{PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Diskuze k Jersonovým projektům, především o Projektu Omega - RPG o alternativním předválečném světě roku 1939, ve kterém fungují různé technické vynálezy a okultní praktiky. Ale taky o jeho starší hře Čas pro hrdiny.

Moderátor: Jerson

Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22593
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

{PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od Jerson »

Členové Ahnenerbe - Institut vojenství + Tajné vědy

Ústředí Ahnenerbe - Dahlem, Berlín
$8) SS-Sturbanführer Philip von Kreutzberg - operační důstojník Institutu vojenství (SS-Stf. Philip von Kreutzberg)
$8) Heinrich Simmel - operační vedoucí výzkumu Tajných věd (Pardgalen)
$8) Korvettenkapitän Reinhart Norman von Ravensburg - poradce Simmela / polní výzkumník (Crowen)
$8) Hans Dobbert - poradce Kreutzberga / polní výzkumník (Jarik)
$8) Gerhard Reider - lékař (Smrq)
$:) Ilse Hoffmanová - sekretářka / asistentka
20 let, střední postavy, světle hnědé vlasy zpravidla svázané do copu, modré oči, nervově stabilní, tichá, kompetentní

Výzkumný ústav Fahrland, Německo
(Institut vojenství)
$:) Tomas Foster - neurolog / psychiatr
34 let, člen NSDAP, štíhlé ektomorfní postavy, světlé vlasy, modré oči, brýle, výřečný, se sklony k občasné nervozitě
$:) Martin Stultz - elektroinženýr
31 let, nestranník, patriot, sympatizant NSDAP, silnější postavy, tmavé vlasy, hnědé oči, společenské, avšak klidné povahy, rozvážnější vystupování
$:) Wilhelm Schard - biochemik / mechanik
$:) Michael Arzon - elektrotechik

(Tajné vědy)
$:) Margaret Huberová - spisovatelka / laborantka
akademička, brýle, studený čumák, oddaná myšlenkám vůdce, pečlivá, propaguje nacismus
$:) Paul Tügel - mág
Uhlazenější verze šíleného vědce z filmů, neochotný vysvětlovat cokoliv neznalým, ale pokud narazí na zaujatého a znalého posluchače, tak se rozpovídá. Je přesvědčený o své genialitě a pravdě. Nerad ustupuje ze svých názorů. Nemá rád Weisse.
$:) Helmut Kreer - student
mladý, snadno se nadchne pro cokoli, ale jeho nadšení je potřeba trochu směřovat aby mělo ty správné výsledky, zatím není příliš schopný samostatně pracovat. Láká ho všechno esoterické. O politiku se tolik nezajímá, ale zbožňuje Tügela.

Operační skupiny
(Institut vojenství)
11. gruppe
$:) Leutnant Uwe Lieberman - ženista / elektrotechnik
31 let, vlastenec, bez politické náklonnosti, střední atletické postavy, tmavé vlasy krátkého sestřihu, hnědé oči, mírně introvertní, nervově stabilní, společenský, spolehlivý
$:) Hannah Klussová - novinářka
27 let, sympatizantka NSDAP, avšak feministka (umírněná), vyšší atletické postavy, světlé odbarvené vlasy krátkého střihu, extravertní, dobrodružné a nestálé povahy

12. gruppe
$:) Edith Arthurová - sekretářka v Sommersfeld co.
21 let, patriotka, sympatizantka NSDAP, vyšší štíhlé postavy, světlé vlasy, modré oči, árijský profil, extravertní, mírně neurotická, avšak odhodlaná

13. gruppe
$cry$ Paul Dekker - polní agent SS

(Tajné vědy)
21. gruppe
$:) Alfred Weber - filosof
Postarší, nepraktický, puntičkář, který musí mít všechno dobře označené a zkatalogizované. Na druhou stranu věří v existenci nadpřirozených jevů, o kterých současná věda nemá ani ponětí.
$:) Johan Weiss - fyzik
Střední věk, obor mechanika a termodynamika, který věří jen důkazům a nezávislému ověření, všechno okultní odmítá jako nesmysl, dokud se neprokáže opak. Většinu věcí vyjednává teď on a také bývá v kontaktu s agenty druhých stran, i když jeho menší zkušenost v terénu se projevuje.

22. gruppe
$:) Ernst Landshoff - historik, archeolog
Střední věk, statnější postava, přímý, organizátor, nebojí se sáhnout na práci, když je to nutné.
$:) Otto Frings - egyptolog, archeolog
Střední věk. Svému oboru rozumí a procestoval kus světa. V krizové situaci si zachovává chladnou hlavu. Trochu mu vadí, že mu velení Ahnenerbe nedůvěřuje a hlídá ho. Občas na to má narážky když se s někým baví.
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22593
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od Jerson »

Pravidla

Hra probíhá v taktech. Takt je období v rozmezí jednoho dne až dvou týdnů, během kterých probíhají všechny požadované akce. Stejný takt může trvat jinak dlouho pro "synchronizované" a "nesynchronizované skupiny" - berte to tak, že některým skupinám jste dali rozkazy už dřív, nebo je vykonávají, zatímco se jiné skupiny přesunují na nová místa.

Každá z vašich postav má pět "slotů" na úkoly.
Každý NPC agent má čtyři "sloty"
Každý úkol znamená jednu věc, jednu činnost, jeden úkol, jednu zadanou otázku. Agent se pokusí úkol splnit, pokud bude v rozporu s jeho schopnostmi či možnostmi, ohlásí to.

Úkoly může agentům zadávat kdokoliv v libovolném počtu. Prioriaci úkolů a poslední slovo mají Philip von Kreutzberg pro agenty Institutu vojenství a Heinrich Simmel pro agenty Tajných věd. Pro vlastní postavy si můžete zadávat vlastní úkoly.

Vědci a technici ve Fahrlandu jsou dostupní kdykoliv - můžete jim zavolat, zajet, poslat telegram. Není potřeba žádná akce.

Pro agenty v Zámoří je třeba , aby někdo věnoval jednu akci (slot) na odeslání za každou skupinu či agenta, kterého chce informovat. Agenti pracující v jedné skupině (gruppe) si úkoly a zprávy můžou předat. Úkol informovat agenty v zámoří můžete svěřit Ilse Hoffman. (Má čtyři sloty, takže může odeslat až čtyři zprávy v jednom taktu.) Ilse organizačně spadá pod von Kreutzberga, který jí ale "oficiálně" nemůže zakázat odesílání zpráv. (Může zprávy priorizovat, ostatní si na to můžou stěžovat u svých nadřízených a to pak můžete roleplayovat.)
Pokud ji budete úkolovat z Německa v dosahu telefonu, nevyžaduje takový úkol speciální akci.
Oficiální postup je takový, že každý napíšte jeden úkol pro každou skupinu, předáte je Ilse, a ona je hromadně odešle všem čtyřem skupinám v zámoří. Můžete se spolu domluvit na jiných postupech, případně je obcházet neoficiálně.

Můžete agenty v zámoří kontaktovat i přímo - pak vás to bude stát jednu akci.
Pokud od agentů vyžadujete zprávu, tak:
- z Německa můžou zavolat instantně jednu odpověď nebo jednu informaci. více informací (=sepsané hlášení) vyžaduje jednu jejich akci.
- ze zámoří hlášení vždy vyžaduje jednu akci, nedá se přímo zavolat (jedině jako nouzová záležitost)
Pokud bude agent mít za úkol informovat více lidí odděleně, každé takové hlášení vyžaduje zvláštní akci

Šifrování
Všechny zprávy jsou posílané v otevřené řeči nebo s pomocí jednoduché šifry, kterou rozluští každý jen trochu zkušený dešifrant. Můžete ale použít Enigmu, neprolomitelný kódovací přístroj. Každá skupina má jeden k dispozici (u velitele). Zašifrování zprávy znamená jednu akci (bez ohledu na počet informací v ní). Rozšifrování zprávy spotřebuje jednu akci příjemce. Ilse Hofman taky umí šifrovat, když by náhodou neměla co dělat.

Co to znamená:
Dokud všechno poběží klidně, můžete všichni společně a otevřeně kontaktovat čtyři skupiny v zámoří a všechny výzkuníky, a společně od nich dostat výstupy, při spotřebě minima akcí. Čím častější odpovědi budete vyžadovat, tím více to bude agenty zdržovat. Můžete úkolovat agenty i mimo oficiální cesty, ale pokud budete vyžadovat odpovědi, bude je to zdržovat. Pokud budete chtít zprávy dostávat soukromě nebo je šifrovat před kolegy či třetí stranou, bude to zdržovat v práci.

Agenti také můžou dostat víc úkolů, než můžou zvládnout. Nějak si s tím poradí.
Očekávám, že dojde na vaše dohadování o tom, jak často si nechávat posílat zprávy a jakou cestou, a kdo bude určovat úkoly, co má prioritu, co může počkat, atd. :-)
Uživatelský avatar
johnjarik
Příspěvky: 534
Registrován: 4. 10. 2001, 00:00
Bydliště: Ceske budejovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od johnjarik »

"Pánové, a dámy!
My, kteří věříme, že budoucnost Německa netkví v poštu padlých, ale v počtu zachráněných, jedinců se musíme sjednotit na následujích činech. Někteří z Vás, stejně jako já, jsou (soudě podle dostupných informací) členy nebo podporovately NSDAP.
Vás všechny zvu na představení Marta aneb trh v Richmondu, které se bude hrát tuto sobotu v Praze. S Vámi si rád promluvím osobně."
Citace ze vstupního pohovoru.
...
V sobotu (která právě proběhla) - v malé kavárně uprostřed Prahy.
"Nevím, jak dlouho se budu moci zdržet, proto jen ve zkratce." pronese, se skelnkou koňaku v jedné a dýmkou v druhé ruce, asi padesátiletý muž, menší zavalité postavy, s prošedivělými světlými vlasy. V jeho řeči je slyšet drnčivé R, které odhaluje jeho francouzké předky. Mluva, kterou vede, je však skrz na skrz pevná v vlastenectví k Říši.
"Za pár dní chci odcestovat za našimi lidmi do USA. Pokud mám někomu škodit, tak ať je to raději někdo z nich, než někdo z našich bratrů a sester. Jsem přesvědčen, že jako je akord tvořen spojením tónů, tak i vysílaný signál může, krom hlavního, přenášet signál doplňkový. Jako když Rýn unáší list. A nám by mělo jít právě o ten list, který přinese všem národům do srdce bolest, pokud s námi nesouhlasí, nebo radost a sílu, pokud nás chápou."
"Tímto navrhuji, aby:
1) Tomas Foster (a Wilhelm Schrad) - VÚ Fahrland, nalezli protilátku na Thalium.
2) Martin Stultz (a Michael Arzon) - VÚ Fahrland, vyvinuli technologii, která umožní určitou oblast uzavřít od vnějšího vysílání. Ze školy si pamatuji na Faradajovu klec, dalo by se něco podobného použít? Očekávám rychlý postup ve vývoji.
3) Edith Arthur - 12.grp., zjistila umístění všech Teslových věží (na velikosti nezáleží) na území Říše; Zjistěte umístění všech TesV v blízkém okolí Říše. A pokud to jen trochu půjde, i majitele.

Dále potřebuji opatřit falešný francouzký pas, nemá někdo z Vás vhodné kontakty? Moje kontakty na univerzitě v Berlíně, ani ve Vídeňské filharmonii, mi s tímto nepomohou.
Teprve s pasem se mohu vrhnout do dalších organizačních témat.

...+ pár dalších 'zdvořilých frází' na téma Velké Říše."
Uživatelský avatar
PardGalen
Příspěvky: 2105
Registrován: 26. 2. 2006, 21:28

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od PardGalen »

Výzkumné středisko ve Fahrlandu je stále nedostatečně zabezpečené a je pouze otázkou času kdy se nám takový přístup vymstí. Jednotka, která má ostrahu objektu na starosti je mírně řečeno nekompetentní. Proto je potřeba urychleně vyřešit dva problémy.

Prvním z nich je vybrání schopného psovoda. Byli vybráni dva kandidáti a je nutné mezi nimi jednoho vybrat. tohoto úkolu se chopím sám a povedu pohovor.
Druhý problém je, že psi špatně snášejí vysokofrekvenční elektrické pole, které je však nezbytné pro naše výzkumy. Jak se s touto potíží vypořádat má za úkol pan Kreer. V brzké době očekávám navrhovaná řešení.



Poslední hlášení našich výzkumníků z New Yorku nebylo příliš uspokojivé. Pokus nafilmovat sochy nevyšel a prozatím bude lepší tuto snahu odsunout do pozadí a soustředit se na prozkoumání úlomku, který vykazuje auru. Pan Weber by měl zjistit o co konkrétně se jedna a kde byl tento úlomek pořízen. Pokud by si ho mohl vypůjčit na bližší prozkoumání hodně by to pomohlo.
Pan Weiss by měl zjistit něco o incidentu v hotelu Continental kde byl jeden člověk zastřelen šípem, zda to nemá nějakou souvislost a pokusem o krádež svitků.


V Káhiře se stále nepodařilo pohnout z místa a bude potřeba víc zdrojů a času než se původně zdálo. Je nutné zajistit náhradní díly pro vysilací stanici a také dalšího spolupracovníka k dvojici Landshoff a Frings, kteří pátrají po přepadené expedici doktora Förstera.
Bylo by více než vhodné kdyby se tohoto případu ujal Reinhart Norman von Ravensburg.


Margaret Huber má za úkol zjistit podrobnosti o experimentů s přenosem vědomím na univerzitě v Cáchách. Jaký byl výsledek. Jaké metody použili a kdo všechno se experimentu účastnil. Pokud tam byl skutečně student profesora Hübnera bylo by více než vhodné s nm navázat spolupráci a získat ho pro nás.

Ve skutečnosti se zdá, že jsme momentálně dosáhli limitů kdy dokážeme na přenosu vědomí pracovat sami a budeme potřebovat víc informaci. Proto se pan Tügel vydá navštívit profesora Hübnera do ústavu aby zjistil jaký je jeho stav a zda by mohl sloužit jako zdroj informací.
Always bring a gun to a puppet fight
Uživatelský avatar
johnjarik
Příspěvky: 534
Registrován: 4. 10. 2001, 00:00
Bydliště: Ceske budejovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od johnjarik »

11. gruppe
Lieberman + Klussová
Na místě výskytu Sirenkopf (snad jsem to napsal správně).
* Zjistěte Co, Kdo a Kdy slyšel! (Informace ověřit přímo u zdroje - informace z druhé ruky ignorovat brát pouze jako vodítko ke zdroji)
Použijte novinářské krytí a cizí identitu.

Hans Dobbert
* Zajistit/vytvořit zvukovou nahrávku odpovídající zvukům dle hlášení 11.grupe
SS-Stf. Philip von Kreutzberg
SS-Sturmbannführer
Příspěvky: 3
Registrován: 13. 1. 2021, 23:27

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od SS-Stf. Philip von Kreutzberg »

Gutten Tag, Ilse.

Už Edith zjistila víc o vztahu Sommersfeldu s Teslou a WOTE? Pokud ne tak jí trochu popíchněte.

A když už jsme u naší malé Americké operace - já chápu, že se Hannah považuje za soběstačnou moderní ženu, ale přecejen by mohla brát trochu ohled na to že pracuje i s ostatními. Já sice nemám pochybnost, že se přípravy mediální kampaně proti Sommersfeldu a vojenského využití tesla technologie zhostila, ale mohla by nám také dát vědět, v jakém to je stavu případně zda to je hotové.

Jinak Liebermanovi s Kluss dejte vědět, že bych rád získal co nejvíc informací ohledně toho kde se vyrábí N-Stuff, kdo je této výroby schopen a jak by šla případně celá výroba sabotovat, nebo, ideálně, veřejně kompromitovat a skandalizovat. Sice jsem Liebermana chtěl mít touhle dobou už zpátky, ale když si našel záminku dělat si s Hannah turistiku po USA tak přitom může udělat i něco užitečného.

Co jsem pochopil ze svodky z Fahrlandu, tak Teslova věž je už připravená, takže Stultzovi a kolegům dejte vědět, že mají zelenou k jejímu spuštění a experimentálnímu ladění. Možná to je trochu předčasné, ale rád bych v tomto směru viděl nějaké výsledky, mám nepříjemné podezření, že v tomto směru poněkud zaostáváme. A když jsem u Fahrlandu - Fosterovy výsledky ohledně výzkumu N-Stuff a jeho replikování považuji za velmi neuspokojující a očekávám, že to napraví.

Zeptejte se Stultze co potřebuje aby mohl znovu začít pracovat na výzkumu protéz a propojení nervů s přístroji - a ať na tom rovnou začne pracovat.

Mimochodem, už se ozval zpátky Dekker? Ne? Dobrá. Pojedu se tam po něm podívat osobně, sežeňte mi prosím lístky na vlak na zítřek ráno a domluvte mi přespání v nějakém vhodném hotelu. Označte to za... osobní návštěvu, nechci budit přílišnou pozornost. V mezičase mi můžete připravit ten nábor asistenta pro Fostera - nějakého pomocníka mu slibujeme už půl roku, tak by asi bylo dobré s tím konečně pohnout.

Jo a málem bych zapomněl - vzkažte prosím Herr Simmelovi, že si cením jeho iniciativy ohledně zabezpečení Fahrlandu a že má mou plnou důvěru a podporu. Sice se mu teď nemám úplně čas pomoci, ale kdyby potřeboval podpořit, tak mu mým jménem klidně spolupodepište nějakou žádost nebo cokoliv co bude potřebovat.
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22593
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od Jerson »

Aktuální úkoly

Ústředí Ahnenerbe - Dahlem, Berlín
$8) SS-Sturbanführer Philip von Kreutzberg - operační důstojník Institutu vojenství
:!: hledání Fosterova asistenta
:!: :arrow? výprava za Dekkerem
:!: jeho nalezení
:!: záchrana, pomoc...
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$8) Heinrich Simmel - operační vedoucí výzkumu Tajných věd
:!: Vybrat velitele strážných / psovoda
-
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$8) Korvettenkapitän Reinhart Norman von Ravensburg - poradce Simmela / polní výzkumník
:!: :arrow? odcestovat do Káhiry za Landshoffem a Fringsem
-
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$8) Hans Dobbert - poradce Kreutzberga / polní výzkumník
:!: Zajistit/vytvořit zvukovou nahrávku odpovídající zvukům dle hlášení 11.grupe
-
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Ilse Hoffmanová - sekretářka / asistentka
:!: odeslat zadání -> Edith Arthurová
:!: odeslat zadání -> Weber + Weiss
:!: odeslat zadání -> Lieberman + Klussová
:!: podívat se Fosterovi po asistentovi
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Výzkumný ústav Fahrland, Německo

(Institut vojenství)
$:) Tomas Foster - neurolog / psychiatr
:!: najít protilátky na Thalium
:!: pokračovat ve výzkumu N-stuff - složení
:!: výroba
:!: možné náražky
:?: protilátky na neutralizaci
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Wilhelm Schard - biochemik / mechanik
:!: najít protilátky na Thalium
:!: opětovné zahájení výzkumu, nejspíš domluva spolupráce s nějakou nemocnicí / sanatoriem
:!: sepsání seznamu potřebného lékařského vybavení pro Fahrland atp.
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Martin Stultz - elektroinženýr
:!: Vyvinout elektromagnetického stínění místa
:!: aktivovat Teslovu věž
:!: provést patřičné naladění, aby jí bylo možné využívat
-

$:) Michael Arzon - elektrotechik
:!: Vyvinout elektromagnetického stínění místa
:!: aktivovat Teslovu věž
:!: provést patřičné naladění, aby jí bylo možné využívat
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(Tajné vědy)
$:) Margaret Huberová - spisovatelka / laborantka
:!: zjistit podrobnosti o experimentů s přenosem vědomím na univerzitě v Cáchách. Jaký byl výsledek
:!: Jaké metody použili
:!: kdo všechno se experimentu účastnil
:!: Pokud tam byl skutečně student profesora Hübnera bylo by více než vhodné s nm navázat spolupráci a získat ho pro nás
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Paul Tügel - mág
:!: navštívit profesora Hübnera do ústavu
:!: zjistil jaký je jeho stav
:!: zda by mohl sloužit jako zdroj informací
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Helmut Kreer - student
:!: vyřešit problém psi vs psy (a elektromagnetické pole)
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Operační skupiny

(Institut vojenství)
11. gruppe (USA, Barre)
$:) Leutnant Uwe Lieberman - ženista / elektrotechnik
:!: Zjistit Co, Kdo a Kdy slyšel o Sirenenkopf (Informace ověřit přímo u zdroje - informace z druhé ruky ignorovat brát pouze jako vodítko ke zdroji)
:!: zjistit detaily průmyslové výroby N-Stuff v USA
:!: zjistit možnosti jejího narušení (místa pro sabotáž, klíčoví dodavatelé k zastrašení/likvidaci, použitelné nebo fabrikovatelné skandály...)
-

$:) Hannah Klussová - novinářka
:!: Zjistit Co, Kdo a Kdy slyšel o Sirenenkopf (Informace ověřit přímo u zdroje - informace z druhé ruky ignorovat brát pouze jako vodítko ke zdroji)
:!: pokračovat v přípravě mediální kampaně proti Sommersfeldu (týrání dětí z domovů, omezování osobní svobody etc.)
:!: zjistit detaily průmyslové výroby N-Stuff v USA
:!: odeslat report
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
12. gruppe (USA, New York)
$:) Edith Arthurová - sekretářka v Sommersfeld co.
:!: zjistit vztah Sommersfeldu a Tesly/WOTE
:!: Zjistit umístění všech Teslových věží na území Říše
:!: Zjistit umístění všech Teslových věží v blízkém okolí Říše
:!: A pokud to jen trochu půjde, i majitele
:?: Odeslat report
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
13. gruppe, (Německo, Krüt, nehlásí se)
$cry$ Paul Dekker - polní agent SS
:!: záchrana/hlášení, pokud by byl použitelnej a dávalo to smysl, tak mu klidně Kreutzberg pomůže v terénu krátkodobě
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(Tajné vědy)
21. gruppe (USA, New York)
$:) Alfred Weber - filosof
:!: prozkoumání úlomku, který vykazuje auru, zjistit o co konkrétně se jedna
:!: kde byl tento úlomek pořízen
:!: Pokud by si ho mohl vypůjčit na bližší prozkoumání hodně by to pomohlo
-

$:) Johan Weiss - fyzik
:!: zjistit něco o incidentu v hotelu Continental kde byl jeden člověk zastřelen šípem, zda to nemá nějakou souvislost a pokusem o krádež svitků
:!: odeslat report
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
22. gruppe (Egypt, Káhira)
$:) Ernst Landshoff - historik, archeolog
-
-
-
-

$:) Otto Frings - egyptolog, archeolog
-
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3748
Registrován: 11. 9. 2004, 12:51
Bydliště: Hlavna dedina Bananistanu
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od crowen »

Sehr geehrter Herr Tügel,

Chcel by som Vas poprosit o pomoc s novym vyskumom, ktory by som rad otvoril. Ked dokoncite Vase sucasne povinnosti, bol by som rad, keby ste:

[1] skusili najst spolahlivych ludi pochadzajucich z Pruska, idealne niekoho, kto pozna Slobodne mesto Danzig a ma tam nejake kontakty.

[2] Zaroven by som Vas chcel poprosit o patranie v knizniciach a inde a o ziskanie starych map tejto oblasti, zbierok povesti a informacii o nezvycajnych miestach, kde ludia pozorovali rozne ukazy, alebo sa o tych miestach hovori, ze tam v minulosti boli obetne miesta, "pohanske" svatyne, kamenne stavby, kamene s runami a podobne.

Za Vasu spolupracu pekne dakujem.

Dufam, ze coskoro od Vas obdrzim dobre spravy.

Danke!

Mit herzlichen grüßen,

Reinhart Norman von Ravensburg
Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3748
Registrován: 11. 9. 2004, 12:51
Bydliště: Hlavna dedina Bananistanu
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od crowen »

Drahy Heinrich,

Dakujem za prejavenu doveru, co sa tyka nasich zalezitosti v Kahire. Vies, ze mne, staremu moreskemu vlkovi, suchy pustny vzduch nesvedci. Skusim najst vhodneho cloveka, ktory by mohol pomoct Landshoffovi a Fringsovi. Myslis, ze jeden muz bude stacit, alebo treba zostavit tim? Na zaciatok by som odporucal len jedneho, ale skuseneho cloveka, uvidime, ci to bude stacit.

Zaroven by som rad zahajil aj iny smer vyskumu, ako prejst do posmrtnej existencie. Chcel by som sa zamerat na seversku mytologiu a zmienky v sagach spominajuce Niflheim, chladny, hmlisty a temny svet mrtvych. S tvojim dovolenim by som zacal so zbieranim zakladnych informacii a urcenim miesta, kde by sme zacali lokalny prieskum.

Mit herzlichen grüßen,

Reinhart
Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3748
Registrován: 11. 9. 2004, 12:51
Bydliště: Hlavna dedina Bananistanu
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od crowen »

Herr Landshoff, Herr Frings,

Poprosil by som vas o hlasenie, ako pokracuje patranie po stratenej vyprave.

Pokusam sa vam zabezpecit posily, aby ste na patranie neboli sami dvaja.

Poprosil by som vas zabezpecit nasledovne:
- najst ludi, ktori boli posledni v kontakte s vypravou pred odchodom
- zistit, kam isli, ake mali plany, ake zasoby, mapy a podobne nakupovali
- zrekonstruovat posledne dni vypravy pred odchodom - s kym sa stretli, co robili atd
- najst a skusit naverbovat miestnu spojku, co pozna oblast, kam sa vyprava vybrala. Tento clovek musi byt stopercentne doveryhodny, a miestny clovek, moze mat uspech pri patrani tam, kde vy ako cudzinci neuspejete. Lojalita je dolezita, pouzite na jej zabezpecenie prostriedky, ake uznate za vhodne.

Hlaste svoj progres pravidelne, podla moznosti kazdy tyzden.

Danke.

Reinhart Norman von Ravensburg
Uživatelský avatar
johnjarik
Příspěvky: 534
Registrován: 4. 10. 2001, 00:00
Bydliště: Ceske budejovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od johnjarik »

Potřebuji se dostat do ústředního archivu NSDAP.
Najít seznam jedinců věrných říši, kteří byli vysláni do USA jako záškodníci/infiltrátoři/apod.
Mezi nimi se změřit na ty, kteří mají zkušenosti s fyzikou kmitů a/nebo radioelektronický boj.
(Využít svého postavení ve straně.)
Uživatelský avatar
johnjarik
Příspěvky: 534
Registrován: 4. 10. 2001, 00:00
Bydliště: Ceske budejovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od johnjarik »

SS-Sturbanführer Philip von Kreutzberg
Se vší úctou, pane. Vaše nepřítomnost zde bude více než nápadná Vašim politickým protivníkům.
Kdyby jste dovolil,... vím o jedné či dvou loajálních dámách, které může národní filharmonie postrádat po dobu Vaší 'služební cesty'.

Martin Stultz - elektroinženýr
Michael Arzon - elektrotechik
Při ladění TesV používejte harmonické kmyty mimo spektrum lidského vnímání. Nebo používejte záznamy z rádia jeden den staré. O-)
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22593
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od Jerson »

Aktuální úkoly

Ústředí Ahnenerbe - Dahlem, Berlín
$8) SS-Sturbanführer Philip von Kreutzberg - operační důstojník Institutu vojenství
:!: hledání Fosterova asistenta
:clap: nalezen Gerhard Reider (Smrq) - je možné s ním vést pohovor
:!: :arrow? výprava za Dekkerem
:idea: v řešení ....
:!: jeho nalezení
:!: záchrana, pomoc...
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$8) Heinrich Simmel - operační vedoucí výzkumu Tajných věd
:!: Vybrat velitele strážných / psovoda
:clap: Na výběr máš dva kandidát. Přijmout můžeš jen jednoho - na další personál nedostanete prostředky
:idea: velitel strážných - schopný poručík se zkušenostmi z války
:idea: psovod (bez psa)
:>:o/ kombinaci velitel - psovod se nepodařilo nalézt, psovodi typicky lidem nikdy nevelí

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$8) Korvettenkapitän Reinhart Norman von Ravensburg - poradce Simmela / polní výzkumník
:!: :arrow? odcestovat do Káhiry za Landshoffem a Fringsem
-
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$8) Hans Dobbert - poradce Kreutzberga / polní výzkumník
:!: Zajistit/vytvořit zvukovou nahrávku odpovídající zvukům dle hlášení 11.grupe
:idea: v řešení
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Ilse Hoffmanová - sekretářka / asistentka
:clap: odeslat zadání -> Edith Arthurová
:clap: odeslat zadání -> Weber + Weiss
:clap: odeslat zadání -> Lieberman + Klussová
:clap: podívat se Fosterovi po asistentovi
:clap: nalezen, může přijít na pohovor
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Výzkumný ústav Fahrland, Německo

(Institut vojenství)
$:) Tomas Foster - neurolog / psychiatr
:!: najít protilátky na Thalium
:clap: Berlínská modř - vypít roztok, Thalium se naváže a vyloučí z těla. Čím delší odstup, tím menší účinek.
:!: pokračovat ve výzkumu N-stuff - složení
:clap: Toxická chemická látka (organofosfát) s obsahem thalia. Cílovým objektům se podává rozředěná v jiné tekutině. Organofosfátová složka způsobí poruchy vědomí, thalium se váže na nervovou soustavu a následně funguje jako anténa, což činí z člověka přijímač specifického rádiového vysílání. Výsledkem je potlačení původní osobnosti (vědomí) cíle, projevem je určitá forma schizofrenie či částečná netečnost k okolí. Cíl reaguje na okolí na úrovni podvědomí.
:!: výroba
:>:o/ postup neznámý, ale podle dostupné literatury bude extrémně složitý, náročný na přesné dodržení procedury a nebezpečný. Není známo, kdo takové postupy ovládá
:!: možné náražky
:>:o/ nejsou známé. Thalium lze do těla vpravit i jinak, ale v odpovídající koncentraci bude způsobovat otravu, nelze odhadnout, zda bude mít stejný anténový efekt jako N-stoff
:?: protilátky na neutralizaci
:clap: již zmíněná Berlínská modř
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Wilhelm Schard - biochemik / mechanik
:!: najít protilátky na Thalium
:clap: viz Foster
:!: opětovné zahájení výzkumu, nejspíš domluva spolupráce s nějakou nemocnicí / sanatoriem
:>:o/ Vzhledem k okolnostem ukončení předchozího výzkumu navrhuji další výzkum provádět v utajení, a spolupracovat pouze s prověřenými a spolehlivými lidmi z jiných institucí - momentálně o žádném nevím, bude ho potřeba nalézt.
:!: sepsání seznamu potřebného lékařského vybavení pro Fahrland atp.
:>:o/ seznam obsahuje běžné lékařské vybavení, ale také nástroje a zařízení, které se průmyslově nevyrábí a bude ho nutné znovu vyvinout. Jedná se hlavně o nástroje na propojování nervů s elektrodami. Dále kultivační komora - bude nutné ji postavit. A pak sehnat velký mikroskop použitelný při operaci - firma Zeiss je schopná vyrobit je na zakázku. Zakázka na výrobu takové věci by mohla vzbudit pozornost.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Martin Stultz - elektroinženýr
:!: Vyvinout elektromagnetického stínění místa
:clap: nejefektivnější se ukázalo drátěné pletivo natažené okolo celé místnosti a uzemněné. Pro vyšší frekvence bude nutné použít malé oka (nevyrábí se) nebo natáhnout více vrstev
:!: aktivovat Teslovu věž
:>:o/ Po zapnutí se příkon neřízeně zvyšoval, až došlo ke spálení pojistek. Řízení je potřeba se naučit.
:!: provést patřičné naladění, aby jí bylo možné využívat
:>:o/ Budeme na tom pracovat, až se podaří stabilizovat výkon


$:) Michael Arzon - elektrotechik
:!: Vyvinout elektromagnetického stínění místa
:!: aktivovat Teslovu věž
:!: provést patřičné naladění, aby jí bylo možné využívat

- výsledky viz Stultz
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(Tajné vědy)
$:) Margaret Huberová - spisovatelka / laborantka
:!: zjistit podrobnosti o experimentů s přenosem vědomím na univerzitě v Cáchách. Jaký byl výsledek
:>:o/ Pokusy byly prohlášeny za odporující nacistické vědě a všichni tři studenti byli vyloučeni. Jeden se hned po experimentu ztratil neznámo kam.
:!: Jaké metody použili
:clap: Elektrody připojené na hlavě a předčítání k nějaké okultní knihy
:!: kdo všechno se experimentu účastnil
:clap: Richard Plum (bývalý student profesora Hübnera) spolupracoval se dvěma dalšími osobami: Erichem Berensonem, chemikem, a Alanem Dienbergerem, který hrál roli pokusného subjektu. Dienberger připojený k aparatuře dokázal pod vlivem látky syntetizované Berensonem poslouchat přítomnost nelidských entit a přeříkávat jejich slova.
:!: Pokud tam byl skutečně student profesora Hübnera bylo by více než vhodné s ním navázat spolupráci a získat ho pro nás
:>:o/ Plum byl vyslýchán Gestapem a jeho ochota s kýmkoliv mluvit je velmi nízká. Chtělo by to vyslat za ním někoho s vyšším pověřením a přesvědčovacími schopnostmi.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Paul Tügel - mág
:!: navštívit profesora Hübnera do ústavu
:clap: Hübner je držen na samotce, podle ošetřujícího lékaře je nebezpečný sobě i okolí
:!: zjistit jaký je jeho stav
:>:o/ neustále si nesrozumitelně povídá pro sebe, na otázky a silnější kontakt nereaguje. Občas mívá záblesky příčetnosti, ale netrvají dlouho
:!: zda by mohl sloužit jako zdroj informací
:>:o/ Mohl, ale ne v tomto ústavu. Ostatně jak naznačil primář, péče o duševně nemocné je proti oficiálnímu postoji ukončování bezcenných životů, protože to stojí značné množství peněz, které by mohly být lépe využity jinde. Bylo by žádoucí ho co nejdříve přesunout, společně s uhrazením "nezbytných nákladů za péči". Slova primáře lze nejspíše vyložit tak, že buď Hübnera odkoupíme a odvezeme si ho, nebo ho nechá zlikvidovat. Máme blíže neupřesněný čas na zvážení jeho stavu a sepsání návrhu.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
$:) Helmut Kreer - student
:!: vyřešit problém psi vs psy (a elektromagnetické pole)
:>:o/ 1) vykašlat se na psy, ale to asi nechcete slyšet
:>:o/ 2) dát psům uzemňující obojek a kovový postroj, ale to nemusí fungovat
:clap: 3) upravit psy na psi psy - prostě nějaký zásah do mozku, nějaká injekce toho Fosterova dryjáku nebo tak
:>:o/ 4) nikdo nám žádné vhodné psy na pokusy nepůjčí, protože jsou dražší než ti čtyři pitomci, kteří to tu hlídají

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Operační skupiny

(Institut vojenství)
11. gruppe (USA, Barre)
$:) Leutnant Uwe Lieberman - ženista / elektrotechnik
:!: Zjistit Co, Kdo a Kdy slyšel o Sirenenkopf (Informace ověřit přímo u zdroje - informace z druhé ruky ignorovat brát pouze jako vodítko ke zdroji)
:!: zjistit detaily průmyslové výroby N-Stuff v USA
:!: zjistit možnosti jejího narušení (místa pro sabotáž, klíčoví dodavatelé k zastrašení/likvidaci, použitelné nebo fabrikovatelné skandály...)
-

$:) Hannah Klussová - novinářka
:!: Zjistit Co, Kdo a Kdy slyšel o Sirenenkopf (Informace ověřit přímo u zdroje - informace z druhé ruky ignorovat brát pouze jako vodítko ke zdroji)
:!: pokračovat v přípravě mediální kampaně proti Sommersfeldu (týrání dětí z domovů, omezování osobní svobody etc.)
:!: zjistit detaily průmyslové výroby N-Stuff v USA
:!: odeslat report
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
12. gruppe (USA, New York)
$:) Edith Arthurová - sekretářka v Sommersfeld co.
:!: zjistit vztah Sommersfeldu a Tesly/WOTE
:!: Zjistit umístění všech Teslových věží na území Říše
:!: Zjistit umístění všech Teslových věží v blízkém okolí Říše
:!: A pokud to jen trochu půjde, i majitele
:?: Odeslat report
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
13. gruppe, (Německo, Krüt, nehlásí se)
$cry$ Paul Dekker - polní agent SS
:!: záchrana/hlášení, pokud by byl použitelnej a dávalo to smysl, tak mu klidně Kreutzberg pomůže v terénu krátkodobě
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(Tajné vědy)
21. gruppe (USA, New York)
$:) Alfred Weber - filosof
:!: prozkoumání úlomku, který vykazuje auru, zjistit o co konkrétně se jedna
:!: kde byl tento úlomek pořízen
:!: Pokud by si ho mohl vypůjčit na bližší prozkoumání hodně by to pomohlo
-

$:) Johan Weiss - fyzik
:!: zjistit něco o incidentu v hotelu Continental kde byl jeden člověk zastřelen šípem, zda to nemá nějakou souvislost a pokusem o krádež svitků
:!: odeslat report
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
22. gruppe (Egypt, Káhira)
$:) Ernst Landshoff - historik, archeolog
-
-
-
-

$:) Otto Frings - egyptolog, archeolog
-
-
-
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
SS-Stf. Philip von Kreutzberg
SS-Sturmbannführer
Příspěvky: 3
Registrován: 13. 1. 2021, 23:27

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od SS-Stf. Philip von Kreutzberg »

Do místnosti vstupuje vyšší, statný muž stále ještě atletické postavy. Maličko odlehčuje levé noze, avšak nemá žádnou hůl ani jinou oporu. Automatickým pohybem odkládá na věšák vojenský kabát, pod nímž má uniformu Luftwafe zdobenou stužkami medailí, ale i insigniemi Sturmbanführera SS. Zamíří rovnou ke stolu, ale mluvit začne už cestou přes místnost.

Herr Gerhard Reider. Guten Morgen.
Sieg heil auch, natürlich.

Zajisté Ilse, dám si kávu, děkuji. Dáte si také, Herr Reider? Gut.

So. Meine name ist Philip von Kreutzberg. Děkuji, že jste si našel čas takto narychlo, budu mít teď bohužel nějaké další pracovní povinnosti a ještě nevím, na jak dlouho mě zaměstnají. Takže, dovolte, abych nejprve řekl něco o nás.

Jak nejspíše víte, naše organizace, Ahnenerbe, vznikla pro výzkum Německého rasového a kulturního odkazu, kromě čehož slouží k zajištění, udržení a zvýšení intelektuální převahy Říše nad našimi světovými konkurenty a to zejména, avšak nejen, v otázkách vědeckého výzkumu, ať už akademického či technického. Stranická příslušnost k NSDAP není vyžadována, avšak patriotismus a nacionální zápal je očekáván. S tím předpokládám nebudete mít problém?

Co nebylo součástí našeho inzerátu a co tedy nejspíše nevíte je zaměření našeho oddělení. Pozice, o kterou se ucházíte, spadá pod mnou vedený Institut vojenství Ahnenerbe. Náš Institut se zaměřuje především na výzkum podstaty morálky a bojové vůle populace a o výzkum průlomových technologií měnících podstatu války skrze komunikaci a organizaci vojsk v polních podmínkách. Jinými slovy, zabýváme se otázkami odvahy, velení a psychologické převahy nad nepřítelem a to zejména ve spojitosti s užitím moderních postupů a techniky. Pokud si přejete něco ujasnit, klidně se ptejte.

Pozice, o kterou se ucházíte, je umístěna do našeho tajného výzkumného střediska nedaleko Berlína a s pozicí se pojí i možnost skromného, avšak komfortního ubytování v tomto středisku. Středisko obsahuje výzkumné laboratorní a technické zázemí potřebné pro náplň vaší práce, ale rovnou vám říkám, že práce v Ahnenerbe vyžaduje časté a mnohdy nepředvídatelné pracovní cesty spojené s průzkumem a výzkumem fenoménů z oblasti našeho zájmu po celém světě. My sami to chápeme více jako pracovní výhodu, samozřejmě, zrovna teď máme několik týmů v Americe a Africe, takže při práci zde můžete vidět i kus světa. Nejen kvůli zahrničním publikacím ale i kvůli těmto zahraničním cestám od našich pracovníků očekáváme znalost několika světových jazyků, přinejmenším francouštiny, ideálně i angličtiny případně španělštiny či některého z uživaných exotických jazyků, jako je například japonština či mandarínština - což ale jako vzdělaný kandidát nepochybně splňujete, oui? Agréable.

Pozice, na kterou bychom vás rádi viděli, je pozice asistenta výzkumu, původně u našeho psychiatrického experta, nově i u našeho experta na neurologii. Oba doktoři jsou předními výzkumníky ve svých oblastech a oba se svým způsobem zajímají o propojení dosavadní praxe svých oborů s moderními přístroji a o přímou aplikaci poznatků z, řekněme, příbuzných oborů. Rád bych zdůraznil, že naše oddělení přistupuje k problematice striktně vědecky.

Pokud nemáte další otázky, tak to by o nás myslím bylo vše. Teď by mě zajímalo, jakou máte praxi v požadovaném oboru a ve výzkumu a zejména polním výzkumu obecně, ale zejména jaká je vaše motivace pro práci v naší organizaci, jaký je váš vztah k armádě a samozřejmě k Říši jako takové?
SS-Stf. Philip von Kreutzberg
SS-Sturmbannführer
Příspěvky: 3
Registrován: 13. 1. 2021, 23:27

Re: {PbP} Ahnenerbe - postavy a úkoly

Příspěvek od SS-Stf. Philip von Kreutzberg »

Herr Dobert, cením si vaší iniciativní nabídky, avšak po zvážení nejasných okolností a možné nebezpečnosti mého úkolu bych zapojení dam bez adekvátní polní průpravy do podobné mise považoval za nevhodné německého důstojníka. Jsem si jistý, že jejich pro jejich talent a nadšení nalezneme v brzké době jiného vodného využití.
Odpovědět

Zpět na „Projekt Omega (a CPH)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti