Knihy & komiksy - vaše názory a doporučení

Literatura, film, hudba, divadlo, opereta a jiné výdobytky civilizace.

Moderátor: Faskal

Odpovědět
Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32275
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Vallun »

Harlan Ellison - znáte ho někdo? jak ho hodnotíte?
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
Argonantus
.
Příspěvky: 18102
Registrován: 31. 10. 2006, 17:35

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Argonantus »

Harlan Ellison je dost zásadní postava scifi někde mezi klasickým scifi a cyberpunkem.
Je to bombastický kraválista, často tvrdil, že ty nové směry včetně cyberpunku prostě vymyslel, o čemž se vedly vášnivé spory.
Taky údajně vymyslel terminátora, v povídce, jejíž jméno netuším (Sentinel?)
Mimo veškeré pochyby a to, jak jde mnoha lidem na nervy, je zásadní I Have No Mouth And I Must Scream.
To bych hodnotil docela vysoko, kdybych ještě četl tyhlety scifíčka.
Uživatelský avatar
eerieBaatezu
Příspěvky: 10153
Registrován: 16. 9. 2007, 11:55

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od eerieBaatezu »

Log 1=0 píše: 2. 9. 2020, 00:57 P.S. Tohle trochu odbočuje od samotného komiksu, ale pokud jste někdy slyšeli fanoušky filmu Batman vs. Superman omítat kritiku Batmana-zabijáka s odkazem na tento komiks, tak je to sprostá lež. Batman nezabíjí, a je to tu několikrát silně tématizováno. Tak moc, až si myslím, že uživatelé toho argumentu ve skutečnosti komiks vůbec nečetli.
Tak hlavně celá pointa filmu Batman v Superman je, že Batman nezabíjí, žejo...
Obrázek
Uživatelský avatar
Log 1=0
Příspěvky: 2692
Registrován: 20. 7. 2017, 14:06

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Log 1=0 »

Otevřely se knihovny a došlo na obměnu té hromady komiksů.
Green Arrow: Soud dvou měst - 50%
Ruku na srdce Green Arrow není ta nejlepší série ze znovuzrození. Možná i to je důvod, proč se po tomhle díle mění autor. To je důležitá informace, protože hodně ovlivnila výsledek. Série měla spoustu rozjetých zápletek, které byly zde uzavřeny, a nechávají za sebou sluníčkový statut quo, se kterým bude nástupce moci pracovat. A všechny ty zápletky by potřebovaly dost rozpracovat. Ze zápletky s matkami by se dalo ještě tolik vytřískat, ten Arrowův pomocník a vedlejší záporák, co mají za sebou evidentně kus společné minulosti jsou strašně nevyužití, bossfight je ve své uspěchanosti zmatený, závěrečný soud je až naivní, jak rychle se v něm všechno vyřeší. A i když mne ani dříve Percy nepřesvědčil o svém mistrovství, přeci jen věřím, že by to zvládl ve větším rozsahu zvládnout lépe. Ale jako fiále ne úplně top runu to pořád funguje.

Lady Mechanika 4 - 50%
Série trochu zvážněla, začíná se řešit minulost, dávné viny postav a jejich zodpovědnost, témata jako cena života vůči nesmrtelnosti díla. A zní to strašně cool. Jenže bohužel to moc nefunguje. Vývoj postav s ohledem na události není úplně věrohodná, ty velká dilemata jsou vlastně odmáznuta a zignorována. Trestuhodně nevyužité. Alespoň, že ta stempankově akční rovina furt dost baví, ale ten zbytek, který by to měl zvedat, to dost

All stars Western: Válka vládců noci - 60%
Jonah Hex a pár jeho známých, včetně Amadea Arkhama, zažívá různá westernová dobrodružství, ve kterých se objevují prvky, které je propojují se světem DC superhrdinů. A jak nejsem žádný fanda westernu, tak jsem se při čtení dost bavil. Potud super. Jenže já si ani po dvou dnech pořádně nepamatuju, co se tam vlastně dělo. Jo něco bych dal dohromady, ale fakt se mi tenhle komiks celkem vykouřil z hlavy.

