Mausritter

Diskuze o hrách, které se vracejí k herním stylům D&D v 70. letech.
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor

Mausritter

Příspěvek od Markus »

mausritter cz krabice_0.jpg
:arrow? Anotace a další informace v databázi
Ve hře Mausritter se hráči stávají myšími hrdiny, kteří opustí bezpečí myší kolonie a vydají se na nebezpečná dobrodružství.
Hra vychází ze hry Into the Odd, ale čerpá inspiraci i z dalších zdrojů (např. hra Knave nebo blog Goblin Punch). Jednoduchá pravidla jsou rozepsaná na 43 stranách. Prvních 12 stran je věnováno hráčům - tvorba vlastní myši, vybavení, jak hrát, magie, najímání pomocníků a krátké příklady hraní. Zbytek pravidel je určen Pánovi hry a rychle a jednoduše jej seznámí s vedením hry, základním bestiářem, vedením sandboxové kampaně i tvorbou dobrodružných míst. Součástí jsou i tabulky a k dispozici je i jedno ukázkové dobrodružné místo. Zajímavý je mimo jiné slotový inventář a způsob užívání magie.
Užitečné materiály
:arrow? České deníky, kartičky atd. na stránkách Mytaga
:arrow? Online nástroj na výrobu kartiček... a pomocí něj vytvořená stránka prázdných kartiček
:arrow? Generátor myší

Doplňky:
:arrow? Mausritter - Bestiář: Drobný sborník nových tvorů od fanouškovské komunity

Scénáře a dobrodružství
:arrow? Zámeček - oficiální sandboxová kampaň / sborník 11 dobrodružství (k mání na Imagu)
---- Hexová mapa Zámečku k vytisknutí:
Mausritter - Zámeček - Mapa na tisk.pdf
:arrow? Doubrava - malý hexcrawl se žabomyší válkou
:arrow? Hrobka Spiacej kráľovnej – slovenský překlad mindungeonu s vampýří královnou
:arrow? Vyschnutý chrám z Brakického jazera - minidungeon na dně vyschlého jezera

Errata:
- v připomenutí pravidel je prohozený zesílený a zeslabený útok
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Markus

Re: Mausritter

Příspěvek od Markus »

Skaven poslal fotku z kompletace. :)

Obrázek
Markus

Příspěvek od Markus »

Do záhlaví doplněn odkaz na Hrobku Spiacej kráľovnej – slovenský překlad mindungeonu s vampýří královnou.
Markus

Příspěvek od Markus »

Z kinova hodnocení Zámečku:
Hrozně rád bych pokračoval hrát dál, ale tak nějak očekávám že další pokračování budeme mít tak za půl roku...
To jsi hodně velký optimista. Půl roku by byl čas na vydání českého překladu. Ale jelikož žádné pokračování ani v originále neexistuje, tak to bude (čas do vydání potenciálního originálu + půl roku). :)
kin
Warden

Příspěvek od kin »

Tak mám konečně Zámeček! Je boží! Vřele doporučuji! :)

Jinak, když jsem brouzdal na netu a hledal něco o Mausritteu (nějaká vážná/trvalá zranění ....hráči měla umřít postava/myška, ale dohodli jsme se že mu ji necháme, tak hledám nějaká house rules s trvalými následky...jinak, vidíte jak lehce jde změnit ta smrtelnost v Mausritteru, když jí tam nechcete? Snadno! Osr je o houserulování! :)), tak jsem při brouzdání našel anglicky psaný blog čechem, který hraje Zámeček se svou slečnou a mají naprosto fenomenálně ilustrované zápisy z kampaně! Zírejte:
https://josef-adamcik.cz/ttrpg/low-leth ... itter.html
Navíc i vydal už dva doplňky pro Mausritera na itchi:
https://josefadamcik.itch.io/
Nezná ho někdo?
Naposledy upravil(a) kin dne 15. 4. 2023, 12:10, celkem upraveno 1 x.
OSR - Open-world Survival horroR
Survive, Save, Solve ...pick two
kin
Warden

Příspěvek od kin »

Markus píše: 15. 4. 2023, 12:03 Z kinova hodnocení Zámečku:
Hrozně rád bych pokračoval hrát dál, ale tak nějak očekávám že další pokračování budeme mít tak za půl roku...
To jsi hodně velký optimista. Půl roku by byl čas na vydání českého překladu. Ale jelikož žádné pokračování ani v originále neexistuje, tak to bude (čas do vydání potenciálního originálu + půl roku). :)
Ne, myslím pokračování naší "kampaně", nějak poslední dobou není tolik času na rpg, jak bych si přál...ne produktu. :)
OSR - Open-world Survival horroR
Survive, Save, Solve ...pick two
Markus

Příspěvek od Markus »

Aha, tomu se říká reading comprehension fail. (Já si říkal, že jste to dohráli nějak rychle. :) )
kubicak

Příspěvek od kubicak »

Nechce nás niekto prekvapiť na Vianoce prekladom vianočného dobrodružstva?
https://josefadamcik.itch.io/
Markus

Příspěvek od Markus »

Jinými slovy, máme českého autora, který produkuje dobrodružství v Angličtině a české publikum nechává na suchu? :)
kubicak

Příspěvek od kubicak »

A prečo ho nekontaktovať a dohodnúť sa s ním? :)
ShadoWWW

Příspěvek od ShadoWWW »

A pak že nejsou autoři RPG, co se uchytili v zahraničí.
Kostka, http://www.d20.cz
- stovky článků (tipy k hraní, recenze, design a teorie, ...) a diskusí, skupinové sekce s rozsáhlou podporou, ...a mnohé další.

Překlady Fate: ONLINE, PDF v grafice; všechny základní knihy, autorské blogy a další; vlastní Star Wars
Překlady Dungeon's & Dragons 5e: ONLINE, PDFka v grafice (všechna pravidla, 10+ kampaní a dobrodružství)
Překlady Shadowrunu: 6. edice v PDF, překlad 5. edice,
Překlady Sawage Worlds: PDF v grafice
Překlad Apocalypse World: ONLINE, PDF v grafice
Vitus

Příspěvek od Vitus »

Dneska jsem si dělal nějakou přípravu na Mausritter a napadlo mne, že by nebylo marné, any Připomenutí pravidel bylo taky ke stažení ve formátu 2xA5 na 1 stránku A4. :think:
Markus

Příspěvek od Markus »

A co ti brání vytisknout si ten přehled dvakrát na jednu stránku? Promiň, asi jsem nepochopil návrh.
Vitus

Příspěvek od Vitus »

Já právě nejsem tak úplně zběhlý v PDF a nastavování tisku na stránky (neumím to trefit, aby to sedělo) a když na Imagu jsou i deníky jako 2xA5 na 1x PDF, tak mne jen napadlo, že by to bylo user-friendly mít i to Připomenutí pravidel rovnou takhle udělané :).
Wolfus

Příspěvek od Wolfus »

Markus píše: 13. 6. 2023, 16:07 A co ti brání vytisknout si ten přehled dvakrát na jednu stránku?
To by ale ziskal 2x to iste v polovicnej velkosti. Predpokladam, ze Vitus chce nieco ako obojstrannu A5 (kde na kazdej stranke bude polovica pravidiel).
DrD (II), Pribehy Imperia
Vitus

Příspěvek od Vitus »

Wolfus píše: 13. 6. 2023, 20:08 To by ale ziskal 2x to iste v polovicnej velkosti. Predpokladam, ze Vitus chce nieco ako obojstrannu A5 (kde na kazdej stranke bude polovica pravidiel).
Nad tímhle jsem uvažoval taky, ale to už jsem se sem neodvážil ani napsat $lol$ .

EDIT: Došel jsem k závěru, že pokud se to osvědčí, tak příště dám na jednu stranu Připomenutí pravidel a na druhou stranu Ceník - z mojí zkušenosti je Ceník to druhé nejohmatanější po základních pravidlech. :wink:

Zpět na „Old School Renesance (OSR)“