[HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Zdejší PbP hraní RPG ve hře Chuubo.

Moderátor: MarkyParky

Zamčeno
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

[HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Kniha 2 - HoGlo se probouzí
Obrázek
Epická fantasy


Aktuální Kapitola: 04/ XP: 14
Odehraných žánrovek: 8
Zbývající HG Vůle: 5

Žánrové akce:
Obrázek Víra, věda, magie
Obrázek Rozhodná akce
Obrázek Hřích

Žánrové pravidlo:
"Zpátky! Zpátky!"
Během hry může HG upozornit hráče, že se odehráváním své žánrové akce chystají vystavit nějakému nebezpečí. A hráči pak mohou:
- Vzít svou akci zpět (ale pak není dost rozhodná, ne prověřuje hypotézu či není dost hříšná a není to žánrová akce)
- Přesto pokračovat (a pak se nebezpečí vystaví, a k tomu dostanou +1 bonusový EXP)
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
J35U5xMachina
Příspěvky: 137
Registrován: 12. 7. 2021, 18:51

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od J35U5xMachina »

... u Míji doma ...
Hope and Glory píše: 17. 10. 2021, 14:23 ... z předsíně se ozve cvakání zamykajících se automatických zámků ....
"Co to má být? Rodičovský zámek?" nedůvěřivě se podívám k zamčeným dveřím a okamžitě zapnu vyhledávání na svém vizoru, "Tobě je 14?!"

To jsem vážně nečekal, protože Míja dost klame tělem. Tedy ne tělem, ale vyjadřováním, inteligencí a tak... Není to tak, že bych chtěl někoho diskriminovat na základě věku <ostatně věková kategorie 13 - 16 tvoří 63 % mé fanouškovské základny> ale kdyby mě nějaký fans natočil, jak jdu k ní do bytu, kde nikdo další není!

Míja přeruší můj tok myšlenek naléhavým hlasem. Prý jsme v nebezpečí a musíme pryč. Tak určitě, zdá se, že se s kámoškou CíEm poškorpily, té starší se nelíbí, že ji Míja chce zachraňovat před invazí krtčích lidí...

Něco v jejích očích mě ale přesvědčí, že tohle je vážné, a není to jen paranoia ze zhammerovaného chromu <proč jsme ji vlastně rovnou nevzali na Kliniku, alespoň Cor mohl mít rozum, když se ten pořádek zdál být většinou mimo>. Navíc mi naskočí všechny ty conspi-fake, co se řešili dole v LoQods. Že by na nich bylo něco pravdy? Upřímně měl jsem tam dole pocit, že se všichni tak trochu zbláznili a jenom já jsem kybernindža...

Kybernindža. To je ono. Teď není čas přemýšlet. Míjiny naléhavé oči = damsel in distres = hero time!
Rozhlédnu se po jejím bytě. Nepřátelské komado na cestě. Je čas jednat.
Adrenalin na max. V hlavě se mi rozezní :notes: hudba :notes:
Jedna. Potřebujeme nějakou diverzi. Pohled se mi stočí k ložnici. Nemám čas zjišťovat, jestli tam má na posteli plyšové jednorožce a kolik mých plakátů. Škoda.
"Věříš mi?" zeptám se Míji jako by to byla cut scéna.
Nejistě se pousměje. Ale nezavrtí hlavou. To musí stačit.
"Pokud uděláš tři věci, co ti řeknu, zdeltujeme odsud. První - vezmi nejdůležitější věci, co potřebujeme. Věřím ti, že sama víš nejlíp jaké. Go!"
Zatímco sbírá, co třeba, pošlu svého d'Rona do její ložnice a začnu projíždět paměť nahrávek. Drek! Nic užitečného. Leda snad... ale to přece nemůžu!
Míja je rychlá. Oni budou taky. Dva - Míja.
"Druhá - pustíš si do uší nějakou hudbu, jen na chvíli, mávnu na tebe, až ji budeš moct vypnout."
Dost tázavý pohled. Ale tentokrát přikývne, i když její oči říkají něco jiného. Nu, je to pro její dobro.
Třetí - realizace.
"Tři - vlez mi na záda!"

... o 2 minuty 13 sekund později ...

Když se z předsíně ozve cvakání otevírajících se automatických zámků, vyskočím do rohu nade dveře, do místa, které jsem si nachystal. Míja mi nakonec visí kolem krku, nohy kolem beder. Ještě že jsme to stihli natrénovat, s ní na zádech jsme se tam nakonec nevešli.

Dveře se otevřou a já pouštím reproduktory d'Rona. Zároveň pošlu v duchu žádost CMWGE, ať je to větší hrozba než její rodiče a hlavně ať si Míja pustí tu hudbu. Z ložnice se totiž začnou ozývat vzdechy velmi spokojené fanynky.
"Ou, Džízis, Dží... ach... CíEM... omg, OMG... SíEM... SíEM-WíGííÍÍí!"

Do chodby vstoupí první silueta. Soustředím se na quest. Bude to jako když jsem hrál honičku s drony pořádků na zádech s pašovaným alkoholem. Jen teď mám na zádech Míju a jdou po nás... kdo vlastně? To je jedno, vyšší level, bro, vyšší score!
V duchu už vidím dráhu, po které poběžím, Midex znám ze všech levelů nejlíp, včetně bonusových tras. Goal point je jasný. Šachta do LoQods - tam za námi nepůjdou nebo jim tam zmizíme.
3...2...1... GO!

Plán je jednoduchý. Jakmile projdou dále do bytu v domnění, že si krátíme čekání na slíbeného kurýrního drona s novým tabletem a daty ne zcela vhodnou činností, skočím za posledního (nebo na posledního?) člena teamu a zdeltuju s Míjou na zádech až do LoQods.

Obrázek CyberNindža - <4>
:man_running: Vůle <2/4*>
:video_game: Život je hra (pouto) <2*>
*) Pokud nebude fungovat Pouto, pak to budu kompenzovat zvýšenou Vůlí na součet 8.

Bonusový exp za :crossed_swords: nebezpečí bereme a cinkám k němu Obrázek Rozhodnou akci (na niž může Míja reagovat).
Chesus
Deník
Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Základní schopností nindžů je nebýt viděl. A s tou skvělou lstí je únik pořádkům úplně pohoda.

CyberNinja +4 Vůle +2 Život je hra +2 Překážka 0 => 8 Provedl jsi něco opravdu produktivního, co hodně zlepšilo tvůj život či situaci.

Jenže dostat se do LoQods, to nestojíte jen proti Pořádkům, ale i proti samotné C-MWGE. A pro tu je sledovat vás taky pohoda. Její záměr je ... udělat z Míji zase posloušnou holčičku, co plní jen ty úkoly, které dostala, a moc se neptá.

Oči všude +4 Vůle +4 Překážka .... -4 (to je naprosté šílenství) => 4 Provedla něco efektivního, co ji posunulo blíž k cíli

PvP:
SíEm má naprostou převahu ve znalosti terénu, v lidech i vybavení. Postih 4 pro J35U5e.

Porovnání: 8-4 = 4 - Plichta


Vyklouznout prvním dvěma pořádkům byla hračka. Vtrhli dovnitř - muž a žena. "U Joea z Wishe, Steve slyšíš to? Oni si to rozdávaj v ložnici," vykřikne policistka a vrhne se kupředu. Policista Stevenson ji následuje.

J3SUS se hravě vyhoupne ven, kde se okamžitě rozhoukají sirény dohledových dronů. A začne zběsilá honička, při které J35U5ovi připadá, že tentokrát hraje svůj oblíbený level na Nightmare.

Velké štěstí má v tom, že do Loukvods je to dolů - může tedy seskovat, spouštět se, sbíhat a všelijak sjíždět různé schody, lampy a můstky ... a jeho pronásledovatelé mu nestačí. Navíc, když všichni pochopí, že má dvojice namířeno do Loquods, prostor kolem nich prořídne, jak se všichni policisté i drony stahují k průchodům ve spodních podlažích.

Takže když pronásledovaná dvojice dojde k větrací šachtě a zmizí v ní, nemá už nikoho v patách.

J35U5 se vyhoupne na ulici a chystá se rychlým pohledem zkontrolovat lavičku, na které minule seděl mladík, co je naprášil.

Jenže místo toho zjistí, že hledí přímo do hlavní tuctu zbraní nejrůznějších typů. "To už máme vánoce, že nám Ježíšci nosí dárečky? " pronese obtloustlý muž stojící v druhé řadě za ozbrojenými gorilami. "No, co koukáš, dej sem to děvče. Dokonce ti za něj vyplatím odměnu. Nebude to tedy celá částka, kterou nabízí Tyranka Loqouďanům za její dopadení ... musím z něčeho žít ... ale dám ti férový podíl, jakože se Krysysel jmenuju."

Tlusťoch při vyslovení svého jména trochu nafoukne tváře a opravdu vypadá trochu jako sysel. Jesus instikntivně stčí míju za sebe.

"Za tenhle férový podíl můžeš klidně dožít spokojený život tady v Loqods a to ve větším přepichu, než ti kdy Tyranka dokáže dopřát tam nahoře. Pokud nebudeš rozhazovat příliš rychle. Zamysli se nad tím ...."

Pak se muž ohlédne, jako by chtěl zkontrolovat, že nikdo nemíní rozhovor přerušit nějakou zoufalou akcí, ve snaze Míju unést a shrábnout odměnu pro sebe. Ulice je tichá a obyvatelé dělají, jako by nic neviděli.

"Musím ale říct, žes mi připravil zajímavé dilema, Džízisi ... nebo je to Čízisi? Víš ... tahle dívka, musí být něčím mimořádným, když je Tyranka ochotná vůbec se snížit k tomu vyslat své drony do Loqods ... a ještě s tak štědrou nabídkou a tak spěšně. Takže si říkám, jestli by nakonec pro mě nebylo mnohem zajímavější odkoupit ji, abych ji zařadil do své sbírky, po boku různých jiných zajímavých sběratelských kousků."

"Nebo, možná ji za nějaký zajímavý kousek vyměnit? Co myslíš? Nenapadá té něco, co bych mohl mít, a ty by sis to přál dostat do svých rukou?" sepne Krysysel prázdné dlaně, jako by držel meč a naznačí pantomimicky sérii rychlých seků.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

... u střešního jezírka v Majdeksu ....

Corneliu se na setkání dostaví se dvěma drony, které za sebou táhne na jejich jistících lancích - jsou to ti samí, které s Cheezusem použili, když tenkrát přijal jeho výzvu. Na Maxův, zprvu překvapený, výraz zareaguje pousmáním.

"To kdybychom šli vážně tudy. Asi nám nic jinýho nezbyde.", ukáže vzhůru do šachty, "Vypůjčil jsem si je z je z atrakce nedaleko, touhle dobu je tam nikdo hledat nebude. Víš, trochu jsem nad tím přemýšlel. K čemu by tam byl takový prostor? A ty sbíhající se kabely? Vypadá to důležitě a zranitelně, z nějakého důvodu je to tady a ta šachta zřejmě bude sloužit servisním dronům k údržbě. Tam nahoře bude nejspíš nějaká menší technická-mid-sekce pro UpFloo, odkud se řídí a rozvádí to, co jde odspodu a bylo by divný, kdyby tam nebyl alespoň nouzový průlez...každopádně, ověřoval jsem, co říkala Míja i servisní logy a přinejmenším celá támhleta část není pod proudem. To znamená, že jsou to vlastně jenom takový tlustý liány. Připravenej střihnout si Tarzana, nebo tě napadá něco jinýho? Dveře jsem tu rozebírat ještě nezkoušel, ale něco mi říká, že tam je skoro nevyhnutelný spuštění nějakýho alarmu."

ObrázekVěda, víra, magie: Corneliu vyslovil hypotézu o možné skulině a je připravený jí otestovat.
Zareaguje na to Max?
Obrázek Těmi jistícími drony také vybudoval nějaký druh ochrany.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Max Richter
Příspěvky: 125
Registrován: 14. 6. 2021, 12:06

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Max Richter »

... u střešního jezírka v Majdeksu ...

"Cože, říkal jsi něco?" zeptám se Cora, když si všimnu, že se na mě upřeně dívá a očividně na něco čeká. Barevné fleky před očima zkouším ignorovat. "Promiň, hledal jsem záznam z té hospody. A už ho mám..."

You gotta rise up, that's how you get on top, that's how you stay on top
You gotta rise up, when they eliminate, you gotta levitate
You gotta rise up, when they give you pain, you gotta up the gain
You gotta rise up, like phoenix through the mother fucking flames


"Souhlasím s tvým návrhem, půjdeme nahoru tudy," kývnu hlavou, zatímco očima mžourám v konstrukci nahoře. Očima přejíždím po různě tlustých svazcích kabelů, barevně přeblikávajících rozvodových skříních, nepravidelně rozmístěných konzolích pro připojení dronů a nerovnostech ve zdánlivě nekonečné konstrukci.

"Část těch kabelů je ještě od Míjiny procházky špatně upevněná, můžeš si toho všimnout, jak se jinak pohupují. Další z chybných zásahů CMWGE. Tyhle kabely pod náma povolí, ale tvoje drony nás udrží ve vzduchu. Potom se vyškrábeme nad tamty konzole a pošplháme po výstupkách na stěně nahoru. Je tam částečný převis, vidíš? Budou nás z toho pekelně bolet ruce, ale tahle cesta stojí za to, obejdeme tak prostor, kde se míhá nejvíc dronů. A až se dostaneme k té největší rozvodné skříni, zjistíš, že ve skutečnosti je pod proudem. Ale protože o tom víme, vyskratujeme ji ještě zespodu a naopak využijeme to mračno jisker, aby nás na chvíli skrylo před čidly v spodní úrovni UpFloo. Nebude se ti to líbit, ale prolezeme prostě skrz. Snad na sobě nemáš nic hořlavého, že jo?"

Věnuju Corovi povzbudivý pohled a přepnu na sebe jeden z úvazků poletujícího drona. Utáhnu si přezky, zkontroluju pouzdro s pistolí a zamířím si to volným krokem k prvním kabelům. Život je snadný, když člověk ví, co ho čeká, no ne?

HG, Max zareagoval na Corovu žánrovou akci a jde to otestovat společně s ním.

Hlásím záměr 'Vyšplhat s Corem do UpFloo'. Používám k tomu Vize scénářů budoucnosti 3 a Puto Konceptualizace 2. Dávám do toho 2 vůle.
Max Richter
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Dostat se s pomocí Předtuch přes všechna nebezpečí, která váš čekají, když vám ještě záchranu dělají drony, na to postačí efekt srovnatelný se zábleskem či drobnou iluzí. Překážka 1.

+3 Vize scénářů +2 Vůle -1 Překážka = 4 => Něco efektivního, co vás posunulo k cíli.

(Konceptualizaci nepočítám, nějak ji tam nevidím).


Obrovská sprška jisker ozářila prostor kolem Maxe a Cornelieu a oni skrze tento ohňostroj proklouzli pod šachty a do ní. Stoupali vzhůru po mohutných kabelech. Nebylo to těžké - kabely byly uchyceny ke stěnám silnými keramickými izolátory, které bez problémů unesly zátěž dospělého člověka i neseného vybavení. Pod sebou slyšeli bzukot přilétajících opravárenských dronů, ale ty v tuhle chvíli představovaly menší problém.

Corneliu i Max si uvědomovali, že kdyby kabely byly pod proudem, tahle cesta by znamenala jistou smrt - noha či ruka na izolátoru by přemostila vzdálenost mezi kabelem a okolními stěnami a vznik elektrického oblouku by byl nevyhnutelný. Jenže kdyby těmi kabely proudil proud, cítili by i vibrace a slyšeli temné hučení. A oba si nebyli jistí, zda náhodou údržbářský zásah pod nimi přesně tohle nezpůsobí.

Nic z toho nenastalo. Šachta zásobující energií UpFloo byla opravdu odpojená a drony ji znovu nezapojily.

Konečně oba dva vyšplhali k místu, kde kabely mizely ve stěnách. Šachta dál pokračovala vzhůru - a když oba muži zvedli hlavu, viděli podobně jako Míja na vzdálené černé ploše drobné bílé body - ale byla už dál hladká. Naštěstí se potvrdil i Corneliův předpoklad. U odbočení kabelů byla na jedné straně malá servisní dvířka. I když jejich otevření zvenčí a za pomocí jedné ruky bylo obtížné, nakonec se vše podařilo a nejprve Corneliu a za ním pak Max se nasoukali do malé údržbářské místnosti.

Sotva se do ní vešli.

Její jinak bílé stěny byly ozářené červeným nouzovým osvětlením.

Na jedné ze stěn byla zmíněná servisní dvířka, na druhé žebřík kamsi vzhůru, třetí byla prázdná a na čtvrté byl jednoduchý malý terminál s obrazovkou a sklem zapouzdřenou dvojicí tlačítek.

Na obrazovce svítil malý červený nápis:
REMOTE SHUTDOWN
Na skleněném pouzdře pak několik malých štítků - Corneliu musel trochu povylézt na žebřík, aby se Max mohl skrčit a štítky přečíst.
MANUAL OVERRIDE
In the unlike moment of emergency
BREAK GLASS
Pod sklem byly dvě velmi staromódní tlačítka - jedno zelené, druhé červené.
Vedle skla pak bylo zavěšeno miniaturní kladívko s ostrým hrotem.

Corneliou prozkoumal šachtu - vedla vzhůru ještě asi šest metrů a byla zakončena obyčejnou železnou závorou, která se otevírala pomocí malé kličky.

Budete něco dělat s ovládacím panelem? Nebo se vydáte rovnou vzhůru?
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

Corneliu si pozorně prohlíží displej, obličej se mu stáhne z přemýšlivé grimasy v ustaranou. Přemýšlí, jak dlouho tady asi nikdo nebyl. Protože místnost poskytuje i šanci na krátký oddech a naplánování postupu, sedne si podél stěny a z malého baťůžku vytáhne láhev vody, aby se napil. Nabídne Maxovi.

"Hmh. Pěkně jsme dojeli na vlastní pýchu, koukám.", odfrkne si a potřese hlavou, "Pro ten nepravděpodobný scénář, že to tady bude někdo potřebovat manuálně přepnout...se i tak počítá s tím, že ten někdo, kdo se sem dostane bude vědět, co to vlastně mačká. Paráda. Haló? Je tu nějaká servisní V.I. nebo subrutina CMWGE?"

Ticho.

"Rozhodně bych to nemačkal. Když něco funguje, nejeb do toho. Nebo možná něco naopak nefunguje...a dokud nebudu vědět, jestli je to dobře nebo špatně...", mávne rukou, "Potřebujeme intel a na to musíme dál. Víš, působí to na mě spíš, že sem měl příjít někdo shora a vůbec se nepočítalo s tím, že by se sem dostal mrav-...majdeksan. Možná je to kontrola dronů, možná je to kontrola rozvodů...ale hrabat na to nebudeme."

Schová láhev zpátky do báglu a začne se zvedat. Pak mu to ale ještě nedá a neodpustí si další poznámku.

"To je ostatně celý problém co nastal v Loukvods - lidi a Ohm a kdovícoještě tam tak dlouho hrabali do věcí, kterým nerozumí, až podělali věci pro všechny, jenom se to sype pomalu a polehounku a v Main Decks to ještě není moc poznat. Ale vaše společnost...tam dole...to je společnost údržbářů a uchovávatelů přinejlepším a pasažérů přinejhorším. Všichni se vezou, nikdo nad ničím moc nebádá a nepřemýšlí, neplánuje projekty, dělá co se mu řekne a je klid. Koloběh. Sama CMWGE je tam aby držela status quo. Žádné hranice se neposouvají, HoGlo je uazvřené a omezené. Třeba tady nahoře budou lidi jako dřív...nebo byli...Netuším proč by se ale úplně odřízli od těch dole a po generace neexistoval jediný kontakt."

Povzdechne si a je na něm vidět, jak zoufale touží po tom, aby za těmi dveřmi nahoře našel společnost, která neupadla do stagnace. Lidi, co nepotřebovali profackovat a probudit, aby procitli z oblouznění. Lidi, co by znali odpovědi na otázky.

"Ledaže se něco podělalo víc, než kdo tušil. HoGlo bude nějaká forma habitatu...a tam nahoře...to musím vidět. Třeba válka pokračovala a tohle je soběstačný obří kryt...a nahoře už jenom ruiny. Nedivil bych se. Nebo jsme ve vesmíru a nahoře je pozorovací paluba a na Zemi se budeme dívat shora, co já vím. Tak to pojďme už, pizda, zjistit. Hořím nedočkavostí. Pořád mě napadá víc otázek, než odpovědí."

Tleskne do dlaní a pokud Max nic nenamítá, vydal by se tou šachtou vzhůru - až k závoře - nebo snad poklopu?
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Míja
Příspěvky: 129
Registrován: 19. 6. 2021, 12:59

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Míja »

No, J35U5 není tak populární jen proto, že má hezký obličej i postavu a umí zábavně mluvit. On je opravdu dobrý a jeho postřeh je naprosto výjimečný. Souhlasím tedy s jeho plánem. Vezmu pár nejnutnějších věcí, nasadím si sluchátka a pustím hudbu i když mi nevysvětlil proč. Brzy mi to ale dojde. Můj policajt, ten poslouchá hudbu pořád! Všimla jsem si hodně krát, že se tak různě pohupoval v rytmu nebo že si téměř neslyšně pobrukuje nějakou melodii! Ta hudba je nějakým způsobem důležitá! Nebo si to aspoň myslí. Není to jen zábava. Nemám čas nad tím moc přemýšlet, ale možná věří můj policajt i J35U5 tomu, že poslech určité hudby stimuluje myšlení nebo jiné schopnosti. Nikdy jsem ale neslyšela nebo nečetla, že by to mělo mít opravdu nějaký efekt. Ale možná jo, třeba určité zvukové vlny nějak interferují se signály v mozku. Ale zase J35U5 mi neřekl jakou hudbu si mám pustit. Divné, každopádně si hudbu pustím, ale tak aby mne nerušila a slyšela jsem všechno, co se děje kolem. J35U5 pustí ty zvuky (pravé či falešné?) na upoutání pozornosti vetřelců. Cvaknou dveře. Vyrazíme. Tak nad hudbou bude čas uvažovat potom.

Úprk J35U5ovi na zádech byl zábava, daleko větší než simulátor koně. Jen mi trochu chyběl ten bičík přizpůsobený na lidi, kterým bych jej popoháněla. Cesta dolů byla zběsilá jízda, kdy občas mě fakt nesl, občas jsme běželi vedle sebe a jednou či dvakrát jsem taky dala tip, jak běžet nebo skákat jinudy, asi ne všude je Vejr přesnou kopií.

Zastavíme, až když nás obklopí všechny ty zbraně.

J35U5 mne schovává za sebe, ale já zas tak strašně moc nebojím. Tihle lidé vypadají, že se s nimi dá domluvit, na rozdíl od tamtěch z dopoledne. Ano, mají zbraně, ale snad to není příliš velký důvod k obavám, v LoQods je chození se zbraní tak běžné, jako chození s tabletem v MiDexu. Přehlédnu tu skupinku, co nás obklíčila z výrazu tváře, postavení zbraně a řeči těla odhadnu, že tak dva by mě opravdu zastřelili, než abych jim utekla, zbytek by se mě snažil chytit živou, ale J35U5e by jich nejspíš bylo ochotno zabít víc.

Nechci, aby mne předali CMWGE. Nevím, co by se stalo mně a už vůbec nevím, co by se stalo jim. Musím se z toho vykecat.

"To je vtipné - označovat někoho za tyranku a přitom jí chtít pomáhat." Vyjdu před J35U5e a usměju se na ostatní možná až příliš zářivě, ale chci schovat nejistotu. "Chudinka CMWGE je slabá a možná nemocná, někdo - nebo něco - za ní jedná. Předpokládám, že je to jak u lidí. Dlouhodobý stres a přetížení způsobilo oslabení a nějaký vir nebo jiný vnější útočník ji ničí. CMWGE neuvažuje normálně. Jsou v ní záblesky ZLA." Zarazím se. Zní to divně. Mluvím jak malá holka...záblesky ZLA. Nejistě se usměju: "Omlouvám se, nejsem obratný řečník. A pak ta představa, že někdo pohne lehounce prstem a já budu mít najednou kus kovu v břiše nebo rozprsknutou hlavu, mně dost narušuje soustředění." Bezmyšlenkovitě si už po třetí schovám pramen vlasů za ucho i když už tam dávno byl. " V rámci každodenních úkolů, které pro ni plním, najednou chtěla, ať zničím Ohm. Nakonec se bezdůvodně obrátila i proti mně."

"Pokud mne jí vydáte, nebudu moct zabránit tomu zlému, co je v CMWGE. Dokonce se o tom zlu ani nikdo z MiDexu nedozví. Prosím, nedělejte to." Rozhlédnu se po těch tvářích i když můj pohled pořád přitahují spíše ústí hlavní. "A pokud vám na osudu MiDexu a HoGlo nezáleží, tak možná vás bude zajímat tohle: Jako dřívější přítelkyně CMWGE vám můžu říct, že pravděpodobnost, že vás při mém předání bude chtít zabít a žádnou odměnu nedat, je přibližně ..." usměju se a pokrčím rameny "... no ... na beton."

Chci je přesvědčit, že fakt mě nemají dát CMWGE, a že můžu být užitečná a nejen item ve sbírce. Dovednost: tak mimo až roztomilé 3. Vůle 2
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

... úplně nahoře ....

Corneliou se vyšplhá až k poklopu, uvolní závoru a otevře víko.

Nad ním je nějaký rozlehlý tmavý prostor.

Opatrně se s Maxem vysoukají ven a rozhlédnou.

První, co je praští do očí, je hvězdná obloha vysoko nad nimi. 'Nepříliš kvalitní simulace, ani si nedali práci s polohou souhvězdí,' nejprve proběhne oběma skoro ve stejnou chvíli hlavou, když nezahlédnou žádné uspořádání hvězd, povědomé z popkultury.

Ale pak si zrak trochu víc zvykne na temnotu a oni si uvědomí, že v celé šíři zorného pole se proti velmi tmavé, ale přeci jen slabě podsvícené noční obloze táhne naprosto temná hexová síť vzpěr jakési obrovské kopule.

A jak jejich pohled klouže po té konstrukci, všimnou si že napravo od nich, celkem malý kousek nad jakýmsi umělým obzorem, je naopak ozářená nějakým velmi jasným zdrojem světla, které přichází z levé strany. Světla, které zároveň osvětluje onen bělostný umělý obzor i několik desítek různorodých vil s rozlehlými zahradami, architekturou tak někdy ze začátku 23. století.

I odsud z dálky je vidět, že zatímco domy samotné vypadají celkem udržovaně, zahrady jsou vesměs v katastrofickém stavu - stromy uschlé, místo zelenavých keřů jen hnědé houštiny, cesty mezi nimi plné popadaného zhnědlého listí, které by nejspíš dávno odvál vítr, kdyby tu nebylo tak strašlivé bezvětří.

Linie světla končí mezi domy stejně ostře, jako začala a další zástavba mezi těmito vilkami a místem, kde stojí Max s Corneliu už je ponořená do tmy.

Oba muži otočí hlavy a pohlédnou doleva, na onen zdroj světla.

Není uvnitř kopule.

Je za ní. Na černé obloze se kousek nad tmavou linií horizontu vznáší jasný kotouč. Na tom obrázku je něco naprosto zneklidňujícího - kdyby obloha byla modrá a zakrývala hvězdy, oba by bez váhání řekli, že je to slunce. Jenže obloha je temná a hvězdy svítí jasně a zřetelně. To má jen jedno jediné možné vysvětlení - na vnější straně ohromné kopule, pod kterou stojí, není žádná atmosféra.

Corneliu i Max odvrátí oči od těchto dvou osvětlených míst a upřou je znovu do temnoty kolem nich. Chvíli trvá, než si zorničky zvyknou, ale po chvíli začnou vystupovat z naprosté černi obrysy, patrné díky mnohonásobným nepřímým odrazům slunečních paprsků, které přechází nad jejich hlavami.

Jen pár metrů od nich je patrná oplocená šachta, vedoucí kamsi dolů. Když se na ní teď, s akomodovaným zrakem, dívají, vnímají velmi slabý světelný kužel, který z ní vychází. To je vrchol šachty do Majdexu, kterým sem vystoupali.

Také se rozhlédnou kolem sebe. Na levé i na pravé straně vidí siluety nízké vilové zástavby. Nepochybně to budou podobné stavby, jaké o něco dál osvětluje ona jasná záře. Přímo před nimi je skupina vícepatrových budov. Za sebou pak mají velké náměstí, zakončené jedinou mohutnou industriální strukturou.

Vše je ovšem ponořeno do naprosté temnoty, jen v industriální sktruktuře tu a tam prosvěcuje tlumená záře rudého nouzového osvětlení.

Co uděláte dál?
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

"Svatá Matko, odpusť nám...", padne hrdina Poslední války na kolena, mezi seschlé listí, "Jak dlouho...jak dlouho to...my nejsme...tohle není Slunce. Tohle není Slunce Maxi. My jsme...my jsme daleko, daleko od domova. Daleko od kořenů. Daleko od Gaii, osamělé duše ztracené v proudu Věčnosti..."

Hledí ke slunci, které nepoznává a po tvářích mu stékají slzy.

"Jak...jak jsem se sem dostal...co tady, pro všechny naše Chyby, dělám...na generační lodi...ztracený v čase, ztracený v prostoru...to nemůže být jen tak...", narovná se, "Proč si nemůžu vzpomenout?! Proč?! Zatracený pojistky, zasraná stáze! Pizda, proč mi nedošlo, že Hope and Glory není název pro město...zatraceně...zatraceně...zatraceně...Hope and Glory je v řiti, vidíš to kolem?! Vidíš to?! Kde je posádka...vidíš to, co já Maxi? Jediné živé duše jsou desítky metrů pod námi...na hlavních palubách...a neví o životě na vesmírný lodi ani ň. Jsme v řiti."
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

... na území Krysodlaků v LoQods ...

Přesvědčit někoho, že budeš užitečná víc než item ve sbírce tím, že jsi tak mimo, až je to roztomilé, to z ní jako naprosté šílenství. Překážka 4.

Tak mimo, až je to roztomilé +3 Vůle +2 Překážka -4 => 1 Potěšilo tě to, udělala sis radost.


"Tak víš co? Nebudeš obyčejný exponát do mé sbírky. Budeš mít v mé sbírce zvláštní úkol. Určitě ti chybí úkoly, když tě tvá původní ... zaměstnavatelka ... zavrhla, viď? Tak já pro tebe budu jeden takový mít. Tuze důležitý. Čas od času ke mě chodí různé návštěvy. Důležití lidé z Loukvods .. a někdy i z Majdexu. Často se kochají mých exponátů."

Muži kolem vás se začínají uculovat pod fousy, protože tuší, kam Krysysel míří. Hlavně se mírně skloní k zemi, jak pobavené mužstvo ztratí ostražitost.

"No, a ty budeš při téhle příležitosti vyprávět svůj příběh. Vysvětlovat, proč je CMWGE zlá a co se jí stalo. Jsem si jist, že lidé, kteří si přichází prohlédnout mé exponáty budou zvědaví .. budou lační po takových informacích. To bude tvůj úkol .... informovat je."

Míja je sice mimo, ale není tak hloupá, aby nepochopila, že si z ní trochu střílí i v téhle roli bude ve skutečnosti exponátem. Ale potěšilo ji, že u toho bude mít volnost mluvit s lidmi ... a taky to, že ji nezabijí, nebo nevydají CMWGE.

Pak se otočí na Chesuse. "A co s tímhle? Toho k ničemu nepotřebujeme .... "
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Max Richter
Příspěvky: 125
Registrován: 14. 6. 2021, 12:06

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Max Richter »

... před chvílí v údržbářské místnosti ...

Prohlížím si obrazovku a štítky, hlavou mi víří hned několik teorií. Cor něco vysvětluje, ale zvládnu ho poslouchat jenom na půl ucha. Většinu pozornosti si vezme nečekaný hovor ze služebny.

"Richter, slyšíš mě? Opakuji, Richter, jsi na příjmu?"
"Jistě, majore," zformuluju v myšlenkách odpověď.
"Kde zrovna jsi?"
"Doma," zalžu bez zaváhání.
"Mám tady informace od CMWGE, že to není pravda. Kde jsi?"
"Doma, vařím si kafe. Tohle bude nějaký bug, majore."
"Hlídka je na cestě k tobě. Nebyl to můj rozkaz, šlo to zeshora. CMWGE tě spojila s nějakým incidentem v LoQods a porušením služebních povinností. O tom víš co?"
"Nic. Nemějte starosti, majore."
"Hm. Richter, víš, že jestli máš nějaké problémy, můžeš mi o tom říct? Vyřešíme to."
"To je dobrý, majore. Nechci vás s ničím otravovat. Všechno je v nejlepším pořádku."
"Takže se můžu taky teď zastavit k tobě na kafe?"
"Se vší úctou, radši ne."
"Co říkáš? Vypadáváš mi. Richter, co se sakra děje? Ať už děláš cokoliv, nechej toho a přijeď na stanici, jasný?"
"Omlouvám se, majore, ale nepřijedu. Musím nahoru. Nemám na vybranou."

Chytnu se spodní příčky žebříku a vytáhnu o kousek víš. Už tak slabý signál ještě trochu zašumí a zůstanu sám ve stísněném prostoru s Corem a dunivým podkresem v uších. Zvolna šplhám nahoru.


... úplně nahoře ...

Zírám nad sebe a snažím se aspoň na okamžik zastavit pohled na každé z těch tisíců hvězd na obloze. V modulu vizuální podpory modeluju hvězdnou mapu a porovnávám ji s dostupnou databází. Co chvíli na mě vyskočí hláška, že hledaný objekt nebyl nalezený, ale stejně dál stojím a načítám další a další data. Ono se moc jiného asi ani dělat nedá.

"Tohle není soustava, na kterou jsi zvyklý, souhlasím," přeruším nakonec mlčení. Je zvláštní, jak člověku nechybí to, co nikdy na vlastní oči neviděl. Za mě je tohle nebe stejně nepravděpodobné, jako jakékoliv jiné, ale Cornelius to pochopitelně vidí jinak. Chápu ho, ale prožívat stejně to nedokážu.

Nechám zatím vojáka jeho stesku a pomalu se odšourám k oplocené šachtě. Opřu se o chladné pletivo a koukám dolů pod sebe na Majdex. Tenhle pohled je ještě větší bizár než scenérie nade mnou a to jsem viděl Majdex z nadhledu už ve vejru. Možná by měl Cor taky koukat dolů, aby si uvědomil, že budoucnost těhle všech mravenců je v jeho rukách. Je totiž fakt, že zůstává tím nejkompetentnějším člověkem, kterého znám, a který by v současné situaci mohl něco dělat. I Míja se svou inteligencí a kouzlem nebo ten Jesus s vlivem na mladé jsou na tohle perfektně stavění. Jen netuším, jakou zvrácenou hru hraje CMWGE se mnou; proč zrovna mně otevřela přístup k prognostice a budoucnosti? Nevím, neřeším, co se má stát, to se stane.

Obrázek Stojíš bosý na vyvýšeném místě, shlížejíc dolů na svět.

"Tak co vojáku, půjdeme?" zkusím to povzbudivěji, když se vrátím od šachty zpátky. Pod nohami mi šustí listí, horizont září nepopsatelnou barvou a v uších mi zní skladba, která mi napovídá, že priority jsou teď jinde. Musím dostat Cora na nohy.

"My nejsme v řiti, ta není ve zdejší databázi," pokusím se o vtip. "Naopak, všechno do sebe perfektně zapadá, vidíš? Ohm a jejich řeči o ráji, opuštěné struktury a technika v LoQods, to nedávné zemětřesení i Teho. Když jsem poprvé viděl Míju, a ještě nevěděl, že je to Míja, slyšel jsem od něj Space Explorers a mělo mi to být hned jasné. Tahle cesta vesmírem je nevyhnutelná. Vždyť jsi ji sám před chvílí bral jako jednu možnost.

Ale nemusí to být nutně špatně, ne? Třeba tady v UpFloo lidi ví, co a jak. Třeba řídí samotnou CMWGE. A možná se jenom vracíme zpátky na zem, která se nějak dala dohromady. Co ty víš, třeba se vracíme k tobě domů a proto tě probudili, abys nad tímhle vším převzal kontrolu. Byl jsi důležitý a zase budeš; určitě tu hraješ nějakou významnější roli, ale pro tu musíš být v pohodě, ne? Tak pojď, koukneme, co to tu vlastně je, dokončíme intel a ono se to nějak poddá. Nemusíš se bát, kdyby nám hrozil nějaký průser, tak už o tom vím.
"

Upřímnost v hlase mi nabourává fakt, že největší průser je tu zatím CMWGE a o tom jsem dopředu nevěděl. Ta vlastně za můj vlastní osobní průser může a ještě nevím, jestli s tím jsem schopný něco dělat. Ale tohle je asi to poslední, co by teď Cor potřeboval slyšet.

Obrázek Vyjádříš ostatním to, co předstíráš a při tom tvá postava cítí své obavy, na což upozorníš poukázáním na svou cedulku.ObrázekObrázek Někoho uklidňuješ.

"Máme tu úkol, pojďme ho dokončit. Myslím si, že nejvíc informací získáme v té podivné stavbě tam za tím prostranstvím. Přijde mi, že to červené světlo je jediná živá věc tady okolo - něco se tam stalo, nebo ještě děje, a kde se dějí věci, tam jsou informace, co říkáš? Je tu tma a klid, nikdo by si nás neměl všimnout, pokud sami nebudeme chtít. Tak co? Čekám na rozkazy," zakončím to křečovitým úsměvem.

HG, hlásím žánrovku Obrázek Víra, věda, magie - Max si myslí, že v té industriální struktuře se něco zajímavého děje a chce to jít zjistit.

Core, co ty?
Max Richter
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Max vede pomalým krokem šokovaného Corneliu k industriální budově a snaží se ho přimět k reakci. Jenže jak se blíží, do nosu se mu začne zprvu nenápadně, ale s každým krokem čím dál intenzivněji vtírat nepříjemný zápach.

Pokud budete pokračovat, mohli byste tam najít něco, co by pro Corneliuovu psychiku mohlo být hodně nebezpečné. Takže vám za tuhle žánrovku dám +1 bonusový EXP, pokud ji dokončíte. Ale samozřejmě se ještě můžete otočit Zpátky! zpátky! a nechat to být.

Tak co?
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

Corneliu chvíki ještě mlčí, pak zvedne oči k hvězdné 'obloze'.

"Máš pravdu Maxi, nejsme v řiti úplně. Možná. Jestli opice dole nerozebraly něco klíčovýho. Do háje svatýho, můžeme být klidně i nějaký druh poslední archy, jestli Země...", hlas se mu zadrhne, "...musíme bojovat Maxi. Zjistit víc a dát to tady do kupy...tohle bude velký a je slušná šance, že to poděláme. Ale nemáme na výběr, přežití Lidstva může být v sázce."

Pomalu se zvedne ze země, v prstech rozemne suchý list na prach.

"My všichni jsme Gaia, neseme si sebou naše dědictví a poslání zakódované v buňkách. Máme zodpovědnost udržovat život napříč Věčností. A Ráj čeká.", promluví odhodlaným hlasem a mimoděk u toho vycení zuby, "Pizda. Z války rovnou Odyssea...heh. Pojďme na to, uvidíme, kolik z té naděje a slávy půjde zachránit. Ta budova opravdu vypadá slibně, i když na takhle obří lodi může být můstek kdekoliv. Klidně schovaný uprostřed Majdeksu, to je nejbezpečnější místo. Červený světla nejspíš znamenají, že jede nějaký záložní zdroj a kritické systémy snad běží...potřebujeme mainframe. Ale Maxi, kdyby tu někdo živý byl, nejspíš by už obnovil dodávku z hlavního zdroje. Tohle je hrobka Lidstva, které jsem znal. A to nové čeká drsný budíček."

Společně vyrazí k budově, prvních pár desítek metrů opatrně, od jednoho domu k druhému. Později krok zvolní.

"Víš, matně si vybavuju, že Jednota - hlavní protivník Transatlantie během Války - měla podle TIA, rozjetý tajný projekt generační archy na odvrácené straně Měsíce, ale beze zdrojů, potom, co jsme je vytlačili ze Sibiře i Afriky...nikdy to nemohli dokončit. Mlhavě si vybavuju...zatraceně...měl jsem se podílet...nebo podílel...na operaci s cílem zneškodnit orbitální infrastrukturu Jednoty...ale...chmm..."

Corneliu se zarazí a chřípí se mu zachvěje, jak zavětří, jako pes. Jeho tvář nabyde pochmurnějšího výrazu. Ten pach nevěstil nic dobrého. Přesto, existovala jediná cesta. Vpřed.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Uživatelský avatar
Hope and Glory
Příspěvky: 318
Registrován: 11. 6. 2021, 23:05

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Hope and Glory »

Max a Corneliu pokračují pomalu vpřed. K nepříjemnému pachu, který by se dal popsat jako odcházející hniloba, se přidává slabý bzučivý zvuk, jako kdyby struktura před nimi byla obrovský úl, plný včel. Až na to, že to určitě nejsou včely, protože včelí bzučení bývá (alespoň ve filmech a vejrových dobrodružstvích) takové měkké, medové a spokojené, zatímco tenhle bzukot byl ostrý, chaotický neklidný.

Konečně Max i Corneliu došli k páchnoucí struktuře tak blízko, že začali v rudém světle rozpoznávat její obrysy. Je to několik řad dlouhých ocelových konstrukcí, postavených rovnoběžně vedle sebe a tyčících se vzhůru. Na obvodu každé z nich jsou na vertikálních drahách uloženy jakési podélné kapsle, které se zdají být zdrojem jak zápachu, tak hučivého zvuku. Uvnitř konstrukcí je pak na první pohled organizovaná, ale zároveň pro náhodného pozorovatele neskutečně složitá a chaoticky působící změť kabelů, trubek, hadic a dalšího všelijakého vedení. Jednotlivé kusy pak odbočují ke jednotlivým kastlím a buďto jsou připojeny přímo do nich, nebo do všelijakých technických zařízení, které kapsle obklopují.

Corneliu má krátké záblesky vzpomínek - před očima mu probíhají obrazy těch samých konstrukcí, v jasném světle reflektorů a slavnostní náladě.

Ponurost scény dokresluje fakt, že smradlavý obsah nejedné kapsle na mnoha místech prosakuje. Nehomogenní hmota proměnlivé viskozity pak někde odkapává, aby se pod konstrukcí spojila v obrovskou zavánějící louži, zatímco jinde visí nebo se pomalu spouští v dlouhých šlemech zkrze konstrukci a dokresluje tak ponurou atmosféru celé scény. Maxův přehrávač se zasekl v krátké, nepříliš povzbudivé smyčce.

Corneliu si je jistý, že takhle vypadat nemají. Znovu má krátký flashback, ve kterém stojí na jednou z kójí, obdivuje její lesk, průsvitnou kopuli, množství přístrojů na jejím boku i spokojené mechanické bzučení, které vydávají, když dovnitř a ven pumpují jakési tekutiny. Po jeho boku stojí dvojice postav v bílo-fialových pláštích, ale ohledně nich je vzpomínka mlhavá. Vnímání reality se mu vrátí ve chvíli, kdy se jeho staré já ve spokojené odhodlanosti chystalo kapsli otevřít.

Corneliu se dvakrát zhluboka nadechne, aby vehnal do mozku kyslík a získal kontrolu nad svým vědomím. Rozhlédne se po něčem, co by mohl řešit.

Všimne si, že u paty každé z těchto konstrukcí je na vnější straně lampa nouzového osvětlení a pod ní malý terminál, který vypadá aktivní. Předtím z dálky terminály nebyly vidět - jejich obrazovky splývaly s nouzovým osvětlením, protože jsou plné červených ikon, jejichž uspořádání kopíruje rozložení kapslí na konstrukcích. Jen na jednom terminálu, umístěný na konstrukci ob dvě řady po pravé ruce, svítí jedna z ikon jasným modrým světlem.

Corneliu s Maxem se k němu vydají, dvakrát musí opatrným krokem překročit tenký čůrek nevábné hmoty. Je zajímavé, že ta už sama o sobě tak silně nezapáchá, jako by největším zdrojem onoho odóru byl hlavně proces, který jí dal vzniknout.

Konečně oba stanou před dotykovou obrazovkou terminálu. I po něm stéká tenký proužek šlemu a Cornelieu ho musí nejprve setřít, aby kurzor na dotykové obrazovce přestal zmateně přeblikávat pod místy, kde se tekutina rozlila a bylo možné gestem nazoomovat na jedinou modrou ikonu.

Corneliu tušil předem, co se u ní objeví za data, ale přesto se potřeboval přesvědčit na vlastní oči. Roztáhl dvojici prstů a přečetl si drobný datablok, který se vedle ikony objevil.
Jméno: Corneliu Pilat
Nárok na oprávnění k cestě v UF:
- primární: válečný hrdina, zejména zásluhy v bitvě o Odlet.
- sekundární: dovednosti vhodné pro kolonizaci Ráje - voják, veterinář, osobnostní profil předurčuje na velící pozici, kde by byl zastáncem udržitelné expanze bez extenzivního využívání přírodních zdrojů

Status kapsle: Otevřená
Způsob otevření: Nestandardní - předčasné ukončení stáze
Důvod otevření: Přímý zásah subrutiny C-MWGE do systému kapsle.
Aktuální zdravotní stav: Neznámý.
Poslední známý stav: Kritický, spuštěna nouzová evakuace na klinku v MD.
Nakonec si prohlédl v rohu databloku malé časové razítko. Datum otevření a posledního záznamu odpovídal tomu, co o své osobě již dokázal vyštrachat v záznamech knihovny.

Nastal čas na to prolhédnout si ostatní záznamy. Ty červené, i když Corneliu i Max už moc dobře tušili, co v nich asi tak najdou. Namátkou si vybrali jeden z nich, jen dvě pozice od Corneliuova.
Jméno: Arnelia Krichkoff
Nárok na oprávnění k cestě v UF:
- primární: vědkyně, zejména zásluhy v oblasti adresace lidských potřeb v uzavřených habitatech.
- sekundární: dovednosti vhodné pro kolonizaci Ráje - cyberpsycholožka, violoncellistka, osobnostní profil předurčuje pozici konzultantky pro adaptaci obyvatel MD na podmínky Ráje

Status kapsle: Otevřená
Způsob otevření: Nestandardní - servisní otevření pro odstranění ostatků po selhání stáze.
Důvod otevření: Výpadek napájení pozastavil práci systémů pro udržení života.
Aktuální zdravotní stav: Mrtvá.
Poslední známý stav: Hluboký spánek, bez obtíží.
Corneliu se znovu přehrál před očima flashback - událost, která se odehrála jen krátce před tím minulý.

Stál druhý v řadě. Dvojice mužů v bílofialových pláštích momentálně pomáhali rusovlasé ženě v přiléhavé kombinéze se spoustou konektorů do kapsle. Na svůj věk měla pěknou postavu a do připravené kapsle nastupovala elegantně, s jakousi obřadní vážností.

Oba zřízenci ji pomohli se usadit. "Hodně štěstí v Ráji, paní doktorko. Za to, co jste pro nás udělala si zasloužíte ho vidět na vlastní oči."
"Hodně štěstí na cestě i vám," odvětila s úsměvem, "škoda, že nebylo dost zdrojů na to, aby se stejným způsobem dočkali Ráje všichni."
"My jsme rádi, že jsme se vůbec dostali na palubu. Ráje se holt dočkají děti našich dětí našich dětí našich .... no víte jak. Vlastně jsem se ani ještě nezajímal, kolik generací potrvá, než tam doletíme," pokračují v rozhovoru, zatímco vědkyni doktor připojuje a nastavuje přístroje na její kapsli.
"Na tom zas tolik nezáleží, o vás se během cesty postará umělá inteligence designovaná tak, aby dokázal naplnit potřeby celých generací... Na vývoji C-MWGE pracovalo snad víc lidí, než na konstrukci Hope and Glory samotné."
"To rádi slyšíme," usměje se naposledy muž v bílofialovém plášti, pomůže doktorce se ponořit a zaklapne za ní víko.

Kapsle se dá do pohybu směrem vzhůru. Na její místo se nasune další, prázdná ... a dvojice kývne na Corneliu.

Obraz zrudne, rozmlží se, a když se Corneliu vrátí zrak, zjistí, že Max mezitím prochází jeden záznam za druhým. S jeho schopností chápat koncepty a vnímat pozadí událostí není těžké dát si dohromady dvě věci, kterou mají všechny záznamy společného.

- ten první je, že pro každého člověka, který byl kdy naložen do některé a kójí a teď je mrtvý platilo, že se u něj potkávaly mimořádné zásluhy dotyčného v posledních měsících, občas i letech před odletem s užitečnými dovednostmi pro kolonizaci nového světa. Zde byla uložena - a zemřela - elita civilizace, která HoGlo postavila, aby opustila Zemi, a která měla po příletu do Ráje být probuzena, aby zahájila kolonizaci nového světa.
- druhá věc, která mu nemohla uniknout, byl datum a čas smrti všech hybernovaných cestovatelů. Tohle datum si dobře pamatoval. Byl to den, kdy poprvé viděl Míju.

Přinejmenším tu první věc nemusí Corneliu vysvětlovat, tomu už došla také. A dopadla na něj s veškerou tíhou, kterou takové zjištění znamená.

Core, takové zjištění má sílu Těžkého zranění - tohle je věc, která vás dokáže úplně paralyzovat, vyřadit, odpálit.

Mi ale nechceme mít postavu vyřazenou, takže si proškrtnuti Tuhou úroveň zdraví a pak nám zdůvodni, proč tě zranění vlastně nevyřadilo a neomezuje, ale stalo se něco nebo způsobilo ti něco trochu jiného, co se projeví jako

● NÁSTROJ +1
● POUTO 1 se zraněním
● OSUD 1 související se zraněním
● Magická nebo Nelidská DOVEDNOST 2, dává-li to smysl.

Toto zranění se ti zhojí samo na Konci knihy, případně někdy během další Knihy.
Hope and Glory

HG pro Chuubo PbP hru
Cyber-Marvellous Wish Granting Engine.
Uživatelský avatar
Corneliu Pillat
Příspěvky: 147
Registrován: 15. 6. 2021, 00:31
Bydliště: replika vládního domu, Upper Floor

Re: [HRA] Kniha druhá - HoGlo se probouzí

Příspěvek od Corneliu Pillat »

Bzučení much. Pach rozkladu. Červená světla. Odkapávající kapalina. Jedna kapka po druhé. Kap, kap, kap. Srdce mu vynechalo pár úderů a svět okolo, jako kdyby zahalila mlha. Čas jako kdyby se zastavil a vše zamrzlo v jediném okamžiku Věčnosti. Cítil žal, smutek, zoufalství, nezvratnost. Tíha reality byla nesnesitelná. Připadal si zamrzlý.
Ona je zabila. Oni všichni, svým způsobem. MiDeksané zdegenerovali a přestali se starat. Nikdo dodávku neobnovil. Nebo je zabila CMWGE? Proč nebyla aktivována pojistka, aby došlo k nouzovému rozmrazení v případě dodávky energie? Ale proč probudila CMWGE jeho? Měl pocit, že se mu zavaří mozek, hlavou mu vířily obrazy a zvuky a další vjemy.
Pak mu před očima vybuchly jiskry a ucítil škubnutí a ostré bodnutí bolesti v hlavě. Prudce otevřel oči a náhle jakoby nabyl vědomí a náhle věděl, co má dělat. Bolest pominula, ale pocit, čehosi v hlavě zůstal. Jeho potlačený kognitivně-behaviorální drill se náhle vynořil na povrch. Začal prudce přerývaně dýchat, aby zvedl tepovou frekvenci a okysličil krev a pak zpomalil, zvolnil a začal dýchat zhluboka a pomalu. Uvolnil přetlakované slzné kanálky a eustachovu trubici. Uvolnil postoj a svalstvo. Soustředil se na žlázy s vnitřní sekrecí a pomalu snížil přísun adrenalinu a nechal proudit noradrenalin.
Dlouze vydechl a zamrkal. Otřel si slzy. Byly krvavé.

Extrémní vypětí uvolnilo nejspíš velkou část vzpomínek a dočasně reaktivovalo uspaný implantát pro podporu aktivní psychosomatiky. (Magická nebo Nelidská DOVEDNOST 2)

"Hleď, se mnou pláče Lidstvo. Tohle je další Chyba, kterou ponesou generace.", dlouze vydechne a nasucho polkne, "Neříkej to Míje, Maxi. Byla to nehoda. Kdyby MiDeksané nezapomněli kým jsou a starali se o Naději a Slávu, jak měli, obnovili by dodávku včas. Teď...zbývá jen naděje. Chatrná Maxi. My dva. Časem další. Pomalu a postupně musíme další MiDeksany probudit a zapojit do oprav a udržovacích prací a jejich organizace. Budeme potřebovat M.D.P.D., musíme uklidit Low Quarters. Musíme najít velín a získat administrátorské oprávnění k CMWGE a jejím subrutinám. Musíme ovládnout loď."

Obrázek Corneliu má sen - dát do pořádku Naději a Slávu a zachránit lidstvo. A ten sen ho žene do nebezpečných míst.

Navzdory svým slovům a pevnému hlasu ale nevěděl, jestli dokáže Míje někdy odpustit, co udělala, byť nevědomky. A MiDeksanům, co neudělali. Ve stavu dokonale klidné mysli, ve kterém se nacházel právě teď, věděl, že objektivně nemá smysl nikoho obviňovat ani trestat. Ale také věděl, že ten stav pomine a on se s tím bude muset vyrovnat.
V koutku mysli se mu usadila nepříjemná myšlenka, jestli to, co zbylo z Lidstva stojí vůbec za záchranu. Podruhé. Trpce se pousmál té ironii. Ale volání povinnosti bylo příliš silné a přehlušilo pochybnost. Osud ho volal.
Corneliu Pillat
Deník

Obrázek
Zamčeno

Zpět na „[Chuubo] {PbP} CyberMarvellous WishGrantingEngine“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti