{PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Diskuze k Jersonovým projektům, především o Projektu Omega - RPG o alternativním předválečném světě roku 1939, ve kterém fungují různé technické vynálezy a okultní praktiky. Ale taky o jeho starší hře Čas pro hrdiny.

Moderátor: Jerson

Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

{PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

rezervováno
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

Teslovy věže
Zásadní technologie dnešní doby. Takzvaná Válka věží, či spíše Válka o věže může rozhodnout, zda se prosadí rozvod elektřiny po drátech, nebo bezdrátově. Na rozdíl od Války proudů, kdy proti sobě stála Edison Electric Light Company se stejnosměrným proudem a Westinghouse se střídavým proudem, teď stojí firma Sommersfeld proti odpůrcům z řad národních vlád i běžných lidí.
Sommersfeld vlastní patenty na technologie bezdrátového přenosu, a staví "Teslovy věže". Je paradoxem, že jejich technologie je odlišná od původních návrhů Nikoly Tesly (který zkonstruoval Wardenclyffskou věž), a sám Tesla jejich metodu přenosu kritizoval jako "naprosté nepochopení myšlenky získávání volné elektřiny a jejího bezeztrátového přenosu".

Elektřina distribuovaná tímto způsobem má efektivní dosah zhruba 15 km okolo vysílací věže, ale s rostoucí vzdáleností klesá užitečný výkon, takže silné stroje lze provozovat jen v blízkosti elektrárny, zatímco slabé spotřebiče ve vhodných podmínkách můžou fungovat až na desítky kilometrů daleko. Přenos je ale silně závislý na počasím, sluneční aktivitě a magnetickém poli Země, takže je méně spolehlivý než rozvod dráty.

Hlavním problém a důvodem pro odmítání bezdrátové technologie přenosu elektřiny jsou ale vedlejší a nežádoucí efekty. Neuzemněné kovové předměty v okolí se nabíjí statickým bojem a dávají elektrické rány, což je nepříjemné a nebezpečné zejména u předmětů nošených na těle. Jsou hlášeny i případy selhávání motorů letadel a vzducholodí, přeskakující jiskry, vznik kulových blesků a Eliášova ohně.

V Evropě jsou věže Sommersfeldu postaveny v různých zemích v různé míře. Na území Velké Británie bylo jejich fungování dočasně pozastaveno. Ve Francii byly znárodněny společně se elektrárenským průmyslem, ale podle dostupných informací nejsou provozovány. V Německu je postavena řada věží, ale jejich správa spadá pod různé podniky, které je různou měrou využívají. Sovětský svaz v Sommersfeldových věžích vidí jako ideální metodu elektrifikace svého rozsáhlého území a staví věže rychlým tempem. V USA jsou věže místy provozovány, spíše jako doplňkový či záložní zdroj elektřiny. Také zde proti nim existuje nejsilnější odpor.

Po celém světě existují lidé, kteří věže obviňují z mizení ptáků, přemnožení hmyzu, vniku neurologických poruch, změn chování a mnohých dalších vlivů, a dochází k útokům i cílenému ničení.

Zjištění Ahnenerbe
Kromě elektřiny můžou Teslovy věže přenášet i vysokofrekvenční rádiový signál, a to i ve "vypnutém" stavu. Věže musí být postaveny na vhodných místech, "uzlových bodech", které hledají technici Sommersfeldu. Nejdůležitější součástí věže je vysokofrekvenční oscilátor, který je nutné během provozu přelaďovat, aby vysílání (elektřiny i signálu) zůstávalo konstantní. Starší verze věží mají tento vf oscilátor nastavený na automatické přelaďování. Nové věže mají vf oscilátor ručně nastavitelný - je však objemný a těžký, takže ho nelze získat. Výrobní plány nejsou dostupné, ale hlavně ke správnému fungování je třeba nalazení zkušených technikem, přičemž neexistuje žádný kodifikovaný postup, nastavení je "podle citu". Z důvodu neznalosti těchto postupů stojí mnoho věží postavených jinými společnostmi na nevhodných místech a díky tomu fungují jako samovolné zesilovače různých náhodně zachycených signálů.

Ve výzkumném zařízení Fahrland je postavena vlastní Teslova věž se starým typem vf oscilátoru, postavená bez vědomí Sommersfeldu. Zatím nebyla spuštěna.

Tématem se zabývá Foster, Stultz a Arzon ve Fahrlandu
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

WOTE
Neboli Workers Of The Earth (Dělnictvo Země) je technologická společnost se znaky sekty, která vyvinula vlastní způsob využití Teslových věží. Jejím ředitelem a zároveň hlavním konstruktérem je Alexander Dirk, bývalý zaměstnanec společnosti Sommerfeld, a také bývalý spolupracovník Nikoly Tesly. Hlavní sídlo je v Colorado Springs.
WOTE využívá věže jako vysílač signálu, který jsou schopni zachytávat i lidé. Používá k tomu speciální nápoje, obvykle distribuované pod názvy WOTE Cola nebo Radio Cola. Agenti Lieberman, Landshoff, Weber a Weiss byli přítomni pokusu, kdy byla dvěma skupinám dětí z dětského domova podávána Červená a Modrá WOTE Cola po několik měsíců. Následně byly vpuštěny do jeskyně, ve které po chvíli zhaslo světlo a byl zapnut vysílač na povrchu. Téměř všechny děti z "červené" skupiny v transu našly cestu k této věži, zatímco děti z "modré" skupiny zmateně pobíhaly po jeskyni. Jak zjistil Lieberman, v jeskyni byly umístěné další menší Teslovy zářiče.
Dirk na tento pokus přizval zástupce průmyslu a armády a po předvedení probíral možnosti dalšího financování.

Další pokusy a veřejné předvádění možností tohoto "biologického vysílání" předvádí WOTE na Světové výstavě v New Yorku, v současnosti v podobě reklamního vysílání, které slyší lidé po požití jejich Radio Coly, pokud drží v ruce plechovku s nápojem. Jak Lieberman zjistil, dno plechovky skrývá drátovou anténu. Jsou hlášeny případy zmatení a dokonce dvou sebevražd, které nastaly údajně po požití Radio Coly, ale zatím nebyly ověřeny.
Při převozu je třeba Radio Colu uchovávat ve zmrzlém stavu, po zahřátí své účinky rychle ztrácí. Jednu bednu se podařilo dopravit do laboratoří Fahrlandu a bylo zjištěno, že tato cola obsahuje malé množství sloučeniny Thalia, které se váže na nervovou soustavu a funguje jako přijímač signálu. Thalium je zároveň toxické.

Skupinou WOTE a tématem ovládání se v USA zabývá Lieberman a Kluss
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

Chemička Krüt
Bylo zjištěno, že sloučenina thalia nejspíše pochází z "opuštěné" chemičky v městečku Krüt na západní hranici Německa.

Záznam o skupině: Krüt A

Záznam Oddělení Morálky a duševního boje Institutu Vojenství Ahnenerbe
Zpracovala frl. Ilse Hoffman dle:
Zpráv z výzvědného úkolu “M2: původ Fahrlandgass 1”
Přísně tajné - pouze k rukám vedoucího oddělení a přímých nadřízených

Údaje o skupině Krüt A
Původ skupiny Krüt A: Neznámý

Sídlo Krüt A:
Hlavní sídlo neznámé.
Skupina využívá “vyřazenou” chemičku ve městě Krüt na jihu Říše

Vztahy Krüt A :
Schutzstaffel - Skupina má nejasné vztahy s SS.
Ve vztahu k nákaze v Krütu SS zatklo větší počet jedinců - vztah k chemičce, její produkci či skupině jí kontrolující není znám.

Gestapo - Gestapo v minulosti v Krütu zatýkalo lidi kteří se o chemičku zajímali. Důvod a kontext jsou neznámé.

Heidrich - Chemička se zdá mít Heidrichovu záštitu. Důvod a souvislosti neznámé.

Pracovníci Krüt A:
Neznámí.
Pracovníci nikdy (!) neopouští chemičku (ani potajmu).
Na oděvu pracovníků byl zpozorován symbol podobný symbolu WOTE.
Pomatený svědek mluvil o “lidech bez tváře” (pravděpodobně masky, plynové masky?)

Lokality Krüt A
“Vyřazená” chemička v Krütu
Pravděpodobně slouží k výrobě a/nebo výzkumu N-stoff a souvisejících látek.
Dokonale izolovaná. Nikdo nechodí dovnitř ani ven (ani “načerno”, údajně už celé roky).

Spojnicí chemičky s okolním světem je vlak jezdící ve speciálním režimu:
Vlak doveze 1-3 zapečetěné vagony na otevřené prostranství před chemičkou. 3x dlouze zahouká a odjede. Druhý den ráno jsou vozy pryč. Odvoz probíhá stejně, jen naopak.
Vlak má vždy volnou průjezdnou kolej, ale přitom není nikdy nikam zapsán
Jezdí méně než 1x za 2 měsíce

Vlak jezdí vždy v noci kdy je nov. Pro rok 1939:
20. Ledna - potvrzený příjezd vlaku
19. Února
21. Března
19. Dubna
19. Května
17. Června
16. Července
15. Srpna
13. Září
12. Října
11. Listopadu
10. Prosince

Činnost Krüt A
Ekonomická činnost
Prodej N-Stuff (pravděpodobně)

Výzkumná činnost a dostupné technologie
Krüt A zpracovává N-Stuff, nejspíše jej i vyrábí a je nemalá šance, že stojí za jeho vývojem.
Důvod tohoto vývoje, další směřování případného výzkumu ani klientela nejsou blíže známy.

Další činnost
Neznámá

Významné osoby Krüt A
Neznámé

Záznamy událostí spojenými s Krüt A
“Nákaza” v Krütu
V Krütu došlo v nedávné minulosti k jakési “nákaze”.
Její podstata je neznámá a vzhledem k podezřelým okolnostem je dost dobře možné, že šlo o krycí verzi úniku chemikálií či jejich polního testování.

Krádež vlaku
V minulosti neznámá zahraniční skupina ukradla vlak spojený s chemičkou a unesla jej do Francie. Francie vlak následně bez větších problémů navrátila. Detaily neznámé.

Zájmy Ahnenerbe
Získat N-Stuff
Zabránit dalšímu šíření N-Stuff, zejména mocnostem které nejsou spojenci Říše.

Operací v Krütu byl pověřen Paul Dekker. Kromě uvedených informací se mu podařilo zjistit zvěst, že dva lidé, kteří chtěli vlak prozkoumat, zemřeli. Po zadání úkolu, aby zjistil způsob, jakým by se dalo do vlaku naskočit, se přestal hlásit.
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

Přenos vědomí

Ahnenerbe se dostala k zařízení profesora Hübnera, kterým je možné přenést vědomí z jedné osoby do druhé. Prakticky to znamená, že je pořízen něco jako otisk mozku zdrojové osoby, přičemž je mozek nenávratně zničen, a tento otisk je následně elektrickými impulsy "vypálen" do mozku živého člověka. Aby nedocházelo k prolínání osobností, jako cílové osoby jsou požívány mentálně zaostalé osoby, u kterých je před samotným procesem mozková kapacita utlumena.

Při samotném procesu používal profesor Hübner a hlavně jeho studenti knihu zaklínadel a vyvolávání démonů. Spíše než vyvolání nějaké cizí entity jde o mentální postupy navozující stavy vědomí vhodné pro jeho změnu, přepsání.
Zatím byly provedeny dva pokusy, při kterých se dosáhlo částečných úspěchů, nicméně otisknuté vědomí není trvalé a postupně se vytrácí. Zkoušely se různé metody jeho fixování, jak magické (psychologické), tak chemické, které dokázaly zpomalit proces vytrácení, ale nepodařilo se je zastavit.

Problém je, že profesor Hübner je momentálně v psychiatrické léčebně, jeho poznámky jsou neuspořádané, nečitelné a často chybí úplně, ale k ovládání přístroje neexistuje žádná příručka. Pro účely umístění pokusných objektů byly zřízeny dvě cely ve sklepě ústavu, a postavena malá márnice.

Na pokusech pracovali Tügel, Huberová (žádná příbuznost s Hübnerem) a Kreer.
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

Egyptologie

Na Světové výstavě v New Yorku se údajně mezi vystavenými exponáty objevily fragmenty Knihy mrtvých, tedy postupů, kterými je možné přejít do posmrtné existence. Také se objevil fenomén Faraonovy kletby, kdy lidé pohybující se v blízkosti vystavené mumie začali trpět různými potížemi a někteří údajně zemřeli.
Při pokusu o krádež předmětů došlo ke zranění jednoho ze dvou zlodějů - podle neúplné výpovědi ho kopím napadla jedna ze tří soch umístěných na výstavě. Podle některých návštěvníků sochy v nestřežených chvílích mění polohy a v očích jim žhne rudé světlo.

Událostem se věnovali Weber a Weiss, kteří se pokusili sochy nafilmovat a pomocí fotografování aury vyfotili některé předměty a sochy, nicméně výsledky nejsou příliš přesvědčivé.

V Egyptě se nachází další skupina Landshoff a Frings, která organizuje výpravu na místo vykopávek, kde byla údajně kniha mrtvých objevena a kde se ztratila předchozí německá výprava.
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

Protézy a implantáty

Podařilo se získat profesora Scharda, který prováděl pokusy se zraněnými válečnými veterány a s jejich návratem do normálního života pomocí různých protéz a implantátů. Výzkum vedl profesor Mika, pak však došlo k nehodě, nebo možná vzpouře pacientů, a sanatorium, kde byli pacienti umístěni, vyhořelo.

V této oblasti je potřeba začít od základů.
Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 22590
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: {PbP} Ahnenerbe - fenomény a výzkumy

Příspěvek od Jerson »

Další fenomény

Der Sirenenkopf
V Barre v USA (cca 50 km od New Yorku) se vyskytl fenomén Sirén (nebo taky Siren head či der Sirenenkopf), kdy lidé popisují sluchový vjem nemelodických leteckých sirén, vrčení, výkřiků a znepokojivých zvuků. Lieberman a Klussová na to místo z vlastní iniciativy odjeli fenomén prozkoumat. Na místě se setkali s jedním agentem ze skupiny Colorado, s dalšími společníky.

Robot
Na Světové výstavě bylo představeno několik robotů a samohybných mechanismů. Robot Elektro firmy Westinghouse umí odpovídat na otázky a kouřit cigaretu.
Firma Sommersfeld představila robota Mariu, s bezdrátovým napájením, který umí chodit, manipulovat s předměty a odpovídat na otázky. Nicméně po jednom představení došlo k nehodě, kdy zemřel technik obsluhující robota. Podle některých bulvárních reportérů technik robota zkusil vypnout a ten ho zabil. Podle jiných zpráv den před nehodou někdo z diváků zeptal robota na otázky ohledně zabíjení lidí. Mělo jít o židovského emigranta jménem Osimov.
Žádný výzkum Ahnenerbe nebyl v tomto směru proveden.

Die Legion
SS na severu Německa provádí vlastní výzkumy, při kterých používá Teslovu věž, a testuje na lidech různé látky pro zvýšení vnímavosti na rádiový signál. Cílem má být vytvořit vojenské jednotky jednající synchronně jako jeden celek podle zadaných rozkazů. Projekt má název Die Legion (Legie).

Přenos vědomí - univerzita
Na univerzitě v Cáchách provádělo několik studentů vlastní výzkum s přenosem vědomí, jeden z nich je zřejmě bývalý student profesora Hübnera. Kvůli účasti několika osob ze zahraničí se případem zabývalo Gestapo.
Odpovědět

Zpět na „Projekt Omega (a CPH)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti