[HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Moderátoři: MarkyParky, Sarsaparillos, GM Brněnský drak

Odpovědět
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

Varování je tak důrazné, že se rozhodnu na cestu důkladně připravit.

Odpočinout, požádat místní o zásoby za nějakou tu drobnou protislužbu. Také se rozloučím s Basirou, snad se naše cesty ještě někdy zkříží. A čekám, s čím se vrátí Tristan.

🔀 Sojourn Načerpávám síly na cestu (Srdce) Strong Hit
🎲 Action Score 6 + 2 + 0 = 8 Challenge Dice 4, 2
✍️ You and your allies may each choose two from within the categories. If you share a bond, choose one more.

S přesnou interpretací toho, co a jak se bude dít si počkám na Tristanův návrat. Ale určitě budu brát +2🧠 a +2📦.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Tristan Baldurson »

... v lese u obětiště ...

🔮 Půjdou zbývající nemrtví po nás nebo vesničanech? Rolled 35 vs. 75: Yes
🔮 Půjdou po nás? Rolled 52 vs. 50: No


Z obětního místa pod skálou zamíříme s Yorath nejkratší cestou přes les k Rojřině stesku. Cesta nám i tak trvá dlouho, oba jsme zesláblí. Ale hrozba zbývajících nemrtvých nás žene kupředu. Když zaslechneme první hlasy, uleví se nám. A teplo ohňů přinese potřebnou úlevu.

Ohřeju si jen krátce ruce u malého strážního ohně na kraji vsi, nechám Yorath odpočívat po boku Haleemy a vyrazím rychle k chrámu. Na Malika ale narazím už u kamenných kruhů. Přísnými pokyny popohání skupinu vesničanů, kteří se snaží zasadit na svoje místo těžký menhir. Opodál zahlédnu i Myricka a kývnu na něj, aby přišel blíž.

"Maliku!" zavolám na kněze tak, že přeruší svoji práci a zle se na mě podívá. "Musíme si promluvit. Hned! Zjistil jsem hodně o těch nemrtvých."
"Nemám na tebe čas, Tristane. Přísahal jsi, že je zastavíš i bez naší pomoci, ne? Tak proč mě rušíš? Musíme opravy dokončit před setměním."
"Tohle vám nepomůže," rozhodím rukama a povím to asi hlasitěji, než bych chtěl. Vesničani se pustí nástrojů a lan a čekají, kam tohle povede. "Nepomůže vám to, ne teď. Našel jsem v lese u cesty na východ místo, odkud přišli. Země je tam zjizvená, otevřená. Musíš toho tady nechat a vrátit se tam se mnou. Musíme to místo očistit."

🔀 Compel Poslechne mě Malik tentokrát? (Srdce) Miss
🎲 Action Score 2 + 2 + 0 = 4 Challenge Dice 6, 9
✍️ They refuse or make a demand which costs you greatly. Pay the Price.


"S tebou nic nemusím, Tristane. Musím dokončit přípravu na rituál, který nás chrání už po generace. A potom pohřbít Branduna a ostatní, které jsi nechal na pospas v lese."
"Cože? Oni se už vrátili?"
"Přepadli je nemrtví. Vrátil se jen jeden. Pro ostatní se musíme vydat a donést je domů."
"Ano, přepadli je nemrtví. Ale společně jsme je porazili..."
"A? Proč tu nejsou s tebou? Protože jsi je tam nechal samotné a odešel, že? Přišli další, Tristane. A sami na ně nestačili."
"Chtěli je pohřbít. Blázni. A já je chtěl zastavit. Musel jsem jít svou cestou."
"Takže jsi zase jednou myslel na sebe a své zájmy a až potom na ostatní?" zeptá se Malik otcovsky. Ucítím slabé bodnutí u srdce. Vím, na co naráží. Ale nečekal jsem, že se teď k tomu vrátí. "Rojřin stesk si pamatuje, cos pro něj udělal. Ale i tentokrát to byla hlavně tvá chuť odplout, která tě k tomu vedla, že? Pamatuji si to správně."

🔀 Endure Stress Co tahle výtka se mnou udělá? (Srdce) Strong Hit
🎲 Action Score 6 + 3 + 0 = 9 Challenge Dice 1, 3
✍️ Embrace the darkness: Take +1📈.


"Zapomněl ses v minulosti, Maliku. Příliš věříš tomu, co bylo. Rituálům, které vás sice chránili desetiletí, ale teď je tu nedaleko země zjizvená a nedá mrtvým klid, dokud ji někdo nevyléčí. A jestli mi s tím nepomůžete vážně vy, najdu někoho jiného. Třeba Myricka, ten už uklidnil i sopku, že ano? A než to uděláme, zastavím osobně každou nemrtvou věc, která sem po setmění z lesa přijde. To mi můžeš věřit."

Myricku, předávám slovo.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

"Tristane, já ti asi nepomohou. Uklidnil jsem sice sopku, ale nebyl jsem to já, kdo zjistil, čeho si žádá. Byla to Sadie a posléze Beltran, kdo slyšel jejich hlas a rozuměl mu. Já jen v posledním okamžiku pomohl usměrnit síly..."

"A navíc, dal jsem slib Ravelovi, pamatuješ?" pronesu, jak by tyto dvě cesty byly neslučitelné, i když nejspíš nejsou.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Tristan Baldurson »

"Nedal jsi mu slib, Myricku, přísahal jsi na železo, pamatuješ?" pronesu, i když vím, že si ten rozdíl moc dobře uvědomuje. "Kdybys to jenom slíbil, Shura ho s tebou odejít nenechá. A já přísahal, že zbytek rodiny ochráním."

Podám mu pravici a stisknu za předloktí.

"Tohle není rozloučení. Nejspíš budu muset najít Wynneho. A tuším, že mě cesta taky zavede na území elfů. Putuj opatrně. Vyhni se stezce a v noci udržujte oheň."


Když odcházím, pokračuje Malik s vesničany ve své práci. Jejich vytrvalost obdivuju i nechápu zároveň. Rojřin Stesk se změnil. Návrat do původní podoby už není možný.

Sednu si k Yorath a vysvětlím ji situaci. Trvá na tom, že příště bude mluvit ona. Bojím se, že má možná pravdu. A když ji povím, že chci po setmění chránit osadu, přijde samozřejmě hned s návrhem - chce získat podporu místních strážců. Dává to smysl, i když nevím, jestli se mnou budou chtít spolupracovat.

Strážce najdeme pohromadě na mohylovém vrchu. Je tam spousta dalších, kteří se přišli rozloučit s Brandunem a dalšími padlými. Obřad je rychlý, snaží se těla očistit a zatížit dřív, než padne večer. Chvíli postojíme opodál a já mezitím Yorath vyprávím, co si o Strážcích pamatuji. Znám je všechny. Dokáží skvěle pracovat s lidmi, usměrňovat mnoho cestovatelů, kteří do Rojřina Stesku přichází z moře i po zemi. Běsům ale nerozumí. Na to je tu Malik a kněží. Ale jejich přísahy jim nedovolí ani v tuto chvíli odložit zbraň.

Po obřadu k nim přistoupíme a krátce k nim promluvíme. Snažím se vysvětlit, jak nejlépe nemrtvým dnes v noci čelit. Vysvětluju, že určitě přijdou. Yorath je trpělivější. Popisuje dnešní střet v domě i lese a snaží se nám vybudovat důvěru. Je skutečně moudřejší, než já.

🔀 Compel Pomohou nám v noci strážci? (Srdce) Miss
🎲 Action Score 1 + 2 + 0 = 3 Challenge Dice 10, 3
✍️ Pálím 5📉 => Weak Hit
✍️ They’ll do what you want or share what they know. Take +1📈. If you use this exchange to Gather Information, make that move now and add +1🎲. But they ask something in return. Ask the Oracle if unsure.


Odpovědí je nám dlouhé mlčení. A potom pochyby. Nevěří, že existuje lepší možnost, než se zabarikádovat v domech a přečkat nejhorší. Musím jim dokázat opak. Popíšu jim můj plán. S jejich pomocí bych obranu vybudoval rychleji i spolehlivěji. Ale nezbývá mi, než to udělat sám a doufat, že přijdou.
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

Sledovat, jak mě a Ravelovi lidé pomáhají sbalit se na cestu pryč, ale Trisana, který se snaží zachránit jejich domovy, jen mlčky sledují a ruku k dílu nepřiloží, to je vskutku rozporuplný pocit.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Tristan Baldurson »

"Plán?" odpovím Yorath na její otázku. "Sami toho moc nezvládneme. Chci nemrtvé udržet stranou od domů a lidí. Zastavíme je na kraji osady a zkusíme tam udržet. V jejich jednoduchosti je naše síla. Přijdou od lesa a budou mířit tam, kde cítí živé. Dokud je někdo neovládá, nepřemýšlí, nedomlouvají se, nespolupracují. Jdou tupě a slepě kupředu. Nachystáme mělký příkop, do něj klestí a založíme oheň. Nezabije je hned, ale osvětlí a zpomalí. Jen je potom potřeba si je držet dál od těla. Pro naše kopí nejlepší volba, řekl bych."

