Mausritter
-
- Vrchní krutovládce; Administrátor
Mausritter

Užitečné materiályVe hře Mausritter se hráči stávají myšími hrdiny, kteří opustí bezpečí myší kolonie a vydají se na nebezpečná dobrodružství.
Hra vychází ze hry Into the Odd, ale čerpá inspiraci i z dalších zdrojů (např. hra Knave nebo blog Goblin Punch). Jednoduchá pravidla jsou rozepsaná na 43 stranách. Prvních 12 stran je věnováno hráčům - tvorba vlastní myši, vybavení, jak hrát, magie, najímání pomocníků a krátké příklady hraní. Zbytek pravidel je určen Pánovi hry a rychle a jednoduše jej seznámí s vedením hry, základním bestiářem, vedením sandboxové kampaně i tvorbou dobrodružných míst. Součástí jsou i tabulky a k dispozici je i jedno ukázkové dobrodružné místo. Zajímavý je mimo jiné slotový inventář a způsob užívání magie.

Doplňky:

Scénáře a dobrodružství

---- Hexová mapa Zámečku k vytisknutí:

Errata:
- v připomenutí pravidel je prohozený zesílený a zeslabený útok
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
-
Re: Mausritter
Do záhlaví doplněn odkaz na Hrobku Spiacej kráľovnej – slovenský překlad mindungeonu s vampýří královnou.
-
Z kinova hodnocení Zámečku:

To jsi hodně velký optimista. Půl roku by byl čas na vydání českého překladu. Ale jelikož žádné pokračování ani v originále neexistuje, tak to bude (čas do vydání potenciálního originálu + půl roku).Hrozně rád bych pokračoval hrát dál, ale tak nějak očekávám že další pokračování budeme mít tak za půl roku...

-
- Warden
Tak mám konečně Zámeček! Je boží! Vřele doporučuji! 
Jinak, když jsem brouzdal na netu a hledal něco o Mausritteu (nějaká vážná/trvalá zranění ....hráči měla umřít postava/myška, ale dohodli jsme se že mu ji necháme, tak hledám nějaká house rules s trvalými následky...jinak, vidíte jak lehce jde změnit ta smrtelnost v Mausritteru, když jí tam nechcete? Snadno! Osr je o houserulování!
), tak jsem při brouzdání našel anglicky psaný blog čechem, který hraje Zámeček se svou slečnou a mají naprosto fenomenálně ilustrované zápisy z kampaně! Zírejte:
https://josef-adamcik.cz/ttrpg/low-leth ... itter.html
Navíc i vydal už dva doplňky pro Mausritera na itchi:
https://josefadamcik.itch.io/
Nezná ho někdo?

Jinak, když jsem brouzdal na netu a hledal něco o Mausritteu (nějaká vážná/trvalá zranění ....hráči měla umřít postava/myška, ale dohodli jsme se že mu ji necháme, tak hledám nějaká house rules s trvalými následky...jinak, vidíte jak lehce jde změnit ta smrtelnost v Mausritteru, když jí tam nechcete? Snadno! Osr je o houserulování!

https://josef-adamcik.cz/ttrpg/low-leth ... itter.html
Navíc i vydal už dva doplňky pro Mausritera na itchi:
Nezná ho někdo?
Naposledy upravil(a) kin dne 15. 4. 2023, 12:10, celkem upraveno 1 x.
OSR - Open-world Survival horroR
Survive, Save, Solve ...pick two
-
- Warden
Ne, myslím pokračování naší "kampaně", nějak poslední dobou není tolik času na rpg, jak bych si přál...ne produktu.Markus píše: ↑15. 4. 2023, 12:03 Z kinova hodnocení Zámečku:
To jsi hodně velký optimista. Půl roku by byl čas na vydání českého překladu. Ale jelikož žádné pokračování ani v originále neexistuje, tak to bude (čas do vydání potenciálního originálu + půl roku).Hrozně rád bych pokračoval hrát dál, ale tak nějak očekávám že další pokračování budeme mít tak za půl roku...![]()

OSR - Open-world Survival horroR
-
Aha, tomu se říká reading comprehension fail. (Já si říkal, že jste to dohráli nějak rychle.
)

-
Nechce nás niekto prekvapiť na Vianoce prekladom vianočného dobrodružstva?
-
Jinými slovy, máme českého autora, který produkuje dobrodružství v Angličtině a české publikum nechává na suchu? 

-
-
A pak že nejsou autoři RPG, co se uchytili v zahraničí.
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.
Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
Překlady Shadowrunu: 6. edice v PDF, překlad 5. edice,
Překlady Sawage Worlds: PDF v grafice
Překlad Apocalypse World: ONLINE, PDF v grafice
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.
Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
Překlady Shadowrunu: 6. edice v PDF, překlad 5. edice,
Překlady Sawage Worlds: PDF v grafice
Překlad Apocalypse World: ONLINE, PDF v grafice
-
Dneska jsem si dělal nějakou přípravu na Mausritter a napadlo mne, že by nebylo marné, any Připomenutí pravidel bylo taky ke stažení ve formátu 2xA5 na 1 stránku A4. 

-
A co ti brání vytisknout si ten přehled dvakrát na jednu stránku? Promiň, asi jsem nepochopil návrh.
-
Já právě nejsem tak úplně zběhlý v PDF a nastavování tisku na stránky (neumím to trefit, aby to sedělo) a když na Imagu jsou i deníky jako 2xA5 na 1x PDF, tak mne jen napadlo, že by to bylo user-friendly mít i to Připomenutí pravidel rovnou takhle udělané
.

-
To by ale ziskal 2x to iste v polovicnej velkosti. Predpokladam, ze Vitus chce nieco ako obojstrannu A5 (kde na kazdej stranke bude polovica pravidiel).
DrD (II), Pribehy Imperia
-
Nad tímhle jsem uvažoval taky, ale to už jsem se sem neodvážil ani napsat

EDIT: Došel jsem k závěru, že pokud se to osvědčí, tak příště dám na jednu stranu Připomenutí pravidel a na druhou stranu Ceník - z mojí zkušenosti je Ceník to druhé nejohmatanější po základních pravidlech.