Through the Breach

Diskuzní sekce věnovaná konkrétním RPG hrám, příručkám a produktům.
Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 20838
Registrován: 19. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Through the Breach

Příspěvek od Markus »

Obrázek

:arrow? Anotace v Databázi
Through the Breach je hra zasazená do světa Malifaux, ve kterém se setkává magie, parní pohon, nestvůry a divoký západ. Hráči se vžívají do role osudem vyvolených („Fated“), jako jsou pistolníci, akademici, pionýři, komedianti nebo kutilové. Svět je propojený se Zemí a je možné mezi nimi přecházet. Příchozí se objeví v gotické městě Malifaux, které slouží jako vstupní brána do mnohých dobrodružství v okolní krajině. Hra míchá motivy steampunku a westernu.

Hra používá systém kariér, mezi kterými postavy volně přecházejí. Nepoužívá kostky, místo toho vyhodnocuje akce pomocí karet – Vypravěč („Fatemaster“) nastaví obtížnost, hráči sečtou svoji základní vlastnost a dovednost a přidají kartu. Už od tvorby postavy je postavám přisouzen určitý osud, který se ve hře postupně naplňuje a hra směřuje k jasnému konci.

Hra vyšla ve dvou edicích, které se liší především formátem. První edice (2013) byla rozdělená na dvě základní příručky: The Fated Almanac (pro hráče) a The Fate Master's Almanac (pro Vypravěče). Druhá edice sloučila obě knihy do jedné příručky Through the Breach: Core Rules (2017) a přidala k nim ještě rozšířený bestiář a ukázkové dobrodružství.
Odpovědět

Zpět na „Hry, systémy, světy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti