na hranici s elfím hvozdem a zimou na krku ocení moje služby.

🔮 Trouble [36] Disastrous accident
🔮 Category [77] Power-Hungry Mystic
🔮 Goal [28] Find a person
🔮 Location [84] Hill


Strážce zakroutí hlavou a pak polohlasem vysvětlí, že na nedalekém kopci se usídlil jiný pobožný čarodějník. Muž hnaný zhoubnou a zvrácenou vírou, který se nešťastnou náhodou dostal k zakopaným artefaktům odvrhnutých bohů. Teď z neznámého důvodu unáší nepozorné vesničany, kteří se vzdálí příliš daleko bezpečí osady. Na jeho kouzla i čáry jsou místní krátcí a Strážce si je jistý, že bude i mojí zkázou. Cítím z něj, že je dokonce rád, když chápe, že ho slíbím zničit. Doufá, že se mě tím zbaví jednou provždy.

"Přísahám na železo," zvolám směrem k přihlížejícím a dívám se potetované stařeně přímo do očí, "že vás zbavím hrozby čarodějníka a vrátím klid vašemu Kruhu!"

Přísaha: Troublesome
🔀 Swear an Iron Vow Jaká je tohle přísaha? (Srdce) Miss
🎲 Action Score 3 + 2 + 0 = 5 Challenge Dice 10, 9
✍️ You face a significant obstacle before you can begin your quest. Envision what stands in your way (Ask the Oracle if unsure) and... you press on: Suffer -2 📈, and do what you must to overcome this obstacle.


Reakcí je jenom smích. Výsměch všech, kteří mě slyší. A já pochopím, jak strašně jsem se unáhlil. Někdo na mě zavolá, že jenom blázen by přísahal zničit někoho, kdo ví o každém našem kroku. A mně dojde, že tenhle čarodějník je zřící. Už teď asi ví, že se na něj chystám a jestli ne, bude to vědět a připraví se dřív, než vůbec zjistím, kde je ten kopec. Udělal jsem chybu, ale možná je z ní cesta ven. Na všechno je zbraň, každý rituál má slabinu. Musím jenom zjistit, jak jeho zření oslabit. Ale teď musím odsud pryč dřív, než přiletí první kameny.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Stáhnu se dál od osady k lesu. Rozdělám si menší oheň a přehodím přes ramena zase jelení kůži. Hřeje víc než plameny a pomáhá mi se uklidnit. Kam jsem se to vůbec dostal? A proč? Měla ta potvora najáda pravdu a měl jsem se držet po boku Yorath?

Rád bych si trochu odpočinul a rozmyslel, co dál. Snad bude ráno moudřejší večera.

🔀 Make Camp Odpočinu si tady? (Zásoby) Miss with a Match
🎲 Action Score 2 + 2 + 0 = 4 Challenge Dice 7, 7
✍️ You take no comfort. Pay the Price.
🔮 Pay the Price [15] You are separated from something or someone.
🔮 Major Plot Twist [66] The enemy gains new allies.

Je to signál, že bych to měl zabalit? Rolled 1 vs. 75: Yes


Vzbudí mě cloumání. Trhnu sebou, ale nemůžu se pořádně hnout. Přes žhnoucí uhlíky mžourám do tmy a snažím se zorientovat. Uvědomím si, že mě drží dvojice maskovaných elfů. A několik dalších postává okolo.

"Tristane Baldursone," osloví mě ze tmy hlas, který mi přijde povědomý. Že by jeden z elfů od brodu? "Vítr nám donesl smutnou píseň o tvých úmyslech. Tvá přísaha lidem z osady jménem Pavézův Brod narušuje rovnováhu. Mystik, kterého jsi přísahal zabít, je pod naší ochranou. Není ti dovoleno zde dále zůstat. Budeš vykázán zpět do hvozdu a vrátíš se, odkud jsi přišel. Pokud se tvá cesta odchýlí, les tě zahubí."

Neplýtvám energií na odpor. Stejně by byl marný. Jenom se vytrhnu elfům, táhnout se nenechám. Nechají mě posbírat si svoje věci a pak zazpívají povědomá slova k lesu. Postrčí mě dopředu a co nevidět jsme zpátky u říčky. Otočím se k nim a chvíli hledím na prázdné pomalované masky. Není v nich nic, žádný výraz. Ani zlost, ani soucit. Prostě nic. A v mojem srdci to teď cítím podobně.

Otočím se k nim zády a překročím řeku. Strašně moc teď chci zamířit k západu. Jít celou noc a celý den, tak dlouho, dokud nespatřím moře. Sednout na první loď a odplout někam na konec světa. A pak cítím zuřícího medvěda, který kdesi ve mně řve vztekem, že jsem se sem táhl zbytečně, že jsem selhal.

🔀 Endure Stress Srovnám se s tím teď a tady? (Srdce) Strong Hit
🎲 Action Score 5 + 2 + 1 = 8 Challenge Dice 3, 5
✍️ Shake it off: If your spirit is greater than 0, suffer -1📉 in exchange for +1🧠.


Medvěd brzy vyhraje.

Zaženu trudomyslnost a myšlenky na útěk. V Pavézově Brodu jsem nepořídil. Vlastně je to jejich volba. Udělal jsem všechno, co šlo. Ale ještě jsem neudělal všechno pro Essus. Ještě tu je přinejmenším jedna věc. Šílená, ale tak akorát na vybití vzteku. Elfové chtěli, abych se vrátil zpátky. A přesně to taky udělám. Jen se musím prvně zastavit u Zlomených.

Cesta zpátky do Nabumy: Troublesome 🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑

🔀 Undertake a Journey Dojdu ke Zlomeným bez potíží? (Rozum) Miss
🎲 Action Score 2 + 2 + 0 = 4 Challenge Dice 5, 10
✍️ You are waylaid by a perilous event. Pay the Price.
🔮 Pay the Price [45] A new danger or foe is revealed.

🔮 Threat Category [3] Burgeoning Conflict
🔮 Jsou jedna strana elfové? Rolled 62 vs. 90: Yes
🔮 Jsou druhou stranou lidé? Rolled 71 vs. 75: Yes
🔮 Location [4] Waste
🔮 Character Goal [11] Undermine a relationship



Proč jsem si jenom myslel, že cesta zpátky bude stejná, jako cesta tam?

Možná to bylo tím panickým útěkem, kdy jsem moc nedával pozor. Možná jsem jenom někde špatně odbočil. Znenadání, po sestupu dlouhou těžko prostupnou roklinou, se les rozestoupí a já vylezu na rozlehlé vypálené planině. Les tu někdy nedávno lehl popelem. Nejmohutnější kmeny pořád ještě doutnají, trávy moc nevyrašilo.

Fascinovaně pokračuju dál, brodím se vrstvou bláta a popela. Něco takového jsem neviděl ani na úpatí sopky v Šedé řece. Vůbec mě nenapadne, že bych měl možná dávat pozor. Až příliš pozdě uslyším hlasy a chraplavý smích. Skočím do jakési strouhy a oparně vykukuju ven.

🔀 Gather Information Co zjistím o situaci? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 0 = 6 Challenge Dice 10, 3
✍️ The information complicates your quest or introduces a new danger. Take +1📈


Opodál mezi pahýly přechází skupina lidí. Nemají tu myslím co dělat. Vypadají ale bezstarostně, smějí se a pošťuchují. Hlavně ti ozbrojení. Mezi nimi jde pár žen v dlouhých kutnách a ty plnými hrstmi rozhazují něco na zem kolem sebe.

Napadne mě, že snad elfům pomáhají obnovit les? Ale ne, samozřejmě, že ne. Dřevěných masek si všimnu jenom proto, že jsem jich v poslední době viděl tolik. Plíží se spáleništěm směrem k lidem, přinejmenším jedna skupina. Jsou ozbrojení luky a první z nich už zaklekají u pahýlů a zakládají šípy.

A já jsem tady v blátě uprostřed toho všeho.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Chtěl bych vyskočit z úkrytu a postavit se mezi ty dvě skupiny na pokraji krveprolití. Roztáhnout ruce a mocně zvolat, aby zadrželi svůj svár a promluvili spolu. Chci si s každým z nich potřást rukou a odejít v míru na jih.

Ale už jsem unavený z těch všech řečí, které nikam nevedou. Ze snahy pomáhat a zavděčit se všem. Nechci tu umřít. Musím si vybrat stranu. A i když tyhle lidi neznám... nemají tu co dělat.

Nejprve padne někdo do bláta. Tiše, skoro jako by se nic nestalo. Elfí luky jen šeptají a šípy se snáší jako sokoli ze skal. Lidé naopak křičí, šokem a vztekem. Ozbrojenci strhávají štíty a máchají zbraněmi na elfy, ženy se schovávají do bláta. Muži bijí sekerami o štíty a vyráží kupředu.

Vyskočím z úkrytu hned, nezkouším žádnou lest ani plánování. Podrazím kopím nohy nejbližšímu chlapovi a zasadím první ránu. Elfové musí vidět, že neváhám.

🔀 Battle Pomůžu zvrátit situaci na jednu stranu? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 0 = 6 Challenge Dice 10, 3
✍️ You achieve your objective, but not without cost. Pay the Price.
🔮 Pay the Price [21] Your action has an unintended effect. Theme [62] Family


Zaskočení ozbrojenci nemají žádnou šanci. Ženy spoutají a omámí nějakým práškem. Pak jim seberou všechna semena, která tu rozhazovaly, a dlouho k nim něco zpívají. Pár z nich se zatím věnuje mně. Musím vysvětlit, co tu dělám a proč jim pomáhám. Elfové nechápou, proč jsem se postavil na jejich stranu a proti své krvi, jak tyhle cizince nazývají. Zase zmíním Nabumu a Uktannu, ale mlčím o mojem úkolu i Adan. Tuhle přísahu neporuším. A jako vysvětlení to nestačí. I když chci jít dál svou cestou, nedovolí mi to. Zařadí mě k těm ženám a odvádí pryč ze spáleniště. K jejich matce, která moje činy posoudí.


Zastavíme se na palouku, kde není nic krom zarostlých rozvalin. Tihle elfové ještě svoje staré domovy tak úplně neopustili. Nebo spíš ano, ale cizince dál nevodí. Čekám nějakou elfku s výraznou maskou a doplňky, ale jejich "matka" mi vyrazí dech.

Zpoza rozvalin vyraší dlouhé šlahouny propletené trávy a maliní. Poznám v nich sarrishe, ale místo zdechliny je se uprostřed divokého propletence zeleně objeví elfí torzo. Tvář halí něco jako maska z listí a kamení a ostatní elfové se jí lehce pokloní. Těžce polknu.

Šlahouny matky se připlazí travou až k mojim nohám a pevně mě obepnou. Chci něco namítat, ale nemám na to sílu. Trní se mi zaryje do kůže a v mysli ucítím nepříjemný tlak. Matka zjišťuje, co jsem zač.

Zavrčím a zatvrdím svoji mysl, ale vzápětí se podvolím a otevřu. O co se tu vůbec snažím, že bych s tímhle snad zkoušel bojovat? Nemá to cenu. Nechám matku ve mně číst jak v otevřené knize a doufám, že moje upřímné úmysly budou stačit.

🔀 Face Danger Obstojím před touhle zkouškou? (Srdce) Weak Hit
🎲 Action Score 3 + 2 + 1 = 6 Challenge Dice 9, 1
✍️ You succeed, but you are tired or hurt: Endure Harm (1🩸)


Připadám si jako ve snu. Hlavou se mi honí nejrůznější vzpomínky, od spáleniště, přes brod až po první setkání s Uktannu, moji nemoc a Padmu. Trnité šlahouny mě obtáčí čím dál víc jako hladoví hadi. Bolest se přesunuje z mysli do těla, ale vydržím to.

🔀 Endure Harm Jak moc to bude bolet? (Zdraví) Miss
🎲 Action Score 6 + 3 + 0 = 9 Challenge Dice 10, 9
✍️ Suffer -1📉. If you are at 0 🩸, you must mark wounded or maimed (if currently unmarked) or roll on the table.


Matka konečně povolí své sevření a já se svalím do trávy. Šlahouny se stahují zpátky a divoce při tom šustí. Poznávám v tom nějakou hodně zvláštní řeč, ale ničemu vlastně nerozumím. Elfové se ale zase lehce ukloní, seberou dvě zajaté ženy a vedou je pryč. Když se mi podaří zvednout z trávy aspoň hlavu a rozhlédnout se, jsem u rozvalin sám. Bolí mě celé tělo, ale tohle jsem asi přežil.



Jdu tak dlouho, dokud mě nohy nesou. Pak padnu vyčerpáním u bublavého potůčku, uprostřed borůvčí, ve stínu pokroucených borovic. Sáhnu instinktivně po křesadle a troudu, ale zarazím se. Přemýšlím o tom, kde jsem a co vlastně potřebuju. U elfů jsem už mnohokrát viděl, že pro přežití i odpočinek v lese nepotřebují skoro nic. To my si zvykli nosit naše domovy s sebou, i zvyky, které sem nepatří.

Odložím křesadlo a natáhnu se po borůvkách. Přivřu oči a poslouchám šplouchání vody a hučení lesa. Potřebuju vlastně něco víc, než jenom klid?

⭐ Advance: 🌲 Divoká krev: Když provádíš Make a Camp v lesích, můžeš hodit +rozum místo (+zásoby). Pokud to uděláš, ty a každý tvůj společník má při trefě 1 volbu navíc.

🔀 Make Camp Naberu nějaké síly? (Rozum) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 3 + 2 + 0 = 5 Challenge Dice 3, 3
✍️ Choose two +1🌲 : Recuperate: Take +1🩸. Relax: Take +1🧠 Focus: Take +1📈.


Nejprve jenom dlouho poslouchám les, dýchám a přemýšlím. Spíš jenom vzpomínám, ale i v tom je dost ponaučení. Pak se natáhnu k chladné vodě, namočím v ní kus látky a ošetřím si všechny šrámy od trnů. Je jich spousta a trvá to dlouho. Ale jak slunce pomalu klesá a les potemňuje, ve svojem nitru cítím klid. Medvěd spokojeně vrní.

Občas zaslechnu nějaký šelest v podrostu a napadne mě zkusit zase štěstí s lovem. Pak se ale hluk zvětšuje a já zpozorním, mohlo by to být i něco většího. Popadnu kopí a opatrně se vydám za zvukem. Zpoza hustého křoví sleduju na břehu potoka zvláštní pohyb něčeho... oblečeného. Shrbená otrhaná postava tam cosi dělá... - okusuje rybu. Syrovou! A ty trhané pohyby a nepřirozená zkroucenost těla. Je to Zlomený! Srdce se mi zase divoce rozbuší a málem mě přepadne panika, ale jsem teď naštěstí po odpočinku dostatečně vyklidněný. Zdá se, že je tu sám! Ztratil se? Vyhnala ho jeho tlupa? Je to vlastně jedno. Ještě chvíli počkám, ale jestli se tu vážně neobjeví žádný další, je tohle ideální příležitost.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Ještě chvíli vyčkávám schovaný v křoví. Je tu podle všeho sám, jenom si dál žužlá rybu, něco u toho mručí a ohlodaným torzem plácá do vody. Nemám po ruce ani lano, síť jsem naposled viděl v Šedé řece. Něco by se našlo v mojí torně na tábořišti, ale vracet se tam teď nebudu. Tuhle příležitost si nenechám proklouznout. A kopí má i tupý konec.

Plížení mi nikdy moc nešlo. Ale moc dobře vím, jaký umím nahnat strach.

Jenom netuším, jestli se Zlomení vůbec něčeho bojí.

Popadnu kopí obouruč, vyskočím na nohy a s hlasitým řevem po něm skočím.

Zlomený je Troublesome, cílem je ho chytit a zajmout: 🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
Do odvolání bojuju s kopím tupou stranou, tj. jako holí a dává jen 1⚔️

🔀 Enter the Fray Přepadnu Zlomeného? (Stín) Miss
🎲 Action Score 1 + 1 + 0 = 2 Challenge Dice 8, 2
✍️ Pálím -4📉 => Weak Hit
✍️ Bolster your position: Take +2📈


Hlavou mi stihne prolítnout výčitka, jak strašně jsem v Šedé řece ztratil směr. Kdysi dávno doma jsme se proti Zlomeným bránili obětní skalisko ve dne v noci. Dnes stačilo, že se tenhle po mém řevu otočil a vyděsil jsem se já. Huba plná rybích vnitřností, černé ostré zuby a ten hrozný divoký pohled v očích, které snad viděly dno nejhlubšího oceánu a prázdnotu nejdelší zimy.

Nedokážu ho praštit dřív, než zareaguje. Hodí mi zbytek ryby do obličeje, zuřivě prská a chystá se po mně skočit. Nastavím kopí a zkouším jeho ostré nehty udržet dál od mojeho krku.

🔀 Face Danger Dostane se mi na tělo? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 5 + 3 + 0 = 8 Challenge Dice 2, 8
✍️ You succeed, but you are delayed: -1📉


Sápe se po mně s divokostí, která si nezadá s nemrtvými. Musím kolem něj kroužit, několikrát mu srazit stranou nenechavé ruce a zatlačí mě až do koryta. Stáhnu na chvíli kopí, párkrát rychle vydechnu a zkusím ho zasáhnout do žeber. Nohy mu zlomit nesmím, budu je potřebovat.

🔀 Clash Vyrazím mu dech? (Železo) Strong Hit
🎲 Action Score 3 + 3 + 1 = 7 Challenge Dice 4, 5
✍️ You bolster your position. Take +1📈. You have initiative.
1⚔️ = 🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑


Úder zboku ničím nekryje a zásah ho hodí kus stranou. Hekne a na okamžik se jenom kroutí na zemi a popadá dech. Využiju toho. Založím rychle kopí pod paži, napřáhnu se a stejně, jako kdybych ho chtěl probodnout na skrz, mu namířím tupý konec na hrudník. Možná mu zlomím pár žeber, ale to by nemělo ničemu vadit.

🔀 Strike Omráčím ho silným výpadem? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 2 + 3 + 1 = 6 Challenge Dice 7, 5
✍️ Inflict your harm and lose initiative.
1⚔️ + 2⚔️ (📌) = 3⚔️ => 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕


Kopí mu narazí do těla ve špatném úhlu, zabrní, zvlní se a vystřelí mi z rukou. Zlomený se válí v jehličí, marně se snaží popadnout dech a oběma rukama si svírá naražený hrudník. Z huby mu odkapává pěna a já jenom doufám, že jsem ho tím nezabil. Nechám kopí ležet stranou, skočím po něm a svážu ho jeho vlastními cáry oblečení. Snad budou dost držet.

🔀 Face Danger Svážu ho a zneškodním? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 3 + 0 = 7 Challenge Dice 6, 10
✍️ You sacrifice resources: Suffer -1📦

🔀 End the Fight Dosáhl jsem cíle? (Postup) Strong Hit => nemám iniciativu, takže Weak Hit
🎲 Action Score 10 Challenge Dice 5, 9
✍️ This foe is no longer in the fight. It’s worse than you thought: Endure Harm -1🩸


Zlomený sebou cuká, ale spíš je to jenom bolestí a nedostatkem vzduchu, než že by se ještě zkoušel prát. Během chvíle z něj servu kus čehosi, co asi kdysi bývalo košilí, a pevně mu s ní svážu ruce za zády. Sotva to drží, takže musím využít příležitosti a shodit vlastní košili a vestu, roztrhat je a použít tohle. Snad mě kůže zahřejí, než si seženu něco nového. Nakonec mu převážu ještě nohy u kolen tak, aby se snad nemohl pokusit utéct. Je to nechutná práce, ale už jsem se popasoval i s většími příšerami. Když je po všem, dám mu pěstí jednu výchovnou na spánek a pak se konečně pořádně nadechnu, protáhnu a dojdu si pro věci.

Mám společníka na cestu, kterého jsem potřeboval. Teď ho jenom dostat až do Nabumy.

🌙 Sehnal jsem experimentální náhradu za lidi z Essu - Zlomeného
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Při sbírání věcí cítím, jak mě svědí celé tělo. Do nedoléčených trnitých škrábanců od elfí... vůdkyně, nechce se mi tomu říkat 'matka', se dostala během bitky hlína a jehličí a nepříjemně to bolí. Musím se zas do půli těla svléknout a všechno znovu očistit v potoce.

🔀 Endure Harm Zvládnu ošetření (Železo) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 2 + 3 + 0 = 5 Challenge Dice 1, 1
✍️ Embrace the pain: Take +1📈.


Ledová voda v ranách pálí, ale zvláštně, příjemně. Napadne mě, jak moc moje tělo od opuštění Šedé řeky vydrželo. Dlouhou plavbu i pochody, elfí nemoc, bitvy. Hodím okem po Zlomeném, který pořád ještě leží v bezvědomí opodál, svléknu se a ponořím do vody celý.

Musím si lehnout na břicho, abych se do mělkého potoka vlezl, a hledám pod vodou čeho se chytit, aby mě proud neodnesl. Náhodou najednou nahmátnu něco hranatého, připomíná to bednu nebo truhlu. Vytáhnu hlavu nad vodu, zaberu oběma rukama a vytrhnu ze dna zanesenou dřevěnou schránu.

🔀 Resupply Co to najdu na dně? (Rozum) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 5 + 2 + 0 = 7 Challenge Dice 6, 6
✍️ You bolster your resources. Take +2📦


Vytáhnu ji na břeh, osuším se a aniž bych se oblékal, vypáčím ji kopím a prohlédnu. Obsah je nasáklý vodou a zanesený pískem. Po vysušení budu moct použít pár drobných nástrojů z černého železa, které nerozežrala rez. A objevím i pár keramických lahví zalitých voskem. Očistím je, otevřu a přivoním. V jedné je alkohol, chutný. Druhá zavoní tak, že se mi zamotá hlava. Tuhle vůni pamatuju. Nemocní ji dostávali na uklidnění nebo navození bezvědomí, když šlo do tuhého. Stačil by lok a hlava by mi otupěla na mnoho hodin. Sám to teď nepotřebuju, ale i tak by mi to mohlo pomoct.

Natáhnu na sebe aspoň kalhoty a boty a přeběhnu ke Zlomenému. Převalím ho na záda, proplesknu ho mokrou studenou dlaní a druhou rukou mu stisknu hubu. Pak mu do mezer mezi zčernalými zuby naliju jeden malý hlt z lahve.

🔀 Secure an Advantage Otupím Zlomeného? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 2 + 2 + 0 = 4 Challenge Dice 3, 5
✍️ Take control: Make another move now (not a progress move), and add +1🎲.


Zlomený sebou několikrát zacuká a trochu prská, ale k ničemu mu to není. Po chvíli jeho tělo zvláční a on jenom vypoulenýma očima s obrovskými zorničkami sleduje větve vysoko nad námi. Mám ho, kde potřebuju. Stejně mu ještě nacpu do huby roubík, ale teď se už ani nebrání. Sbalím se, přivážu si ho na kus lana a vyrazíme rychle na jih.


🔀 Undertake a Journey Posunu se tentokrát na cestě do Nabumy dál? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 5 + 2 + 1 = 8 Challenge Dice 2, 1
✍️ You reach a waypoint. You make good use of your resources: Mark progress.

🚶 Cesta do Nabumy: 🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Cesta se Zlomeným není snadná. Když ho nechám při smyslech, je agresivní a je těžké nasměrovat jeho energii správným směrem - k pochodu na jih. Když do něj dostanu omamný nápoj, nevzpouzí se, ale pořád nešlape tam, kam potřebuju. Uklidňuje mě aspoň to, že v hlubokých lesích stejně není možné postupovat rychle a při volnějším tempu mám aspoň dost času na průzkum a čtení stop.

Díky tomu se mi daří vyhýbat se častému nebezpečí. Obcházíme teritoria šelem, vyhýbáme se matkám s mladými. I když si nejsem úplně jistý, kde vlastně jsme, nějak se mi daří nezabloudit do míst, kde jsem při cestě opačným směrem narazil na Zlomené. Netuším, jak by vůbec reagovali na to, že mám jednoho z nich jako zajatce. A nechci to zjišťovat.

🔮 Location [75] River + Location Description [26] Fertile
🔮 Theme [61] Greed + Action [64] Acquire
🔮 Jsou z Essu? Rolled 64 vs. 75: Yes
🔮 Všimnou si nás? Rolled 51 vs. 25: No


Na první lidi, elfy a vůbec, narazíme v zátočině široké řeky. Teče líně, sotva je poznat, kterým směrem a skrz průzračnou vodu vidím až na kamenité dno. Ve vodě se míhají desítky spokojených ryb, ke kterým se z korun stromů vrhají hladoví ptáci a chytají je ještě pod vodou. O kus dál, na našem břehu, loví ryby i skupina lidí. Zprvu mi moc neříkají, ale když přivážu Zlomeného ke stromu a přijdu blíž, poznám pár povědomých tváří z Essu. Musí být hodně zoufalí, když se vydávají na rybolov tak hluboko do elfího hvozdu. Ale bez síly Paní lovu a se zimou za dveřmi jim možná nic jiného nezbývá. Jen jestli si uvědomují nebezpečí, které jim tu hrozí.

Pořád mě ještě štvou události z Pavézova Brodu a jsem rozhodnutý je nechat jejich osudu. Ale po tak dlouhé době v divočině moje oči podvědomě bloudí po trávě a hledají v ní jedovaté byliny, mezi stromy pátrám po vykukujících maskách a každá zeleň připomínající tvarem spirálu mi přijde podezřelá.

🔀 Gather Information Zpozoruju včas nebezpečí? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 1 = 7 Challenge Dice 2, 1
✍️ You discover something helpful and specific. The path you must follow or action you must take to make progress is made clear. Take +2📈

🔮 Je to tvor nebo past? Rolled 22 vs. 50: HELL YES!
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

🔮 Co za tvora to je (Elfové-Kelpie-Voduše)? Rolled 90 vs. 50: No

Intuice mě nezklamala, rybářům hrozí nebezpečí, ale i tak jsem překvapený. Není to žádný elfí výtvor ani past. Ve stinné zátočině se na vodě vznáší dlouhá bílá vlákna, která připomínají mořskou trávu nebo roztrhanou síť. Ale pod nimi se v paprscích slunce leskne šedivé štíhlé tělo, které hladově čeká na svoji příležitost. Voduše.

Rybáři jsou ve svém opojení úlovkem nepozorní. Lezou do vody až po kolena, podávají si chycené ryby a vůbec nevnímají, co se na ně chystá. Voduše čeká, až někdo vleze do vody až po pás. A já nevím, jestli s tím chci něco dělat.

Povinnost mě vede pryč a moje cesta je důležitější, než pár nenažraných rybářů. Ale přísahal jsem Essu pomoct. A je jedno, jakými slovy a jakým způsobem. Runový kámen z černého železa zapletený ve vousech mě tíží a táhne dolů. Nechci s ním bojovat, musím jednat.


V Šedé řece jsem voduši nabídl za Yorath náhradní tělo. Tady nic takového nemám. Jen v torně zabalené zbytky syrových ryb, kterými cestou krmím Zlomeného. Už jsou pár dní staré, zatuchlé a do řeky nepatří. Mohl bych tím voduši zmást.

Vytáhnu kusy ryb, popadnu kopí a co nejlehčím krokem běžím k řece. Počítám s tím, že si mě rybáři všimnou. Ale nevylezou z vody hned. A voduše snad hned nezaútočí.

🔀 Secure an Advantage Zpozoruju včas nebezpečí? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 2 + 2 + 1 = 5 Challenge Dice 4, 5
✍️ Take control: Make another move now (not a progress move), and add +1🎲 +1📈 (🐉).


Prvně si mě všimne chlapec, který stojí na břehu a skládá úlovek do košů. Ukáže na mě prstem a tahá staršího muže za rukáv. Ten mu prvně nevěnuje pozornost. Dostanu se blíž. Pak se otočí a lekne se. Pustí ryby a popadne hůl. Ostatní muži ve vodě se otáčí a vyráží na břeh. Já hodím moje ryby do řeky mezi ně a voduši a vběhnu do vody. Rybáři se zarazí - myslí si, že útočím na ně. Sleduju je jenom koutkem oka a soustředím se na hladinu. Bílé vlasy se zavlní a táhnou směrem k hozeným rybám. Voduše chce chytit aspoň někoho dřív, než vylezou všichni z vody. Ale moje návnada ji aspoň na okamžik zdrží. To mi stačí.

🔀 Face Danger Udržím voduši na místě, než se dostanou rybáři do bezpečí? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 5 + 3 + 1 = 9 Challenge Dice 8, 9
✍️ You succeed, but you are delayed: -1📉


Bodám kopím do vody mezi její vlasy, snažím se jich pár namotat a trhaně táhnout opačným směrem od rybářů. Voduši to samozřejmě naštve. Přestane se skrývat a vyskočí nad hladinu, aby s obrovským cákancem rozvířila hladinu. Čeká asi, že mě tím zmate nebo vystraší, ale tohle není nic, čeho bych se měl bát. Stojím ve vodě na mělčině, sotva po kotníky a ona na mě nemá jak dosáhnout. Akorát rybáři jsou pochopitelně pořád stejně hloupí. Když vidí, že jsem přispěchal kvůli netvorovi, běží se svými holemi a jednoduchými oštěpy za mnou a snaží se mi pomoct. Blbci lezou neopatrně do vody až příliš a akorát dělají zmatek. Zabere mi notnou chvíli, než je řevem odeženu zpátky na břeh a pak i bezpečně ustoupím já.

🔮 Jaká bude reakce vesničanů (0 hrozná - 100 úžasná)? Rolled 93 vs. 50: No
🔮 Je zlomený tam, kde jsem ho nechal? Rolled 63 vs. 90: Yes


Následné vysvětlování je pro mě těžší než potyčka s voduší. Hladoví vesničané nechtějí vůbec slyšet o tom, že lovit tady ryby je nebezpečná blbost. Bojí se zimy víc, než elfů. A nezdráhají se mi připomenout, že jsem to já, kdo jim slíbil pomoc. Ale jako strážci, který nad nimi drží ochrannou ruku i tady v divočině, mi jsou najednou schopní opustit i to neštěstí na jejich obětišti. A nabízí mi něco z jejich úlovku a zásob, abych na mojí hrdinské cestě mohl pokračovat dál.

Nehádám se, jenom si povzdechnu nad jejich lehkýma hlavama a pozvání přijmu, jen radši o pořádný kus dál od řeky, kde se na hladině pořád ještě občas mihne štíhlý šedý stín.

O samotě zkontroluju, že Zlomený je tam, kde jsem ho nechal, pořádně ho přivážu a jdu zpátky k rybářům něco málo pojíst a vydechnout si.

🔀 Make Camp Odpočinu si a doberu síly? (Zásoby) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 2 + 3 + 0 = 5 Challenge Dice 2, 2

✍️ Choose two: Relax: Take +1🧠. Prepare: When you break camp, add +1🎲 if you Undertake a Journey.

Klidný rozhovor s lidmi, tak rozdílný od zážitku z Pavézova Brodu, mi vrátí trochu víry v naše pokolení. Ne všichni jsou tupí zabedněnci odsouzení ke zmaru. Ale víc než to mi naději do duše vrátí zmínka o Yorath, která do Essu dorazila nedávno a dělá co může, aby místním pomohla. Hřeje mě to u srdce a dodává síly pokračovat dál.

🔮 Jaké je to zvíře? (Po 25 vlk, medvěd, liška, kanec) Rolled 9 vs. 50: Yes
🔮 Je to ta od Bjorna? Rolled 100 vs. 25: HELL NO!


Při povídání o Yorath vytáhne jeden z rybářů do balíku sbalenou vlčí kůži. Prý je to šelma, kterou Yorath odehnala od Essu a kůži teď měl na zahřátí pro chlapce. Ale že jim bohové přivedli do cesty dnes mě, věnuje mi jí. S vděčností ji přijmu. Jakmile ji ale chytím do rukou, ucítím neklid Měsíčního medvěda. A všimnu si i zvláštních chlupů, jakoby slepených a spálených, a černých map na vyčiněné kůži. Tohle zvíře nebyl obyčejný vlk, ale něco horšího. A já jenom doufám, že jich do Essu nepřijde víc.


Když se loučíme, zvou mě rybáři k odpočinku přímo do Essu, ale musím odmítnout. O Zlomeném pořád mlčím a jenom vysvětlím, že musím rychle pokračovat dál. Poví mi aspoň o nástrahách v lese cestou a popřejí hodně štěstí. Já jim ho popřeju také. Budou ho potřebovat.

🔀 Undertake a Journey Jak pokračuje cesta k Nabumě? (Rozum) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 1 = 7 Challenge Dice 7, 6
✍️ You reach a waypoint and mark progress, but suffer -1📦 (odečteno).

🚶 Cesta do Nabumy: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Cesta měsíčním světlem

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Cesta je těžší a těžší.

V hlubokých lesích ztrácím orientaci i smysl o čase. Dlouhé hodiny procházíme šerem. Koruny stromů jsou příliš husté, slunce je skryté za mraky, nebo už možná přišly krátké zimní dny, nevím. Můžu šlapat od padnutí do padnutí a stejně kolem sebe nevidím žádnou změnu. Lesy jsou tu pestré jako nikde jinde v Železných zemích. Stovky různých rostlin, desítky zvířat na zemi i ve vzduchu. Potoky, řeky, jezera. Ale nakonec je to pořád to samé.

Nebo možná ne a jenom na mě dopadá samota. Ze Zlomeného nezbylo moc lidského. Pořád potřebuje jíst, spát, řvát a srát. Ale tím to i končí. Je jako děcko, ale u něj má aspoň člověk naději na rozvoj. Tady ne. Z dlouhé chvíle na něj zkouším i mluvit. Vyprávím o Železných zemích, o lesích a zasněžených kopcích, o ledových skalách na severu. Zlomený nereaguje. Vzpomínám na domov, Šedou řeku a Měsíčního medvěda. Žádná reakce. Nevím, co bych musel říct nebo udělat, abych v něm zahlédl aspoň něco povědomého.

🔮 Location [7] Outpost
🔮 Location Description [8] Small
🔮 Theme [49] Hate
🔮 Jde o nenávist mezi elfy a lidmi? Rolled 33 vs. 75: HELL YES!


Skoro mi vyskočí srdce z těla, když narazíme na první známky osídlení po tak dlouhé době. Zkácené stromy, vyšlapané stezky, vyvrhnutá zvěř. V tom všem vidím lidskou ruku. Cítím i nadšení i znepokojení. Co tady uprostřed Hlubočiny dělají lidi? Měl jsem za to, že Essus je jednou z mála osad v těhle hlubokých lesích.

Cítím, že za těhle okolností by bylo rozumnější to obejít obloukem, ale zvědavost a osamělost mi prostě nedá. Vydám se pěšinou dál. Cestou sleduju další a další stopy po lidech. Zbytky nesnězeného jídla, jednoduchý záchod, i stopy doslova. Zdá se mi, že jich tu je jenom pár. Pěšina vede k potoku a proti proudu nahoru ke skalám. Dává smysl si zřídit tábor u zdroje vody. Ale pořád mám pocit, že tady něco nesedí.

🔀 Gather Information Co zjistím o tomhle místě? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 5 + 2 + 1 = 8 Challenge Dice 1, 2
✍️ You discover something helpful and specific. The path you must follow or action you must take to make progress is made clear. Take +2📈


Nenarazím na žádnou hlídku ani nástrahu. Na území elfů je to odvaha, drzost nebo... nebo něco jiného. Kálecí jáma byla mělká, jsou tu chvíli. Vyvrhlé zvěře je málo, i když jsou lesy na kořist bohaté. Nejsou tu žádné dětské stopy, jen větší. Ale i mělké a útlé - ženy. Nečekám víc než dvě rodiny, možná tři.

Zanedlouho zahlédnu první pohyb na salkách mezi stromy. Nacpu zlomenému do huby rybu nasáklou omamným nápojem a přivážu jeho vláčné tělo ke stromu. Přesunu se kousek blíž. Pak uslyším i hlasy. Někdo je nespokojený - mluví nahlas a ostře o nespravedlnosti a neštěstí. Hluboký klidný hlas, asi ženský, říká něco o času a trpělivosti. Někdo další se ozve a mluví o zimě, vzlyká, možná pláče. Pak slyším zmínku o elfech. A vině, a pomstě. Nerozumím obsahu, ale myšlenka mi dojde. A potom mi přejede mráz po zádech - porozumím první jméno. Je to Glynn.

Ta dívka, která z Essu utekla ve stejnou dobu, kdy jsme vyhnali Paní lovu? Poslední z posedlých? Nebo už není poslední? Sakra práce, snad si mě ještě nikdo nevšiml.
Odpovědět

Zpět na „[PBP] Železné přísahy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů