One does not simply walk ...

Diskuze o jiných hrách, než jsou stolní RPG.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16377
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

One does not simply walk ...

Příspěvek od MarkyParky »

Poslední asi půlrok mě na facebooku spamuje jakási nabídka komerční chalenge "Dojdi z Kraje do Mordoru" s tím, že organizátoři slibují custom trackovací aplikaci do telefonu, hezké digitální achievmenty i informace z knížek, fyzickou medaii za dokončení a k tomu zasazený strom či vylovenou petflašku z oecánu za každých X uťapaných mil. Chtějí to za "lidovou" cenu 4400 korun, zaplaťte předem, zboží dostanete, až někam dojdete.

Že bych si to koupil, to fakt nehrozí. Ale zároveň patřím přesně k těm lidem, pro které je procházka bez cíle peklo a říkal jsem si, že to není zas tak blbý nápad, jak se motivovat k hýbání. A jestli teda nezkusím vygooglit, třeba má nějaký Tolkienofil zpracované ty cesty, že bych si něco takového zkusil zbastlit sám.

No, nejen to. Stejný nápad už někdy v roce 2003 měla stránka Eowyn Callenge a má na svém webu zpracované snad všechny myslitelné trasy, od Hobita, přes trasu společenstva, odbočky jednotlivých členů po rozpadu, až po cestu do Šedých přístavů.

Pravidla chalenge jsou jednoduchá - vydejte se jakýmkoliv lidskou silou poháněným způsobem na cestu, trackujte si uťapané/ujeté/uplavané kilometry a sdílejte progress, abyste motivovali ostatní.

Včera jsem vyrazil ze Dna pytle k Osamělé hoře. Přešel v Hobitíně přes most a dorazil k Zelenému drakovi. Posilnil se, vydal k velké východní cestě ... a pak už mě dohnal skutečný život $D

Proč to sem dávám?

1) Třeba se někomu honí hlavou něco podobného nebo ho spamuje stejná reklama, láká ho to a nechce se mu do pochybné investice několika tisíc korun. Tak tohle mu může ušetřit googlení.
2) Třeba někdo naopak má už něco podobného za sebou a ví o místě, kde je by se pro podobnou chalenge další podpora - ideálně tady u nás, v čechách (ta komunita, na kterou odkazuju, už co se aktivity týká vypadá mrtvá, zbyly jen stránky s technikáliemi), ale vlastně i kdekoliv.
3) A pokud ne, dělám si trochu průzkum, jestli by to třeba nezaujalo nějaké další blázny a nestálo za nějaké sdílení (postupu, ale i třeba home made achievmentů a "historek z natáčení") založit (čímž nechci říct, že s tím chci tapetovat tady, spíš zvažuju nějaký otevřený discord server pro tuhle chalenge nebo tak něco).


Jo a do Ostatních her to dávám, protože je to přeci jen Chalenge a IMHO by měla být nějak gamifikovaná a tak-. Ale jestli se to modům nelíbí, tak to šoupněte, přežuju to.
Za tento příspěvek děkují uživateli MarkyParky tito uživatelé (celkem 4):
Selhan, Muzzug, Quentin, Jarilo
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů