Oblíbené x neoblíbené jídlo
Moderátor: Faskal
- Sadako
- Kontaktovat uživatele:
ilgir: Jako kojence nejspíš ano. :] Nicméně, prý se o to nepokoušeli, dle slov matky jsem byla od narození na Sunaru. :]
Jerson: Viděla a cítila jsem čerstvě nadojené mléko a málem vrhla. Nehledě na to, že je tam ta ilgirem zmiňovaná smetana - a mně smetana příšerně nechutná až zvedá kufr. Nejím a nejedla jsem ani šlehačku.
Jerson: Viděla a cítila jsem čerstvě nadojené mléko a málem vrhla. Nehledě na to, že je tam ta ilgirem zmiňovaná smetana - a mně smetana příšerně nechutná až zvedá kufr. Nejím a nejedla jsem ani šlehačku.
My Lovecraft is full of dreams (and tentacles)!
- Jerson
- Inženýr z Ocelového města
- Kontaktovat uživatele:
Hm, tvoje tělo má asi jasnou představu o tom, co mu nesvědčí a tak ti to dává najevo - to není až tak špatný výsledek.
(Ani ti nebudu říkat, o co přicházíš, protože si určitě myslíš své
)
Sunarem tě krmili proto, že ti po mléku bylo špatně, nebo z vlastního rozhodnutí?
Bobby - Umani neznám, navíc nejsem kuchař, a rozlišuju jen dvě chuti - chutná a nechutná
(Ani ti nebudu říkat, o co přicházíš, protože si určitě myslíš své

Sunarem tě krmili proto, že ti po mléku bylo špatně, nebo z vlastního rozhodnutí?
Bobby - Umani neznám, navíc nejsem kuchař, a rozlišuju jen dvě chuti - chutná a nechutná

hraju: Projekt Omega
jj tohle znamJerson píše: Bobby - Umani neznám, navíc nejsem kuchař, a rozlišuju jen dvě chuti - chutná a nechutná

Zkus si rozkousnout pecke z citrusu a nech si ji pomalu sklouznou do krku - umami ma centrum skoro az v krku takhle si ji uvedomis (viz http://www.martinkos.estranky.cz/clanky ... t---umami_)
Bobby
Dubito ergo cogito. Cogito ergo discepto.
Real man can live in real world. Drugs are for losers.
Real man can live in real world. Drugs are for losers.
- Eleshar_Vermillion
- černá eminence
Pro valluna dávno slíbený recept na úpravu plaza:
frikassé z ještěra iguana je velmi oblíbený pokrm guinejský. Iguana je velký jedlý ještěr, který se upravuje nejrůznějším způsobem - pekou ho buď na rožni, na grillu nebo v troubě. V určitých ročních dobách, (pro ochranáře přírody cenzurováno) kdy jsou samičky plny vajec, je velmi hledaný, vajíčka jsou považována za obzvláštní lahůdku. Upravují-li frikassé, používají toliko hřbet iguany. Kusy masa dusí na horkém másle, když zhnědnou, posypou je trohu moukou. Když i tato dostatečně zhnědla,přidají trochu vody, petrželku,bobkový list a dymián, jakož i několik malých cibulek. Vše dusí asi 3/4 hodiny - ještěří vajíčka přidají teprve několik minut před podáváním.
citováno z Co chutná na zeměkouli aneb 1500 snadných receptů kuchyně evropské, americké a exotické.
Vyšlo v r. 1935.
frikassé z ještěra iguana je velmi oblíbený pokrm guinejský. Iguana je velký jedlý ještěr, který se upravuje nejrůznějším způsobem - pekou ho buď na rožni, na grillu nebo v troubě. V určitých ročních dobách, (pro ochranáře přírody cenzurováno) kdy jsou samičky plny vajec, je velmi hledaný, vajíčka jsou považována za obzvláštní lahůdku. Upravují-li frikassé, používají toliko hřbet iguany. Kusy masa dusí na horkém másle, když zhnědnou, posypou je trohu moukou. Když i tato dostatečně zhnědla,přidají trochu vody, petrželku,bobkový list a dymián, jakož i několik malých cibulek. Vše dusí asi 3/4 hodiny - ještěří vajíčka přidají teprve několik minut před podáváním.
citováno z Co chutná na zeměkouli aneb 1500 snadných receptů kuchyně evropské, americké a exotické.
Vyšlo v r. 1935.
- Vallun
- Kontaktovat uživatele:
maYda - díky, vypadá to použitelně...
Teď se jen ještě odhodlat koupit krokouše;)

Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.
-
- .
- Neferit Sr.
Vallune,
dcera by tě hnala!
Krokouš je vážený senior chovatelské stanice, kam dochází na chovatelský kroužek.
Já si ho rovněž považuju, protože je to jediný mazlíček, u kterého nehrozí, že by mi ho někdy přitáhla domů. Má hodně přes dva metry a tak je poněkud neskladný.
a Ty bys to velevážené zvíře klidně dusil s dymiánem a bobkovým listem.
dcera by tě hnala!
Krokouš je vážený senior chovatelské stanice, kam dochází na chovatelský kroužek.
Já si ho rovněž považuju, protože je to jediný mazlíček, u kterého nehrozí, že by mi ho někdy přitáhla domů. Má hodně přes dva metry a tak je poněkud neskladný.
a Ty bys to velevážené zvíře klidně dusil s dymiánem a bobkovým listem.
- Vallun
- Kontaktovat uživatele:
maYda - Mne stačí příležitostné sporování s Tebou, natož ještě s dcerou...
Taky jsem psal krokouše s malým k;)

- Vallun
- Kontaktovat uživatele:
ASi máš pravdu...
A taky odmítám zabíjet zvíře pro to, abych ochutnal jeho maso...(pokud není přemnožené, jako třeba divočáci u nás nyní) Chci ho zkusit jen proto, že v Makru už v mrazáku zabité je...

A taky odmítám zabíjet zvíře pro to, abych ochutnal jeho maso...(pokud není přemnožené, jako třeba divočáci u nás nyní) Chci ho zkusit jen proto, že v Makru už v mrazáku zabité je...