Space Aces

Diskuzní sekce věnovaná konkrétním RPG hrám, příručkám a produktům.
Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 20870
Registrován: 19. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Space Aces

Příspěvek od Markus »

Obrázek

:arrow? Anotace v Databázi
Space Aces je minimalistická, modulární, optimistická sci-fi hra, která se označuje za „toolbox“ – sadu nástrojů pro generování různých lokací zápletek a hraní si s jejich interpretací. Je vhodná k hraní ve skupinách vedených Vypravěčem, v kooperativním režimu i jako sólo hra.

Stručná, 28stránková příručka popisuje jednoduchý systém tvorby postavy a vyhodnocování akcí postavený na hodech k20 a k6, ale především obsahuje spoustu náhodných tabulek: na generování misí, vesmírných vraků, jedinečných planet, setkání ve vesmíru, vesmírných anomálií atd... Důležitou součástí hry je interpretace těchto výsledků.

Hra původně vyšla v podobě elektronického dokumentu Space Aces: The Original Sheets (2021), po úspěšném Kickstarteru vyšla rozšířená verze nazvaná Space Aces: The New Guidebook (2021).
Uživatelský avatar
Markus
Vrchní krutovládce; Administrátor
Příspěvky: 20870
Registrován: 19. 8. 2001, 00:00
Bydliště: Mnohovesmír! Brno!
Kontaktovat uživatele:

Re: Space Aces

Příspěvek od Markus »

Řekl jsem si, že bych chtěl vytvořit anotace k hrám, které lidi hlásí v anketě hranosti za rok 2021, a my je ještě nemáme v databázi. Space Aces je jedna z nich.

Zaujalo mě, že ta hra se sama označuje spíš jako „toolbox“, podporuje sólo hraní i společné hraní a z toho, co jsem se o ní (zběžně) dočetl, zní, že hlavní součástí zábavy má být interpretace výsledků náhodných tabulek. Hned jsem si vzpomněl na KDoleckovu otázku, jestli pro takové hry nezavést společný tag... Znamená to, že nám tady roste nějaký nový herní styl / designová škola někde na pomezí RPG a vyprávění, kde skutečně cílem je přijímat vstupy vygenerované mechanikou a snažit se z nich společným vyprávěním uplést něco uceleného?

Víte o té hře někdo něco podrobnějšího, že byste dokázali říct, jak funguje?

(Ještě mi to připomnělo Ironsworn, ale jelikož ten neznám, tak spekuluju...)
Odpovědět

Zpět na „Hry, systémy, světy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů