[Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Zápisy a zážitky z vašich her, pomoc s přípravou, společné hraní.
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Kdysi dávno, na konci světa, lid umíral.
Ale ještě zde byla naděje, protože Aldebaran (Faskal), Nizar (Selhan), Vega (Bára) i Zuben el Genubi (Fenixo) stále slyšeli píseň hvězd.

... na jaře, při východu slunce, kdy se z Ohnivé citadely valily hordy andělů ...

... Vega viděla armádu andělů pochodujících na ruiny Polarisu, kam vyrazili hledat něco neznámého. Nechala je devastovat ruiny a hledat něco, co nedokázali najít a raději odrazila malou skupinu ohrožující Lyru, chovatelskou stanici kosatek na okraji Zubatého moře.
... Zuben zodpovědný za hlídání trezoru uchovávajícího Tajemství nabíjel do Hvězdných balist planoucí jádra hvězd proti přilétávajícím andělům. Vystřílel však všechny střely a posledního musel porazit v souboji uprostřed trosek města. Nakonec protivníka odmítl zabít.
... Aldebaran vyrazil do trosek Polarisu vyzvednout zapomenuté artefakty, o kterých se dočetl při výzkumu v Muzeu. Při cestě zpět si uvědomil, že neodnesl všechny, tak nalezený schoval na bezpečném místě a vrátil se zpět, kde už na něj čekal anděl. Byl jím pokoušen nabídkou drahocenných památek z Polarisu pro Muzeum a dohodli se, že se v létě potkají a smění cennosti za neznámý artefakt, který právě našel. (+EXP)
... Nizar ve své horlivost vyrazil do protiútoku a dostal se do obklíčení, ze kterého se nedokázal sám dostat. Zachránila jej pomoc Proximy, která by ráda získala Nizarův titul největšího bojovníka, a během boje odhalila Nizarovo tajemství. Proxima proti němu toto tajemství ještě tohoto roku použije v nejnevhodnější chvíli, Nizar ji zabije a bude za to souzen.

... v létě, kdy se začal odhalovat rozsah katastrofy

... Vega na své kosatce proplula nově otevřenou oblastí Zubatého moře, kde v dáli viděla obra Atlase, který už od jara pomalu zabodával do hory hloub a hloub planoucí kopí. Cestou narazila na prameny horké vody a uvařené ryby. Obr chtěl přeměnit led ve vodu, vodu v páru a vypařit tak zdi Polarisu. Chytila Atlase do Hvězdné sítě, čímž mu sebrala sílu, probodla ho Mečem hvězd a přesekla planoucí kopí. Kopí ztratilo velkou část své síly, ale stále ještě dokázalo rozpustit ledy kolem Polarisu a ona jej nedokázala samotná vytáhnout.
... Zubena úpěnlivě prosil poražený anděl, ve kterém on poznal Nihal, svou milou, které zlomil srdce, aby ji ukryl a vyléčil, pro vzpomínku jejich dávné lásky. Souhlasil (+EXP).
... Aldebaran dorazil s artefaktem, který identifikoval jako Chronův klíč, zpět do pustiny na setkání s Andělem. Rozhodl se Klíč neměnit za standardy rytířů, kteří jako první vyrazili dobýt Pochybení a padli. Vyměnil ale svůj slib, že se vrátí i s hotovým strojem, za informaci, jak Klíčem odemknout Chronův stroj (+EXP).
... Nizar se při pasování nových rytířů Řádu hvězdného svitu hádal s Phekdou, svou velitelkou, že rytíři jen umírají a tají, každým rokem je jich míň a míň a je poslední šance vyrazit do protiútoku a vyhrát. Přesvědčil ji do protiútoku vyrazit, ale v čele místo něj půjde Proxima.
... Vega se v těle kosatky vydala pod Polaris zjistit rozsah tání. Ve čtyřech směrech viděla podmořské sopky, které zespod rozpouštěly ledovou krustu nesoucí ruiny Polarisu. Nechala je pracovat. Až toho roztopí dost, bude mít ona a její kosatky svobodu. (+EXP)
... Zuben navzdory varování vyrazil do světa Andělů, aby mohl vyléčit Nihal. Získal lék, ale dozvěděl se tam, že válku s Anděli rozpoutal Nizar a bylo mu jasné, že mu to nikdo neuvěří. Nikoho proto nevaroval. Nejdřív bude muset všechno roztát, přijít konec světa, než může svět zase zamrznout.
... Aldebaran vyrazil k Zubenovi, v době jeho nepřítomnosti vybral trezor a vrátil se do pustiny za Andělem se sestaveným Chronovým strojem. Anděl mu vysvětlil, že Stroj probudil sopky pod Polarisem a vrátit čas dokáže jedině právě v tom okamžiku, kdy se bude Polaris potápět.
... Nizar vyrazil pod vedením Proximy do protiútoku. Zahnal anděly z planin na ústup a vyrazil k branám pekla. Vyrazili k protiútoku dříve, než bývalo mezi rytíři zvykem, přesto a nebo právě proto rozprášil andělské hordy. Do útoku totiž vyrazili všichni rytíři, jenom ti mezi světy, ti hluboko v moři a ti ztracení v pustinách v armádě scházeli.

... nadešel podzim, kdy rytíři vyráží na hrdinné výpravy ...

... Vega vyrazila do Muzea zjistit, jak zastavit tání. Když se dozvěděla, že je to nemožné, ponořila se do hlubin a vyjednala s Leviathanem, že bude na svých zádech Polaris držet, dokud svět znovu nezamrzne. Leviathan souhlasil výměnnou za jejího syna Siria, kterého Leviathan spolkne a bude nadále žít v jeho břiše.
... Zuben se v Andělské říši dozvěděl, že doba ledu je pro lidi utrpení a jediné, co může pro svůj národ udělat, je zachránit malou část Polarisu, která zůstane zamrzlá na Severním a Jižním pólu a zbytek rozpustit pro lidstvo. V pustinách se potkal s Aldebaranem a pokusil se jej přesvědčit, že led je špatný. Nebyl úspěšný, ale Aldebaran poznal utrpení lidí v ledu.
... Aldebaran tedy se Zubenem celý podzim procházeli pustinou, schraňovali pozůstatky jejich lidu a přenášeli artefakty do ruin Polarisu pro uchování na věčnost. Domluvil se s Andělem, že si pár věcí nechá na památku.
... Nizar vstoupil do bran pekla. Celé dny stínal neozbrojené lidi, kteří se jim snažili zabránit vrátit Zimu. Rytíři vraždili andělský lid, zadupali do země květiny a pod jejich botami mrzlo. Každý den v pekle trval statisíce, miliony let.

... měla přijít zima, kdy se svět zdá být v pořádku

... Vega dala svého syna Leviathanovi a oni v symbióze udržovali rovnováhu a led kolem pólů a hlídali Polaris. Sama odplula na kosatce poznávat neznámé kraje.
... Zuben se vydal na severní pól hlídat artefakty a navždy si uchoval titul Strážce věčného ledu.
... Aldebaran odplul na kře na jih, jenom s několik artefakty, které odnesl s Polarisu. Pak je včetně Chronova stroje hodil do moře. Andělé je nikdy nikdy nepotřebovali a jeho lidu už nebudou k ničemu dobrému.
... Nizan spustil Supernovu, strašlivou zbraň, která zničí slunce a přivede věčnou Zimu. Proxima, která však znala její tajemství, zbraň vypnula a zničila, byla však při tom zabita Nizarem. Nizar se rozhlédl na spoušť kolem sebe, uvědomil si, co v zaslepení spáchal a do konce života trpěl výčitkami svědomí.

... to se ale stalo před dávnými časy a už není nikdo, kdo by to pamatoval.

Démoni Pochybení vypadali jako andělé se zářivým rudým srdcem. Hrnuli se z Ohnivé citadely jako planoucí hordy.
V Polarisu se téměř vždy někdo urve a přidá se na druhou stranu, tohle ale bylo poprvé, co to udělali všichni a začali důsledně od první scény. Také jsme měli neobvykle vysoký tech level. Bylo to fascinující.

Dovolím si ukázat deník Vegy, protože to je asi poprvé, co v Polarisu vidím mapu 8)

Obrázek
Když se na to dívám, říkali jsme si, že doplníme ten osud na konci chargenu a pak jsme na to zapomněli. Zpětně se nabízí Potopení Polarisu.

Faskal: "Polaris jsme sundali v prvním kole, LOL."
Fenikso: "Co bych si bral nějaký hvězdný meč. Hvězdná termonukleární hlavice."
Selhan: "U bran pekla je nesnesitelné vedro, tak 25 °C, všude rostliny a déšť. A duha bez ledových krystalů. Nechutné."
?: "Hvězda smrti, Hvězdní rytíři."
Selhan: "Jsme rytíři Hvězd, ne nějací sluníčkáři!"
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Uživatelský avatar
fenikso
Příspěvky: 792
Registrován: 11. 10. 2009, 10:58
Bydliště: Brno

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od fenikso »

Musím říct, že Polaris asi není hra, co bych si zahrál dvakrát. Ale zanechala ve mě takový poetický, tragický a nostalgický dojem. Takže díky za hru!

Jinak, myslím že Polaris jsi pohřbil hned za začátku, když jsi ho prohlásil za ruiny, takže se nikdo nehnal tam něco bránit nebo zachraňovat, naopak jsme měli tendenci ho okamžitě obětovat 8).
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Jo, jo, Polaris je hodně specifická hra. Nikdy jsem ji jako kampaň nehrál, ale přijde mi, že výborně funguje právě jako takhle intenzivní oneshot. Mě to baví i poněkolikáté, ale je fakt, že tak v polovině případů hraju nějakou variaci na setting.
Mimochodem, byl o trošku kratší než obvykle, hra má čtyři roční období, každý hráč má většinou 1-2-2-1 scén. Tentokrát jedna chyběla a bylo to 1-2-1-1. Jednak se všem chtělo zjevně spát, jednak jsme to do finále tlačili rychleji, než je obvyklé. U minulého Singularis jsem si nebyl jistý settingem (nakonec fungovat špičkově), takže jsme expandovali úvodní sekci na výsledné 2-2-2-1. Takhle pevné uspořádání je teda house rule, ale přijde mi, že Polaris nejlíp funguje, když se člověk cílevědomě hledá a vyhodnocuje konflikty a omezuje "volnou hru" nesvázanou pravidly.

Polaris jsou trosky z definice, většinou to vyšlo tak, že Pochybení je ve středu města a hraje se v okrajových relativně nezasažených částech, kde se dělá, jako že se nic nestalo, za nimi je pustina a na její okraji jsou hlásky (na kterých se nikdy nehraje, protože mají divná jména). Tentokrát to bylo neobvyklé v tom, že celé centrální město padlo a pustinu pohlcovalo moře, cool.
Někdy bych měl zkusit ještě jinou topologii, město je všechno a pustina je uvnitř.

Na mě mělo hlavní efekt to, že démoni vypadali nevýhružně.

Každopádně, moc díky za hru!
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Uživatelský avatar
Jarilo
Příspěvky: 1101
Registrován: 5. 6. 2009, 00:49
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Jarilo »

Ježiš to je skvělý, zrovna si Polaris postupně načítám.

Faskale, kdyby jsi prosím náhodou ještě měl chuť one-shot udělat a našel by se ještě někdo další, hrozně rád a vděčně do toho půjdu.
Hry hraju a ještě radši dělám - doma i v práci.
Uživatelský avatar
Selhan
Moderátor
Příspěvky: 3812
Registrován: 2. 3. 2016, 13:33
Bydliště: Pankrác
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Selhan »

Přijeď na slezinu :D
Toto všechno jsou jen nějaké mé naprosto subjektivní dojmy.
Uživatelský avatar
Jarilo
Příspěvky: 1101
Registrován: 5. 6. 2009, 00:49
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Jarilo »

Ta už teď byla, ne :) ? Jako rád bych po více jak deseti letech opět zavítal, ale reálně to vidím to příští jaro, pokud by byla podzimní, tak to fakt nedokážu teď říct.

Spokojím se i s mini srazem v Praze někdy.
Hry hraju a ještě radši dělám - doma i v práci.
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Moc díky 8)

Polaris určitě budu pravidelně tahat na slezinu. Pokud je ta podzimní daleko, můžeme podniknout i něco v Praze, jenom další dva týdny možná nebudu příliš v civilizaci.
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Slezina 5/11/2022, Terra Australis

Do rukou Rodriga de Estrella y da Silva (Bubák)

Plukovníku,

prozkoumali jsme dle Vaší žádosti domorodé obětiště. Jedná se o opuštěnou domorodou strukturu vybudovanou nad útesem v blízkosti moře. Dle nástěnných maleb sloužila pro smírčí rituály, které měly lidskými obětmi usmířit domorodé božstvo - nezměrnou chobotnici uctívanou místním klanem Úhoře. Obětiště tvořilo obrovský amfiteátr, kde zřejmě probíhaly rituální souboje a poražení - či vítězové - byli obětováni. Rituálu se účastnily čtyři klany symbolizované zvířaty, klan Varana, Úhoře, Dravce a mně neznámého tvora démonického vzezření, připomínajícího čerta. Podle fresek se klan Varana v neurčené minulosti z nejasných důvodů od uctívání odpojil, což značí rozkol mezi klany.
Potvrdily se informace, podle kterých byli obětovaní oděni do zlata. Následně byli vhozeni do rituální jámy, ve které do dnešní doby sídlila nezměrná chobotnice. Část zlata byla vystavena v chrámu, část skončila v jámě u chobotnice. Dosažitelné zlato z chrámu jsme odnesli, může zbývat malé množství v místnostech, kam dosahovala chapadla chobotnice, a pozlacení fresek. Pro pochopení domorodé kultury je vhodné fresky zdokumentovat a pozlacení seškrábat až poté. Domorodci krmili chobotnici směsí, která byla uchovávána ve spodních chladných patrech a byla použitelná dodnes, recept jsme však neodhalili a zbývající balíček pravděpodobně nepřežije přesun do Tranquilly. Po vybrání dostupného zlata jsme shodili do obětní jámy výbušniny. Je pravděpodobné, že chobotnice byla zabita, to je však nezbytné potvrdit zkušeným exorcistou po ověření stability vnitřních prostor. Velké množství zlata bylo pravděpodobně odneseno do moře šachtou, kterou využívala chobotnice. Je možné, že jej bude možné vylovit s pomocí lovců perel.
Odnesli jsme rituální masky představující jednotlivé klany. Je vhodné je dále prozkoumat pro pochopení domorodých kultur. V zázemí všech klanů se nacházely poháry obsahující vínu-podobnou substanci zřejmě důležitého rituálního charakteru, jeden nepoškozený, zapečetěný pryskyřicí, byl odnesen pro další zkoumání.

Nedaleko Tranquilly jsme dále nalezli pozorovatelnu využívanou už dříve kolonisty. Bližší průzkum ukázal, že byl využíván domorodci ještě před kolonizací. Pozice představuje místo chráněné před živly, které umožňuje monitorovat celou úžinu vedoucí k Tranquille, mnohem lépe než z pozorovatelen v Tranquille. Z této pozice jsme také zaznamenali doposud nezdokumentované kamennné ruiny na severu.

Upozorňuji, že Terra Australis je nedostatečně zmapovaná a není možné využívat domorodou faunu a flóru, což vytváří závislost na zásobování z Tranquilly a není známé, jaké nebezpečí domorodá fauna a flóra představuje.

Žádám tedy o
- kněze-exorcistu k vysvěcení pohanského pohřebiště a potvrzení smrti uctívaného krakena
- vylovení zlata z moře pod obětištěm
- obnovu hlásky pro zajištění bezpečnosti Tranquilly před přepadením z moře
- zmapování pohanské víry kvůli nalezení zlatonosných chrámů ostatních kmenů
- přírodozpytce pro zmapování domorodé flóry a fauny

Ve jménu Božím pod patronací Františka Xaverského,
Kapitán Kristian Spinola (Faskal) vedoucí první Tranquillskou kumpanii:
Juan Alberto Costa-Borrel (Vitus)
Maria Fernandez (Komi)
Hans Müller (Vaarsuvis)
Marcello Agusto de Costa (Jarik)
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Slezina 4/11/2022, Polaris

Kdysi dávno, na konci světa lid umíral, ale stále zde ještě byla naděje, protože Arcturus (Faskal), Procylon (Nord), Antares (Sarsaparillos) a Ruticulus (Vaarsuvis) stále ještě slyšeli píseň hvězd.

... začalo jaro a s první paprsky slunce začaly vylézat po ledových hradbách Polarisu monstra se zářícími hlavami a těly černými jako noc...

... Antares spolu se svým dávno mrtvým bratrem Altairem sledoval z nejvyšší hlásky Polarisu útok démonů. Altair prosil, aby Antares zůstal tady s ním, na místě, které měl rád, a nebojoval zbytečnou bitvu s démony. Antares se však do bitvy proti jeho vůli vydal, byl však rozptylován jeho neustálými výčitkami. Jeho otec jej pokáral za nedostatek chrabrosti v bitvě, dal mu ale šanci se odčinit.
... Reticulus dokončil dokonalou sochu. Hlas mu ale našeptával, že ledové sochy nejsou doopravdy dokonalé, pokud se v nich neodráží sluneční paprsky. Sama socha chtěla být vystavena. On se ale rozhodl sílící světlo v ní uhasit a proklál ji mečem hvězdného svitu, čímž ztratil možnost své dílo vystavit na Zimním dvoře.
... Arcturus byl při nástupu kárán pro nedostatek chrabrosti v boji. Oponoval, že zabil víc démonů, než kterýkoli z rytířů. Tasil meč Zauraka, svého otce, meč, který nebyl zářivý, ale z oceli. Ocelí tohoto meče se běžně míhaly černé stíny, teď ale byl chladný, nasycený krví démonů. Zabil nejvíc démonů, od svých spolubojovníků ale získal jenom strach a opovržení.
... Procyon byl předvolán soudcem Markabem, aby vykonal pravděpodobně nespravedlivý rozsudek nad rodinou jistého řemeslníka, protože se mezi lidmi šíří uctívání démonů. Souhlasil, když byl rozsudek řádně zanesen do paměťového krystalu pod Markabovým jménem, kde se však utopil v byrokracii.
... Antares s jednotkou dobrovolníků přepadli skupinu démonů, kteří byli zodpovědní za smrt jeho bratra. Démoni však byli podivní, nemocní. Jednoho zajal svým neutralizačním paprskem, spolubojovníci ale byli potřísnění krví infikovaných démonů a nemoc se začala šířit. Zajatí démoni však byli nástrojem k vybojování významných bitev a snad i klíčem k léku.
... Ruticulus byl nařčen cenzorem Denebem z uctívání Slunce. Na rozkvetlé louce na planině mezi ledovci byli nalezeni uctívači Princezny jara a u nich jeho socha ledové květiny. Ruticulus se bránil, že se jenom snažil vyjádřit krásu světa, nového i starého. Deneb zanese jeho pochybení do hlášení pro Zimní dvůr, čímž na Zimním dvoře upadne v nemilost, získá si tak ale náklonnost Princezny jara.
... Arcturus bojoval jako lední medvěd, jeho meč byl syt krví démonů, stejně si ale nezískal úctu, nevyrovnal se svému otci, získal jenom nedůvěru svých druhů a izolaci. Vymyslel však přitom, jak se meče zbavit - musí přitom padnout do rukou jeho velitele Atlase, kterému byl jeho otcem původně přislíben.
... Procyon se díval do očí falešně odsouzenému dítěti. Hledal v paměťovém krystalu výjimku, pomocí které by bylo možné jej osvobodit. Výjimku našel, ale zjistil, že dítě je nakažené nemocí, která se poslední dobou šíří, nemocí, která vyvolává černé boláky pod kůží a přináší nechtěné myšleny, nemoc, kterou později pojmenovali Pomněnková nemoc. Odvedl dítě do svého domu, kde nebude moct nakazit nikoho jiného, než jeho.

... nastalo léto, kdy bylo spalující slunce nejvýše. Rytíři odrazili útok na Polaris samotný, ale čekaly je nerovné bitvy...

... Antares ležel na ledovém stole doktora Kaffy, který měl obavy o jeho duševní zdraví. Podle doktora jsou v implantátu nesoucím Altaira uzamčené vzpomínky. Odemknul je a zjistil, že Altair se rozhodl zapomenout, jak pomohl rozšířit do Polarisu Pomněnkovou nemoc. Antares se tak konečně mohl podívat do očí svému otci a popsat poslední okamžiky svého bratra.
... Ruticulus pozoroval, jak jeho sochy odváží pryč ke zničení. Nemohli ale zničit duši umělce. Karavana převážející sochy byla přepadena démony, kteří sochy odvlekli a vystavili na místě jejich největšího triumfu, na Jižní Stráži.
... Arcturus projížděl plání na svém démonickém oři, Mrchožroutovi, a sekal z jeho sedly démony v týlu nepřátelské armády, zatímco Mrchožrout je trhal drápy a zobanem. Když dojel doprostřed bitevní vřavy, proklál mečem největšího z démonů, ale proklál přitom i Atlase a meč se roztříštil. Bylo to vyšetřeno jako nehoda, ale jeho dcera byla přesvědčená, že meč už mu stihl ukrást duši.
... Procyon viděl útok démonů na věznici a spatřil, jak démoni odvlékají neprávem obviněnou Mirizam, kterou přišel propustit. Procyon ji za cenu vlastních zranění uchránil. Protože ale Mirizam opustila věznici bez formálního propuštění, byla dle práva vězeň na útěku.
... Antares se chystal do boje, když se jej jeho otec zeptal, proč si nenechá vyndat implantát s Altairem. Antares chtěl ovšem znát plány nepřítele, které byly uloženy v implantátu i za cenu, že implantát četl jeho myšlenky. Musel být opatrný, oběti Pomněnkové nemoci si dokázali předávat myšlenky démonů mezi sebou dotekem a mohli jeho tajemství snadno ukrást.
... Ruticulus byl víc a víc populární, jeho výtvory ale mohl lid obdivovat jenom na Jižní Stráži, předsunuté baště démonů. Vstupné k jeho sochám byl polibek Princezně jara. Ruticulus se zhrozil a své sochy rozbil. Tím rozhněval Princeznu, která začala trhat jeho fanoušky na kusy svými spáry. Ruticulus se jí postavil a prosil ji, ať přestane. Souhlasila, ale vyžádala si za to od něj poslední sochu - z krve už pobitých příznivců.
... Arcturus stál u urny s Atlasovým popelem, která byla uložená po pravici Zauraka na místě, které bylo určené jemu. Padl na kolena, plakal a naříkal. Všichni viděli, že v něm ještě zbývá nějaká duše, i když černá a zkažená. Jeho démon Mrchožrout to celé pozoroval s nechutí a vzal to jako známku Arcturovy slabosti.
... Procyon byl povolán k soudci Markabovi, ke kterému se doneslo o osvobození Mirizam. Procyon prohlásil, že v případě propuštění se jednalo o pouhou formalitu. Markab bouchl do stolu: "Já jsem zákon!" a procedurální námitku neuznal. Procyon souhlasil, že se Mirizam vydá hledat. Podařilo se mu ale přitom nakazit soudce Pomněnkovou nemocí, kterou trpí dítě, které mu v horečkách začalo říkat "otče". Město se konečně začalo zajímat o hledání protiléku.

... slunce se posunulo blíže k obzoru a ztratilo část své síly. Rytíři vyrazili do protiútoku.

... Antares vyvinul lék a ten fungoval perfektně. Musel pro něj však získávat esenci démonů a jednou ročně lék podávat nakaženým. Během léčby člověk krátce cítil vzpomínky démonů, to ale vždy rychle přešlo a v případě Antara postupně vymazalo vzpomínky mrtvého bratra z implantátu.
... Ruticulus viděl, jak k němu přichází Pěvec, socha, kterou vytvořil z krve. Pěvec zpíval tajemství lidí, kteří byli v jeho krvi prosycené Pomněnkou. Ruticulus se na něj vrhl a změnil jeho funkce, aby nemohl pronášet tajemství. Lid ale nepoznal sochu a vnímal to jako útok na Tvora zimy.
... Arcturus vyrazil do bitvy na Mrchožroutovi, ten jej ale zradil a vyrazil příliš hluboko do bitevní vřavy. Tam pobil spoustu démonů včetně Mrchožrouta, ale byl přitom těžce zraněn.
... Procyon ošetřoval dítě, které v jeho péči přežilo do objevu léku, démoní vzpomínky v léku ale změnily jeho paměť a ono mu přestalo říkat otče.
... Antares viděl, jak vyléčení bojovníci v nestřežených chvílích teskně hledí k branám Pochybení. Nechal je padnout v nejtěžších bitvách a zajistil jak jejich zkázu, tak oslabení démonů pro další jaro. V Polarisu Rytíři zavedli stanné právo. Lidé si zase začali víc vážit hvězd.
... Ruticulus byl chycen, obviněn a zavřen do vězení, hrozilo mu useknutí rukou. Po podzimním větru ale slyšel šeptání Princezny jara, která nabízela jinou cestu ven. Vyrýval pod vedením Princezny do ledových stěn obrazce a sliboval přitom, že odejde do Pochybení a stane se jejím partnerem.
... Arcturus byl povýšen, získal místo ve školicím centru rytířů. Válka pro něj ovšem skončila a stal se pouhým úředníkem a ne hrdinou a bojovníkem, jako byl jeho otec a velitel, ke kterým vzhlížel. Získal si ale respekt své dcery a ta se stala rytířkou. Zřejmě bude muset trpět a obětovat tolik, jako on a před ním jeho otec.
... Procyon přinesl znetvořené tělo rytířky z bojů s démony a křivě odpřisáhl, že jde o ostatky Mirizam. Pro svou křivou přísahu ztratil víru ve své poslání.

... znovu se objevily hvězdy, Slunce zmizelo a démoni se museli stáhnout do Pochybení.

... Antares za sebou nechal brány Polarisu a vydal se k Pochybení. Z jednoho pekla do druhého. Přemýšlel, jestli démoni, kteří útočí zvenčí, jsou horší, než démoni, které vytvořili uvnitř - paranoia, korupce, cenzura a totalita. Odešel směrem k Pochybení a už jej nikdy nikdo nespatřil.
... Ruticulus znamená "zažloutlý". Část jeho osobnosti se nikdy slunce nebála. Žloutl čím dál víc, až začal zářit jako slunce. Přestal být ledovým sochařem Ruticulem, vstoupil do bran Pochybení a začal žít novým životem po boku Princezny jara.
... Arcturus se díval z okna své kanceláře na bojovou jednotku vracející se z úspěšné výpravy do Pochybení. Vedla ji jeho dcera a nad hlavou držela podivný, černý meč.
... Procyon dál roznášel rozsudky Zimního paláce. Postupně ale přestal dostávat rozsudky, které by mohl vykonávat, protože si soudci začali myslet, že jeho píseň Nejhlubšího osamocení slábne. Neslábla, naopak byla čím dál tím silnější, ale nezpíval ji odsouzeným, ale sobě.

... to se ale stalo před dávnými časy a už není nikdo, kdo by to pamatoval.
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 2664
Registrován: 21. 7. 2006, 09:03
Bydliště: Kladno

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Vitus »

Faskal píše: 6. 11. 2022, 15:40 Slezina 5/11/2022, Terra Australis
Do rukou Rodriga de Estrella y da Silva (Bubák)

S dovolením doplňuji seznam nalezených předmětů s odhady cen první výpravy první Tranquillské kumpanie kapitána Kristiana Spinoly (Fascal):

- Zlaté předměty z obětištních stolů: varan cca 20 zl, úhoř cca 10 zl, orel s hadem cca 20 zl, podivný pes (čert ?) s ještěrkami cca 15 zl
- Masky jednotlivých božstev z různých materiálů: varan (zlato) cca 80 zl, úhoř (železo) cca 10 zl, orel (cínová se zlatou zbrojí) cca 50 zl, podivný pest (dřevo) cca 5 zl
- Různé ozdoby a tretky z horního patra doupěte přerostlé chobotnice cca 300 zl
- Různé ozdoby a tretky z dolního patra doupěte přerostlé chobotnice cca 300 zl

Celkem tedy nalezeny předměty v hodnotě cca 810 zl.

S úctou a pozdravy při předání cenností do úschovy tranquillské pokladnice sepsal
Juan Alberto Costa-Borrell (Vitus), pikenýr ve službách místokrále Peru, věrný poddaný Jeho Nejkatoličtějšího Veličenstva krále
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Slezina v Heřmanově, 9/6/2023, Terra Australis

Do rukou Rodriga de Estrella y da Silva (Bubák)

Plukovníku,
ze dvou lokací vyžadujících průzkum jsme vyrazili prozkoumat pohanský chrám, ve kterém předběžné zprávy popisovaly výskyt hlasů, což jsme vyhodnotili jako urgentní.

Chrám byl vystaven v několika obdobích, v původním byl zasvěcen bojovníkovi uctívajícího Dravce, který byl pohřben v centru hrobky, kolem které se nachází hrobky klanu Štíra, Hada, Kraba a Ještěra. Podle fresek soudíme, že se jedná o hrobku po velké bitvě, sochy vedlejších klanů hlídají hrobku zvenčí, vnitřek hrobky symbolizuje Dravce chránícího křídly padlého bojovníka.
V pozdějším období došlo ke změně, předpokládáme, že došlo k rozkolu mezi klany a vedlejší klany zradily, byly donuceny zradit, nebo ovládly centrální klan. Sochám byly následně připevněny symboly vedlejších klanů, šupinatá tvář, hadí jazyk, hadí klepeta a štíří bodec. Je možné, že výbava vedlejších hrobek pochází z tohoto období.

Přímluva svatého Františka Xaverského odhalila, že materiál připevněný k sochám je démonického původu a jejich odstranění vrátilo přirozený řád do věcí. Při příchodu jsme zřetelně slyšeli od soch promluvu v neznámé řeči, je nezbytné prozkoumat mechanismus, kterým je tento div zajištěn, a přivolat zkušeného exorcistu pro vyhnání temných sil. V hrobkách přebývali tvorové, se kterými jsou klany spřaženy, není jasné, jak tam mohli přebývat. Několik exemplářů tvorů a zabalený kamenný hadí jazyk byl odnesen a uložen na Pozorovatelně, v bezpečné vzdálenosti od Tranquilly, pro další prozkoumání.

Zlatá výbava vedlejších hrobek, bohatá výzdoba centrální hrobky a drahokamy z vnějšího chrámu byly odneseny do Tranquilly pro větší slávu Boží.

V mapách je možno potvrdit výskyt prapodivného pramene dávajícího vodu zabíjející většinu živých tvorů, i když v ní přežívá jakási vodní žoužel. Vodu z pramene je nutné obezřetně prozkoumat, její vzorek byl přinesen do Tranquilly. Poblíž pramene se nachází mluvící strom, který je možné po nakrmení naučit krátký proslov, naučili jsme jej modlit se Zdrávas Maria.

V blízkosti pomníku Zrádných klanů se nachází obelisk, z jehož vrcholu je možné pozorovat ruiny jakési budovy jižním směrem nedaleko od Hlavy. Je vhodné vyslat expedici na některou z hor v okolí Tranquilly, a zanést do map výskyt dalších oblastí.


Žádám tedy o
- jazykozpytce pro průzkum domorodého jazyka
- zanesení chrámu do map jako pomník Zrádných klanů
- průzkum lokality pozorovatelné od pomníku jižně od Hlavy
- vyzvednutí a prozkoumání objektu uchovaného na Pozorovatelně
- přinesení větších zásob k mluvícímu stromu a naučení celého růžence

Opakuji žádost o vysbírání zbytků zlata z pohanského obětiště, několik zlatých kusů přinášíme, děkuji za obnovu pozorovatelny.

A především urgentně žádám o vyslání dalších expedic.

Ve jménu Božím pod patronací Františka Xaverského,
Kapitán Kristian Spinola (Faskal) vedoucí třetí Tranquillskou kumpanii:
Juan Pablo Baltazar (Vitus)
Francoa ... (Antanor)
Ramon ... (Sarsaparillos)

V Tranquille, 11. 6. 1647

...
Hlášky:
GM: "Panna Marie Klidnovodská" An: "Klingonská".
An: "Můžeš si vyplnit volné sloty mušketama"
"Máme válečnou mulu, ne bojovou mulu, do války jenom chodí."
GM: "Všimněte si, že jsem vám dal vybrat ze dvou lokalit, když o obou víte úplné prd."
Sars: "Třeba jsou to nesmrtelní čolci, jako váš pan Ježíš."
An: "Halapartna je švýcarský nůž baroka." Sars: "Na druhý konec můžeš dát vývrtku."
Čoltůček, potůček s čolkama. Čoltok.
An: "Mula má slabý sense magic. Není to moje mula, přivážu ji ke sv. Longinovi.
Svatý Legolas, Gimli, Aragorn a ...(kdo měl kopí?)
An: "Je ta zlatá deska kulatá?" GM: "Ano." An: "Tak ji ven z dungeonu budeme kutálet."
Vodu z pramene, který objevil Francoa, jsme nazvali Francovkou, černou vodu z chrámu lógr, později kvůli hořlavosti pochopitelně ropa.
GM: Hadi ze začali svíjet rychleji a frenetičtěji a po chvíli méně rychle a méně freneticky."
F: "Já hlavně nevím ani co je rantl, ani co je sokl, tak si to nedokážu úplně představit." Vitus: "Rantl navíc může vypadat jako sokl."
V: "Proč jsme ten rantl nesekali od začátku?" An: "Protože jsme nevěděli, že tam je."
An: "Víš, jakou kontrolu máš nad mulou?" Sars: "Je to mula vojenská, takže velkou." Vitus: "Bude ji ovládat velitel mula +2."
"Všichni víme, že Panenka nahoře nemá ráda kraby, protože v Bibli se jasně píše, že nemůžou jíst korýše."
Hypermangan byl v Evropě objeven roku 1659, tato znalost ale byla zevně donesena z Terra Australis.
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 2664
Registrován: 21. 7. 2006, 09:03
Bydliště: Kladno

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Vitus »

Slezina v Heřmanově, 9/6/2023, Terra Australis

<Poněkud ocapaný list papíru, popsaný těžkopádným rukopisem ve zvláštní andalúzské verzi kastilštiny.>

Do rokouch páně kapitáňa Spinolly, velitele naší kumpanie

Zeznam najděnných a do skladuch odevzdanných cenností z našej výpravy do vnitra kolonie:
* Item: Prsteň a cetky porůzné vše zlaté z chapadlovce vybuchlého - cena celkem 15 ZŁ
* Item: Flakónka ze vzorkom fialovým vody čolkové - cena neznáma
* Item: Náhrdelníky, nádoby a nástavce kopích, vše zlaté - cena celkem 150 ZŁ
* Item: Náhrdelníky, nádoby a nástavce sekyrek, vše zlaté - cena celkem 150 ZŁ
* Item: Náhrdelníky, nádoby a meč, vše zlaté - cena celkem 150 ZŁ
* Item: Náhrdelníky, nádoby a luk, vše zlaté - cena celkem 150 ZŁ
* Item: Náhrdelníky, nádoby a figurky orlích, vše zlaté - cena celkem 450 ZŁ
* Item: Drahokamy, plátky zlaté z poklopa - cena celkem 150 ZŁ
* Item: Flakónka ze vzorkom kapaliny černej zo stropu podzemného - cena neznáma
* Item: Flákonka z čolkom z vody fialovej - cena neznáma

Zepsal rukou vlastnou pikenýř Juan Pablo Baltazar

<Na rubu je neuměle namalován kopec s ruinou, obelisk s dravým ptákem a profil mohyly s vrcholy propojenými čarou.>
Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 2664
Registrován: 21. 7. 2006, 09:03
Bydliště: Kladno

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Vitus »

Slezina v Heřmanově, 4/11/2023, Terra Australis

<Poněkud ocapaný list papíru, popsaný těžkopádným rukopisem ve zvláštní andalúzské verzi kastilštiny.>

Do rukouoch pániě kapitáňa Spinolly, veľitele našiej kumpánii

Zeznam najděnných a do skladouoch odevzdanných cenností z našiěj výpravy do vnitra kolonie:
* Item: Cennosti z podivuoného tympáňonu za portuálom magczkym - cena celkem 60 ZŁ
* Item: Pierovové masky z miesta tiehož - cena neznáma
* Item: Nášnice z pierami a podobné drobnosti na břehóch rzieky naleznuté, vše zlaté - cena celkem 15 ZŁ
* Item: Cennosti z uosmych soch svlečené, vše zlaté - cena celkem 100 ZŁ
* Item: Mince domorodé zo strážnice hornej, vše zlaté - cena celkem 20 ZŁ
* Item: 2 kamienne flakónky zo zelenavým lekvárom z miestnosti lenoškovej - cena neznáma
* Item: Cennosti všeliké z miestnosti lenoškovej, vše zlaté - cena celkem 15 ZŁ
* Item: Předměty rozličnié rituálové z patra z miestnosti lenoškovej, vše zlaté - cena celkem 300 ZŁ
* Item: Cennosti a předměty rozličné i drobné z miestnosti tajnej (sejfa), vše laté - cena celkem 650 ZŁ
* Item: Zeznam záznamuov rozličných (cielních ?) v řeči domorodej na tabletach dřevěnných - cena neznáma

Zepsal rukou vlastnou pikenýř Juan Pablo Baltazar

<Na rubu je neuměle namalována lidská hlava, spirála úhoře a hlava ještěra, zřejmě varana.>
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Slezina v Heřmanově, 4/11/2023, Terra Australis (jsem si to přemazal Polarisem, tak to píšu podruhé)

Do rukou Rodriga de Estrella y da Silva (Bubák)

Plukovníku,
přináším naléhavé a znepokojující zprávy. Navázali jsme kontakt s leprou a morem prolezlými tvory, kteří kdysi byli domorodci.

Prozkoumali jsme Kamennou hlavu, ze které byl hlášen pohyb. První známka něčeho podezřelého byl nález zlaté náušnice v řece pod ní. Na náušnici byly zachované zbytky peří a nemohla být vystavena živlům více než několik měsíců. Musela patřit jednomu z Bohem prokletých tvorů, které toto místo obývali.

Domorodci nás během průzkumu bez varování napadli a nezastavily je rozkazy, ani domluvy, ani výhružky, a jediné, čeho se zalekli, byla upřímná modlitba Panně Marii a naše vojenská kázeň. Tito tvorové se na nás bezhlavě vrhli a nezastavilo je téměř nic, ani odsekávání údů, ani probodnutí, ani střela z muškety. Vyřídilo je až odseknutí hlavy nebo průstřel páteře. Při probodnutí se sápali po ratišti a obzvláště z mušket si téměř nic nedělali. Jednoho jsem chtěl vyslechnout, ale nevydal ze sebe nic než zlostné, neartikulované sípání. Nejsou to dobří sousedé.

Učený Francoa určil nemoc, kterou trpěli, jako neštovice. Vyléčili se z nich, nebo na ně zemřeli, už před řadou let, a dál kráčeli po zemi jako revenanti. I když už snad svou nemoc nešířili, upřeli jsme jim křesťanský pohřeb a jejich těla spálili. Jistou roli v jejich stavu mohl mít lektvar z jakési rostliny, který je snad držel naživu. Dva zapečetěné flakónky přinášíme. Nalezli jsme také zpráchnivělé kosti jednoho z nešťastníků. Na přímluvu svatého Františka Xaverského mi bylo vyjeveno, že kosti patřily člověku, který začal uctívat modlu krysy a byl vyléčen, byl ale rozsápán jeho společníky. Jestli pouhá modla z našich krajů měla takové účinky, jaké zázraky by přineslo, kdyby přijal víru ve skutečného boha!

Kamenná hlava sloužila jako překladiště zboží mezi kmeny. Jedná se obrovský kámen, který spadl do soutěsky s řekou a byl takto otesán. Řeka teče pod ním, skrze Hlavu se přenášelo zboží, a zřejmě kontrolovalo a clilo. Musím zdráhavě vyjádřit obdiv k důmyslnosti tohoto systému. Překladiště bylo vybaveno kladkami k přesouvání mezi loďmi na horním a spodním toku, zdymadlem, pozorovatelnou, strážnicí a mřížemi k obraně, ale také pohodlnými místnosti pro úředníky, kněží a cestovatele.

Komplex plnil i náboženskou funkci. Z řady model jsme pro větší slávu Boží odstrojili zlato. Všimli jsme si, že jedna z model byla zřejmě období nemoci přeměněna na modlu krysy. Domorodci jsou tedy ochotni změnit svou víru. Fascinující nález, který s sebou přinášíme, byly písmu podobné znaky na některých mincích a dřevěné destičky s natištěnými piktogramy domorodých kmenů, které zřejmě představují záznamy obchodu. Vzhledem k tomu, že jsme na žádných náboženských předmětech ani freskách doposud neviděli žádné písmo, buď se jedná o importované písmo v jazyce, který nepoznávám, nebo jsou domorodcům milejší peníze než jejich bohové.

Známky domorodé magie jsme zaznamenali už cestou, když jsme poblíž zákrutu řeky narazili na kamenný portál. Po zapálení bylin a kusů hada dle znaků na portálu jsme bránou prošli kamsi vysoko do hor. Na důkaz toho, že nás nešálil zrak, přinášíme několik předmětů z Chrámu ptáka Noha. Nenašli jsme čas zaměřit pozici tohoto chrámu, pravděpodobně se nachází vysoko v horách jižně od Tranquilly. Výprava zkoumající tento chrám by měla být vybavena kadidlem, které dodá kouř bohabojného původu, a horolezeckým vybavením. Konstatuji také, že k mému potěšení jsem zjistil, že Mluvící strom stále odříkává Zdrávas Maria.

Žádám tedy o:
- Průzkum Chrámu ptáka Noha vysoko v horách jižně od Tranquilly přístupný vykonáním zápalné oběti u Kamenné brány
- Průzkum kamenné pevnosti míli proti proudu řeky nad Kamennou hlavou
- Obnovení Kamenné hlavy a zajištění bezpečného průchodu dalších výprav dále do vnitrozemí

Ať Neposkvrněné Srdce Panny Marie dál chrání bezpečí Tranquilly.

Ve jménu Božím pod patronací Františka Xaverského,
Kapitán Kristian Spinola (Faskal) vedoucí čtvrtou Tranquillskou kumpanii:
Juan Pablo Baltazar (Vitus)
Francois Issoufou (Antanor)
Ramon Salazar (Sarsaparillos)
Dirk Peeters (Selhan)

V Tranquille, 4. 11. 1647

Prompt: Everage normal sympathetic conquistador
Vitus: Ty jsi Holanďan? Pak chápu takové blbé otázky.
Bubák: Jestli chceš, vyber si patrona. Selhan. Žádné katolické modlářství. Sars: Lepší pohan než ateista.
Anathron: Čolci jsou endemiti Frankovky.
Selhan: Výbušná obětina. Sars: Výbušná háďátka.
Selhan: Pasti si do větrných mlýnů nedáváme. Vitus: Ale zamykáte si je, že? Selhan: To proto, že nám tam lezou Španělé.
Bubák: Přečetl jsem si názvy všech knih v knihovně 2x1 metr a vyšlo mi to na šest minut. To je tedy nejkratší doba směny k průzkumu.
Když se tam vleze Holanďan, vleze se tam halapartna.
Halapartnování zlata, to jsem ještě neviděl. Nepřestává mě překvapovat, jak univerzální je to zbraň.
Škrtám směnu. Já byl na latríně, škrtni dvě.
Napiš ke schodům N a D – naspod a dokopce.
Chápu, že si lidi pletou doleva a doprava, ale že si pletou nahoru a dolů?
My dva uděláme bojový čtverec.
Chrčí jako zombie. To zní jako holandština.
Františku, bojujeme oba proti peklu, jsou tady styčné body. Ty máš styčné body s peklem.
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Uživatelský avatar
Faskal
Moderátor
Příspěvky: 9045
Registrován: 20. 11. 2006, 20:59
Bydliště: Praha

Re: [Rozličné] drobné hry, co lidi hráli s Faskalem

Příspěvek od Faskal »

Slezina 3/11/2023, Polaris

Kdysi dávno, na konci světa lid umíral, ale stále zde ještě byla naděje, protože Arcturus (Faskal), Hadar (Niko), Sirius (Skull) a Mimoza (Columbus) stále ještě slyšeli píseň hvězd.

Začalo jaro a z Faerie se začali hrnout démoni. Vycházeli v podobě, která napodobovala lidskou, ale tyto víly měly příliš ostré zuby a nenasytný hlad.
... Sirius držel hlídku na zdech Hrdé hvězdy, a bránil její hradby před démonickou armádou. Se svým vojskem vyrazil do protiútoku, i když věděl, že je to past. Malá část démonů už tajně vnikla dovnitř pevnosti a bude nerušeně vraždit lidi, kteří mají oči jenom pro vycházející slunce.
... Mimoza zjistila, že ve Chrámu Slunce chtějí obětovat její sestru Betelgeuze a vydala se jí zachránit. Během obřadu se proplížila až do kněžiště a ze zálohy probodla velekněze mečem hvězdosvitu. K jejímu překvapení z rány veleknězi nevytryskla krev, ale jasné světlo, a velekněz se neskácel k zemi, ale zůstal naživu. V nastalém zmatku se Betelgeuze osvobodila a utekla.
... Aldebaran konečně zastihl při činu zloděje, který už dlouho loupil v Zapomenutém muzeu, a z muzea ho vyhnal. Během toho však byl rozbit artefakt nezměrné ceny, paměťový krystal. Nebyl rozbitý nenávratně, ale k jeho opravě bude potřebovat srdce démona.
... Hadar se utkal s démonkou Sagitou. Zavelel celé své armádě a začali decimovat démonické hordy, samotná Sagita byla však pro obyčejné rytíře příliš mocná a netroufli si se s ní utkat. Hadar byl Sagitou vyzván k duelu, ten však jen pozvedl meč hvězdosvitu jako symbol své moci a démonka s potupou prchla, nebyla hodna toho, aby se s ní Hadar utkal. (Úspěšné To se nesmí stát.)

Slunce vystoupalo výš a přestalo se dotýkat obzoru. Rytíři začali vítězit a odrážet démony.
... Sirius se utkal v duelu s Etzlithotec, Princeznou Jara. Ta ho vlídně přivítala, protože jí moc chyběl. Chvíli spolu bojovali a odráželi své údery a povídali si, démoni i rytíři ale začali být neklidní. Etzlitotec tedy zavelela k útoku a démoni začali masakrovat rytíře, aby mohla trávit víc času se Siriem. Sirius zazpíval Píseň pravdy, před kterou žádná lež neobstála. Etzlitotec přiznala, že Siria upřímně miluje a udělá cokoli, aby Siria získala. Sirius city opětoval. Démoni celou jednotku rytířů pod jeho vedením pobili. (Exp)
... Mimoza byla veleknězem Zaurakem označena za náhradní oběť. Aby unikla, zavolala si svého Stínového oře. Ten však do Chrámu Slunce, kde žádné stíny nebyly, nemohl. Pro její záchranu se Betelgeuze pokusila rozbít jedno z posvátných zrcadel a vytvořit tak v chrámu stíny. Tím by ale spáchala nejhorší možný zločin a byla by obětována nejhorším možným způsobem, upečením pod Sluneční čočkou. Tak tomu však nemělo být - zrcadlo byly nerozbitné a tomuto strašnému osudu unikla, i když Mimoza zůstala dál ve spárech šíleného velekněze.
... Aldebaran vyrazil na bojiště pro srdce umírajícího démona, do kterého by zabodl krystal a tak jej zcelil. Démoni ale stále byli naživu, bránili se a zranili jeho asistentku Arrakis. Místo toho, aby v klidu odvlekl některého z démonů, ošetřoval Arrakis a jenom vzal trochu démoní krve. Ta nestačila k tomu, aby byl krystal plně obnoven, ale než definitivně vyhasl, ještě z něj přečetli zlomek informací - ztracený senátor Altair je v Chrámu Slunce. Poté se krystal navždy rozbil.
... Poté, co Hadar zahnal Sagitu, vyrazil do Chrámu Slunce, protože si všiml, že se v něm děje něco nekalého a zaslechl ržání Stínového oře. Chrám však měl zavřené brány a stráže jej nechtěli pustit, když s nimi ale mluvil, prosmýkla se kolem nich Betelgeuze. Hadar si nechal předvolat velekněze Zauraka, aby mu podal vysvětlení. Zaurak se snažil obhájit potřebu oběti slunci, ale slovo Hadara mělo větší váhu a Mimóza musela být osvobozena. Zaurak měl ale trumf, byl připraven obětovat Vegu, Altairovu dceru.

Přišel podzim, slunce začalo ztrácet svou sílu a s ním pomalu slábli i démoni.
... Sirius v démonické citadele zaslechl zvuk, jaký nikdy neslyšel. Rodilo se démonické dítě, tvor, který bude umět měnit formu, ale jinak, než současní démoni. Démoni nabývají mnoha forem, ale žádná z nich není plně lidská. Tento hybrid bude vládnout jenom dvěma podobám - dokonale lidské a dokonale démonické. V citadele plynul čas podivně. Ten tvor byla jeho dcera. (Exp)
... Mizara navštívil jeho učitel Sakrah a nesl knihu, kde bylo psáno, že takový výkřik, který se rozlehl světem, už jednou, kdysi dávno, byl zaslechnut. A to tehdy, když se zrodil Algol, který zotročil lid na tisíc let, než se jej podařilo zničit. Mizar se vydal shánět bojovníky, aby něčemu takového zabránil, dokud takový tvor nenabere sílu.
... Aldebaran bušil na brány Slunečního chrámu, aby vydali Altaira, který znal pravdu o spiknutí. Vtrhl spolu s Arrakis do chrámu a Altaira zachránil a dozvěděl se o spiknutí mezi Zaurakem, Furudem, který se snažil Altaira nahradit, a démonkou Etzlitotec. Altairova senilita, která na něm byla poslední dobou patrná, byla důsledkem otravy.
... Hadar navšívil Mimozu. Ta jej požádala o pomoc se zabitím zplozence démonů. Hadar souhlasil, ale nejdříve si vymínil, že pomůže zachránit Vegu za spárů kultu Slunce.
... Sirius byl mezi démony pouze trpěn. Aby si získal respekt, zabil nejsilnějšího z nich a jeho krev dal pít své dceři. Pro její zdravý vývoj ale bude potřebovat i lidskou krev.
... Mimoza zjistila, že jí Zaurak na jaře lhal. Nechystal se dělat oběť proti démonům, ale chtěl dát démonům lidskou krev. Vyrazila do Slunečního chrámu a jako lest nechala jednu z rytířek navléct do své zbroje a posadila ji na svého oře. Sama Mimoza se proplížila stíny, které se v zapadajícím Slunci prodlužovaly. Přiložila ke krku Zauraka Dýku půlnoční tmy. Vyhrožovala, že jej zabije, jestli jí neprozradí, kde se nachází démonické dítě. Přitom s hrůzou viděla, že do spárů kultistů v přestrojení nepadla nějaká rytířka, ale její sestra Betelgeuze. Mimoza se nenechala vyvést z rovnováhy a pokračovala ve výslechu. Zaurak jí prozradil, že ji najde v Citadele démonů, do které se však nikdy nedostane. Mimoza řekla, že Zaurak ale také ne a podřízla mu hrdlo. Místo krve vytrysklo světlo, když ale dopulzovalo, chrám potemněl a ztratil svou moc.
... Zaurak z potemnělého chrámu Slunce zachránil zajatce, Arrakis, Betelgeuze a Vegu. Světlo z vražděných kněžích jej oslepovalo, až mu vypálilo oči. Všichni kněží padli.
... Hadar sesbíral vojsko z celého Polarisu. Šiky vyrazily proti citadele démonů dva dny cesty za Hrdou hvězdou a před citadelou rozbili tábor. V táboře Hadar převzal zprávu podepsanou Aldebaranem, něco jej přitom ale bodlo do dlaně. Rytíř, který zprávu předal, odhodil helmu a ukázalo se, že je to Furud, který se Aldebarana pokusil otrávit - armáda bez velitele je totiž poloviční armáda. Hadar si stihne zavolat pomoc stráží. Jed jej nezabije, na to je příliš zocelený, ale probudí se až další den.

Nebe potemnělo a vyšly hvězdy. Démoni se stáhli do svých citadel.
... Sirius je na špatné straně obléhání. Zahodil vše, co ho pojilo s Řádem rytířů. Jeho dcera Aurora už vyrostla. Vyrazí spolu na jednorožcích vstříc armádě rytířů a za nimi jde démonická armáda. Dá své dceři pít krve rytířů a nakonec i svojí krve. Tím dokončí rituál jejího růstu.
... Mizar proskočí na svém oři stíny přes bojiště, tasí meč hvězdosvitu a uprostřed nepřátelské armády probodne Auroru (úspěšný hod), Sirius jej v protiútoku smrtelně zraní.
... Aldebaran oslepený vražděním kněží stojí ve Slunečním chrámu prosvětleném hvězdami. Slyší jejich zpěv a přidává se k němu. Vytáhne ladičku donesenou z Muzea. Rozezní ji a zabodne do oltáře. Chrám se začne propadat, hroutit se a všechny pohřbí.
... Hadar velí bitvě. Utká se s žalem zlomenou Etzlitotec jedoucí na svém jednorožci. Jejich souboj trvá dva dny. Po dvou dnech si vyčerpáním padnou do náruče a zemřou. Vojska se rozejdou, protože nemají velitele.

... to se ale stalo před dávnými časy a už není nikdo, kdo by to pamatoval.
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Odpovědět

Zpět na „Vaše hraní - příprava, rady, zápisy a PbP“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů