H.P.Lovecraft
Moderátor: Faskal
Re: H.P.Lovecraft
Pekne! Skoda len toho retardovaneho a rozculujuceho imperialneho systemu 

DrD, Pribehy Imperia, VtM
- Eleshar_Vermillion
- černá eminence
- Sadako
- Kontaktovat uživatele:
Poslední díl spisů je venku.
http://www.albatrosmedia.cz/stin-z-casu ... -4-d4.html
http://www.albatrosmedia.cz/stin-z-casu ... -4-d4.html
My Lovecraft is full of dreams (and tentacles)!
Konečně!:D Dali si s ním docela na čas.
Tak a je objednany. Uz sa neviem dockat!
Mate ho uz niekto? Postnite pls. obsah...
Mate ho uz niekto? Postnite pls. obsah...
- johnjarik
- Kontaktovat uživatele:
A ja si ho necham dat k Vanocum 
To je v klidu, tenhle termin

To je v klidu, tenhle termin

Hope is the beginning of unhappiness.
Wisdom is the beginning of fear.
Wisdom is the beginning of fear.
Takže tam chybí ta Challenge from Beyond... s tím se neutkali.
Sebrané spisy bez jedné mistrovy povídky.
Plus bez těch "kolaborativních".
A souboj s Blochem jen začátek.
Sebrané spisy bez jedné mistrovy povídky.
Plus bez těch "kolaborativních".
A souboj s Blochem jen začátek.
Challenge from Beyond byla spolupráce úplně jiného druhu - parta kamarádů napsala povídku, každý svůj kousek, jasně odlišený. Někde jsme to tu řešili v hlubinách debaty s Koubičem; sešla se na tom fakt hvězdná sestava (Lovecraft s Howardem...). Česky vyšel jen ten Lovecraftův kousek odděleně v Kryptách a dracích; to je hodně bizarní řešení. Myslím, že se tady měl Albatros pochlapit a vyjednat si k tomu práva k celému.
Ty jiné "spolupráce" spočívaly v tom, že někdo slavný chtěl být taky autorem povídky (Harry Houdini, třeba) a vskutečnosti mu ji z podstatné části napsal Lovecraft; ale ten druhý k tomu má bohužel autorská práva, takže to není většinou volné dodnes.
Podstatná a záhadná výjimka je Hazel Head, který podle znalců vůbec neexistuje a je to vskutečnosti Lovecraft sám. To by znamenalo, že se to taky dalo vydat bez dalšího.
Mám podezření, že sebrané spisy ušetřily i na překladu, neb využili tu speleologickou společnost a zlatého koně.
Ty jiné "spolupráce" spočívaly v tom, že někdo slavný chtěl být taky autorem povídky (Harry Houdini, třeba) a vskutečnosti mu ji z podstatné části napsal Lovecraft; ale ten druhý k tomu má bohužel autorská práva, takže to není většinou volné dodnes.
Podstatná a záhadná výjimka je Hazel Head, který podle znalců vůbec neexistuje a je to vskutečnosti Lovecraft sám. To by znamenalo, že se to taky dalo vydat bez dalšího.
Mám podezření, že sebrané spisy ušetřily i na překladu, neb využili tu speleologickou společnost a zlatého koně.
- Sadako
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, tohleto. Lovecraft, Howard, Moore, Long a určitě ještě někdo, na koho jsem zapomněla.Wild West píše:Challenge from Beyond byla spolupráce úplně jiného druhu - parta kamarádů napsala povídku, každý svůj kousek, jasně odlišený. Někde jsme to tu řešili v hlubinách debaty s Koubičem; sešla se na tom fakt hvězdná sestava (Lovecraft s Howardem...). Česky vyšel jen ten Lovecraftův kousek odděleně v Kryptách a dracích; to je hodně bizarní řešení. Myslím, že se tady měl Albatros pochlapit a vyjednat si k tomu práva k celému.
Podezření je naprosto správné.Wild West píše:Mám podezření, že sebrané spisy ušetřily i na překladu, neb využili tu speleologickou společnost a zlatého koně.
My Lovecraft is full of dreams (and tentacles)!
Aaaa, Krypty a drakov mam, len si uz nepamatam, co tam vsetko je.
Sadako: Diky za obsah
Sadako: Diky za obsah

Tak a mám dočteno:-) Potěšily mě hlavně Sny v čarodějnickém domě, neboť ty jsem předtím ještě nikdy nečetl (včera v noci jsem však kvůli nim musel vstát z postele a zavřít svou starou skříň, jelikož se mi zdálo, že její dvířka a stíny, které vrhají, se sbíhají ve velmi prapodivných uhlech:D).
Škoda, že teď už se člověk nemá na co těšit. Děl vzniklých ve spolupráci s dalšími autory se česky asi jen tak nedočkáme, ač se podle jedné poznámky v knize zdá, že Albatros by do toho i šel, kdyby to nekomplikovala nevyjasněná autorská práva...
Škoda, že teď už se člověk nemá na co těšit. Děl vzniklých ve spolupráci s dalšími autory se česky asi jen tak nedočkáme, ač se podle jedné poznámky v knize zdá, že Albatros by do toho i šel, kdyby to nekomplikovala nevyjasněná autorská práva...
Tak ještě jednou a v angličtině.
A pro level jsou pak jeho básně.
A pro level jsou pak jeho básně.
... ano, chtěl jsem zničit svět. Ale ne takhle.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.
Staré zápisy z her, aktuálně: Tannhäuserova brána - Claudius II, Karak - Erbald.