Mezi světy - 60%
Alenka z Alenky v Říši divů, Wendy z Petera Pana a Dorotka z Čaroděje ze země Oz se po letech pobytu v blázincích (hele, co jiného by se v dobách vzniku těch knih udělali s někým, kdo vykládá takové věci) schází v ústavu, kde jim věří. Už podle kresby se dalo čekat že tohle BUDE jen taková lehká pohádka pro trochu starší děti, možná mladší puberťáky. A v tomto ohledu to vlastně je v pořádku. Děj je dost zmatený, ale dává celkem smysl, s motivy těch magických světů se tu pracuje, holkám jsem fandil. Občas probleskne nějaké to trauma z těch blázinců, ale spíše než téma a snaha o jejich uchopení to je vysvětlení toho, proč mají i dál k těm naivním dívenkám z těch starých knih. Takže jo, dobrá pohádka, ale stopu to ve mě nenechalo.

Technokněží - 70%
Inkalversum. Hromada meditativní filozofie a hobičkových obrázků? Check. Ale je to doslovější, než v Inkalu a těch surreálností není tolik (Janjetov se v tom nevyžívá tolik co Möbius a Jodorovsky s léty obecně ubíral na plynu). A za mě to věci jedině prospělo, protože jsem celou dobu chápal, která bije, zvládal sledovat jak děj, tak východními náboženstvími ovlivněné myšlenky. Které mi připadají už spíše jako otravné klišé. Schéma děje hlavního hrdiny snaha o ideál - průšvih a neřešitelná situace - posun k vyššímu osvícení - vyřešení situace -snaha o vyšší ideál mě začala otravovat někdy ve třetí iteraci (je jich sedm nebo osm) a transformace jeho rodiny z bandy navzájem se šikanujících gaunerů v osvícenou šťastnou rodinu mi přijde uvěřitelná asi jako velbloud v Arktidě. No, vidíte, že mne to zrovna nenadchlo, ale když to srovnám s tím Inkalem, tak je to jednoznačně lepší a zaslouží si to lepší známku.

Sága Valty - 70%
Příběh ze světa severských mýtů, o hrdinovi s magickým kopím, který bojuje o svou lásku proti nenávisti a intrikám. Další z kategorie příjemných, ale vcelku zapomenutelných věcí. Je tam plno hezkých nápadů a zvratů, zajímavé prostředí, které dává dost smysl, hrdina je typický generický borec, ale dostane tak moc na držku, že je vám i téhle vlastně nezajímavé postavy líto. Tak nějak jsem tomu chtěl dát o deset míň, ale když to stavím mezi to, čemu jsem dal 60 a čemu 70, tak to má přeci jen blíže k 70.

Nemo: Srdce z ledu - 70%
Tuším, že to je spinoff nějakého pokračování Ligy výjimečných (hlavní hrdinka je dcera knížete Dakkara). A Moore tu v kooperaci s kreslířem mocně intelektuálně masturbuje (sorry, to se ani nedá jinak nazvat) nad svými znalostmi dobové klasické i brakové literatury. Easter eggy tu jsou servírované po platech a já jsem brzy vzdal snahu o jejich hledání. Navzdory tomuto spíše negativnímu úvodu mám ve výsledku z knížky dobrý dojem. Vytváří vcelku ucelený portrét jedné ženy v průběhu života, zachycuje její vývoj i neměnné aspekty, ty dobrodružství jsou pestré i když mají mnoho podobných motivů a stejný žánr. Tady u toho nadprůměru fakt neváhám.

Detective comics: Stín nad netopýry - 80%
Šestá kniha série, tým je sražen na dno, fakt drsně, všem tečou nervy, všechny věci, které se děly doteď se úročí, tlak stoupá, a místo katarze následuje výbuch, který nechává hrdiny ještě slabší a zranitelnější. Vlastně klasická eskalace zápletky v spuperhero týmovce, ale mě bylo fakt líto, že ty postavy dělají, co dělají, a zároveň jsem plně chápal proč to dělají. A nepochybuji, že z toho, co se tu stalo, nic moc dobrého nevzejde. Jako, já byl po přečtení reálně dost zdrbnutý.
You are lords. We are slaves. But slaves of our lords are mightier than lords of your slaves.
***
Chcete nové lidi v RPG? Zabraňte jim potkat Jersona. Nováčci, kteří potkají Jersona, mají vždy mnoho problémů začít hrát. Ti co ho nepotkají, takové problémy nemají.
Uživatelský avatar
Log 1=0
Příspěvky: 2692
Registrován: 20. 7. 2017, 14:06

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Log 1=0 »

Já už když si v knihovně půjčuju komiksy, tak se těším, jak je tu budu recenzovat.
Před strážci: Minutemani, Hedvábný přízrak - 50%, Před Strážci - Sůva, Doktor Manhattan - 60%
Komiksy, o kterých Allan Moore prohlásil, že by se neměly líbit těm, co mají rádi Strážce. Mluví z něj hořkost z toho, jak se nedohodl s DC. Já ho chápu, ale věděl, jak to v mainstreamu chodí. Rozhodně jsem nechtěl ty komiksy zavrhnout předem.

Ale pravda je, že původním Strážcům se prostě nevyrovnají. Vybral jsem si tyhle dvě knihy, protože jsou tam dvě mé oblíbené postavy ze Strážců, Sůva a Hedvábný přízrak. A tihle dva mají taky nejlepší preqely ze všech. Kdyby byly v jedné knížce spolu, tak jí dám klidně 80%, jsou fakt dobré. Mají svůj uzavřený příběh, který sice přímo nerozvíjí to, co bylo v originálu, ale ukazuje to etapu v životě těchto dvou postav a člověk věří, že je fakt mohly posunout k tomu, čím byly ve Strážcích. A fungují vlastně i bez nich.

Ale musím je bohužel zprůměrovat se slabšími kousky. Dr. Manhattan vlastně opakuje věc ze Strážců, místy zaplňuje různé mezery a události, detaily o průběhu věcí (stejně jako příběh záporáka Molocha, který není zmíněn v názvu). Ale samo o sobě to vůbec nefunguje, protože klíčové informace chybí, a znalcům to nic nedá, protože ty věci, co se tu doplní nejsou nijak zásadní pro nic. A Minutemani? Ty jsem ani nedočetl. Ano, lze říci, že je dost nefér je potom hodnotit, ale není už tento fakt sám o sobě hodnocením? To jim můžu dát i procenta, a není to 0, protože to je dobře odvyprávěné, alespoň ty části, co jsem přečetl. Ale koho to má zajímat, bez originálu chybí kontext, informace skáčou z ničeho nic, a kdo to zná, ten si většinu dokázal z těch náznaků domyslet. Tak proč to číst?

All Star Western: Černý diamant - 50%
Pořád to samé ne moc extrémně zajímavé béčko. Začne to příběhem z mládí Jonaha Hexe, body nahoru, konečně jsem se o něm něco dozvěděl. Potom se objevila postava z jednoho nesouvisejícího sešitu z jedničky (každá knížka obsahuje krom Hexových příběhů pár sešitů s jinými postavami, co s ním nijak nesouvisí, tedy zatím) a Hexova spolubojovnice a souložnice ze dvojky s ní odjela řešit její problém. Hex zůstal a bojoval s protivníkem, za kterého měl slíbené prachy. A ten protivník byl možná největší výzva zatím. Ale Hex ho řeší stejně drsňácky, jako vždy. No, doporučit to fakt nemůžu, slabší průměr, ale klidně bych si přečetl i pokračování. Které ale u nás nevyšlo a pirátit originál mi za to nestojí ani omylem.

Indiánské léto, El Gaucho - 70%
Příběhy podle skutečné události, ukazující strasti života v Severní a Jižní Americe na přelomu 18. a 19. století. Ne, nevyžívá se to v nějakém ukazování špíny, ani v tragédii hlavních postav, byť tedy nekončí vůbec dobře. Jenom to ukazuje epizodu, sled událostí, které stojí dost za hovno, aniž by na to moc poukazovaly. Jen tu plyne velmi jednoduchý děj a plynule se buduje atmosféra scén (pomalá Evropa, žádné Americké sešity). Je to svým způsobem působivé, ale čekal bych, že takový drsný příběh mě tedy zdrbne víc, nebo že to dá ne happyend, ale třeba trochu těch nadějných vyhlídek. No, ani jedno nedodal a zůstal tak na půli cesty, což škodí. Kreslí to Manara, ale co z toho člověk má, když všechen sex tu je jasné znásilnění.

Poslední Inkal - 70%
Pokračování Inkalu. Ani po přečtení si nejsem jistý, jestli na něj navazuje, nebo jeho události maže. Ale to souvisí s tím, že mi ty události nebyly moc jasné už v původním Inkalu. Tady jsou totiž jednoznačně jasnější. Meditativní místa a podivné kresby nechybí, ale Jodorowsky je místy shazuje a zlehčuje, což je příjemné a je to zatím nejzábavnější věc z inkalversa, co jsem četl. Určitě nadprůměr. Ale že bych měl pocit, že čtu geniální věc, to určitě ne.

Sandman: Lovci snů - 80%
Sandman inspirovaný Japonskou mytologií a částečně i výtvarnem. Připomíná to takové ty vedlejší sešity v sérii, co nesouvisely s hlavním dějem. Tady to prostě vypráví příběh mnicha a lišky, je to moc pěkný příběh, působí na mne dost příjemně východně, i když to bude možná šalba. Pán snů je do děje vpleten organicky a je pro něj patřičně zásadní, ale je zde ta vnější entita, není to jeho příběh. Nemá to tu zlomovost Sandmana jako celku (ostatně vchází se do dveří, které starší díly otevřely už dávno), ale četlo se to příjemně a dostalo mne to do takové meditativní nálady. Takže moc fajn věc.
You are lords. We are slaves. But slaves of our lords are mightier than lords of your slaves.
***
Chcete nové lidi v RPG? Zabraňte jim potkat Jersona. Nováčci, kteří potkají Jersona, mají vždy mnoho problémů začít hrát. Ti co ho nepotkají, takové problémy nemají.
Uživatelský avatar
Log 1=0
Příspěvky: 2692
Registrován: 20. 7. 2017, 14:06

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Log 1=0 »

Jo, ještě tohle:
Marvel 1602 - 60%
Pokud jste fanoušci Marvelu, přičtěte si 10%, určitě to bude fér.
Obdoby slavných Marvelovských postav žijí na sklonku alžbětínské Anglie a píše to Gainman. A je to určitě originální. Ale není to použito k nějakému vytvoření já nevím, kulturního šoku, novému pohledu na historii nebo Marvel (byť potenciál tu asi i byl). Jsou to prostě Marvel postavy v novém prostředí. A nejde se na dřeň ani těm postavám, je to o tom, že si užíváte originální superhrdinský příběh v nezvyklém prostředí, a srovnáváte shody a rozdíly mezi těmito a klasickými Marvel hrdiny. Což je určitě fajn pro každého, a pro marveláka obzvlášť, ale já Marvelák nejsem. Zvedl bych to do nadprůměru za dobré nápady, ale bohužel měl Gainman potřebu to skrze nějaké časové smyčky a paralelní vesmíry propojit se současností. A tyhle pasáže jsou divné, asi vyžadují větší vhled do Marvel Universa, než mám, a hrozně mě nudily. Dávám to tedy takhle.
You are lords. We are slaves. But slaves of our lords are mightier than lords of your slaves.
***
Chcete nové lidi v RPG? Zabraňte jim potkat Jersona. Nováčci, kteří potkají Jersona, mají vždy mnoho problémů začít hrát. Ti co ho nepotkají, takové problémy nemají.
Uživatelský avatar
Log 1=0
Příspěvky: 2692
Registrován: 20. 7. 2017, 14:06

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Log 1=0 »

Páni času: Na konci času - 30%
Ukázka z nějakého DC eventu či čeho že. Superman, Buster Gold, Green Lantern a Pán času (postava, kterou jsem viděl poprvé) jdou hledat Batmana, ztraceného v čase. Nějací záporáci se zatím snaží vyřídit Pána času, zničí něco z toho, co používá k cestám časem a jsou z toho mrzutosti. No, kdo ví, jak to chodí, už teď cítí problémy. A přesně ty přijdou. Postavy skáčou na víceméně náhodná místa, potkávají náhodné postavy od kdovíodkud (srsly, já už toho mám načteno z DC, no nechci říct hodně, ale znám i relativně obskurní postavy. Tady na mě skákaly persony, co jsem viděl poprvé, pomalu v každém sešitě 3). Hrdinové vyřeší problémy, někdy blbě, někdy kreativně, a přijde další random encounter. K hledání Batmana se dostanou až na konci a odbude se to 3 panely. Ale musím říct, že tenhle bordel se daří autorům kočírovat a nikdy se to úplně nerozpadne, a zpětně ty události mají i logiku, byť musím přivřít oči. Hodně.

Batman a Outsideři - 60%
Tohle je věc z roku 1977. Není to nejstarší Batman, co jsem četl, ale rozhodně je dost starý. A nezestárl nijak extra dobře, konflikty a charakterový vývoj, který by se dneska táhl přes pár sešitů, je tu odmáznut jednou bublinou úplně běžně. Přesto to rozhodně není úplně blbé. Batman odejde z JLA a založí si tým složený z nějakých málo známých, nebo snad i nových, postav. A ano, mezi nimi jsou vztahy, sledujeme, jak se učí, jak se sehrávají, vlastně už to, jak se poznali (což je příběh sám o sobě), pracuje se tu s různými zajímavými koncepty, byť dost povrchně a naivně. Ale přeci jen to je fajn, vlastně docela ucházející. A nepochybuji, že ve své době to musela být nadprůměrná věc. Ale holt čas oponou trhnul.

Řeka - 70%
Vodovkou malované obrazy, ano obrazy, protože tyhle jednoduché, ale atmosférické věci, jsem vídával na zdech. A přesto tvořící příběhy, byť velice jednoduché. Těžko se to s něčím srovnává, protože tohle je hodně o atmosféře a výtvarnu, které není ani trochu komiksové, a přitom v komiksu funguje. Originální, perfektně udělané, ale holt to má své limity, scénář musel kresbě docela ustoupit, i když ano, příběhy to jsou, a celkem pěkné. Krásně se na to koukalo. A je to beze slov, abych nezapomněl.

Mjölni - 80%
Fantásko o trpaslíkovi Tórovi, který zjistí, že je převtělený bůh, tipněte si který. Zní to hrozně klišovitě, ale je to moc pěkně udělané. Tór sice dělá ty moc epické věci, bojuje s Ásy i Obry, ale ve skutečnosti se chce jen vrátit domů k dětem. Ale mocné bytosti ho nutí účastnit se jeho her, a on se tomu neumí bránit, protože je to typ hrubý, ale přímý. I když je svým způsobem moudrý, tak tady mu to nepomůže, a musí znovu a znovu sahat po Mjölniru, čímž se ale do toho světa magie a bohů propadá hloub a hloub. Intriky bohů i bitvy s monstry jsou velkolepé, kresba perfektní. Ale má to i své slabiny, konec je hrozně uspěchaný, resp. v jedné monumentální bitvě o osud světa nestíhají vyvrcholit zároveň charakterová linka i ten epický příběh a ten osud světa je na konci takový všelijaký. I tak je to lepší nadprůměr.

Top 10 - 90%
Svět, ve kterém je tolik superhrdinů, až v něm nejsou žádní. Ano, v tomhle universu je superhrdina úplně každý. Každý má superschopnost nebo vybavení obdobné síly, každý má zvláštní jméno a barevný kostým. A všichni s tím žijí svůj normální život. Hlavní postavy jsou tým policajtů, a je to klasická kriminálka. Řeší se případy, k tomu se občas projeví, že někdo má s někým nějaký vztah, někdo trauma z minulosti, někdo potřebuje deratizovat byt (myši mají taky superschopnosti), zatýkají se gangsteři, řeší se pouliční prostituce... A všichni mají superschopnosti. Policajti, gangsteři, prostitutky, náhodné oběti, prostě všichni. V konečném důsledku to není superhrdinský příběh, není tam ta šablona se záporákem, naopak to důsledně drží linku kriminálky se sérií případů, řešených najednou, zatýkačkami a tak. Superschopnosti jen dodávají tvisty ke klišovitým scénám. Příklad: Policajti zatknou člena pouličního gangu a jeho namol opilý otec dojde na stanici, aby si stěžoval a dožadoval se jeho propuštění. A tenhle ožralý tatík je godzilla, takže se mu nejen musí vysvětlit, že tohle nejde a má jít domů, ale taky se musí dohlédnout, aby při tom na někoho nešlápl a nezbořil nějaký barák. A takových scén tam je několik, a v menší míře to je všude. A je to absolutně geniální, ostatně píše to Alan Moore, a skvěle mu to sedlo. Ke stovce tomu chybí jen to, že je to zkrátka jen oddechovka, i když tedy geniální.
You are lords. We are slaves. But slaves of our lords are mightier than lords of your slaves.
***
Chcete nové lidi v RPG? Zabraňte jim potkat Jersona. Nováčci, kteří potkají Jersona, mají vždy mnoho problémů začít hrát. Ti co ho nepotkají, takové problémy nemají.
Uživatelský avatar
PardGalen
Příspěvky: 2105
Registrován: 26. 2. 2006, 21:28

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od PardGalen »

Log 1=0 píše: 20. 12. 2020, 00:24Top 10
To bereš obě dvě knihy?
Always bring a gun to a puppet fight
Uživatelský avatar
Log 1=0
Příspěvky: 2692
Registrován: 20. 7. 2017, 14:06

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Log 1=0 »

Ne, jen tu první.
You are lords. We are slaves. But slaves of our lords are mightier than lords of your slaves.
***
Chcete nové lidi v RPG? Zabraňte jim potkat Jersona. Nováčci, kteří potkají Jersona, mají vždy mnoho problémů začít hrát. Ti co ho nepotkají, takové problémy nemají.
Uživatelský avatar
Selhan
Moderátor
Příspěvky: 3812
Registrován: 2. 3. 2016, 13:33
Bydliště: Pankrác
Kontaktovat uživatele:

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Selhan »

Díky moc, Logu, tu Řeku jsem ještě rychle koupil jako dárek :)
Toto všechno jsou jen nějaké mé naprosto subjektivní dojmy.
Uživatelský avatar
MarkyParky
Příspěvky: 16381
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od MarkyParky »

Když se vedle probírají ty plusíčky, poděkování a motivace, tak já taky díky za nápad s Marvel 1602 - taky míří pod stromeček ženě.
Uživatelský avatar
crowen
Administrátor
Příspěvky: 3748
Registrován: 11. 9. 2004, 12:51
Bydliště: Hlavna dedina Bananistanu
Kontaktovat uživatele:

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od crowen »

Zrejme som tu jediny, co nema rad ani Marvel, ani DC :-)

Odporucam skor take veci, ako Northlanders (6 komixov o vikingoch), Black road (zatial 2 komixy o vikingoch :-) ), The Sword Dauthter, Dead Space, Aliens 3 od William Gibson (je to alternativny scenar, a prave som zistil, ze je to aj audiodrama https://www.theverge.com/2019/6/24/1870 ... -henriksen), a v podstate asi vsetky novsie Alien komixy.

Asi sa v najblizsich dnoch prehrabem v domacej kniznici, nasiel by som tu dalsie dobre kusky :-)
Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 32275
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Vallun »

crowen píše: 21. 12. 2020, 01:04Zrejme som tu jediny, co nema rad ani Marvel, ani DC :-)
Neboj se, sám fakt nestojíš:)
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 2664
Registrován: 21. 7. 2006, 09:03
Bydliště: Kladno

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Vitus »

Vallun píše: 21. 12. 2020, 01:29
crowen píše: 21. 12. 2020, 01:04Zrejme som tu jediny, co nema rad ani Marvel, ani DC :-)
Neboj se, sám fakt nestojíš:)
Já jsem na tom stejně (takže za mne je to Usagi Yojimbo a Kůstek, z drsnějších k zamyšlení třeba Maus) a jinak u nás doma je synátor taky nemusí (rovněž Usagi Yojimbo a teď si od dcery začal půjčovat anime) a dcera jediná sice kouká na Marvel filmy, ale komixy na toto téma ji nebaví, jede v anime na mnoho způsobů (momentálně má "rozpracované" Naruta a Dead Note). :D

EDIT: Manželka pak může právě věci jako Maus, kočka kouká jen z okna na ptáky a pes nečte nic. Tak, teď je to komplet. :wink: $lol$
Uživatelský avatar
Log 1=0
Příspěvky: 2692
Registrován: 20. 7. 2017, 14:06

Re: Knihy&komixy - vaše názory a doporučení

Příspěvek od Log 1=0 »

Selhan a MarkyParky: Díky, je strašně fajn tohle číst, nadlouho to vyléčí z pocitu, že s tím akorát spamuju.

Crowen, Vallun, Vitus: Lidí, co nemají supráky je určitě hodně. Je to svérázný žánr, který nesedne každému a nemá cenu to lámat přes koleno. A i když je sám rád mám, tak té Evropy jsem taky přečetl celkem dost.
You are lords. We are slaves. But slaves of our lords are mightier than lords of your slaves.
***
Chcete nové lidi v RPG? Zabraňte jim potkat Jersona. Nováčci, kteří potkají Jersona, mají vždy mnoho problémů začít hrát. Ti co ho nepotkají, takové problémy nemají.
Odpovědět

Zpět na „Kultura“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů