IT Poradna

O nás, o lidech, o okolním světě. Všechna témata, která se netýkají her, patří do této sekce. Zapomeňme chvíli na RPG a pojďme předstírat, že jsme normální lidé.

Moderátor: Faskal

Odpovědět
Uživatelský avatar
Antharon
Příspěvky: 4100
Registrován: 24. 10. 2007, 16:33
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Antharon » 19. 3. 2021, 14:40

https://www.wordfence.com/

Mas tam nejaky firewall co si mysli ze to je malware, alebo ho skor maju oni a myslia si ze ty si malware? Mozno si v private mode, za vpn, alebo mas nejaky anonymyzer?
Moaaaar!!!! - [móur] - The provided level of material relevant to my interests is insufficient to meet my personal required needs.

MarkyParky
Příspěvky: 11750
Registrován: 11. 8. 2011, 02:37

Re: IT Poradna

Příspěvek od MarkyParky » 20. 3. 2021, 16:35

Error 403 je standardní Error webového serveru (nebo kohokoliv jiného, kdo cestou zpracovává tvůj reques) , který se vrací, kdy koukáš, kam nemáš (nebo si to někdo myslí).

Důležité je číslo, ty další kecy jsou omáčka kterou může mít každý server jakou chce.

V tomhle případě ti ale kecy celkem slušně oznamují, že lezeš někam kam nemáš na WordPressu a chytil tě u toho WordFence.

Uživatelský avatar
OnGe
malý zelený křečopažout
Příspěvky: 13205
Registrován: 5. 2. 2010, 09:27
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od OnGe » 20. 3. 2021, 20:00

A nebo jsi z nějakého důvody na blacklistu a pak třeba lezeš i kam máš, ale máš smolíka. Což bych řekl spíš bude tenhle případ. Hej, vždyť ti to tam i píše, co s tím máš dělat.
OnGe tu není, je tu jenom Zuul

Uživatelský avatar
Resurrection
Příspěvky: 5033
Registrován: 26. 9. 2006, 11:34

Re: IT Poradna

Příspěvek od Resurrection » 20. 3. 2021, 20:09

2Vallun: Máš dynamicky přidělovanou IP adresu a vyfasoval si adresu, o které si WordFence myslí, že je to bot či něco takového a zablokoval jí. Pokud máš přístup na svůj router, který máš připojený k providerovi internetu, tak se zalogni, dej "release" a "renew" (bude to tam buď na hlavní stránce nebo na kartě Internet/Network) a dostaneš novou adresu od svého providera. Alternativně zkus ještě předtím z anonymního okna tam jít, aby sis ověřil, že je WordFence opravdu tak stupidní a blokuje jen IP (pokud tě blokne i z anonymního okna, je stupidní).
Secrets are power.

Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 29200
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Vallun » 20. 3. 2021, 20:47

Je to specificky problém stránek ayumilove, což je nápověda k jedné online hře, když tam jdu z googlu, tak problém není. Když chci něco překliknout na té stránce, tak to v 99 % případů napíše tohle (což by odpovídalo na podezření na to, že jsem bot, co jim chce sebrat obsah). Cokoliv na tom odkazu udělám nevede ke změně stavu:) Je to trochu otrava, protože dost často tam hledáš, kdo z těch jendotek, co máš je nejlepší na úkol, který potřebuješ vyřešit a potřebuješ jich projít více...:)
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.

Uživatelský avatar
Selhan
Moderátor
Příspěvky: 1404
Registrován: 2. 3. 2016, 13:33
Bydliště: Jižák
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Selhan » 21. 3. 2021, 08:47

Předpokládám, žes to zkoušel otevřít v jiném prohlížeči, nemáš zapnuté žádné specifické programy kvůli práci nebo nějaký enormně aktivní antivirus, a že se ti nechce si u providera platit vlastní IP adresu. Takže jednoduché workarounds, co mě napadají k vyzkoušení:
- připojovat přes mobilní data
- prohlížet to v google překladači
Mohl bych Vám něco říci o Markyho PbtA evangeliu?

Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 29200
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Vallun » 5. 5. 2021, 12:35

Po aktualizaci AVG problémy z 95 % přestaly...:/

náhodou, nějaký nápad, jak jednoduše a transparentně srovnat dva koláčové grafy o třech hodnotách jste někdo nevymyslel?

Skoro ideální by byl prstencový a uvnitř něj koláč, ale to mi excel nenabízí...
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.

Uživatelský avatar
Sarsaparillos
Příspěvky: 1004
Registrován: 27. 8. 2011, 10:15

Re: IT Poradna

Příspěvek od Sarsaparillos » 10. 5. 2021, 12:05

Vallun: Mají ty dva srovnávané grafy stejné kategorie, nebo to jsou jiné kategorie?

EDIT: Co by se ti líbilo víc?
Přílohy
grafy.JPG

Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 29200
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Vallun » 10. 5. 2021, 12:43

Sarsaparillos - děkuji, tohle jsem nakonec taky našel...:)

Nakonec je větší problém v tom, že vždycky jedna hodnota je dost malá, ale tak ..taková je realita:)
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.

Uživatelský avatar
Sarsaparillos
Příspěvky: 1004
Registrován: 27. 8. 2011, 10:15

Re: IT Poradna

Příspěvek od Sarsaparillos » 10. 5. 2021, 13:07

Takhle, jestli chceš ukázat na těch dvou grafech změny hodnot a změna té malé hodnoty není vidět, použil bych jiný graf. Asi 100% skládaný sloupcový s všemi třemi hodnotami a tu příliš malou hodnotu do toho samého grafu ještě vložil na druhé ose samostatně jako linii, to by snad mohlo být dost přehledné.

Uživatelský avatar
midewiwin
Příspěvky: 4182
Registrován: 18. 12. 2006, 09:56

Re: IT Poradna

Příspěvek od midewiwin » 15. 5. 2021, 20:21

Kdo tu ještě kromě mne používá Whatsapp?
Ptám se proto, že ta aplikace po mně doteď nechtěla žádné potvrzení, že přijímám nové podmínky. Ani nic dalšího. Žádné varování nebo tak něco, jak se furt probírá v médiích. Nevím, na čem teda jsem.
Čas neexistuje.

Uživatelský avatar
Vallun
Příspěvky: 29200
Registrován: 14. 5. 2008, 10:40
Bydliště: Velká Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Vallun » 27. 7. 2021, 19:31

dotaz

JE nějaká rozumná cesta, jak se dostat do BIOSu grafické karty? Potřebuji pořešit DisplayPort...
Pokud chce někdo slyšet jen "ano" nebo "ne", tak jej nezajímá odpověď.
Eru je jediný Bůh a Tolkien je jeho prorok.
Non sub hominem,sed sub ius.
Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Nejsem odborník ve smyslu § 5 odst. 1 O.Z.

Uživatelský avatar
Jerson
Inženýr z Ocelového města
Příspěvky: 20231
Registrován: 11. 2. 2003, 16:39
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: IT Poradna

Příspěvek od Jerson » 23. 9. 2021, 23:15

Potřebuju poradit - v jakém programu rychle a jednoduše srovnám naskenovaný obrázek tak, aby byl podle výrazných linií vyrovnaný vodorovně či svisle?
Dřív to uměl InfranView, ale teď tam tuhle funkci nemůžu najít. A potřeboval bych nějaký, ve kterém můžu jednoduše projít celou galerii kus po kusu a všechno srovnat, nebo který to udělá hromadně. Otvírat speciálně jeden po druhém je pro ty stovky skenů nemožné.

Iam Passingby

Re: IT Poradna

Příspěvek od Iam Passingby » 24. 9. 2021, 01:24

Zeby???
Image > Adobe 8BF Plugins > Perspective Transformations

Ale ja to nepouzivam a je otazka, jestli to jde vyuzit pri hromadnym zpracovani...

Uživatelský avatar
York
Příspěvky: 15256
Registrován: 24. 2. 2012, 17:31

Re: IT Poradna

Příspěvek od York » 24. 9. 2021, 03:15

IrfanView to pořád umí, je to v menu Image -> Custom/Fine Rotation. Jen nevim, jestli to pude udělat dávkově.

Odpovědět

Zpět na „Rozličný pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů