Runecairn
-
- Vrchní krutovládce; Administrátor
Runecairn

Runecairn je hra na hrdiny inspirovaná severskou mytologií. Hráči v ní prozkoumávají mohyly prastarých válečníků, obývané nemrtvými draugry, a zažívají jiná dobrodružství v prostředí severu.
Vychází z her Into the Odd, Knave a Cairn, které kombinuje s mechanikami z Dark Souls, například táborovými ohni nebo respawnováním nepřátel. Je relativně svižná a smrtící, klade důraz na práci se zdroji. Postavy jsou definované nejen jedním ze čtyř povolání, ale z velké části taky vybavením.
Je určena pro dva hráče - jednoho dobrodruha a jednoho vypravěče.
-
- Vrchní krutovládce; Administrátor
Re: [OSR] Runecairn
Díky Muzzugovi za zadání anotace nové hry. Trochu jsem ti ji rozšířil.
Proč zrovna tahle hra, co tě k ní přitáhlo?

Proč zrovna tahle hra, co tě k ní přitáhlo?
-
Díky za rozšíření. Anotace byla klasicky rychlovka, třeba ji ještě rozšířím až si to celé víc přečtu.
No a přitáhlo mě k ní to, že jsem ji zahlídl na Instagramu, vygooglil, v rychlosti pročetl... No, a založil, ať nám v databázi nechybí.
No a přitáhlo mě k ní to, že jsem ji zahlídl na Instagramu, vygooglil, v rychlosti pročetl... No, a založil, ať nám v databázi nechybí.

-
Uz jsi to cetl? Nejak jsem z recenzi a z preview nepochopil, cim presne podporuje to hrani dvou hracu (vypravece a hrace). Je to nejak realne mechanicky nebo pravidlove podporeno?
-
-
- Motivátor; Moderátor
Ja som do toho nazrel, lebo ma téma a koncept zaujali, ale negatívne ma prekvapila úplná absencia akýchkoľvek generátorov na strane GMa alebo nejakých rád na štrukturovanie dobrodružstva či poznámok ku konvertovaniu existujúcich modulov - je tam len krátky beštiár.
"Modern roleplayers own too many rule books and not enough story books and history books."
Play the worlds, not the rules
Môj príležitostný Youtube kanál Karpatské bunkre

Môj príležitostný Youtube kanál Karpatské bunkre
-
Well, nasel jsem SRD a prosel jsem si to... a stale nevim, v cem ma byt to "Play designed for two players, one Warden and one Adventurer." Bud knizka oproti SRD obsahuje jeste neco navic, nebo to neumim vycist z mechanik, ale nic tam nevidim, co by to odlisovalo od pravidel podobneho rozsahu. Jedinej moment je tam combat example, psanej mezi dvema lidma. Nic neni ani v sekci how to play, kde to neni ani slovem zmineno. To popravde i 5e Essential Kit toho nabizi vic se svyma companions a textem o tom, jak je pouzivat ve hre dvou lidi.
Mozna tomu krivdim a v knizce je napsano vic, ale zatim me to prijde, jako by nekdo vydal hackly Knave nebo Black Hack a na to nalepil stitek "Vhodne i pro dva hrace." Klidne me opravte, jestli to nekdo prectete a odhalite neco, co me zustalo skryto.
(nehodnotim koncept a zbytek knizky, zajimalo me primarne tohle, protoze rpg ktere o sobe rikaji "pro 2 hrace" az tak moc neni)
Mozna tomu krivdim a v knizce je napsano vic, ale zatim me to prijde, jako by nekdo vydal hackly Knave nebo Black Hack a na to nalepil stitek "Vhodne i pro dva hrace." Klidne me opravte, jestli to nekdo prectete a odhalite neco, co me zustalo skryto.
(nehodnotim koncept a zbytek knizky, zajimalo me primarne tohle, protoze rpg ktere o sobe rikaji "pro 2 hrace" az tak moc neni)
-
Minimálně to podle mně určuje ta mechanika vzkříšení. Resp. při použití s více hráči mi přijde nadbytečná a hůř uchopitelná.