Strašidla

Literatura, film, hudba, divadlo, opereta a jiné výdobytky civilizace.

Moderátor: Faskal

Odpovědět
Uživatelský avatar
Cor
Příspěvky: 1190
Registrován: 26. 3. 2013, 10:10

Re: Strašidla

Příspěvek od Cor »

No Vietnam spíš jako ad absurdum (srovnání predátora a USA pokulhává už třeba v motivaci, že). Ale je to takové poselství celkem univerzálně platné, viz. Hitler a Napoleon v Rusku, nebo ... skoro kdokoliv kdykoliv v Afghánistánu.
Uživatelský avatar
eerieBaatezu
Příspěvky: 10153
Registrován: 16. 9. 2007, 11:55

Re: Strašidla

Příspěvek od eerieBaatezu »

https://twitter.com/Dataracer117/status ... 1226686467

A sakra. $lol$ (Ale žádná novinka, Disney krade fan věci ve velkým a dlouho.)

A jako zase další Predátor. Problém je v tom, že ten první film ten concept zpracoval brilantně a už nějak vůbec není třeba jakéhokoliv pokračování. Stejně ty další díly nejsou ani lepší a navíc tu celou mytologii a hustotu jedničky děsně ředí.

Teď Predátor přiletí před 300 lety. To jako na staletí zamrzli v technologickým pokroku, nebo co? Už jak ve dvojce udělali, že sem predátoři jezdili lovit dinosaury a piráty a já nevím co... Buďto ať to dělá někdo jako Nolan, kdo to nakopne nějakým hustým, rozumným a zajímavým směrem a nebo s těma pokračováníma děte do háje.

Chápu, že Predátor je tak hustej, že toho chce člověk vidět víc, ale ono to moc nejde.
Obrázek
jjelen
Příspěvky: 2503
Registrován: 27. 7. 2010, 16:23

Re: Strašidla

Příspěvek od jjelen »

eerieBaatezu píše: 14. 11. 2021, 21:01Chápu, že Predátor je tak hustej, že toho chce člověk vidět víc, ale ono to moc nejde.
Není v té hromadě komiksů s Predátorem (které jsem nečetl) nějaký, který by tím "správným směrem" vykročil?
Uživatelský avatar
eerieBaatezu
Příspěvky: 10153
Registrován: 16. 9. 2007, 11:55

Re: Strašidla

Příspěvek od eerieBaatezu »

jjelen píše: 14. 11. 2021, 22:22 Není v té hromadě komiksů s Predátorem (které jsem nečetl) nějaký, který by tím "správným směrem" vykročil?
Tyjo máš recht, že některé komiksy to možná dělají dobře. Kdysi jsem na youtube viděl takové megavideo, kde se maník těmi Predátořími komiksy prokousával a některé nápady, co tam zmiňoval, mi přišly super. Ale je to pár let dozadu, možná by se mi dneska nelíbily. :D Ale pravděpodobně budou ty komiksy lepší, jak všechna ta filmová pokračování.
Podobně myslím Aliení komiksy mají nějaké dobré nápady a příběhy.

Jenže tyvole stejně Disney... kterým teď obě značky patří, takže očekávání nulová.
Obrázek
Uživatelský avatar
eerieBaatezu
Příspěvky: 10153
Registrován: 16. 9. 2007, 11:55

Re: Strašidla

Příspěvek od eerieBaatezu »

Tak jsem viděl toho novýho Predátora, jak o něm všichni říkají, že je to nejlepší díl od jedničky a MUSÍM ŘÍCT...

...že je to ta největší sračka, co kdo kdy udělal. Jakože asi i horší než ty nejhorší Aliens versus Predátor.
V tom filmu asi nebyla minuta, kdy bych na to chtěl dál koukat. Fakt jsem měl neustálou chuť to vypnout. Idiotskej scénář, co postrádal jakýkoliv kouzlo a mystérium, co by měl Predátoří film mít. Predátor odhalen, naprosto bezůčelně, hned na začátku, jakože kdybysme náhodou nevěděli, že koukáme na Predátoří film, že tam jako bude. Režie příšerná. Tam, kde McTiernan vydojil neskutečno z naprosto banální scény, tady prostě kulový. Všechno je udělaný tak děsně obyčejně a příšerně nudně, úplně lacinej hollywood, co už dneska máte v každým seriálu. Predátor běhá mezi zvířatama a lidma a všechno rube jak na běžícím páse, že je to jak nějaká béčková akčňárna. Z něj vůbec nejde feeling tý potvory. Je to maník v obleku, co hraje akční scény... A budování napětí, ten film vlastně nemá. Poslouchat celou první polovinu keci typu "to není kočka", "to není medvěd", kristaboha, jako pro tu atmosféru musíte něco reálně udělat, než jen nechat postavy kecat klišé hlášky. Ale těžko něco uděláte s režií stylu *ten týpek v obleku tý potvory tam naběhne a všechny do minuty zmasí před zraky ostatních, který taky zmasí, až dycky jen na tu holku, která to má celý přežít*, ctrl+c/ctrl+v. Jo a taky ho necháme zabít nějaký zvířata a tak, protože... ........jakej má k*rva dramatickej efekt, že hightech mašina na zabíjení sejme osamocenýho vlka??? Jo, aby měl lebečku, aha. Fakt mi tam chyběl nějakej dramatickej záměr, nějaký Predátoří mystérium, nějakej kumšt, kterej by z toho udělal pokračování, na který má cenu koukat.
A... Hudba, jedna z věcí, co mě ohromila už jako devítiletý děcko, Predátor měl ikonickou a naprosto úžasnou hudbu od Silvestriho. Tady? To zní jak další generická trailerová produkce. Nemastná neslaná věc, co by dal dohromady kdejakej youtuber s abletonem.
Fakt už se na ta pokračování vys*rte.
Za tento příspěvek děkují uživateli eerieBaatezu:
Antharon
Obrázek
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: Strašidla

Příspěvek od MarkyParky »

Uživatelský avatar
Winnie
Příspěvky: 209
Registrován: 30. 11. 2020, 14:24

Re: Strašidla

Příspěvek od Winnie »

Chewbacca mě vyděsil o kousek víc.
Odpovědět

Zpět na „Kultura“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů