Databáze RPG her

Nové přírůstky v databázi

Sabbat: The Black Hand

Vložil(a) Markus dne
0
Bez hodnocení
2021
Představení upírské frakce Sabbat usilující o ovládnutí lidstva

Sabbat: The Black Hand je rozšíření pro pátou edici Vampire: the Masquerade, popisující volně uspořádanou antagonostickou herní frakci Sabbat. Její členové se považují za nadřazené smrtelníkům a nehodlají se jim přizpůsobovat. Jejich cílem je zničit „umírněné“ upíry z Camarilly a postupně si podmanit lidstvo.

130stránková kniha popisuje reálie a kulturu hnutí Sabbat, její historii a úklady. Přináší taky nová pravidla, například probožské síly nebo děsivé rituály.

GURPS Arabian Nights

Vložil(a) Passingby dne
0
Bez hodnocení
1993
Žánrová a historická příručka pro hraní příběhů z Pohádek tisíce a jedné noci

GURPS Arabian Nights je podrobný průvodce středověkým světem islámského Blízkého východu. Vychází z představ, které západní hráči nejspíš mají ze známé sbírky Pohádek tisíce a jedné noci, ale snaží se o jejich zasazení do historického kontextu a srovnání s realitou, která se od fantastického světa příběhů ze sbírky často lišila. Věnuje se struktuře a fungování společnosti a Islámu, který ji velmi silně formoval a ovlivňoval, souvislostem s ostatními náboženstvími běžnými v této oblasti a historickému a geografickému přehledu s návrhy na dobrodružství a kampaně.

Pravidlová čast obsahuje nové možnosti pro tvorbu postavy a doplnění a přizpůsobení základních, typické archetypy pro hráčské i cizí postavy, nová kouzla a pravidla pro magii a bestiář přírodních i fantastických tvorů.

Obsahuje i krátké ukázkové dobrodružství.

Pathfinder GM Core

Vložil(a) Markus dne
0
Bez hodnocení
2023
Nová verze vypravěčských základních pravidel pro druhou edici Pathfinderu

Pathfinder GM Core je nová verze vypravěčské základní příručky pro druhou edici Pathfinderu. Má 336 stran a nahrazuje předchozí základní příručku Pathfinder Core Rulebook (2019). Zatímco původní příručka obsahovala všechna pravidla v jedné knize, v této verzi jsou pravidla rozdělená do dvou knih – této vypravěčské a hráčské Pathfinder Player Core (2023).

Nová verze pravidel zachovává v základu stejná pravidla i kompatibilitu s doposud vydanými produkty, ale zavádí dílčí opravy a aktualizace za čtyři roky od vzniku hry, a navíc je výrazně rozšířená. Vypravěčská příručka obsahuje pokyny pro vedení hry, vytváření setkání, dávání odměn nebo například zajištění toho, aby hra byla komfortní pro všechny. Představuje volitelné subsystémy pro honičky, duely, výzkum, infiltraci a další aktivity. Obsahuje taky stručného průvodce herním světem.

Novinkou je i změna licence – zatímco původní pravidla vyšla pod licencí OGL, která se odkazuje na třetí edici D&D, v této verzi hra přechází na vlastní edici ORC, což si vyžádalo další dílčí úpravy a „očištění“ od obsahu převzatého z D&D – například přejmenováním různých termínů.

Thieves' Guild II

Vložil(a) Markus dne
0
Bez hodnocení
1980
První rozšíření a sbírka scénářů pro zlodějskou hru Thieves' guild

Thieves' Guild II je první modulární rozšíření pro zlodějskou hru Thieves' Guild. Vyšlo ve formátu 64 volných perforovaných listů, určených do vložení do pořadače mezi listy základní příručky. Přináší rozšiřující bojová pravidla, nová pravidla pro zisk zkušeností a pro najímání pomocníků. Popisuje různé typy scénářů (loupežnické přepady, vloupačky, ozbrojené loupeže, vykrádání chrámů a hrobek) a ke každému dává ukázkový připravený scénář.

Pathfinder Player Core

Vložil(a) Markus dne
0
Bez hodnocení
2023
Nová verze hráčských základních pravidel pro druhou edici Pathfinderu

Pathfinder Player Core je nová verze hráčské základní příručky pro druhou edici Pathfinderu. Má 464 stran a nahrazuje předchozí základní příručku Pathfinder Core Rulebook (2019). Zatímco původní příručka obsahovala všechna pravidla v jedné knize, v této verzi jsou pravidla rozdělená do dvou knih – této hráčské a vypravěčské Pathfinder GM Core (2023).

Nová verze pravidel zachovává v základu stejná pravidla i kompatibilitu s doposud vydanými produkty, ale zavádí dílčí opravy a aktualizace za čtyři roky od vzniku hry, a navíc je výrazně rozšířená. Především hráčům dává víc možností tvorby postavy, přičemž zahrnuje některé, které mezitím vyšly v různých rozšiřujících produktech.

Novinkou je i změna licence – zatímco původní pravidla vyšla pod licencí OGL, která se odkazuje na třetí edici D&D, v této verzi hra přechází na vlastní edici ORC, což si vyžádalo další dílčí úpravy a „očištění“ od obsahu převzatého z D&D – například přejmenováním kouzel nebo změnou jiných termínů.

Pathfinder Core Rulebook (2e)

Vložil(a) Markus dne
0
Bez hodnocení
2019
Původní základní příručka druhé edice Pathfinderu

Pathfinder Core Rulebook je původní verze základní příručky pro druhou edici Pathfinderu. V jedné 600stránkové knize obsahuje všechna pravidla potřebná ke hře, jak ta určená hráčům, tak ta pro Pány hry. Popisuje šest základních hráčských ras (elfové, trpaslíci, gnómové, goblini, půlčíci, lidé) a dvě varianty půlras (půlelf, půlork), dvanáct povolání, minulosti kouzla i další hráčské možnosti. Popisuje samotná hry a dává vodítka k jejímu vedení.

Tato příručka byla později nahrazena novou verzí pravidel, výrazně rozšířenou a rozdělenou do více knih. Funkci této knihy přebraly nová hráčská příručka Pathfinder Player Core (2023) a vypravěčská Pathfinder GM Core (2023).

Into the Odd (druhá verze, placená)

Vložil(a) Markus dne
0
Bez hodnocení
2015
Druhá verze pravidel hry Into the Odd, v placeném rozšířeném provedení

Přepracovaná základní příručka s pravidly hry Into the Odd, nahrazující původní příručku (2013), která byla rovněž bezplatná. Má 48 stran. Pravidla se oproti původní verzi prakticky nezměnila, ale v této rozšířené verzi obsahuje příručka i pokyny pro vedení hry, popis světa, náhodné tabulky a připravené lokace. Souběžně s ní vyšla i její bezplatná varianta se stejnými pravidly, ale bez tohoto přidaného obsahu.

Into the Odd (druhá verze, bezplatná)

Vložil(a) Markus dne
0
Bez hodnocení
2015
Druhá verze pravidel hry Into the Odd, ve strohém bezplatném provedení

Přepracovaná základní příručka s pravidly hry Into the Odd, nahrazující rovněž bezplatnou původní příručku (2013). Má 16 stran. Tato bezplatná verze je z velké části totožná s původní příručkou, obsahuje jen drobné aktualizace. Vyšla souběžně s placenou přepracovanou příručkou Into the Odd, která obsahuje stejná pravidla, ale navíc i pokyny pro vedení hry, popis světa, náhodné tabulky a připravené lokace.