Rychle se pustíme do práce. Můj plán stojí na několika nejistých předpokladech. Nechám si je pro sebe. Yorath nemá s touhle hrozbou dost zkušeností a jiní lovci tu nejsou.

Práci dokončujeme až po setmění. Lesy jsou nepříjemně tiché, osada též. Slyšíme jen vzdálené bušení z posledního zabedňování domů a šplouchání moře hluboko pod námi ve fjordu. Čerstvý mořský vzduch se míchá s hnilobou přicházející z lesa. S Yorath čekáme nedaleko menhirů, na skalnaté planině daleko od nejbližších domků a na dohled k temné hradbě stromů. Vyprávím jí o mých dřívějších podobných lovech, sledujeme připravené příkopy a třením i dechem zahříváme lahve s olejem.

🔀 Secure an Advantage Nachystáme dobře místo střetu? (Rozum) Strong Hit
🎲 Action Score 3 + 2 + 1 = 6 Challenge Dice 5, 4
✍️ You gain advantage. Take control: Make another move now (not a progress move); when you do, add +1🎲
✍️ 🐉 +1📈 Compel +1📈


Yorath si jich všimne první. Temných vrávoravých kontur, sotva postřehnutelných s lesem v zádech. Ale jsou tam. Zase přinejmenším dva tucty. Vydechnu a vyskočíme na nohy.

Tentokrát žádná mast, žádné triky. Nemrtví si nás musí všimnout, musí místo do vsi zamířit k nám, do míst, která jsme jim nachystali. Yorath obezřetně mává nad hlavou štítem a buší do něj kopím. Já trhám ze země trsy suché trávy, házím je do vzduchu a řvu jako raněný tur. Musíme do toho dát víc života, než kolik se choulí v osadě.

Nemrtví se vyloupnou z temnoty několik kroků od nás, natáhnou pařáty a vyrazí kupředu. To už Yorath rozfoukává nad olejem troud a vzápětí planinu ozáří vysoké divoké plameny.

Zase uvidím ta nebohá těla. Čerstvě mrtvá, v otrhaném oblečení, hodně žen i dětí. Někteří máchají sekerami nebo jen topory, pár má v rukách hole nebo spíš klacky. Většině už hoří alespoň kalhoty, ale navlhlá látka a kůže ohni nedovolí, aby je zastavil sám o sobě.

"Nesmíme nikoho pustit dál!" křiknu na Yorath. "Začni s těmi, co hoří nejméně, pár jich je vpravo!"
"A o ty vlevo se postaráme my!" ozve se za mými zády. Otočím se a uvidím přibíhat Strážce. Jsou zadýchaní, trochu roztřesení, ale v jejích tvářích nevidím strach. "Překvapil si nás, Baldursone! Ale teď už tě v tom nenecháme!"

Zavrčím si pod vousy a vyběhnu mezi plameny.

Nemrtvých je sicet víc než nás (large pack vs. small pack), ale povedl se přepad a proti skupince s ženami a dětmi stojí cvičení strážci - 2 posun za zranění / dávají 2 zranění. 🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑

🔀 Enter the Fray Začne střet podle plánu? (Železo) Strong Hit
🎲 Action Score 6 + 3 + 1 = 10 Challenge Dice 2, 1
✍️ Take +2📈 You have initiative.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Jedním okem pořád sleduju Yorath a ostatní Strážce na druhé straně plamenů. Bojují s vervou, ale jako nezkušené děti proti dospělým. Nemrtvé oheň nepálí. Nesnaží se ho hasit, neválí se po zemi a nepropadají panice. Rány je nebolí, ani useknutá hnáta neobrátí na útěk. Není lehké si na tohle zvyknout. Srdce i hlava pořád čeká něco jiného, než co se děje. První podobné střety vždycky hodně bolí.

Zaútočím na nemrtvé tvrdě, ale s rozvahou. Držím si bezpečný odstup, mířím na nohy a přerážím dotěrné pařáty. Po hlavě jim jdu až ve chvíli, kdy mi nehrozí jiné nebezpečí. Snažím se je vázat na sebe, tlačit na jednu hromadu a udolávat jednoho po druhém. Postupně, chladně, jako by to nikdy nebyli lidé.

🔀 Strike Zvládneme nemrtvé postupně likvidovat? (Železo) Strong Hit
🎲 Action Score 6 + 3 + 0 = 9 Challenge Dice 3, 7
✍️ Inflict +1 harm. You retain initiative.

2⚔️ +1⚔️ = 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑


Cítím na zádech první kapky ledového potu a Strážcům jde pára od úst. A na zemi zůstávají ležet první těla, která se už nezvedají. Na okamžik se stáhnu a pomůžu na nohy jednomu Strážci, kterého nemrtví povalili na záda. Třese se, ale zároveň hned tasí dýku a staví se po bok ostatních. Musíme to rychle skončit, než jim dojdou síly, nebo odhodlání.

Hvízdnu a naznačím kopím nad hlavou kruh. Zbývající nemrtvé, kteří všichni plápolají, rychle obestoupíme a natlačíme na sebe. Valí na nás mrtvolné bulvy, chrčí a máchají rukama, občas některý prudce skočí dopředu na nejbližšího z nás. Odrážíme je, kryjeme si vzájemně boky a srážíme jednu hlavu za druhou.

🔀 Strike Podaří se pobít zbývající nemrtvé? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 2 + 3 + 0 = 5 Challenge Dice 1, 10
✍️ Inflict your harm and lose initiative.

2⚔️ +1⚔️ = 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕


Dostaneme se k sobě tak blízko, že si vzájemně vidíme do očí. Mezi námi leží na zemi hromada těl. Je ticho, jen všichni těžce dýcháme, jeden ze Strážců nepříjemně kašle. Pak uslyšíme praskání kolem nás. Z trávy se zvedají některá z těl. Zvrácená síla se snaží ještě jednou dát jejich kostem dost síly k dalšímu výpadu. Nevím, kolik jich je, přes jas z hořící země nemám přehled o okolí.

🔮 Ask the Oracle: Co udělají nemrtví? (Z taktiky po třetinách) Rolled 55 = Attack with the weapons they bore in life

Za mými zády něco hekne, zachrastí a já stihnu jenom cuknout stranou. Místem, kde jsem měl před okamžikem hlavu, se mihne rezavá sekera. A hned po ní v poslední chvilce odrazím zubatou harpunu. Námořníky z Damuly je náročnější dostat pod zem, kam patří.

Zařvu na ostatní, snad už nikdo další nestihl zaplatit krví. Bodnu kopím proti jednomu z námořníků a zkusím znovu uhnout sekeře druhého. Snad už jich tu není víc.

🔀 Face Danger Odrazím od sebe námořníky? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 6 + 3 + 0 = 9 Challenge Dice 3, 9
✍️ You succeed, but lose advantage: -1🩸
🐉 +1🎲 na Clash


S nadávek ostatních pochopím, že tihle dva nejsou sami, a že jsem na ně sám. Střídavě vykrývám výpady sekery i harpuny a marně se je snažím zpomalit. Musím couvat dozadu, až do místa, kde ucítím horko a uvědomím si, že už stojím v hořícím klestí. Zaváhám a ucítím trhnutí harpunou o předloktí. Ve tmě nevidím následky, ale cítím, že nátepník povolil a pod ním se otevírá rána.

🔀 Endure Harm Jak zvládnu poraněnou ruku? (Železo) Weak Hit
🎲 Action Score 4 + 3 + 0 = 7 Challenge Dice 7, 4
✍️ You press on.


Nemám kam dál couvnout. Chytím kopí jednoruč, zapřu ho v podpaždí a přejdu do protiútoku.

🔀 Clash Jak zvládnu poraněnou ruku? (Železo) Strong Hit with a Match
🎲 Action Score 6 + 3 + 1 = 10 Challenge Dice 8, 8
✍️ You bolster your position. Take +1📈. You have initiative.


Prorazím mezi námořníky, kopím probodnu jednoho a volnou rukou svedu stranou předvídatelný sek sekerou. Vytrhnu ji námořníkovi z ruky a zaseknu hluboko do lebky. Bolest mi projede z předloktí až do prstů a pár okamžiků raněnou ruku vytřepávám. Pak mi pod nohy padne mladý hubený Strážce s jiným námořníkem zakousnutým zezadu v rameni. Skopnu ho dolů a plnou vahou těla ho připíchnu kopím k zemi. Strážce se otočí a vyděšeně na mě zírá. Už si myslel, že máme vyhráno, a teď jsem mu musel zachránit život. Snad už je po všem.

🔀 End the Fight Jak jsme zvládli nemrtvé? (Železo) Strong Hit
🎲 Action Score 10 Challenge Dice 7, 9
✍️ This foe is no longer in the fight. They are killed.



"Baldursone! Lasi!" uslyším největšího ze Strážců křičet a za okamžik padne na kolena vedle ležícího hubeňoura. "Počkej, nehýbej se, ošetříme to!" volá vzrušeně dál a tiskne ruce na krvácející rameno.
"Přežije to," uklidním ho a rozhlédnu se. Není s kým dál bojovat. I Yorath se opírá o kopí, kolena podlomená, ale usmívá se.
"Přežili to, zdá se, všichni," zamyslí se Strážce nahlas. "Nebo přijdou ještě další?"
Zakroutím hlavou: "Ne, z lesů už určitě ne. Můžeme si na chvíli oddychnout. A pak se postarat o to, aby nepřišli už vůbec žádní další."

🌙 V noci jsme zastavili zbývající zavražděné nemrtvé
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

V noci mi to nakonec nedá a nespím. Z bezpečí vesnice sleduji vzdálené světlo a stíny, které se u něj míhají. Vesničané stále ještě neshromáždili všechny slíbené zásoby na cestu, ale sbalil jsem alespoň to nejnutnější, kdyby po bitvě ze stínů vystoupili nemrtví.

Naštěstí to není potřeba a když se na kraji vesnice objeví stateční bojovníci, kteří ji zachránili, mohou si s klidem jít lehnout.

Jen synchronizační filler, ten Soujorn ve fikci přeci jen chvíli trvá.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Už před úsvitem je celá osada na nohou. Vesničané pohřbívají mrtvé, které jsme v noci zastavili. Nevadí jim, že přišli z lesa s úmyslem všechny zabít. Dříve to byli lidé a mělo by se podle toho s nimi zacházet. V Rojřině Stesku je pouto s hodnotami Starého světa silnější, než kde jinde. Je zajímavé si ho připomenout.

Zahříváme se s Haleemou a Yorath u ohně a pozorujeme shon ve vsi.
"Děje se tu pořád tolik věcí," prohodí zamyšleně Haleema. "O tolik víc, než v Šedé řece. A to jsme žili na úpatí sopky!"
"Děje," přikývnu. "Ale aspoň na chvíli tu teď bude klid obnovit to, co Wynne zničil."
"A já ti za to děkuji, Tristane," podívá se mi Haleema do očí. "Že ses postaral o naše bezpečí. A že snad i Ravel s Myrickem dorazí až kam musí."

🔀 Fulfill Your Vow Jak vnímá novou situaci Haleema? (Postup) Strong Hit
🎲 Action Score 8 Challenge Dice 5, 2
✍️ Your quest is complete. Mark experience.


"Už nejsi vázaný svou přísahou," usměje se ještě a podá mi pravici.
"Děkuji," usměji se též a odříznu si z vousů runový kámen. Uleví se mi.
"Udělal jsi toho pro nás hodně, Tristane. Děkujeme ti."
"A tys mi dal domov, Haleemo. Jen jsem splácel svůj dluh."
"Udělal jsi víc, než to. Stal ses členem rodiny."

🔀 Forge a Bond Co prožité útrapy pro mě a Haleemu znamenají? (Srdce) Weak Hit
🎲 Action Score 3 + 2 + 0 = 5 Challenge Dice 6, 1
✍️ Protože jsem teď úspěšně splnil přísahu, mohu přehodit kostky - přehazuji tu 6 z d10
🎲 1 = Action Score 3 + 2 + 0 = 5 Challenge Dice 1, 1 Strong Hit with a Match
✍️ Make note of the bond, mark a tick on your bond progress track, and choose one. Take +2📈


Haleema si přitáhne mou pravici a obejme mě kolem ramen. Poplácám ho po zádech a vtisknu mu do dlaně runový kámen z černého železa, který jsem nosil poslední dny na znamení přísahy, kterou jsem mu dal. Kámen je teď jeho. A s ním i všechny přísahy, se kterými je spojený.


"Jen se mi tu nerozbrečte," ušklíbne se na nás z druhé strany ohniště Yorath. "Nikdy jsem vás dva neviděla něco takhle prožívat. Ale teď vážně, Tristane, tohle je poučná zkušenost. Přemýšlela jsem už od vyplutí, co se mnou vlastně bude. A když se na vás tak dívám, vlastně to už vím - chci pomáhat lidem. Ne strážit přístav podle rozkazů nějaké Cadigan. Skutečně pomáhat. Ještě nevím, jestli je moje místo mezi Strážci, nebo mezi takovými, jaký jsi ty, ale na to přijdu časem."
"A čas teď nějaký máme," přikývnu. "Doplníme si zásoby, odpočineme a vydáme se na dál. Věřím, že na téhle cestě budeš mít možnost se rozhodnout, kým chceš být."
"A možná u toho zjistím i to, co jsi vlastně zač ty," ušklíbne se znovu. A mě zamrazí. Možná ještě nejsem připravený jí říct všechno.

🌙 Yorath ví, že chce pomáhat lidem.


Za východu slunce navštívím Malika. Trvá na tom, že jeho obnovené rituály byly důležitější než moje elfí kopí, ale všechny zásluhy mi nevezme. Naopak se mi zdá, že začíná vidět naše poslední setkání v novém světle. A s novým sluncem nad hlavou se vydám do osady, která si prožila dvě strašné noci a hledám klid a odpočinek i pro sebe.

🔀 Sojourn Jakou podporu v Rojřině Stesku získám? (Srdce) Strong Hit
🎲 Action Score 4 + 2 + 1 = 7 Challenge Dice 5, 2
✍️ You and your allies may each choose two from within the categories. If you share a bond, choose one more.
Recuperate: Take +2🩸
Consort: Take +2🧠
Provision: Take +2📦
Uživatelský avatar
Myrick Lysbærer
Příspěvky: 310
Registrován: 16. 9. 2022, 18:40

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Myrick Lysbærer »

V následujících dnech postupně shraňuji zásoby na nebezpečnou cestu po hřebenu a lidé mě od ní čím dál víc zrazují. Nebo mne alespoň přesvědčují, že bych neměl jít sám, hory jsou nebezpečné a Ravel ještě není dost silný a zkušený, aby mi byl v případě problémů ku pomoci.

Dle naší dohody si promluvím s Basirou, ale ona mi jen potvrdí své rozhodnutí neopustit vodu a hlavně nově nabytou loď. Zároveň mi sdělí, že nehodlá zůstat v těchto vodách a poplaví s Medvědicí někam jinam, dál, kde nebude hrozit, že se o ni přihlásí původní majitelka.

Odkládám si Basiru kamsi do schroedingerova stavu na moři, abych ji mohl někdy v budoucnu zase potkat na jiném pobřeží.

Ponechám si pro sebe poznámku, že to je vlastně pirátství, neboť nemám žádného práva moralizovat. Jsem si vědom, že sám nezřídka využívám okolností a nehledím na to, co to bude znamenat pro osudy lidí - či mé jméno.

Jakmile se rozloučíme, uvědomím si, že potřebuji udělat jeden další takovýto krok, kde budu morálku podřizovat okamžitému užitku. Ale tentokrát se to pokusím udělat alespoň trochu se ctí.

Vyrazím za Tristanem a požádám ho, aby mi byl společníkem na nebezpečné cestě. Zdůrazním při tom, že jde o Ravelův osud a především pomoc Haleemovi. A po krátké úvaze, jak naložit se skutečností, že tomu není ani týden, co jsem já jemu obdobnou pomoc odmítl, se rozhodnu tuhle skutečnost nepřejít a omluvit se mu za to.

Ne, že by má omluva vycházela přímo od srdce a cítil jsem nějakou velkou lítost. Ale můj rozum mi říká, že je na místě, aby zazněla - a nejen jako intrika, která ho má přimět se ke mě přidat, ale jako upřímné a rozumné přiznání dřívějšího chybného rozhodnutí.

Tristane, přijmeš mou omluvu a přidáš se k nám, protože tě o to žádám? Nebo se přidáš jen kvůli Ravelovi a budeme si k sobě ještě chvíli hledat cestu?

Tak jako tak, odehraj si, co potřebuješ, na cestu si pak už založíme nové vlákno.
Uživatelský avatar
Tristan Baldurson
Příspěvky: 296
Registrován: 5. 9. 2022, 18:24

Re: [HRA] Dobrý sluha, špatný pán

Příspěvek od Tristan Baldurson »

Yorath sbírá síly na cestu v osamění, na útesech vysoko nad přístavem. Dlouhé hodiny pozoruje moře v úzkém fjordu a na východě hledá záblesky oceánu. Celý život strávila v Šedé řece, měla moře na dosah ruky každý den. Teď od něj musí utéct a je na ní vidět, jak těžce to nese.

Já naopak odpočívám u ohňů v chrámech a na blátivých stezkách mezi domy. Neuvědomoval jsem si, jak moc mi chyběly příběhy z cest, zkazky o vzdálených Kruzích a historky z divokých koutů Železných zemí. Bolí mě u srdce, když si uvědomuju, o co všechno jsem během let strávených v Šedé řece přišel. I tak ale bylo dobrovolné vyhnanství příliš nízkou cenou za moje dávné selhání.

Netroufnu si žádat o pomoc místní léčitele, kteří chystali k poslednímu odpočinku i Brandura a další muže, které jsem podle mnohých nechal zemřít v lese. Řada lidí tvrdí, že moje rozhodnutí chápe, ale jejich krev mám i tak na svých rukách. A proto jen využiju volně dostupných zásob bylin a o svoje zranění se postarám sám. Co jsem si zasil, musím si i sklidit.

Malikovi se spíše vyhýbám. Pořád nevím, jestli mi spíše vyčítá moje pochybení, nebo je vděčný za pomoc. Mísí se v něm pohrdání i vděk. Překvapí mě proto, když mě sám vyhledá a nabídne mi trochu zásob na další cestu. Nejsem si jistý, jestli je to spíš gesto, abych na tu cestu bez okolků vyrazil. Ptá se i znovu na ten rituál v lesích, ze kterého smyly deště posledních dní všechny stopy. Neodvážím se o tom s ním znovu mluvit a nechám si nalezené kameny pro sebe. Nechci riskovat křehkou důvěru, kterou jsem tu získal.

Zeptám se ho jen na bílou srnu, kterou jsem viděl ve svojí vizi v Šedé řece. Nejprve dlouho váhá...

🔀 Gather Information Co mi Malik poví o bílé srně? (Rozum) Miss with a Match
🎲 Action Score 1 + 2 + 1 = 4 Challenge Dice 6, 6
✍️ Spálím 9📉 = Strong Hit with a Match
✍️ You discover something helpful and specific. The path you must follow or action you must take to make progress is made clear. Take +2📈


...ale nakonec mi poví víc. Bílou srnu tu vídají každý podzim, když přichází první sníh. A celou zimu potom cestovatelé přináší svědectví, že ji zahlédli v horách, na úpatí hřebenu i na úzkých stezkách vysoko na jeho vrcholcích, jak na ně čeká ve vánici a mlze a pomáhá jim držet se správné cesty do Rojřina Stesku. Podle Malika jde o přízrak povolaný samotnými elfy, kteří si ještě před příchodem lidí takto zabezpečovali náročné a zrádné stezky skrz Železné země. Podle mě jde o znamení, že srna mě skutečně povede dál na mé cestě k Měsíčnímu medvědovi. To mu už ale neříkám.

🌙 V Rojřině Stesku jsem se ujistil, že mám hledat a následovat bílou srnu

Krátce promluvím s Yorath a pak najdu v osadě Myricka, který už s Ravelem chystá poslední přípravy na cestu. Pořád jsem se ještě nerozhodl, co udělám s jeho omluvou. Ale na to bude čas později. Vysvětlím mu, že cesta moje a Yorath vede nahoru k hřebenu, ve stopách bílé srny, kterou musím najít. A půjdu Myrickovi po boku tak dlouho, dokud jí nenajdu.

Myricku, ať už si budeme hledat cestu spíš k sobě nebo jen kupředu, můžeme vyrazit.

Pokračujeme hledáním společné cesty.
Odpovědět

Zpět na „[PBP] Železné přísahy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů