[HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Zdejší PbP hraní RPG ve hře Chuubo.

Moderátor: MarkyParky

Zamčeno
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

[HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Kniha 2 - HoGlo se probouzí
Obrázek
Epická fantasy


Aktuální Kapitola: 04/ XP: 14
Odehraných žánrovek: 8
Zbývající HG Vůle: 5

Žánrové akce:
Obrázek Víra, věda, magie
Obrázek Rozhodná akce
Obrázek Hřích

Žánrové pravidlo:
"Zpátky! Zpátky!"
Během hry může HG upozornit hráče, že se odehráváním své žánrové akce chystají vystavit nějakému nebezpečí. A hráči pak mohou:
- Vzít svou akci zpět (ale pak není dost rozhodná, ne prověřuje hypotézu či není dost hříšná a není to žánrová akce)
- Přesto pokračovat (a pak se nebezpečí vystaví, a k tomu dostanou +1 bonusový EXP)
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Max Richter
Příspěvky: 125
Registrován: 14. 6. 2021, 12:06

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Max Richter »

... UpFloo ...

Corneliu se teda umí vybavit, to se musí nechat. Nebo je jenom silně paranoidní, když si na cestu do Ráje potřeboval doma schovat takovéhle vybavení.

Stojím opřený ve dveřích a sleduju, jak se balí. Nabídku na pobrání nějaké výbavy jsem zaregistroval, ale myšlenky mám teď úplně jinde. Ještě dole v salónku, když odmítl můj návrh, se mi najednou v hlavě zrodila myšlenka a s ní ve sluchátkách i spustila a zacyklila poněkud... mnohoznačná skladba. A čím dýl nad tím přemýšlím, tím víc mi to přijde jako úplně pitomý nápad, který budu muset zrealizovat, dokud jsme tady.

"Hele, já chápu, že z tvýho pohledu není nejlepší CMWGE vypínat. Kdo ví, co všechno by se tu rozpadlo. Ale já... musím s tím něco udělat, dřív, než se rozpadnu sám. Mám tuhle šílenou AI nalezlou v hlavě, v tom co slyším, vidím, možná i v tom, co si myslím a dělám. A viděls na Míje, jak to dopadá, když CMWGE někoho příliš dlouho úkoluje. Jestli ti mám s tímhle pomoct... a všem těm lidem dole, musím to být já, jenom já. Musím vědět, že svoji budoucnost mám ve svých rukách, že nejsem jenom cvičená opice, rozumíš? Jo, vidím, že tohle chápeš."

Protáhnu si ruce a chvíli chodím po chodbě dokolečka, než se mi utřídí myšlenky v hlavě. Snažím se odhadnout pravděpodobnost, že tohle všechno, co teď dělám, vymýšlím, co u toho poslouchám, je součást plánu CMWGE, jak se mě zbavit... nebo ještě něco horšího. Ale budu to muset risknout.

Obrázek Vyjádříš ostatním to, co předstíráš a při tom tvá postava cítí své obavy, na což upozorníš poukázáním na svou cedulku.

"Takže, když nemůžu vypnout CMWGE, musím se od ní aspoň odříznout. Všichni od M.D.P.D. nosí implantát, který zajišťuje trvalé oboustranné připojení. Prostě ostatní se k netu a CMWGE připojí, když chtějí, já jsem online pořád. Zbavit se tohohle implantátu je sebevražda, ale... jsme v UpFloo, které je vybavené tím nejlepším medicinským zázemím v celém HoGlo, předpokládám. Je tu zatím blbej signál a celkem mrtvo, takže CMWGE možná ještě neví, co mám v plánu. A ty jsi o sobě říkal, že seš něco jako doktor, že jo? Takže když se to posčítá... no, s tímhle, poslouchej..."

Odmlčím se a zapnu do límce zacyklenou skladbu:

Sunrise
Light revealing
Disorder
Panic-striken

Tension
Spilling over
Screaming
Its refusal


"Tohle jsme my, když jsme dneska došli do UpFloo. Ta pasáž o napětí, panice a odmítání... to je o tobě, bez urážky."

Burn it down and start over
I want to leave this all behind
Abandon all the trepidation
Weighing heavy on my mind


"...jop, tak tohle přesně mám v plánu, no..."

Anxious
Unfamiliar
Landscape
Weeping ruin

Wreckage
Omnipresent
Omens
Stark Reminders


"Vyrazíme odsud ven do těch opuštěných komplexů... budu sledovat znamení a dovedu nás do medicinského centra. Potřebujeme něco lepšího, než toho medi-drona z předtím."

Distance
Separation
Leaving
Terra Firma

Darkness
Ringing empty
Lights out
Resurrection


"Tam najdeme a spustíme chirurgické boty a oni ze mě vyříznou ten implantát. Ty na ně dáš jen bacha, kdyby se něco posralo. Ale z toho posledního verše mám pocit, že se neposere. Teda... ne úplně fatálně, pravděpodobně. Taky budeme potřebovat nahodit ten proud v UpFloo a doufat, že to v průběhu operace nespadne. Ten poslední verš by mohl být i o tomhle, ale budeme optimisti, ne?"

Stáhnu hudbu na minimum a pokrčím nejistě rameny.

"Energii do UpFloo myslím nahodíme v té servisní budce, skrz kterou jsme sem přilezli. A zbytek už bude snadný, Assemblage 23 nám to odvyprávěl. Tak co, pomůžeš mi se znovuzrozením?"

HG, tohle je myslím víc Obrázek rozhodných akcí najednou, ale hlavní dopad má asi to obnovení energie v UpFloo.

Bude to úmysl 'Odříznout se od kontroly CMWGE', dělám to prostřednictvím popsané Vize scénářů budoucnosti 3 a Max tady opravdu sleduje každý malinký náznak textu (a v případě dlouhodobějšího intentu i dalších symbolů), takže bych využil i Konceptualizaci 2. K tomu mi myslím pomůže vlastnost UpFloo, že místní stanice mě nutí zůstat na živu. A přiložím k tomu 4 Vůle.

Core, co ty na to?
Max Richter
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

"No, povím ti to takhle, jestli CMWGE nevypneme ani nefailne, máme alespoň NĚJAKOU šanci přežít vstup na orbitu a co bude dál.", svraští čelo Cor, "Ale chápu jak to cítíš. Ok, nahodíme to tu, najdeme medicentrum a vyndáme ti tu věc z hlavy, jestli tohle potřebuješ, mozkový chirurg nejsem, ale pohlídám, co ti budou píchat a můžu zkusit dávat bacha...ale jestli se to zvrtne, nevím nevím, jestli tě zvládnu dát dokupy."

Před odchodem z domu se ještě zastaví u dveří a zamkne je. Nechá Maxe položit ruku na čidlo a přidá mu oprávnění přes DNA-lock. Potom už oba přátelé kráčí pod toutéž hvězdnou oblohou, přestože je dělí stovky let.

"Uvažoval jsi, že ne ve všem musí mít prsty CMWGE? Nabídnu ti dva protipohledy - vědecký a spirituální. Nevylučují se.", nadhodí během cesty pod klenbou, "Neuvažoval jsi o tom, že vlivem kosmického záření kvůli poškozenému plášti došlo přes generace k mutacím? Víš, prekognice byla něco, co bylo předmětem výzkumů, které umožnila aktivní psychosomatika. Tam taky rozhoduje predispozice, výcvik, ale jen největší borci dokážou to co já bez implantátu, co funguje jako jednoduchý umělý obvod mezi dvěma centry. Třeba ti tu hudbu vybírá tvůj vlastní mozek, protože ten tvůj přehrávač funguje jako nástroj. A potom je tu Gaia. Možná jsi výjimečný, geneticky uzpůsobený k tomu, vnímat ozvěny Věčnosti skrze spojení s Věčnou Duší Gaii a tedy všeho života. Co bylo bude, co bude, bylo. Vše, co se stalo už se nesčetněkrát stalo znovu v nekonečnu iterací, náš biologický hardware ale nedokáže pobrat Věčnost, proto z ní můžeme vídat jen střípky. Možná. A nebo taky ne, čas ukáže."

Když dorazí k poklopu do šachty, naposledy shlédne na město duchů, povzdechne si a zamíří s Maxem dolů.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Stisk zeleného tlačítka následuje kaskáda zvuků.

Začne to tichým cvakání, přidá se hučení, bzučení, potom v servisní šachtě zhasne rudé světlo a nahradí ho jasně bílé.

Na obrazovce se objeví série červených grafů s nízkými hodnotami, které pomalu začnou stoupat vzhůru a měnit svou bravu na žlutou a posléze telenou.

Max s Cornelieu se vyšplhají zpátky vzhůru tak akorád, aby postupně viděli, jak se pouliční světla a zahradní osvětlení domů na obou stranách ApFlůů postupně rozsvěcí, sektor po sektoru.

Ač atmosféra zůstane i nadále noční - vyjma jedné části vilek, kam pod úhlem dopadá sluneční světlo - konečně si mohou udělat lepší představu o tom, jak je ApFlůů vlastně velké. Také si konečně mohou pořádně prohlédnou prostřední sektor, který obě vilové čtvrti rozděluje.

Domy v něm jsou vyšší. Nejsou to žádné mrakodrapy, tu šest, tu osm pater, ale jsou vystavěné ze noblesou a elegancí, takže mrakodrapy připomínají. Na jejich bocích pouliční světla osvěcují zakřivené silné kovové konstrukce, které domy podpírají.

Za touhle skupinou pak stojí obrovský monoblok, tyčící se vzhůru nad celé ApFlůů. Na první pohled vypadá jako monstrózní obchodní centrum, ale množství kabelové a další infrastruktury, které táhne po jeho plášti prozrazuje, že to spíš bude něco jako velín celé Hope and Glory. Napovídá tomu i skleněná koule, která se nyní leskne na úplném povrchu. Připomíná zvenčí řídící věž na letištích v dobách, kdy ještě letadla nelétala autonomně a vzhledem k tomu, že je umístěna jen kousek pod kopulí, která se kolem budovy svažuje, není těžké uhodnout, že jde o kapitánský můstek.

To ale není všechno.

Max ujdou sotva pár metrů a pod nejbližší obytnou budovou najednou začnou ze země vyjíždět po jakémsi výtahu pracovní stroje ozářené žlutými majáky. Jeden za druhým se řadí do dlouhého konvoje, který míří ke kójím s nešťastníky, kteří nepřežili.

Zatím si to odložím ... klidně můžete vrazit vsuvku, nebo budu porkačovat, až budu mít chvíli.

Intent zůstává otevřený.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

"Pohřební průvod těch, co měli kráčet po dvou světech a vidět Ráj na vlastní oči.", povzdechne si Corneliu a zamrazí ho, když si uvědomí, že chybělo málo a sdílel by jejich osud. Proč on? Jakto, že se probudil předčasně?

"Narozdíl od ostatních obyvatel, nebudou zrecyklováni, ale znovu zapouzdřeni, vysloužili si poctu být pohřbení v novém světě. Jak to bylo v té tvé písni - 'We built this land upon our graves'...Postarám se, aby si jejich jména jednou Lidstvo znovu připomínalo.", dodá odhodlaně, "A aby jejich oběť nebyla marná. Musíme támhle, do Centru, odtud se má řídit kolonie, tam bude jak velín, tak místní ošetřovna vybavená nejlepší předodletovou technologií...snad to bude stačit...ale víš jak to bývá s legendami, my jsme tu taky 'žili věčně' trochu jinak, než jsi čekal."

S tím dvojice vyrazí liduprázdnými ulicemi do srdce města duchů. Čelit stínům minulosti a hledat odpovědi.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
J35U5xMachina
Příspěvky: 137
Registrován: 12. 7. 2021, 18:51

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od J35U5xMachina »

... v syslí noře ...

Krysyslova slova o zneužití Míjiny důvěryzasáhnou :anger: Snažím se ale být chill a tvářit se hustě :sunglasses: Řekl bych, že se mi to i daří, tedy do chvíle, než spatřím MemeSis :eyecrazy:

Co tu u všech mysteryboxů děla?! A je to vůbec ona? :face_with_monocle:
MemeSis check, info loading...
- dobře zvládnutá reakce navzdory překvapení :white_check_mark:
- nervózní chování vůči KrysysloviX
- pozvednuté obočí jako známka elegance a rozvahy :white_check_mark:
- neobratná chůze a gesta X
- barevný skin :white_check_mark:
--------------------------------------------------------------
:white_check_mark: X :white_check_mark: X :white_check_mark:= :question:


Takhle by se MemeSis nechovala, ta chica Má Úroveň! Nebo je tak dobrá herečka a má něco v plánu? Vzpomenu si na tu lest s několika postavami s MemeSiným skinem. Taktika jí jde. Madre! Musím na to přijít!

¡Cink! ObrázekObrázek Popiš své zaujetí Důležitou postavou, postavou spojenou s Příběhem či tajemným labyrintem, vysokým vrcholem nebo jinou klíčovou lokací Příběhu, podobně jako bys vyprávěl čtenáři nebo hráči počítačové hry.
___________________________________________________________

Krysyslovo muzeum mi v zápětí vyrazí dech.

"Hustý!" nahrnu se k vystaveným hlavám s velkými implantáty, "Tohle jsou for real předchůdci pouličního chromu! Míjo, vidíš to?" - ukážu vzrušeně na naloženou hlavu, jejíž celou polovinu tváře zakrývá implantát s několika vizuálními čidly připomínající pavoučí oko.
"Tenhle cyberwere se původně dělal jako bionické protézy pro handicapované lidi nebo po nehodách... Původně ho samozřejmě vyvíjeli pro léčbu veteránů různých válek, ale to, co se dostalo do ulic bylo určeno pro lépe pojištěné... ukázalo se ale, že jsou na různých specializovaně technicko-dělnických pozicích efektivnější než neaugmentovaní lidé, takže do podobného chromu začali v těžké konkurenci krize trhu po průmyslové revoluci 2.5 investovat i zcela zdraví lidé... a tenhle cyberwere se pak začal podomácku vylepšovat pro pouliční boje..."
Obrátím se ke Krysyslovi:
"Asi tu nemáš něco s kudlankami, že? Víš, ne? To jsou takové ty skryté čepele vysouvatelné z předloktí..."

Mrazivý pohled bosse tohoto levelu mě vrátí na zem. Hlavně mi připomene Čepel!, pro kterou jsem sem přišel - a pro kterou jsem zradil.

Sevřu ostří za třicet stříbrných a pohlédnu na svoji @poštolku Míju.
...
Čas se zpomalí a v hlavě mi naskočí hudba.
...
Jak to že vůbec váhám ji zachránit? Zbyly tu jen tři gorily a Krysysel, stačí se začít rozhánět Čepelí! a množství výstavních stolků, artefaktů i NPCček kolem použít jako kryt...
...
Její oči mi naznačí, abych to nedělal. Stejně nemůžu, mám snad s Krysyslem nějakou dohodu, děláme biz, co bych to byl za streetsamuraje?
...
Ježíš se tedy neproseká ani se o to nebude pokoušet. Jenže cítím, že na to jméno nemám nárok, měl bych se ho zříci a dát ho Míje. To ona přichází z Nazareta, jenže co netuší je, že já jsem zřejmě z Kariotu.
...
A odkud vůbec znám tyhle věci?
...
Bulet time pomine a já kývnu Krysyslovi na rozloučenou. Skoro ani nezaznamenám c001 zrcadlové brýle pilotky, které mu leží na stole mezi ostatními historickými artefakty.

¡Cink! ObrázekMíja hrála Rozhodnou akci tím, že se sama rozhodla zůstat u Krysysla. A já na to melodramaticky reaguji!

¡Cink!Obrázek Emocionálně ti ublíží někdo, kdo je nějak zapleten do tohoto Příběhu. <Krysysel, nepřímo Míja, respektive já sám, je toho hafol>
___________________________________________________________

V hlavě větší chaos než v guildě roleplayerů při útoku hardcore PvP hráčů sejdu po naleštěném točitém schodišti.

Je tu. Chystá nápoje na stříbrný podnos jako před tím. A tentokrát je na mě připravená.

Jen jeden krátký pohled do očí. Slabounce prohne obočí, omluvně nebo prosebně? To nemůže používat smajlíky jako normální člověk?! Netrhla při tom drobně rameny? Bylo to pokrčení jako "nějak se to semlelo" nebo trhnutí vystrašené laně? Ale MemeSis je všechno jen né laň!

Pak zavadí pohledem o moji Čepel! a pomalu a skoro neznatelně přikývne. Myslí tím, že mi to schvaluje nebo že si to myslela? A tváří se smutně z tohohle prostředí nebo je zklamaná ze mě?!

Navíc otázka z našeho prvního setkání trvá...

:!: :?: :!: Je to - pizda-fork! - vůbec MemeSis :?: :!: :?:

A já toho mám dneska už taky tak akorát. Jsem zvyklý na lítání nahoru a dolů z Vejru i žebříčků scóre, ale útěk s Míjou, zajetí, její oběť, MemeSis.

Je ložené, že tohle děvče toho ví hodně o MemeSis i o J35U5xMachina, ale to by šlo navejrat - vydolovat z Vejru. Jednu věc ale vědět nemůže...
A navíc mi ta samá věc prozradí, nakolik je tu MemeSis proti své vůli zlomená a nakolik svoji nervozitu a neobratnost jen předstírala a její přítomnost tady je součást její léčky, kterými je pověstná.


Když ji míjím cestou ke dveřím, zastavím se a prudce se otočím. Můj gorilí doprovod na to zareaguje téměř s vteřinovým zpožděním.

"Jak moc je Krysysel háklivý na dotýkání se exponátů?" nadhodím, bleskurychle chytím ¿MemeSis? kolem pasu a za bradu a přiblížím své rty k jejím.

¡Cink! ObrázekVíra, věda, magie - testuji svoji hypotézu o MemeSis
Obrázek Ve Vejru jako doma <2> - znám vejrovou Mem jako vlastní avatar + Vůle <4>
Chesus
Deník
Obrázek
Uživatelský avatar
Max Richter
Příspěvky: 125
Registrován: 14. 6. 2021, 12:06

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Max Richter »

... UpFloo ...

Spolu s Corneliem sledujeme pomalu se probouzející město. Na chvíli se oba odmlčíme a já si uvědomím, jaký je vlastně svět kolem mě, když se mi před očima pořád nemíhají barevné odrazy našich keců - je děsivě krásný. Přes ty desítky rozsvícených pouličních světel a stejné množství blikajících žlutých majáků, které se sunou ulicemi kolem nás, sotva vidím kopuli nad UpFloo a temnotu za ní. Kdyby ze strany pořád ještě intenzivně nezářilo naše nové slunce, snadno bych zapomněl, že letíme nekonečným vesmírem.

"Nadělili jsme Hope and Glory její vlastní hvězdné nebe," šťouchnu to Cora loktem s lehkým ironickým úsměvem na tváři a před očima se mi rozlije šedá skvrna. "Kdysi se prý za mrtvé zapalovaly svíčky, my jim dali aspoň diody."

Obrázek Obrázek Přineseš světlo do temnoty.

Zvolna se vydáme směrem k monstrózní stavbě uprostřed. Nechám Cora, aby vedl cestu, určitě mu to dělá radost. Sám ale sleduju kousky skládačky a stavím z nich naše příští kroky. Každopádně zatím jdeme správným směrem, to je jisté.

Bude chvíli trvat, než se dostaneme k cíli, tak se v myšlenkách vrátím kousek zpátky.

"Mimochodem, ten tvůj nápad, že vlivem kosmického záření kvůli poškozenému plášti došlo přes generace k mutacím, to je pěkná ptákovina, bez urážky. Vážně si myslíš, že by CMWGE nechala nekontrolovaně mutovat lidi a ani jim to neřekla? Ačkoliv... nebylo by pro CMWGE úplně typické, aby kontrolovaně a dle nějakého prdlého plánu nechala lidi mutovat a nic jim o tom neřekla? Doprdele práce, tohle mi zní ještě pravděpodobněji..."

Zas se trochu otřepu. A ne, fakt tu není zima, jen pouhá myšlenka na naši pošahanou AI mi dokáže rozhasit hormony. Jak to ten Cor dělá, že je najednou furt tak v klidu?

"Hele, nezbylo ti ještě trochu toho adrenalinu, že bych si taky šlehnul? Mám pocit, že jsi vzhledem k okolnostem nějak moc vyklidněný, opět bez urážky. Ale když už, tak už - nevěděl jsem, jak to říct, ale asi bude jednoduchý to říct přímo - já ti nějak moc nepobírám to tvoje pojetí Gaii, Věčnosti a tak. Neber to zle, ale nejsem nábožensky založený člověk. Když má člověk CMWGE, nepotřebuje bohy ani nějakou alternativu..."

A ještě než tuhle větu dokončím, dojde mi, jakou hovadinu jsem právě vypustil z huby. Jasně, že nechápu Corneliovu filozofii, když nám od narození vštěpovali do hlavy 'V jednu AI věřiti budeš'. Jsme banda strašných looserů, CMWGE nás má na háku a Míja je novodobý spasitel. Budu si muset ve volném čase projít záznamy z přehrávače, jestli ona není ještě nějaký mesiáš nebo podobné svinstvo.

"Hele, sorry, to jsem řek strašnou koninu, co?" zkusím se Corovi omluvit. "Já mám hovno co kritizovat tvůj pohled na svět, když se nechávám vést náhodně generovanými písničkami. Jsem fakt pošuk, že? No klidně na to kývni, nejsem zas tak blbej, aby mi to nedocházelo. Ale třeba se to po tom zákroku spraví, věřím tomu. A pak tě už nebudu otravovat mojimi debilními problémy, fakt. Vím, že toho sám máš dost. Až tohle vyřešíme, dodržím svoje slovo a seženu ti v LoQods ten kontakt ke tvojim vzpomínkám. Dlužím ti to a budu ti to dlužit ještě víc. Cítím to v uších."

Vracím slovo HG a Corovi.
Max Richter
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

"Nikdy sis nekladl otázku, odkud se lidé vzali, jak to, že si uvědomují sama sebe? Kde se vzal vesmír, jak vznikl, co bude dál?", povytáhne Corneliu obočí, "To se na vás to umělé prostředí podepsalo...heh. Když se zadíváš na tu nekonečnou hvězdnou báň, necítíš, že tě něco přesahuje? Jak je člověk neskutečně maličký a nepatrný. Dokážeš si představit nekonečno? Nebudu tě nudit dalším patosem a něčím, co ti zní jako ezoblábolení, Maxi, ale já také nevěřím v Boha nebo bohy. Gaia, to je totiž život sám, ve všech svých rozmanitých podobách napříč časoprostorem. A ten je skutečný a věčný. Možná pochopíš, jestli se dočkáme Ráje. A ne Maxi, nejsi pošuk, vlastně jsi asi ten nejstřízlivěji uvažující člověk na lodi, co jsem zatím tady potkal. Nejde o to, jak pošahaný věci děláš, ale proč a jak. Jinak nevím, kdo z nás je větší pošuk."

Max prožil celý život na palubě a byl to celý jeho svět. Svět, kde bylo snadné zapomenout odkud se bere cokoliv, když CMWGE vytvořila až příliš příznivé podmínky. Vědomky či nevědomky, CMWGE obyvatele Main Decks zdomestikovala. Ošklivé probuzení do reality bude pro hodně z nich rozsudek smrti. Ale silní přežijí a adaptují se, zesílí a objeví svůj potenciál. Max je silný.

"Hodně se mi toho vrátilo, Maxi, když jsem...se tam konečně vrátil. Vzpomínám si skoro na všechno až do Odletu, jen...hmm. Mám defekt v implantu, co mi, spolu s mým výcvikem, zlepšuje...schopnost ovládat fyziologické pochody v těle vůlí. Je to jen jednoduchá synaptická spojka, ale asi jí poškodila stáze nebo trauma. A uvědomil jsem si, že jsem si uzamkl nějaké citlivější vzpomínky sám, než jsem ulehl do stáze. Asi profesní paranoia. Musím se dostat do hlubokého řízeného tranzu a na to potřebuju funkční spojku. V Low quads nás stejně čeká ještě hodně práce, takže jestli se tam zašívá někdo, kdo se vyzná, není co řešit."
Naposledy upravil(a) Corneliu Pillat dne 28. 10. 2021, 01:05, celkem upraveno 1 x.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

... LoQods ...

Zjistit, zda je to opravdu MemeSis, když jí J35U5 zná z Vejru, to je Pohoda:

Ve vejru jako doma +2 Vůle +4 => 6: Provedl jsi něco, co vypadalo fakt dobře – udělalo silný dojem, bylo dramatické, cool.

Ale zároveň - udělat to před těmi všemi gorilami, to bylo určitě nebezpečné. Nepředpokládám, že bys tu akci bral zpět :), takže rovnou cinkám s bonusovým expem, ale bude to mít trochu tvrdší dopad.


Když se Chesus zvedal z ocelové podlahy, na kterou ho gorily vyhodily, měl obličej celý od krve.

Zranění mu ale nezpůsobil pád, ani nakládačka od goril na cestě ven. To ho podruhé kousla MemeSis .... na konci dlouhého - a opětovaného - polibku, když se konečně podařilo gorilám ho odtrhnout.

Naskákali na něj všichni - takový měli respekt z toho, co by mohl udělat, kdyby ho hned nezpacifikovali. A neměl proti nim šanci. Když ho táhli po zádech pryč, měl - na rozdíl od goril - výhled na MemeSis, která v předsálí osaměla.

Poslala mu vzdušný polibek. A její rty něco potichu zaartikulovali. Nebyl si jistý, ale přísahal by, že to bylo "Dě- ku- ju, hr- di- no."

Chesus si může vybrat, jaké si odnese zranění:
- buďto se mu ze setkání s Memesis jen trochu rozbušilo srdce, ale dostal pořádnou nakládačku.
- a nebo ho ty rány nebolí, protože je zamilovaný do MemeSis.

Tak jako tak to bude těžké zranění - tohle jsou věci, která tě dokáží úplně paralyzovat, vyřadit, odpálit.

Mi ale nechceme mít postavu vyřazenou, takže si proškrtnuti Tuhou úroveň zdraví a pak nám zdůvodni, proč tě zranění vlastně nevyřadilo a neomezuje, ale stalo se něco nebo způsobilo ti něco trochu jiného, co se projeví jako
● NÁSTROJ +1
● POUTO 1 se zraněním
● OSUD 1 související se zraněním
● Magická nebo Nelidská DOVEDNOST 2, dává-li to smysl.

Toto zranění se ti zhojí samo na Konci knihy, případně někdy během další Knihy.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

.... v Apflůů ...

Během filozofického rozhovoru o příčetnosti dorazili Max i Cornelieu k velícímu komplexu.

Cestou na několika místech překračovali proudy vody. Popadané listí z uschlých stromů nejspíš ucpalo kanalizaci a uklízecí a údržbářští roboti mají teď dost práce u kapslí plných nebožtíků. Na dvou místech si dokonce voda našla cestu někam, kam neměla a chodník tam v nepravidelných záblescích ozařovaly spršky jisker.

Najít zdravotnické centrum nebylo těžké. Horší bylo, když si ho Corneliu prohlédl a došlo mu, proč mu péči musela být poskytnuta v Majdeksu a ne tady. Bylo tu snad všechno lékařské vybavení, které si jen dovedl představit, ale krom základních funkcí jako anestézie nebo šití, tu nebyla žádná automatika.

Všechno bylo připravené pro lidského lékaře. A jak Corneliu zjistil z cedulky u dveří a rozvěšených hologramů diplomů, toho nejlepšího. Doktora Petera Lorensa. Legendy transatlantické medicíny, jak si ji pamatoval.

Škoda, že se jeho rozložené tělo nejspíš zrovna snaží údržbářští roboti nalít do rakve.

Jestli má někdo pomoct Maxovi s implantátem, bude to muset být Corneliu, kdo zdejší skvělé vybavení vezme do rukou. Ostatně, dle učení o Gaie, které vyznával, je člověk jen trochu chytřejší zvíře ...

Protože Max mluvil o tom, proč se chce odpojit a co tím chce vyzkoušet, určitě tu hrajete
Obrázek Víru, vědu, magii.
Já k tomu dodávám, že pěkně nebezpečnou. Takže, jdete do toho?
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

"S touhle výbavou by odpojení i extrakci měl teoreticky zvládnout i medik. Teoreticky. Nebo veterinář, ale není to psina, Maxi. Je tady všechno vybavení, co je potřeba - anestezie, kultivačně-regenerační sada, nástroje, poloautomatická sonda, holosimulace jako manuál.", přelétne pohledem vybavení medicentra, "Jestli do toho chceš jít, budu tě muset uvést do částečné anestezie v křesle a znehybnit tě. Během operace s tebou budu mluvit a ty budeš reagovat, abych mohl sledovat tvojí mozkovou aktivitu. Napřed ale odeberu a nakultivuju tvoje buňky, na štěp a krevní pastu. Předpokládám, že ten implantát je z vnější strany spánkového laloku, že? Je intrakraniální, jde skrz kost nebo jí suplantuje? Zapnu holoscan a podíváme se...ale dobře si to rozmysli, tohle není průstřel plic nebo zlomená noha. A ty nejsi šimpanz. Zatím."

Obrázek Ne přímo z vlastní vůle se tak nechá odtáhnout od svého projektu - od průzkumu velína a pátrání po tom, co přesně se stalo.
Naposledy upravil(a) Corneliu Pillat dne 28. 10. 2021, 23:23, celkem upraveno 3 x.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

.... o pár dnů později v LoQods ....

Barmani jsou tak nějak stvoření k tomu, aby se jim lidé svěřovali se svými starostmi. Na druhou stranu už se tolik neočekává, že by barmani starosti přivolávali. Ale když to Míja dělá poprvé..... tak má "jen" těžký. Překážka 1.

Takový ukol jsem nedostala +2 Vůle +4 Překážka -1 => 5 Provedla jsi něco produktivního, co zlepšilo tvůj život či tvou situaci.


"Děvče, co já si s tebou počnu," poklepával nervózně Krysysel rukou na svém trůnu, ze kterého shlížel na drobnou postavu Míji, kterou si nechal přivést.

"Na jednu stranu mi tvá přítomnost v mý kolekšn zvyšuje prestiž - každý, kdo je Loukvods samvan se na tebe chce přijít podívat a poslechnout si to tvé žvanění. Na druhou stranu věnují ól their etenšn tobě a ne mé sbírce. A odchází odsud s fejs ful of wrinkls end worís, místo toho aby byli šťastní. Takhle jsem si to teda nepředstavoval."

Míja čeká, co bude dál. Pobyt tady nebyl tak hrozný, jak se před pár dny bála. Jistě, odpoledne a večer musela bavit hosty, ale na noc měla malou komůrku a nikdo se na ní nedobýval a nedožadoval se sexu za peníze nebo protože je mocný. Nikdo se totiž neodvážil na Krysyslovy exponáty sáhnout.

Mezi personálem se šuškalo, že "ten frajírek z Vejru, co si koupil mečák za Míju, se toho odvážil dole v salónku, ale nedostal se dál než k polibku a zmalovali mu ksicht takovým způsobem, že ho jeho madre nepozná", ale to byla velmi ojedinělá zaležitost - a to hlavně protože ji velmi záhy zastínilo zmizení dvou z Krysyslových exemplářů, z toho jeden z nejcenějších.

Jenom chvíli po incidentu s Chesusem, když se uklidnil vyvolaný zmatek, Krysysel zjistil, že zmizela jedna ona hosteska z přesálí, ale zároveň s ní i pouzdro na housle, které míval Krysysel často položené na malém stolku hned vedle svého velitelského křesla. Krysysel samozřejmě ihned. Když se Míja ostatního personálu několikrát naivně zeptala, proč by někdo tady v Loukvods kradl zrovna housle, když je tu tolik jiných cenností, nakonec jí jeden bodyguard ukázal úryvek jednoho zdigitalizovaného starého mafiánského filmu a dodal k tomu, že ukradený Tommy Gun měl pozlacenou pažbu.

"Víš, poslední dobou nemám moc gud můd," pokračoval Krysysel, jako by zrovna uhádl, na co si Míja zrovna vzpomněla. "A ty tomu moc nepřidáš. Že je Loukvods shithole? Jasně že jo. Že nevíme, co je tam venku? No, nevíme ... a kvůli tobě sem teď choděj lidi a ptaj se mě. Kladou faking kvesčns, chápeš? Co jim mám jako odpovědět. Že nevím? Já Krysysel, sběratel, že nevím? Tak já ti povídám, co se teď stane."

Zvedne se významně ze svého křesla.

"Ty teď přestaneš hosteskovat. Dostaneš gýr a dostaneš pár chlapů - ti ti pomůžou s úkolem, který ti teď dám, ale zároven bodou mít áj on jů, že mě nezkusíš podrazit a rozkaz tě odstřelit, jestli budeš zkoušet nějaký blbosti. Je to jasné?"

Míja zavrtí hlavou, že jí to není jasné, protože ještě neví, co má vlastně za úkol.

"Jo, tohle. Kvůli tobě se lidi ptají, co je tam venku. Normálně by mi to bylo u prdele, protože autsajd is autsajd a hír is hír, jasné? Ale kvůli těm lidem ... a těm otázkám ... nebudu dál chodit kolem horký kaše. Taky mi to začalo hlodat v hlavě a nasadilo brouka. Zejména protože já ve svý sbírce ještě nemám nic, co by pocházelo tam z venku.

A to není dobře.

Takže mi to Venku najdeš a něco mi odtamtud přineseš do sbírky. Jestli se ti to podaří, můžeme se začít bavit o kariérním postupu. A jestli ne ..."

Gesto, které udělá prstem pod krkem, je velmi výmluvné.

Míja ale na gesto nehledí, protože má příležitost zkoumat to tajemství. Takže jí Potíž Obrázek
Tajemství stoupá na 2.

V poslední době se toho s ní a kolem ní děje nějak moc - a všechno je to nějak spojené. Všechno je to spojené s tím jedním jediným tajemstvím.

Je to tajemství, které ty ukrýváš?
Nebo naopak tajemství, které se ukrývá před tebou?
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Max Richter
Příspěvky: 125
Registrován: 14. 6. 2021, 12:06

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Max Richter »

... UpFloo, lékařské centrum ...

"Nemám vůbec ponětí, o čem mluvíš," neudržím už dlouhou chvíli potlačovaný smích, když se usazuju do křesla. "Spánkový lalok? Intrakraniální? Suplantuje? Nestíhal bych to ani hledat na netu, natož abych to chápal. Je to prostě jediná věc vlevo za uchem, ostatní jsou vpravo. Píchni mi včeličku a vytáhni tu věc ze mě, i kdybys na to musel vzít kleště, jo? Co se mnou potom bude je jenom můj problém a moje zodpovědnost, tohle myslím vážně. Nelam si s tím hlavu. Kdybys tu nebyl ty, udělám si to sám."

Core, máš tam od Maxe 🤭, za ty odborné kecy si to zaslouží.

Zakloním se i s křeslem a hledím na intenzivní světla zářivek pod stropem. Cor mi nasadí hrubý náramek s několika jehlami napojenými na barevné hadičky. Pak vezme jednu větší jehlu a vrazí mi ji do hrudníku. Svět se se mnou zatočí a v hlavě mi začne hrát vcelku milá písnička.

"Au, myslel jsem, že se to píchá někam do ramene," procedím mezi zuby, ale zároveň cítím, jak mi těžkne jazyk a mžikají oči. Oblbováky zabírají.

Obrázek Obrázek Jsi bodnut do těla, pravděpodobně ve snu/představě.

I'm sorry that I did this
The blood is on my hands
I stare at my reflection
I don't know who I am
Practice my confession
In case I take the stand
I'll say I learned my lesson
I'll be a better man

...

Would you love me more
(Would you love me more)
If I killed someone for you?
Would you hold my hand?
(Would you hold my hand?)
They're the same ones that I used
When I killed someone for you


...hraje mi v uších a mě napadne bambilión možných výkladů, kdo to komu může zpívat. A je mi to jedno, protože za chvíli už mi nebude CMWGE hučet do hlavy a já zas budu moct mít trochu klidu. Budu se moct věnovat důležitým věcem... Corově vzpomínkám, Míjině záření a vůbec celému vesmíru...

"Život není věčný, Core,..." vzpomenu si z nějakého důvodu na věc, o které mluvil cestou sem. "Vesmír se roztáhne, vzdálenosti mezi elementárními částicemi natáhnou za kritickou mez a všechno ztuhne. Nezbude tu nic... viděl jsem o tom TedED... a já tomu možná půjdu naproti, co?"

Tuším, že se snažím přiblble usmívat, ale už nemám vládu nad svým tělem ani tokem myšlenek. Očima cukám sem a tam a po bradě mi možná teče slina. Písnička v mojí hlavě změní tón a barvu a do hlavy se mi pomalu vtírají slova, která celé skladbě obrátí význam vzhůru nohama:


You have to understand that
The one I killed is me
Changing what I was
For what you wanted me to be
I followed your direction
Did everything you asked
I hope that makes you happy
'Cause there's just no turning back


Doprdele práce, co tohle znamená? Tohle přece není o mně, ne? Vždyť dělám všechno správně! Snažím se konečně odstřihnout od CMWGE, která mi tak dlouho a tak hnusně leze do hlavy! Mám tu s sebou spolehlivého profíka, a snad i přítele, kterého CMWGE probudila... a kterého mi CMWGE postavila přímo do cesty... a se kterým nás CMWGE nechala přijít až sem... kurva, asi jsem v hajzlu!

Celým tělem mi projede záškub najednou vyplaveného adrenalinu a oči se mi protočí asi až dozadu hlavy. Ale nevím, jestli si toho Cor všiml. A nevím, jestli na tom vlastně ještě vůbec záleží...

Vracím slovo Corovi a HG.
Max Richter
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Odříznout se od CMWGE s pomocí Vizí scénářů budoucnosti, když právě fakt, že Max vidí scénáře budoucnosti je důvodem, proč je pro CMWGE jeho chování nepredikovatelné - na to není potřeba ani pouťový trik.

Vize scénářů budoucnosti +3 Vůle +4 Vlastnost prostředí/Konceptualizace +2 => 9: Udělal jsi TU správnou věc.


Zajímavé na mozku je, že v něm je tolik nervů pro zpracování informací a ovládání lidského těla, že se do něj nevešly žádné, které by upozornily na vniknutí cizího tělesa. Nebo naopak jeho vyjmutí.

Takže když Max, ponořený do svých chmurných představ, uslyší cinknout do kovové mystičky implantát, je celkem překvapený.

'Takže se vše podařilo?' chce se zeptat Cora, ale ač jeho mozek si ta slova velmi jasně myslí, jeho jazyk a ústa se ani nehnou. Zvedne alespoň pohled a Corova bledá a zpocená tvář naznačuje, že tedy rozhodně není.

Maxi, utržil jsi těžké zranění - poruchu řeči. Tohle je věc, která tě dokáží úplně paralyzovat, vyřadit, odpálit.

Mi ale nechceme mít postavu vyřazenou, takže si proškrtnuti Tuhou úroveň zdraví a pak nám zdůvodni, proč tě zranění vlastně nevyřadilo a neomezuje, ale stalo se něco nebo způsobilo ti něco trochu jiného, co se projeví jako
● NÁSTROJ +1
● POUTO 1 se zraněním
● OSUD 1 související se zraněním
● Magická nebo Nelidská DOVEDNOST 2, dává-li to smysl.

Toto zranění se ti zhojí samo na Konci knihy, případně někdy během další Knihy.


... o půl hodiny později ...

Max už leží na pooperačním lůžku a Corneliu předním mu vysvětluje průběh celé operace. Opět u toho chrlí medicínské termíny jeden za druhým a snaží se vyzdvihnout nějaká pozitiva, a tak zmíní, že Max měl kvůli nedávnému otřesu mozku otok - ale díky navrtání lebky se uvolnil nitrolebeční tlak a otok splasknul.

Těžké zranění zároveň vymazalo všechny sloty na lehká zranění. Už nevidíš zvuky barevně.

Maxe ale mnohem víc zajímá, jestli se podařilo to, co chtěl. Zatímco Corneliu pokračuje ve vysvětlování, Max mávne rukou a pustí stream ze svého přehrávače na mediální centrum pro pacienty. K medicínské přednášce se pustí zajímavý instrumentální podkres. Do kterého ovšem přesně ve chvíli, kdy Corneliu řekne "a v tu chvíli se mi ho podařilo vytáhnout" zapojí ženský vokál.

I never knew how much I loved you
I never knew how much I cared
So I played
Vicious games, vicious games
With different names, different names
Vicious games, vicious games
With different names, different names
I was afraid to go under
Afraid to see when I closed my eyes
Vicious games, vicious games
With different names, different names
I never knew how much I loved you
I never knew how much I care
I just played
Vicious games, vicious games
With different names, different names
Vicious games, vicious games
With different names, different names
Now that you're gone and you have left me
I had to learn, I had to learn how much it hurts
To play those vicious games
Vicious games, vicious games
Different names, different names
Vicious games, vicious games
Different names, different names
Vicious games, vicious games
Different names, different names
....


Maxe zamrazilo. Ta slova by klidně mohla znamenat, že CMWGE zrovna teď ztratila právě jeho, se kterým si celou dobu zahrávala. Jenže zároveň před sebou stále viděl odpojený implantát - takže pokud mu někdo teď tuhle písničku podstrčil, nebyla to CMWGE skrze policejní implantát.

Dělá to snad CMWGE jinak? Nebo to dělá někdo jiný? Nebo je to celé jen výplod Maxovy bujné představivosti?

Tohle bude chtít důkladnější pátrání, skoro až policejní přístup. A v tom je Max dobrý ....
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

"Gratuluju, jsi oficiálně černý pasažér.", pochmurně se ušklíbne nově atestovaný mozkový chirurg, "Kontrolní čip M.D.P.D. je pryč - ten asistenční implant za uchem jsem ti nechal zapojený, jak jsi chtěl. Ale ten by měl být bez připojení k CMWGE, běžet jen na lokálu. Ne, nesnaž se mluvit, mohl by sis způsobit problémy. Mělo by to přejít. Dej tomu čas, než se zhojí zhmožděná mozková kůra a úplně zatvrdne ta dotisklá kost. Jo a měním svůj úsudek...jsi pošuk. Naprostý. Měl bys odpočívat a nevysilovat se. A já bych ti jako správný doktor měl teď píchnout něco na spaní a nechat tě odpočívat, co ty na to..?"

Max vypadá, že poslouchá něco úplně jiného. Neměl by takhle namáhat centrum sluchu, když se mu teď právě někdo přehraboval ve spánkovém laloku. Corneliu svraští obočí.

"Hmm, jak tě znám, budeš stejně neposlušný pacient jako policajt. Takže si to necháme na jindy, tvůj mozek potřebuje odpočívat Maxi. Nařízení lékaře.", ušklíbne se nakonec a pustí mu do kapačky sedativa.

Corneliu se ujistí, že má aktivní připojení na monitorovací stanici medicentra a nechá Maxe odpočívat na lůžku. Doufal, že Max bude bez následků a neudělal žádnou chybu, ale jistý si tím nebyl. V mládí připravoval na kariéru správce ekostanice a veterináře a válka mu poskytla dost příležitostí cvičit medicínu i na lidech. Už lidem tahal z nejrůznějších míst v těle střely a střepiny, ošetřoval popáleniny plasmou a elektřinou, ale v mozku se sondou někomu hrabal poprvé. A doufal, že si to nebude muset v dohledné době zopakovat.

Opláchl se v umyvadle, ještě jednou zkontroloval Maxe a vyrazil. Tajemství osudu Hope & Glory zůstávala nezodpovězená a velitelský můstek ho vábil. Jeho přístupová karta by mu měla otevřít všechny dveře. Nebo ne? Tušil, že už tady byl, ale nepamatoval si to přesně. Každopádně tady být měl - tohle bylo místo, odkud se měla řídit nová civilizace.
Jako vrchní generál výsadkových vesmírných sil měl své místo ve vládě starého světa a počítalo se s ním nejspíš i do toho nového, ale on nebyl sociální inženýr, nevěděl jaká přesná úloha ho bude čekat. Všechna jednání o konkrétní podobě nové vlády měly proběhnout až po probuzení. Okolnosti odletu byly dramatické a nikdo nevěděl, jestli vůbec Hope & Glory doopravdy dorazí do Ráje a jak bude vypadat lidská společnost v Main Decks.

Určitě ale musely být bezpečnostní protokoly a pojistky, přemítal, zda jeho předodletová oprávnění budou stačt na to, aby zjistil, v jakém stavu jsou lodní systémy a co se s tím dá udělat. Cítil se ale v pasti, protože věděl, že loď je obrovská a je to příliš mnoho práce na jednoho muže. Bude muset najít spojence a zorganizovat je, ale to znamená pochopit, co se stalo v Main Decks a zjistit, jestli CMWGE bude také spojenec a nebo překážka. Je možné, že se vzepřela původnímu úmyslu? Při té představě ho mrazilo. Pokud by i loď byla proti němu, jak mohl doufat, že zachrání její náklad a pasažéry?

Když usedal do kapitánského křesla, necítil uspokojení ani vzrušení. Jen to nekonečné břímě, které na něj dolehlo.

intent: prozkoumat můstek, zjistit v jakém stavu je loď celkově a technicky (možná to zahrnuje i přímou komunikaci s CMWGE nebo její subroutine), jak do něho dospěla (prohlédnout si poslední kapitánské deníky, statistiky, logy, hlášení) a jestli má dostatečná oprávnění, aby mohl nad něčím převzít kontrolu (nebo zjistit, nad čím jí převzít jde a nad čím ne). Také by si tu snad měl být schopný najít i kde je to muzeum, ve kterém leží zbytek jeho výbavy.

Jako veterán dávno zapomenuté války (DOVEDNOST 3) možná potřebná oprávnění a přístup má - a kdyby ne, musí je ze systému získat nebo ho zkrátka přesvědčit, že on je ten, kdo by je mít měl, na základě meritu, zásluh. Dá do toho celé své soustředění (VŮLE 4), protože se jako Poslední z Vlků (POUTO 2) snaží zachránit veškerý jemu známý život ve vesmíru - a tohle je nutný první krok. Musí se znovu stát hrdinou, jakého lidstvo potřebuje, i když si ho dávno nezaslouží (OSUD 1), takovým, který se postaví třeba celé lodi, bude-li to třeba (HUSTEJ 2).
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Veterán davnozapomenuté války a poslední z Vlků chce prozkoumat můstek, který normálně obsluhue 30 lidí? To bude mít těžký.
+3 veterán zapomenuté války +2 poslední z vlků +4 Vůle -1 Překážka > 8: Provedl jsi něco opravdu produktivního, co hodně zlepšilo tvůj život či tvou situaci


Pohodlné kapitánské křeslo kapitánského můstku HoGlo se přizpůsobilo Corneliovu tělu a on přehlédl tři řady křesel před sebou, uspořádané do soustředných půlkruhů. Kdyby byl kapitánem - a měl komu velet - z jejich zvýšeného středu by měl po můstku dokonalý přehled o práci necelých tří desítek lidí, kteří se za normálních okolností podíleli na řízení lodi.

Kapitánský můstek byl zapadaný prachem z posledních několika týdnů, což nasvědčovalo tomu, že nebude trvat dlouho a vrátí se sem údržbářští roboti. Ale zatím tu seděl sám a hleděl před sebe obrovským průzorem na hvězdnou oblohu. 'V jakém jsou asi stavu ostatní velíny lodi?' proběhlo mu hlavou. Byl si jistý, že jeden podobný, jen o trochu menší, je v Low Quarters. Ale nevybavoval si, zda má svůj velín i Main Deck nebo je tam všechno v rukou CMWGE.

Tak jako tak, byl tu sám v obrovském sále. To znamenalo, že pokud bude chtít najít odpověď na všechny své otázky, nějaký čas tu ještě stráví. Ale zároveň to znamená, že ho nikdo nebude rušit .. a že má všechen čas, co k tomu potřebuje ... alespoň prozatím.

Vyhlášený intent uzavřeme intent s tím, že jsi získal přístup do dosud neobjevené lokace Obrázek Kapitánský můstek. Můžeš třeba další kapitolu věnovat dobrodružství při jeho prozkoumávání ... nebo sem později vzít někoho jiného ... to už je na tobě.

Jenže jak tam seděl sám, uvědomil si ještě jednu věc. I kdyby tisíckrát dokázal sám uvést HoGlo do Ráje, neznamená to vůbec nic, pokud zde nebude jeho smečka. Zde, pod hvězdnou oblohou, v symbolicky tiché prázdnotě rozlehlého kapitánského můstku ucítil touhu po tom být zase ve smečce.

Zároveň se ti zvedá Potíž Obrázek Volání. Také získáváš +1 zázračný bod (i nad limit obnovení).

Konečně ses probudil. Tvé srdce k tobě promluvilo. Gaia k tobě promluvila. Ještě tomu všemu ale nerozumíš úplně dokonale..

Měj oči otevřené. Buď ostražitý, otevřený náznakům, sleduj co se ti svět kolem tebe snaží sdělit.

Abys lépe pochopil, co tě volá, snaž se spojit s ostatními a dělej věci, které máš rád.
.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Zamčeno

Zpět na „[Chuubo] {PbP} CyberMarvellous WishGrantingEngine“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů